Ella daca as avea macar un sfert din creierul tau as manca lumea
Romanitza sunt constienta de efort, am mers la 3 academii pana acum, in ce vreau eu sa ma bag e munca multa, zile si nopti de invatat continuu.
De ce se lupta toti pt.un post de functionar al statului? sa va spun pe larg: aici luna august se inchid institutiile ( concediu 1 luna), in iarna se inchid din nou ( 2 saptamani concediu) prime, orar de boier(7,30-13), salariu bun.Posibilitati de avansare la fiecare an, plan de pensii, asigurari platite,discount peste tot , pana si la agentiile de turism ( e ceva asemanator cu ce aveau acasa in vremea comunista cei care lucrau in cadrul armatei , si angajatii bancilor).Case de odihna cu acces limitat, bla, bla...
Numai ca ajungi greu acolo, scot an de an la concurs 300 de locuri , anul trecut au fost 20.000 de persoane inscrise.
Examenul consta in 8 examene de fapt, probe practice, sustinere de proiecte in fata unui tribunal.Prietena mea, care este functionara ( la nivel inalt ) mi-a explicat ca la prosti cum se sustin examenele si care sunt etapele, ce a spus ea ca o sa imi faca probleme este limba spaniola deoarece in dreptul si constitutia spaniola nu poti schimba un cuvant cu altul daca nu sti ce inseamna, mai exact nu ai cum sa o dregi, ca trebuiesc recitate toate frazele asa cum sunt scrise in carte.
Inca ma gandesc ce sa fac, mai am timp pana la sf.lui octombrie, intr-un fel vreau sa incerc, sa renunt la serviciu si sa ma inscriu, insa ceva ma opreste ca avem ipoteca de platit si efortul e mare ca sa platesc eu 2500 de euro pe academie in fiecare an.
Bianca e in an terminal si are nevoie de mult suport din partea noastra, eu sunt cu toate pe cap si nu am voie sa ma enervez si nici sa ma epuizez.Toata energia trebuie sa mi-o canalizez pe ele , asa cum spui si tu.
Inca vb.cu sotul meu despre asta seara de seara, trebuie sa cantaresc toate avantajele si dezavantajele si pe urma sa decid.
Sunt inca singurica acasa, am sanse sa ma mut la sf.lunii, casa incepe sa arate frumos, maine ma duc sa aleg mobila de baie si sa comand niste sifoniere cu usi culisante si oglinzi.
Tot maine la ora 17 iesim la un picnic cu prietenii si copii,luam bicicletele si in padure cu noi.Joi seara la 18 am o aniversare, vineri la 17 inca o aniversare.
Mananc frumos, nu depasesc 1300 -1400 calorii pe zi.Si stagnez la 64 de kile, nu ma deranjeaza insa, ma simt bine in pielea mea.