Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Am nevoie de asta :eu si nebunelile mele ...
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161
nusarich
Dany, si eu stiu la fel, ca de la oasele de la picioare (si de porc si de curcan sau de cocos) si de la usturoi se incheaga piftia. Cel putin mama asa facea, fierbea toate cele, cu legume cu tot (dar legumele nu le punea in boluri), punea usturoiul, lasa sa se raceasca, aduna grasimea (mie mi se pare ca daca o aduni cand e rece se ia toata, dar n-am incercat cu prosoape de hartie ca sa pot face comparatia), apoi mai incalzea un pic toata piftia, o strecura de 2-3 ori, punea carnita in boluri, turna zeama peste si lasa piftia peste noapte la rece, sa se inchege. A doua zi o baga la frigider si gata.
dany
CITAT(nusarich @ 21-12-2007, 09:14 PM) *

Dany, si eu stiu la fel, ca de la oasele de la picioare (si de porc si de curcan sau de cocos) si de la usturoi se incheaga piftia. Cel putin mama asa facea, fierbea toate cele, cu legume cu tot (dar legumele nu le punea in boluri), punea usturoiul, lasa sa se raceasca, aduna grasimea (mie mi se pare ca daca o aduni cand e rece se ia toata, dar n-am incercat cu prosoape de hartie ca sa pot face comparatia), apoi mai incalzea un pic toata piftia, o strecura de 2-3 ori, punea carnita in boluri, turna zeama peste si lasa piftia peste noapte la rece, sa se inchege. A doua zi o baga la frigider si gata.

Cum adica ??? O lasa la rece undeva afara si apoi in frigider , sau cum ? Eu o voi lasa afara ......nu stiu daca voi avea loc sa o bag apoi in frigider . E rau ????????????????????????

Am scos pulpele din congelator si am vazut ca sunt 3 bucati si au aproape 1,5 kg impreuna ....Doamneee , ce emotii am !!!
Mai bine nu ma mai incurcam cu asta ...... wacko.gif

Poate suna ciudat ca n-am facut niciodata piftie pana la varsta asta dar ....in Ro facea maica-mea si eu faceam altceva in acel timp .....si ... de cand sunt aici ...nu m-am gandit ca se poate face piftie si din altceva inafara de porc )).gif doh.gif

Daca imi iese ...ma declar maestru bucatar lol.gif lol.gif
nusarich
Dany, si mama o lasa afara (ai mei - de fapt tata acum - sta la casa). Afara insemnand o bucatarie de vara inchisa, in sensul ca nu prezinta tentatie pentru catei, pisici sau alte animalute... Inainte sa faca acea bucatarie de vara, mama lasa piftia gata asezata in hol (holul fiind neincalzit si ne-necesar de accesat toata ziua - casa are trei intrari, de-asta).
Daca este destul de rece (daca e ca la noi e suficient de rece - sunt maxim 2-3 grade ziua cel mai cald), eu cred ca nu e nici o problema sa stea afara. Parerea mea.
Eu nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, ca nu e mare filozofie in pregatitul piftiei. N-are legatura cu varsta, ca multe chestii nici eu nu le-am facut pana la varsta mea (si unele nici macar nu ma tenteaza...). Si la mine tot mama facea, si pentru ca iubi nu este mare fan, parca nu-mi vine nici mie sa fac. Poate o sa incerc anul asta, dar tot de ceva pasare, noi nefiind mari mancatori de porc, din cauza de ficati atacati de altele...

Iti urez spor la piftie si rezultate spectaculoase! Poate pui si reteta cu poze cum ai procedat... hug.gif
dany
CITAT(nusarich @ 21-12-2007, 09:55 PM) *

Dany, si mama o lasa afara (ai mei - de fapt tata acum - sta la casa). Afara insemnand o bucatarie de vara inchisa, in sensul ca nu prezinta tentatie pentru catei, pisici sau alte animalute... Inainte sa faca acea bucatarie de vara, mama lasa piftia gata asezata in hol (holul fiind neincalzit si ne-necesar de accesat toata ziua - casa are trei intrari, de-asta).
Daca este destul de rece (daca e ca la noi e suficient de rece - sunt maxim 2-3 grade ziua cel mai cald), eu cred ca nu e nici o problema sa stea afara. Parerea mea.
Eu nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, ca nu e mare filozofie in pregatitul piftiei. N-are legatura cu varsta, ca multe chestii nici eu nu le-am facut pana la varsta mea (si unele nici macar nu ma tenteaza...). Si la mine tot mama facea, si pentru ca iubi nu este mare fan, parca nu-mi vine nici mie sa fac. Poate o sa incerc anul asta, dar tot de ceva pasare, noi nefiind mari mancatori de porc, din cauza de ficati atacati de altele...

Iti urez spor la piftie si rezultate spectaculoase! Poate pui si reteta cu poze cum ai procedat... hug.gif

Mda...asta cu temperatura ma cam da peste cap ! Am o camarutza intre casa si garaj si e rece acolo .....ca sa nu am surprize ca ingheata afara ( oscileaza temperatura ca nebuna aici ) ma gandeam sa o pun acolo . DARRRRR ...tu ziceai ceva de pus la frigidert apoi ! Daca nu am loc in frigider ce fac ??? O pot lasa acolo , in acea camaruta ???? Offffffffff

Azi noapte au fost +8!° la noi si azi dimineata erau 2 ° ......Ca o idee...
anca veselie
buna seara! am venit cu colindul, am vazut renul beat de acum cateva pagini )).gif si acum ascult un colind. te pup super dulce!
dany
Mii de pupici , Anca !!!!! E tare renul beat , nu ? )).gif Ce colind asculti ?????????????

Fetele ...puneti aici ce colinde ascultati !!!!!! Eu am CD-uri cu ceva colinde vechi si tare m-as bucura sa ascult ceva nou !!! hug.gif
anca veselie
era un colind de pe pagina cu renul beat, nu mai stiu care )).gif
uite ce ascult eu acum: mad world
ganesha
Vreau si eu saratele cu chimen sorry.gif Mor dupa ele, chiar ma gindeam sa fac pentru Craciun, da' nu ma pot abtine sa nu le fac sarate tare si se resimte la alergat sorry.gif Pina una alta fur de la tine )).gif

Ma refac dupa pregatitul mesei crocodilului si ma apuc de cookies pentru Craciun. Pin'la urma am impaturit eu servetelele de la masa dupa modelul din unul din link-urile de le-am pus aici blum.gif tare faine au iesit, sa vezi pozele!

O simbata minunata iti urez!
Dumbo
Buna dimineataaaaa!!! Vai, ce bine prind saratelele alea la cafea.

Mi-ati facut o pofta de piftie, mama, mama. Noroc ca plec maine in deplasare, ca daca nu, ma batea un gand sa ma apuc de facut mancare. Asteptam poze cu alte episoade din dezmatul culinar.
peach
CITAT(danyhoney @ 21-12-2007, 10:34 PM) *

Mda...asta cu temperatura ma cam da peste cap ! Am o camarutza intre casa si garaj si e rece acolo .....ca sa nu am surprize ca ingheata afara ( oscileaza temperatura ca nebuna aici ) ma gandeam sa o pun acolo . DARRRRR ...tu ziceai ceva de pus la frigidert apoi ! Daca nu am loc in frigider ce fac ??? O pot lasa acolo , in acea camaruta ???? Offffffffff

Azi noapte au fost +8!° la noi si azi dimineata erau 2 ° ......Ca o idee...

pai daca e asa de cald mai trimite si tu caldura pe la altii ca aici din -5 nu iesim

Dany eu stiu ca pifia nu trebuie sa inghete..nu-mi mai amintesc de ce..batrinetile astea. Nu ai pivnita? Frigiderul ar fi ideal daca ai loc in el binenteles daca nu poti incerca in camera dintre casa si garaj ..nu cred ca ingheata asa repede.

Spor la piftie ..si trage o poza sa salivez si eu. Cozonac faci?
dany
Salutari !!

Piftia e pe foc .... Cica avem 0 ° C cheer.gif cheer.gif

Sorina , iti trimit cateva grade dar tu imi trimiti zapada ? Cand ajunge Dana ?
Fac si cozonaci : cu mac , cu nuca si cu branza tease.gif
Sexymom
Gagici, eu fac piftie de curca anul asta, fierb curca impreuna cu 3 picioare de porc, cam 2 ore, dupa care strecor zeama si curat carnita dupa oase, o toc marunt, adaug oua tari, castraveti murati, mult usturoi pisat, bucatele de morcov frierte, sare si piper.Le pun in caserole rotunde si le tin pe balcon 2 zile.
dany
E prima oara cand aud de o asemenea piftie , sexy !! Faci niste poze cand e gata sa vedem si noi ?
Sexymom
Promit )).gif
dany
Au trecut deja aproape 3 ore si carnea n-are de gand sa se desprinda usor de pe os ....... doh.gif
Dumbo
CITAT(danyhoney @ 22-12-2007, 04:13 PM) *

Au trecut deja aproape 3 ore si carnea n-are de gand sa se desprinda usor de pe os ....... doh.gif

Pai hai ca iti facem si tie galerie cheer.gif cheer.gif cheer.gif cu conditia sa pui poze cu rezultatul final.
axe10
Lasa ca se desprinde ea....
dany
4 ore jumate a durat )).gif )).gif

Mie mi se pare ca arata cam " murdara " dar din profil arata chiar clara ....Sa vedem cum va fii si la gust . Mi-a iesit multa zeama asa ca am facut un castron fara carne ...

Imagine

Imagine

Ai vazut ca m-am confirmat , Dumbo ? )).gif

Ma pregatesc sa plec la cheful de Craciun de la clubul nostru . N-am nici un chef dar .... macar mananc moca lol.gif Dirk e la intalnirea de 25 de ani de la terminarea liceului asa ca ... ne distram separat azi )).gif

Sa aveti o seara placuta !
May
Ahoooo ahoooo copii si frati, stati putin si nu manati, pitia de-o degustati!! Mamaaaaaaaaa sa arunce cineva colacul de salvare drool.gif
Dumbo
Vaiiii ce bine arataaaaaaa...
swoon.gif

Castronul ala fara carne poti sa il trimiti la mine? Ca arunc vre-o 2-3 morcovi in el si un porumb si eu stiu ce mai gasesc prin casa si ma dau rotunda ca am facut legume in aspic.

Acum am vazut ca esti plecata in seara asta. Deci poti sa imi dai numai adresa, ca vin eu sa iau niste piftie de la tine. Numai bine e gata pana ajung. lol.gif
May
Eu vreau un castronel cu carnita rolleyes.gif grin.gif
dany
Bueyyy, cred ca mi-ati deocheat piftia ca nu mi s-a inchegat cum trebuie doh.gif doh.gif sad.gif . Acum le-am dus in cabanutza din gradina ca acolo e si mai rece . Daca n-am loc in frigider ca e plin , ce sa fac sad.gif

Sper ca macar restul mancarii sa-mi iasa pray.gif

Azi fac checul aperitiv , un drob din pateu , chiftelutze , fierb burta pentru cirba si pregatesc sarmalele pe care le voi fierbe maine .
Maine : terminat ciorba de burta , fiert sarmalele , facut ciorba de perisoare , salata de boeuf , cozonaci si " tavalita " ...
Pe 25 : fasole verde cu usturoi , rosii umplute cu vinete , pasta de peste , ardei umpluti cu branza si oua umplute .... Si gata !

Sa aveti o zi placuta si spor in tot ce aveti de facut !
Tzutzi80
neata dany-dulce! Mama da' vrednicuta mai esti. Sper ca ai invitati la cata mancare faci tu acolo
dany
neata , Tzutzu ! Avem muuulti musafiri .... vom fii 4 persoane in total lol.gif
Tzutzi80
cheer.gif lol.gif Atunci se intelege.....adica se intelege ca faci si pentru noi )).gif pupic.gif
dany
)).gif )).gif

gata , fug la treaba !
michelle
Mama ce de-a bunatati faci! w00t.gif
Spor la treaba, Dany!
otilici
Wooow ce harnicuta esti!
Eu am facut alaltaieri fursecuri ca ale tale si au iesit super bune,am si pus coaja de la o portocala maare si se simte destul de bine,tare bune is...Multumesc pt reteta.Ieri am facut amandinele,azi doar le tai si le glazurez,tot azi fac si tavalita(blatul l-am facut ieri).Si...normal ca fac si tortul de iaurt )).gif ,sotului ii place mult asa ca-i musai sa-l fac.De data asta pun 2 creme diferite,una cu iaurt de capsuni si una cu visine wink1.gif .
Maine fac si eu sarmalutele,niste snitele,chiftele.
Daca v-am facut pofta,va astept de Craciun la colindat si sa va serviti cu bunatati )).gif
pupic.gif
Sexymom
Uite aici piftia mea de curca
Imagine

Imagine

Imagine
Imagine
Sexymom
Nu mai dai pe aici???? esti invidioasa pe piftia mea?? tease.gif tease.gif

Eu am terminat acum sarmalele, au iesit frumoase, bune la gust si de aceiasi marime toate, parca le-am facut cu sublerul )).gif
Dany, ai invitati la masa in seara de 24 sau in 25 ?
dany
CITAT(otilici @ 23-12-2007, 10:57 AM) *

Daca v-am facut pofta,va astept de Craciun la colindat si sa va serviti cu bunatati )).gif
pupic.gif

Sa lasi usa deschisa sa pot intra mai repede sa atac toate dulcegariile alea ....Ce bune or fii hug.gif

CITAT(Sexymom @ 23-12-2007, 02:29 PM) *

Nu mai dai pe aici???? esti invidioasa pe piftia mea?? tease.gif tease.gif

Eu am terminat acum sarmalele, au iesit frumoase, bune la gust si de aceiasi marime toate, parca le-am facut cu sublerul )).gif
Dany, ai invitati la masa in seara de 24 sau in 25 ?

Nu sunt invidioasa , buey , ca e prea multa carne acolo blum.gif Mie imi plac cu mai multa zama

Da , pe 25 am invitati la masa .

Facut checul , drobul , 2 feluri de piftele ( cu usturoi si fara ) , burta e si ea fiarta . Mai am de pregatit sarmalele ( mie imi place sa miroasa a sarmale pe 24 naughty.gif ) si cred ca ma mai bag la o tura de saratele . Si cam atat pe azi .

Cand termin ma bag la un sport cu WII -ul cu al meu lol.gif

Am valea.gif iar .

Mai vorbim .
axe10
CITAT(danyhoney @ 23-12-2007, 11:16 AM) *

neata , Tzutzu ! Avem muuulti musafiri .... vom fii 4 persoane in total lol.gif

2 ciorbe la 4 oameni?...esti nebuna femeie

daca nu s-a inchegat s-ar putea sa nu se mai inchege.... lol.gif lol.gif ...cat usturoi ai pus?...la ce cantitate de apa?...ca am vazut ca a iesit o "vadra" de zeama...
aki
LA MULTI ANI,DANYHONEY
Imagine
bubbles
Seara pupic.gifpupic.gifpupic.gif .Pup harnicuta pupic.gif si ii urez un Craciun fericit,linistit si plin de bucurie,fericire si colinde hug.gif
otilici
Craciun Fericit Dany!!! santa2.gif cheer.gif
pupic.gif pupic.gif
lucy
CRACIUN FERICIT!!!!!!!!!!!!!! pupic.gif
dany
Multumesc de vizite ! hug.gif

CRACIUN FERICIT SI VOUA !!!!!!! santa2.gif
Sexymom
Ce faci gagico asa de devreme?Eu am o lene de ma doare sad.gif
May
Sunt eu nebuna? Nu se ureaza maine? se ureaza azi? lol.gif

Mama cata mancare faci femeieeeeee drool.gif
ganesha
Saratele imi trebuie si mie lol.gif Gata, cu saratele si visc m-ai inebunit tu. Da' visc nu mai gasesc, la noi deja de mult nu se mai gasesc brazi si visc si chestii craciunistice.

Chiar, ce faci cu atita mincare?

Un Ajun magic si plin de lumina in suflet iti doresc! floare.gif
Sexymom
Ce crezi ca face cu atata mancare lol.gif se ingrasa lol.gif

Glumesc iubita, stiu ca ai invitati, sa mananci si pt.mine ciorbade burta, eu nu am facut anul asta, dar am facut ciorba de curcan cu zeama de varza 100% romaneasca -pusa de mine la murat )).gif
crissy
Craciun fericit!
dany
Am venit de la soacra-mea .... am mancat ca o cow.gif )).gif Dar ... pe cine scrie WW dupa Revelion ?

CITAT(Maybeline @ 24-12-2007, 12:01 PM) *

Mama cata mancare faci femeieeeeee drool.gif

Da .... doh.gif Cred ca anul viitor imi iau liber de la bucatareala de sarbatori )).gif

CITAT(ganesha @ 24-12-2007, 02:59 PM) *

Saratele imi trebuie si mie lol.gif Gata, cu saratele si visc m-ai inebunit tu. Da' visc nu mai gasesc, la noi deja de mult nu se mai gasesc brazi si visc si chestii craciunistice.

Chiar, ce faci cu atita mincare?

Un Ajun magic si plin de lumina in suflet iti doresc! floare.gif

Si tie un CRACIUN FERICIT !!!! hug.gif Sa nu uiti la anu` sa-ti iei vasc tease.gif

CITAT(Sexymom @ 24-12-2007, 03:32 PM) *

Ce crezi ca face cu atata mancare lol.gif se ingrasa lol.gif

Glumesc iubita, stiu ca ai invitati, sa mananci si pt.mine ciorbade burta, eu nu am facut anul asta, dar am facut ciorba de curcan cu zeama de varza 100% romaneasca -pusa de mine la murat )).gif

Cata dreptate ai )).gif )).gif

Zeama de varza facuta de tine ??? Super ! Stiu la cine sa apelez anul viitor !! Am de gand sa pun varza la murat si sa-mi mai fac cateva muraturi de care imi e dor

CITAT(crissy @ 24-12-2007, 07:08 PM) *

Craciun fericit!

Si tie la fel , Crissy !!!! Multumesc de vizita ! give_rose.gif

Hai sa va pun ( din nou ... am pus-o si anul trecut ) melodia de Craciun care imi place mie . Face parte din categoria melodiilor " traznite " :

Sa aveti o noapte frumoasa si sper ca ati avut multi colindatori ! Ma duc sa ma bag la niste popice )).gif
nusarich
Craciun fericit, Dany!

N-am mai intrat pe net de cand cu piftiile, asa ca si eu as intreba ce a intrebat Sexy: cata apa si cat usturoi ai pus la piftie? Poate de-asta nu s-a inchegat. sau s-a inchegat pana la urma?
julyalina
Stau sub bradul de craciun si va spun cu bucurie
Mosu'as vrea sa va duca tot ce mi-a adus si mie:
sanatate, fericire, dragoste si implinire.
Craciun fericit!
May
Te asteptam cu povesti naughty.gif
Tzutzi80
Sta cu burta in sus deja, sunt sigura devil.gif
Andreea-Rodica
Craciun fericit alaturi de cei dragi! santa2.gif
anca veselie
dany dulce, am venit sa-ti las un pup! pupic.gif hug.gif
daconst
Am trecut sa vad daca a fost postasul la tine...dar cred ca a fost unul tinerel,de ai si disparut de tot. lol.gif
pupic.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.