Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Cum sa iti prezinti demisia?
OneDen.com > Relatia cu colegii > Locul de munca
luchi
Cum e mai bine sa procedezi? De ceva vreme ma gandesc ca vreau sa demisionez si nu stiu cum sa fac.
Stiu ca in Codul muncii scrie ca angajatul are dreptul sa nu-si motiveze demisia, dar in cazul meu (si poate al altora) cu siguranta va veni intrebarea "De ce?" Eu una, sincer, n-am chef sa raspund, dar stiu ca prin natura firii mele nu ma voi putea abtine sa dau explicatii, ocolind insa adevarul: Mi-a ajuns!

Sincer, as vrea sa plec fara sa fac valuri, sa las loc de "Buna ziua" si nu stiu daca va fi posibil acest lucru.

A mai fost cineva in situatia asta? Ce facem? Cum sa rezistam in perioada de preaviz, daca ni se vor face zile fripte?
_noni_
Hai sa-ti zic cum am facut eu: in primul rand imi ajunsesera si mie multe chestii pana peste cap, si ce ma deranja cel mai tare era ca nu ma asculta si nu ma credea nimeni, pentru ca eu eram cea nou venita, iar individa care ma acuza de niste chestii inventate era cea crezuta , ca deh, ea era cea veche...

Intamplarea fericita a facut ca exact in dimineata in care m-am hotarat sa plec am si primit o alta oferta de munca, si apoi au venit alte cateva. Pot sa zic ca am fost o mare norocoasa, pentru ca acum am ajuns sa fac ceea ce imi place, datorita unei intamplari nu prea fericite. grin.gif

Asa ca m-am dus si mi-am prezentat demisia, pe motiv ca am primit o oferta de job mult mai buna, si astfel am reusit sa evit si alte explicatii, pentru ca oricum imi faceau scarba wacko.gif

Mult succes si la tine, dar gandeste-te bine daca vrei s-o faci. Eu una, am fost convinsa si nu mi-a mai pasat nici de ce zice lumea, nici de zilele pe care le-am mai avut de petrecut acolo, ca la mine au fost putine, intrerupand contractul prin "acordul partilor", care nu presupune o perioada fixa de preaviz ci o data de incheiere a contractului de munca care se stabileste prin acordul partilor, si care poate fi si a2-a zi daca te intelegi acolo.

Eu am avut noroc de o tipa super la hr si niste superiori la fel de super in state si lucrurile s-au rezolvat repede.

Locul de "Buna ziua! " am incercat sa-l pastrez si eu pentru ca erau acolo cateva persoane cu care chiar am ramas buna prietena si care mi-au inteles sitatia, pe de alta parte pot sa zic ca erau alte cateva pentru care nici macar nu merita sa zici "buna ziua!". ma gandesc ca peste tot vor fi situatii unde cu unii ramai prieten, iar altii chiar nu conteaza.

}{
luchi
noni, multumesc din suflet. pupic.gif

B81YUB
spui ca ai motive personale...asa scri si in demisie
" Subesemnata .... angajata, va rog a-mi aproba cererea de demisie incepand din data ...din motive personale ...va multumesc" ..si ca sa lasi loc de "buna ziua" ii spui superiorului ca stai pana gasesc o persoana potrivita cu postul si ca nu o sa lasi postul descoperit ...dupa o saptamana brusc te-ai pricopsit cu o "gripa" si ....
Bafta! clover.gif
BubbleGum
Eu tocmai mi-am dat demisia luna asta, si aveam cam aceleasi temeri. Am vorbit intai cu sefa (cea cu care ma intelegeam mai bine, celorlalte n-am mai dat explicatii), norocul meu e ca sunt studenta in ultimul an asa ca am putut sa ma folosesc de asta, i-am spus ca nu mai am timp sa invat, am pus asta si la motive si gata. Spre surprinderea mea, toata lumea a fost extrem de draguta si nu mi-a facut nimeni zile fripte in cele 15 zile de preaviz.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.