CITAT(Maybeline @ 16-11-2007, 01:01 PM)

Sunt 2 posibilitati:
1. iti raspunde si explica
2. iti spune ca a scris la sucuri si ca nu mai explica pt a mia oara, sau ca poti da un simplu search pe google pt conversie
Sper sa fie prima 
Am explicat si la mine, si la sucuri, si la retete calculate, si ... cre'ca inca pe undeva. UN CUP E CIT INCAPE IN 250 ml!!! Se ia o cana gradata (de un litru, de 250 de.... oricit) si se pune alimentul respectiv pina ajunge la linia unde arata 250. Ce am explicat gresit sau de neinteles pina acum??? Iar la retete calculate am pus si poze
La mine in casa se foloseste cup-ul de cind ma stiu, nu numai... "americanii" au cup, toata lumea are cup, la romani se cheama "ceashca" (a se vedea celebrele retetei ale Sandei Marin, de ex), si tot restul popoarelor au si ele. Si inseamna acelasi lucru. Iei cana gradata (ca sint oameni care n-au avut in viata lor cintar de bucatarie - a se citit subsemnata) si umpli pina la linie. Si 1/3 cup umpli pina la... o treime.
Cit despre conversii... eu le caut pe google de fiecare data cind am nevoie, de ce e asa de grav cind zic si altora sa caute? Ca doar nu am calculator de conversii pe desktop si nici lista batuta in cuie in perete....

1 cup de lapte = 250 ml lapte. Conversiile se refera la relatia vloomu-grame (ml-g). Dar un cup o sa aiba intotdeauna 250 ml, indiferent daca inauntru este lapte, faina, sau zahar. Tot pina la liniuta umpli.