Azi: supita de rosii si mincarica de linte.
La supita de rosii au contribuit cu succes: vreo 3 morcovi, 2 patrunjei, telina, juma' de ceapa mare, 2 catei de usturoi taiati marunt, nitel ulei (pentru cine posteste ca la carte, uleiul se consuma doar martea si joia si simbata si (parca?) duminica), pasta de rosii - muuulta, mie asa imi place: vreo 750 ml. Pasta de rosii am adaugat-o dupa ce legumele toate au fost fierte cam pe jumate. Verdeata: azi am avut chef doar de patrunjel (de obicei mai pun busuioc, oregano...) si am adaugat-o dupa ce s-a terminat de fiert. La servire a fost acompaniata de paste integrale.
Mincarica de linte a cuprins 1/4 ceapa, tot vreo 2 catei de usturoi, un morcov. Pe respectivele le-am pus in ceva apa cu condimente si putin ulei pentru vreo 2-3 minute. Apoi am adaugat lintea (din ochi, ca sa ne ajunga la toti) si apa (cam inca o data cit lintea). Spre sfirsit am pus vreo 2 linguri de pasta de rosii. Nu am descoperit un timp de fierbere, eu mai gust din cind in cind. Verdeata a fost reprezentata de patrunjel tocat si oregano (dar cu succes merge si mararul).
La servire au venit muraturi din rosii coapte (adica nu gogonele, ci rosii ...rosii)