Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Lasagna dietetica
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
julyalina
lasagna e mai grea dar eu am reusit sa o fac mai dietetica
e impropriu spus lasagna doar ca folosesc foile de lasagna dar asa ne place mai mult blum.gif
apropo ... ieri a mancat 3 portii si azi dimineatza inca una )).gif a dormit numai cu gandul la ea banuiesc )).gif

o tava mare si mai adanca,
foi de lasagna - cam 1 pachet si inca jumate (barilla)
o rotitza de cascaval,
1 pachet piept de pui ,
1 l suc de rosii,
500 ml supa de carne,
sare, piper, condimente

am dat pieptul de pui prin masina de tocat (el) apoi pus in tigaie adanca cu vreo 4 linguri de ulei de masline pana se face nitzel apoi am pus 250 ml de supa si l-am lasat sa mai fiarba nizel
am inabusit 4 cepe mari si am turmat sucul de rosii , au stat nizel apoi am pus supa de carne si carnitza de pui si l-am lasat sa stea cam 10 min la foc mic cu sare, piper, o linguritza de pasta de ardei iute si putin rozmarin.
apoi am pus in tava cateva polonice de suc de rosii , foile, carnitza cu sos, cascaval ras, foi, sos, cascaval ras, foi si la urma iar suc de rosii si cascaval.
tava la cuptor la foc mediu cam 30-45 de minute. incerci cu o furculitza sa vezi daca s-au facut foile - o sa scada ca foile abosrb sosul dar ai grija sa nu dai focul tare sa nu se lipeasca

am facut ieri dupaamiaza o tava ... mie mi-au iesit cam 12 portii si banuiesc ca diseara o sa spal tava )).gif
Nessie
Wow, ce pofta mi-ai facut! doh.gif

Ca sa nu il mai chinui cu datul prin masina de tocat a ieptului de pui, iti spun ca in Cora se gaseste gata tocat. wink1.gif Costa 130.000/kg si se vede ca e doar piept.
julyalina
CITAT(Nessie @ 01-10-2007, 12:51 PM) *

Ca sa nu il mai chinui cu datul prin masina de tocat a ieptului de pui, iti spun ca in Cora se gaseste gata tocat. wink1.gif Costa 130.000/kg si se vede ca e doar piept.

)).gif pai nu trebuie sa munceasca si el ca sa manance? biggrin.gif
ganesha
Si eu sint palita de boala lasagnei - mai ales de cind copilu' meu e fan Garfield lol.gif

Diferentele sint ca:

1) e vegetariana

2) e din foi integrale

3) fierb foile separat, nu le las in cuptor sa se faca

Dat fiind primele 2 conditii de mai sus iese foaaarte onorabil la socoteli (fibre, colesterol, alea, alea), asa ca servim frecvent.
Nessie
CITAT(ganesha @ 02-10-2007, 01:25 PM) *

Si eu sint palita de boala lasagnei - mai ales de cind copilu' meu e fan Garfield lol.gif

Diferentele sint ca:

1) e vegetariana

2) e din foi integrale

3) fierb foile separat, nu le las in cuptor sa se faca

Dat fiind primele 2 conditii de mai sus iese foaaarte onorabil la socoteli (fibre, colesterol, alea, alea), asa ca servim frecvent.
Asteptam reteta cand ai timp! blum.gif
ganesha
Nu e neaparat pe baza de reteta, e mai mult dupa principiul: IMAGINATIA N-ARE LIMITE.

Ca detalii:
- foile le fierb in oala de supa si nu se sfarma

- e musai cascaval sau mozza sau ceva de genul ca sa se lege

- la capitolul sos eu n-0am fantezie - singurul care-mi place e cel de rosii, cel alb nu

- legumele sint in functie de chef (ciupe, ardei, vinete, morcovi rasi, etc, toate deodata sau in combinatii biggrin.gif )

Cind fac am sa zic ce pun in respectiva. floare.gif
julyalina
CITAT(ganesha @ 02-10-2007, 01:33 PM) *

- la capitolul sos eu n-0am fantezie - singurul care-mi place e cel de rosii, cel alb nu

nici mie si nici lui nu ne place sosul alb sad.gif pentru mine sosul alb inseamna faina wacko.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.