Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Ce gatim azi... de post?
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Pagini: 1, 2
ganesha
De ce? Pentru ca veni vorba la "Ce gatim azi pentru familie?" si ni s-a parut o idee buna wink1.gif

Azi: supita de rosii si mincarica de linte.

La supita de rosii au contribuit cu succes: vreo 3 morcovi, 2 patrunjei, telina, juma' de ceapa mare, 2 catei de usturoi taiati marunt, nitel ulei (pentru cine posteste ca la carte, uleiul se consuma doar martea si joia si simbata si (parca?) duminica), pasta de rosii - muuulta, mie asa imi place: vreo 750 ml. Pasta de rosii am adaugat-o dupa ce legumele toate au fost fierte cam pe jumate. Verdeata: azi am avut chef doar de patrunjel (de obicei mai pun busuioc, oregano...) si am adaugat-o dupa ce s-a terminat de fiert. La servire a fost acompaniata de paste integrale.

Mincarica de linte a cuprins 1/4 ceapa, tot vreo 2 catei de usturoi, un morcov. Pe respectivele le-am pus in ceva apa cu condimente si putin ulei pentru vreo 2-3 minute. Apoi am adaugat lintea (din ochi, ca sa ne ajunga la toti) si apa (cam inca o data cit lintea). Spre sfirsit am pus vreo 2 linguri de pasta de rosii. Nu am descoperit un timp de fierbere, eu mai gust din cind in cind. Verdeata a fost reprezentata de patrunjel tocat si oregano (dar cu succes merge si mararul).
La servire au venit muraturi din rosii coapte (adica nu gogonele, ci rosii ...rosii)
axe10
CITAT(ganesha @ 16-11-2007, 12:20 AM) *

Mincarica de linte a cuprins 1/4 ceapa, tot vreo 2 catei de usturoi, un morcov. Pe respectivele le-am pus in ceva apa cu condimente si putin ulei pentru vreo 2-3 minute. Apoi am adaugat lintea (din ochi, ca sa ne ajunga la toti) si apa (cam inca o data cit lintea). Spre sfirsit am pus vreo 2 linguri de pasta de rosii. Nu am descoperit un timp de fierbere, eu mai gust din cind in cind. Verdeata a fost reprezentata de patrunjel tocat si oregano (dar cu succes merge si mararul).
La servire au venit muraturi din rosii coapte (adica nu gogonele, ci rosii ...rosii)

Eu am fiert ieri niste linte verde care s-a maronit...azi o sa fac ceva cu ea...ca ieri am facut prea multe!!
amalia0701
Io am facut salata orientata )).gif cartofi fierzti in coaja, castravete acru, masline, ceapa rosie si o lingura de maioneza lights.
dany
CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 11:07 AM) *

Io am facut salata orientata )).gif cartofi fierzti in coaja, castravete acru, masline, ceapa rosie si o lingura de maioneza lights.

Ce idee !!!!! Mersi , Amelie hug.gif
amalia0701
CITAT(danyhoney @ 16-11-2007, 12:46 PM) *

CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 11:07 AM) *

Ce idee !!!!! Mersi , Amelie hug.gif

Dar azi nu avem voie ulei blushing.gif
dany
Paiii..... eu nu tin post blushing.gif blushing.gif
nusarich
Eu azi trebuie sa recunosc ca voi face ceva ce inca nu stiu. Adica ma voi uita in primul rand ce am prin bucatarie/camara si voi decide pe loc. Ma tenteaza o salata orientala, dar in felul meu (cartofi, ceapa, masline verzi si un strop de ulei si patrujnel verde), dar cum uleiul e tabu azi... inca nu stiu ce voi manca. unsure.gif
ganesha
La micu' dejun am sa am (nu am sa fac, ca mi se va face )).gif ) guacamole (avocado, rosii taiate cuburele mici, ceapa verde, condimente, verdeturi, amestecate sub forma de pasta de uns pe... orice - de la piine pina la legume mai tari).

La prinz am niste conopida care asteapta de cam de mult, si oscilez intre ceva de genul asta sau ceva de genul asta.

Nu am chiar toate condimentele si ierburile in casa, da' mai adaptam - combinatii, aranjamente, permutari. Revin cu detalii biggrin.gif

A, vreu sa impartasesc o mare descoperire. Adica mare pentru mine, poate altii stiau dinainte. Eu am aflat anul trecut in Postul Pastelui. Margarina nu este de post. Ea se face cu zer, chiar si cea mai chimica dintre ele are zer in compozitie. Stiam de mic copil de mincarurile de post cu margarina in ele, asa ca mi s-a parut ca-i de post, si ma luase o mare pofta de piine unsa cu ceva, am mers la alimentara, iar aici cum scrie si toaca-n cer pe produse, am vazut si zerul pe acolo. M-am intrigat la culme si m-am dus acasa la ceasloavele mele de microbiologie si chimie alimentara si ... hop surpriza, margarina obisnuita se face cu zer doh.gif
nusarich
Eu azi am fost cam in pana de idei, am mancat de post totusi, dar nu sunt deloc multumita. In fine, e marea problema pe care o am cu iubi, cu durerile lui de stomac / bila si celelalte. Lui i-am facut (la rugamintile lui, ca eu nu i-as fi facut) niste piept de pui pe gratar.
Abia pe seara am reusit sa fac supa crema de legume care ma astepta de azi-dimineata.

Ganesha, pe margarinele noastre (pe cele vegetale, nu pe cele cu unt / smantana) scrie la compozitie "grasimi vegetale hidrogenate". Si in compozitia astora intra zerul? Nu ca as fi super mancatoare de margarina, dar uneori in post mai mananc.
ganesha
Despre margarina: ala e doar unul dintre ingrediente... Eu m-am uitat pe toate, inclusiv pe procesele tehnologice, si la margarinele "vegetale" se pune zer. Inlcusiv in alea "urite", in pachet de hirtie, care de obicei se folosesc la gatit.

Am promis ca vin cu detalii despre prinz. M-am foit m-am rasfoit si pina la urma am facut din alea 2 retete una singura, dar in stil indian (ca mi-era pofta taaare de mincare indiana).

=> Asa ca am luat una bucata capatina de conopida, am desfacut-o in florete si 4 cartofi medii.
=> Am pus 1/4 ceapa taiata marunt marunt, cu 2 catei de usturoi taiati marunt marunt, cu o lingura de ulei, cu curry multisor, cu un virf de cutit rozmarin si cu ~ juma' de pahar de apa. DIn momentul in care a inceput sa clocoteasca am pus capacul si am lasat sa fiarba vreo 3 minute.
=> Am dat focul la mic, am adaugat conhopida si cartofii taiati cuburele, i-am amestecat bine si i-am lasat cu capacul pus vreo alte 2 minute.
=> Apoi am pus apa, cam pina la 3/4 din inaltimea compozitiei, am lasat sa fiarba cu capac pina s-au patruns cartofii bine.
=> Am adaugat 2 linguri de pasta de rosii si am lasat pina au fost cartofii fierti bine.
=> Am pus verdeata ( patrunjel tocat si oregano) si am lasat sa se aseze vreo 15 minute.

Chestia a fost acompaniata de orez in aburi, simplu. Comentariile audientei: " E fix ca la indieni" cheer.gif

ImagineImagine
nusarich
Mama Ganesha, ce pofta mi-ai facut de cartofei...
Deea
Ganesha super mancarica, am facut azi la pranz pupic.gif Chiar nu mai stiam ce sa gatesc, o sa incerc si cu brocoli si cu dovlecei...cred ca merg multe combinatii.

Felul 1 am facut ieri supa de dovlecei.

morcov, telina, albitura, 1 ceapa
1 dovlecel taiat cubulete
pasta de rosii
putin ulei
condimente ( sare - f. putina, legume deshidratete fara sare, verdeata)

Se pun la fiert morcovul, telina, albitura, ceapa - intregi, cand sunt fierte se pune dovlecelul, pasta de rosii si se lasa cam 10-15 minute pana e si dovlecelul fiert. Se pot pune si paste. La sfarsit, dupa ce se stnge focul se adauga verdeata si se lasa acoperit 10-15 minute.
dany
Deea , ce e albitura ? blushing.gif
viky
CITAT(danyhoney @ 19-11-2007, 12:15 PM) *

Deea , ce e albitura ? blushing.gif

pastarnac, telina, patrunjel-toate radacinoasele albe
dany
Mersi , Viky

N-am folosit niciodata acest termen si nici nu l-am mai auzit pana acum smile.gif
Deea
CITAT(danyhoney @ 19-11-2007, 01:08 PM) *

Mersi , Viky

N-am folosit niciodata acest termen si nici nu l-am mai auzit pana acum smile.gif

smile.gif ai fost draguta hug.gif

Merci Viky!
ganesha
Ieri: orez la aburi si falafel + salata de morcovi

Azi: va fi (cine-o face nu stiu, ca eu timp nu am lol.gif ) linte cu ciuperci, acompaniata de mamaliga
Se va intimpla asa: condimentele, ceapa, etc, impreuna cu ciupele se pun impreuna pina lasa ciupele toata apa, apoi se adauga lintea, se scurge zeama in plus, se daca la foc tare sa se gateasca rapid lintea (rosie) si sa se desfaca, se adauga pasta de rosii, se mai tine nitel, se stinge caldura, se pune verdeata. Dinc auza lintei desfacute, va avea cumva consistenta de ciupe cu un sos fooooarte gros. Merge uns cu mamaliga. Super sursa de fibre si proteine cheer.gif

Miine se va intimpla din nou conopida indiana, ca iar ne-a palit pofta in cor. Poate pun si niste poze la nazbitia de mai sus.
viky
CITAT(ganesha @ 19-11-2007, 07:48 PM) *

Ieri: orez la aburi si falafel + salata de morcovi

ce inseamna?

cu placere Deea
ganesha
Uite aici . N-am explicat cum il fac eu pentru ca eu il iau semipreparat de la magazin. Daca te duci pe culinar ai sa gasesti reteta de falafel, stiu sigur ca este pentru ca am dat din greseala peste ea de o gramada de ori (cautind altceva). In magazine se gaseste si mix, trebuie doar sa-l prepari acasa dupa instructiunile de pe pachet,
amalia0701
Azi am gatit ca disperata, pentru o saptamana:
Ciorbitza de zarzavat cu tarhon:
-am pus la fiert o ceapa intreaga, morcov, ardei tzelina si patrunjelul taiate taitzei( cu robotul), cand erau fierte am pus 2 cartofi cubuletze si i-am mai fiert si pe ei, la sf. am aruncat ceapa si am tocat niste tarhon in otzet;
Fasole batuta:
-am fiert fasolea in 3 ape, apoi in a 4-a am pus o ceapa, o bucata de praz, 2 usturoi,un gogosar si un morcov.Cand au fost fierte bine, le-am scurs si le-am bagat la robot cu 7-8 catzei de usturoi;
Gogosari umplutzi cu ciuperci:
-am taiat fidelutze morcovul si am tocat ceapa, usturoi, gogosar,ciupercile la robot, le-am calit cand erau aproape gata am pus orezul brun fiert( le-am calit in wok fara ulei).
Cand s-a racit umplutura am pus marar si patrunjel verde tocat si am impartzit-o in 3.
Cu o parte am umplut gogosarii.Cand au fost fiertzi am facut un sos cu o lingura de faina si bulion, apoi la sf. am pus marar.
Sarmale cu ciuperci:
-cu o parte din umplutura am invelit niste sarmale, am mai pus cimbru si foi de dafin( acu fierb cu un pic de bulion);
Drob de linte:
-a treia parte din umplutura, am amestecat-o cu nuci tocate, faina, gris, cury, ghimbir, linte fiarta, ulei(nu am avut faina de in ca inlocuitor de ou, dar sper sa imi iasa) si piper si am pus compozitzia intr-o tava de teflon unsa( inca e la cuptor, dar miroase bine)
Paste in 3 culori cu nuci:
-am fiert niste paste in 3 culori( am verificat nu au ou) si le-am amestecat cu nuci macinate( am uitat sa pun stafide sad.gif ) si le-am servit cu o lingura de miere cheer.gif
axe10
Chiar ca ai facut la mancare Amalia....si mai pleaca si Marius de acasa....
amalia0701
CITAT(axe10 @ 19-11-2007, 08:53 PM) *

Chiar ca ai facut la mancare Amalia....si mai pleaca si Marius de acasa....

Pai raman io, azi mai am de calcat si apoi distractie cheer.gif cheer.gif

Oricum ieri el ma tot intreba: mancarea asta nu are carne in ea ? lol.gif lol.gif lol.gif si pentru ca raspunsul a fost NU pe toata linia, dupa ce a mancat ciorbitza si fasole batuta si-a luat niste salam lol.gif

Iar io de belamba ce sunt cans am scos drobul de linte din tava, l-am scapat din mana, noroc ca a cazut pe masa, asa ca acu am drob imprastiat )).gif Am gustat ieri e bun la gust, dar cred ca mi-ar place mai mult drob de naut.
viky
astazi este sarbatoare si se mananca peste
eu am facut marinata de macrou
era mai usor de facur fiindca nu am prea mult timp liber
oricum nu mananc decat eu
-2kg macrou
-2 cani de otet-400ml
-cam 250 ml apa
-piper, dafin , sare dupa gust
-cam 3 linguri ulei
se taie pestele bucati de 3-4 cm si se toarna cele de mai sus peste el
se tine la cuptor cam 4 ore
se topesc si oasele cand e gata
nu place tuturor
dar mie-mi place f mult pestele
Nessie
Vad ca pana acum nimeni nu zice nimic de prunele uscate. biggrin.gif Asta e amintirea din copilarie cea mai vie legata de mancarea din postul Craciunului. Nu imi placea mancarea de post, dar asteptam cu drag pilaful cu prune uscate.

Se pun la fiert 300g de prune uscate in 3 cesti de apa, dupa ce au fost spalate, o ceasca de orez se spala si se lasa putin in apa pana calim o ceapa. Adaugam orezul peste ceapa si cand prunele au dat un clocot le punem impreuna cu apa peste compoztie.
Si la cuptor cu toate pana se fierbe orezul.
viky
CITAT(Nessie @ 21-11-2007, 03:20 PM) *

Vad ca pana acum nimeni nu zice nimic de prunele uscate. biggrin.gif Asta e amintirea din copilarie cea mai vie legata de mancarea din postul Craciunului. Nu imi placea mancarea de post, dar asteptam cu drag pilaful cu prune uscate.

Se pun la fiert 300g de prune uscate in 3 cesti de apa, dupa ce au fost spalate, o ceasca de orez se spala si se lasa putin in apa pana calim o ceapa. Adaugam orezul peste ceapa si cand prunele au dat un clocot le punem impreuna cu apa peste compoztie.
Si la cuptor cu toate pana se fierbe orezul.

poate nu s-a spus pt ca mananca toata lumea
sau poate nuse mananca in unele zone ale tarii
mama facea, eu nu
ganesha
Nessule, eu-s mare fan prune uscate -ca snack post-workout yahoo.gif Da' in pilaf n-am auzit vreodata ca s-ar pune. Omu' cit traieste-nvata!!!

On topic nu prea am ce sa zic: tartine si halva (nu tartine cu halva lol.gif )... saptamina grea, putin timp si prea mult stres lol.gif
axe10
lol.gif lol.gif lol.gif ...Amalia, al meu zice....nu se mananca de dulce in post?
Eu zic:nu!
El zice:ok nu mananc ciocolata saptamana asta...
Eu zic: bai, baiete, de dulce inseamna carne, lapte , oua...etc
El zice:pai de ce?...ca alea nu sunt dulci....poate iaurtul cu fructe... blink.gif
Eu zic:hai ca ma enervezi...ia si mananca ce vrei!!!

Asa ca al tau cu salamul....il inteleg!
amalia0701
CITAT(axe10 @ 22-11-2007, 08:58 PM) *

lol.gif lol.gif lol.gif ...Amalia, al meu zice....nu se mananca de dulce in post?
Eu zic:nu!
El zice:ok nu mananc ciocolata saptamana asta...
Eu zic: bai, baiete, de dulce inseamna carne, lapte , oua...etc
El zice:pai de ce?...ca alea nu sunt dulci....poate iaurtul cu fructe... blink.gif
Eu zic:hai ca ma enervezi...ia si mananca ce vrei!!!

Asa ca al tau cu salamul....il inteleg!

Eu cred ca fiecare trebuie sa ajunga sa isi doreasca sa tzina post, altfel nu functioneaza.
Un subaltern de-al meu s-a apucat sa manance: tocana de cartofi de post cu muraturi( era pacehtul de la nevasta) apoi a scos un pachetzel de kaiser cumparat de la magazinul din colt lol.gif lol.gif lol.gif si si-a "indulcit" pachetul.
amalia0701
Nu masi gateste nimeni nimci pe aici, ca la mien s-au cam terminat sad.gif si-a in pana de idei.
Sexymom
Fetelor , aseara a facut un spaniol o salata de nu ma mai opream din mancat. Si e de post.

-3 mere taiate cubulete
-3 rondele de ananas ( de la cutie)
-200 g porumb fiert (de la cutie)
-pasta de tomate(sau bulion) -4,5 linguri
-un strop de ulei de masline si putin otet de mere.

Se amesteca toate, se pun la frigider si se consuma dupa 1, 2 ore.
Nu stiu ce nume sa dau salatei, e prima data cand am mancat asa ceva, sa incercati, e tare gustoasa.
amalia0701
Asta e mai mult salata de fructe )).gif , dar merita incercat.
Sexymom
Amalia , o sa te surprinda combinatia asta de fructe dulci cu porumb , bulion si otet.E super buna.
lucy
Este super ca puteti sa tineti post. Spre rusinea mea blushing.gif eu niciodata nu am putut sa tin post mai mult de o saptamana naughty.gif . azi am facut o mancarica de cartofi,am pus fel de fel de legume in ea,si spre rusinea mea,am facut-o cu puiut blum.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif
ganesha
Eu (inca) tin post dar... sint cam stresata si ma depasesc evenimentele, asa ca mai rarut prin bucatarie. Dar mai gateste EL al meu. In ultima vreme a avut unda verde la falafel cu orez si salata de telina sau morcov (una din mincarurile lui preferate) si orez cu legume (alta mincare de-a lui preferata). A! si a mai facut o mincare de fasole dintr-o punga din aia de "13 beans mix".

Eu... mai mult tartine si halva lol.gif ca n-aveam rabdare sa ma asez la masa. Dar am sa pun piciorul in prag.

Azi dimineata: salata de naut cu putin oregano, patrunjel, rozmarin, ulei de masline si sos de rosii.

Sper la o supa de rosii pentru prinz, dar cum nu se face singura, cred ca sper degeaba lol.gif
lucy
Este super ca puteti sa tineti post. Spre rusinea mea blushing.gif eu niciodata nu am putut sa tin post mai mult de o saptamana naughty.gif . azi am facut o mancarica de cartofi,am pus fel de fel de legume in ea,si spre rusinea mea,am facut-o cu puiut blum.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif blushing.gif
Sexymom
Eu nu am tinut post niciodata, dar cred ca e o ocazie sa purifici organismul de toxine, din pacate eu bag in gura tot ce prind si sunt dezordonata ( alimentar vb.), cred ca daca as avea o persoana langa mine care ar tine post as face-o foarte usor.dar cum la mine in familie ( si suntem din neam de popi lol.gif ) nu a tinut nimeni post ...e mai greu.Mancarurile de post imi plac la nebunie, mai ales sarmalele cu orez, legume si ciuperci, as manca tot anul .
nusarich
Eu mai am azi niste ciorbita de legume (asta e la ordinea zilei la noi) si as vrea sa fac niste legume la cuptor. Mi-am luat vinete, ardei, dovlecei din piata, aveam cartofi si ceapa. Sa vad daca si reusesc. Ma mai bate un gand de orez cu legume, sa vad daca il reusesc si pe asta.
ganesha
Cum faci legumele la cuptor? Eu n-am facut niciodata... legume la cuptor si de cite ori am auzit de el nu m-a prea dus capul la ce ar insemna de fapt baby.gif )).gif La cuptor fac chestii gen dovlecei umpluti sau vinete umplute (pe lungime), coc vinete... da' cam atit. (cam atit leguminos, ca asa... eheee, mai fac eu si prajituri citeodata tease.gif )
nusarich
CITAT(ganesha @ 29-11-2007, 06:37 AM) *

Cum faci legumele la cuptor? Eu n-am facut niciodata... legume la cuptor si de cite ori am auzit de el nu m-a prea dus capul la ce ar insemna de fapt baby.gif )).gif La cuptor fac chestii gen dovlecei umpluti sau vinete umplute (pe lungime), coc vinete... da' cam atit. (cam atit leguminos, ca asa... eheee, mai fac eu si prajituri citeodata tease.gif )

Pai fac un soi de garnitura, nu stiu cum sa explic. Tai vinetele, cartofii, ardeii, dovleceii, rosiile decojite ... "rondele" (ca n-or sa fie niciodata rondele la mine, mai degraba patratele, in fine, feliute), le asez in tava straturi-straturi, pun printre ele condimente si un strop de apa si mai dau un spray de ulei peste ele. Le bag la cuptor si uit de ele pana se inmoaie (40-60min, depinde cat de mare e focul).
axe10
Eu nu am intentionat sa iasa de post dar am facut ciuperci umplute . Adica am pus coditzele cu usturoi si un pic de ulei intr-o tigaie, le-am lasat 5 minute sa se inmoaie, am taiat 3 rosii cubuletze si am turnat deasupra si le-am mai lasat vreo 10 min. Am luat cu lingura si am pus in ciuperci si le-am pus intr-o tava si gata, cu ele la cuptor 25 min. Am mai pus niste usturoi praf, am avut intentia sa pun si parmezan, dar m-am razgandit...
amalia0701
Mie mi-a facut Ioana ciuperci umplute cu cascaval vegetal( le-a copt la microunde 10 minute, apoi a pus in fiecare un cubuletz de cascaval), am presarat niste piper in 3 culori pe ele si le-am mancat cu 2 de rosii( doar cu sare si o picatura de ulei de masline).
Mergea si niste patrunjel verde, dar nu am avut decat uscat.
Am facut iar taitzei cu nuci, Gabi_C sa stii ca am luat si io taiztai de la Dobrogea, scrie pe ei ca se fierb 5-6 minute si se amesteca din cand in cand. Au iesit super fain.
Am mai facut pentru mic dejun orez( nu am avut rabdare sa fac integral, asa ca am fiert o pungutza normal), l-am amestecat cu 2 mere mari tocate, o manutza de stafide si l-am aromatizat cu scortzisoara si ghimbir.
Zilele trecute am fost la un restaurant unde nu aveau nimic de post wacko.gif , asa ca mi-am comandat o pizza vegetala si am rugat chelnerul sa mi-o faca fara cascaval si a iesit de post grin.gif , a fost buna, avea masline, ciuperci, ardei, rosie si porumb.

Au trecut 2 saptamani de post, totusi trebuie sa recunosc ca as manca un ou si niste carnitza blushing.gif
Noroc ca maine iar se mananca peste cheer.gif cheer.gif cheer.gif
Pisik
Eu am tinut post prima saptamana, acum tin post lunea, miercurea si vinerea si in rest mananc fara carne.

Azi am facut orez integral cu un sos de ciuperci si rosii
axe10
Azi am aruncat niste ceapa rosie intr-o tigaie cu o linguritza ulei. Am adaugat un dovlecel ras mare, orez spalat si am aromatizat cu sare, piper, un cub knor si verdeata (marar si patrunjel).

E adevarat ca eu am mancat cu gratar de pui....
ganesha
Guacamole la micul dejun (poza de mai jos nu e de-a mea, e de pe Kraft Canada website)

Imagine

2 avocazi (ca erau mici si un avocado ar fi fost prea putin), o rosie taiata cu semintele scoase si taiata cuburele, patrunjel, piper, ceapa verde tocata.

CousCous la prinz (poza de mai jos, in schimb, este de-a mea )).gif ):

Imagine

CousCousul l-am amestecat cu nitel ulei, patrunjel verde, ciupe taiate cuburele, rosii desemintate taiate si ele, ceapa verde, piper. Alaturi a fost salata verde cu oregano si otet balsamic.
Sexymom
Mor dupa Guacamole si nachos .Ma innebuneste in general salsa mexicana, mai ales aia picanta cu ardei verde, rosu si ananas.
Eu mananc zi de zi ( marturisesc acum in direct), o cutie de nachos cu branza calda, se vand la mine in coltul strazii si pt.1 euro imi dau 100 g de nachos din malai neprelucrat si branza fierbinte de la robinet, curge branza si se intinde, YAMIIIII, un deliciu, e momentul cel mai fericit cand ies de la munca. )).gif pacat ca nu vand si bere la cutie , ca mergea la fix lol.gif

Salata de post
Fasole mexicana boabe rosii ( 50 g)
salata verde
ceapa
usturoi pisat
sos de iaurt
otet , sare si oregano.

Se amesteca si se mananca .
amalia0701
Am facut pate de naut:
- se pune o cana de naut 12 ore la inmuiat( daca il lasi peste noapte in bucatarie, sa acoperi vasul, altfel miroase nasol devil.gif )
- se fierbe nautul 2-4 ore( asa scrie in carte ohmy.gif ), iar cu 20 de minute inainte de e fi gata se pune un patrujel, o tzelina mica si un morcov;
-cand au fiert, se scurg si se paseaza toate, alaturi de o ceapa cruda( io am pus rosie), sare, piper, o lingura de ulei ( io am pus de masline) si zeama in care au fiert.
Iese tare bun, mult mai bun decat orice pate vegetal din comertz.
Pisik
Pt azi am avut tocanita de legume cu soia, reteta lenesului evident. Am luat o punga de soia cuburi, le-am fiert; am luat o punga de legume pt tocanita congelate (e super buna, are de toate, si vinete si dovlecei si ciuperci, ardei, etc), am pus legumele cu un pic de ulei de masline in wok, am adaugat soia fiarta si o cutie de rosii decojite taiate, cu tot cu sosul lor, am lasat sa se "imprieteneasca" in wok pana s-au inmuiat toate, am pus sare si gata mancarea pt azi tease.gif
amalia0701
Am facut fructe de mare cu orez.
Am decongelat fructele de mare, le-am pus in wok in ulei de masline, cu condimente de peste, le-am lasat 10 minute, apoi am pus o cana de orez( fiert).
ganesha
Am facut negresa de post dupa reteta de pe culinar. A iesit faina...
amalia0701
Pizza:
-aluat copt pe jumate( pentru lenesi);
-sos de rosii si condimente de pizza;
- ciuperci;
-porumb;
-masline;
-cascaval vegetal.
Super bun.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.