eu am venit cu ingrasacioasele..da la cerererea lui
Danacozonac cu nuca a la mama reteta aproximativa
Aluat1 kg faina
1/2 lapte
50 g drojdie
5-6 galbenusuri
250-300 g zahar
200 g unt topit in baia de apa
priza sare
coaja de lamaie si portocala
baton de vanilie
Umplutura3 albusri
nuca macinata
zahar pudra dupa gust
un galbeusi pt uns cozonacul dupa ce a dospit in forme
faina se cerne si se lasa la temperatura camerei cred ca repetat mama de cel putin 3 ori
galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, batonul de vanilie si sare
se face "maiaua": drojdia se zdrobeste cu furculita, 1/2 pahar lapte calai, 1 lingura de zahar, 3 lingura faina. se amesteca drojdia cu zahar pina devine lichida, se adauga laptele si faina se formeaza un fel de aluat care se lasa la crescut.
faina pe masa in gramajoara se face in mijloc un loc in care se adauga galbenusurile frecate, 3/4 din lapte, jumatate din unt, maiaua, coaja de lamaie si portocala. se framanta adaugind putin cite putin lapte si unt. La untul mama se uita sa nu ia apa..si de obicei ii ramanea putin lapte(de aceea ziceam ca-i aproximativ). Il framanta de obicei jumatate de ora. il mai lovea..are ea o tehnica..nu stiu cit conteaza. Se lasa la crescut la loc caldut acoperit
3 albusuri se bat spuma cu zaharul pudra(dupa gust de dulce) dupa care se aduga nuca macinata.
dupa ce a crescut aluatul se imparte in 4 buc care se umplu cu nuca. se invart 2 cite 2 se pun i tava de cozonac. Sa nu depaseasca jumatate din inaltimea tavii. se lasa la crescut la loc caldut. Inainte de a fi introdus e in cuptor se ung cu galbenus.
CITAT(ramonavlas @ 22-04-2008, 08:46 PM)

Peach, nu te doare spatele la cat ai stat
inclinata?

).gif)
ma uitam la un film si scriam printre reclame