Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: viata la "20 de ani pe un picior"
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
lilistiuca
ziua buna la toata lumea!!!

dupa cum scrie si in titlu am "20 de ani pe un picior"...inca......peste citeva zile implinesc 41 de ani....sincer, ma cam deprima cum suna, chiar daca sufletul meu este mai tinar. imi povestea domnisoara mea, care are 14 ani, ca o doamna mai in virsta.....cit de de in virsta, intreb......a...nu foarte, cam ca tine......pai sa nu te apuce deprimarea????

oricit de mult imi plac sarbatorile de iarna mereu ma apuca si un pic de deprimare.....poate pentru ca ziua mea de nastere e pe 30 decembrie, cind toata lumea se pregateste de revelion....

cert este ca simt nevoia sa ma ocup mai mult de mine, sa fac mici nebunii, sa ies din rutina....

primul lucru cu care ar trebui sa incep ar fi sa fac miscare....singura miscare pe care o fac in prezent este mersul pe jos...imi place......dar nu este suficient

al doilea ar fi sa slabesc deoarece am cam 5 kg in plus, nu mult, recunosc, dar nu reusesc sa le urnesc la vale deloc...

pana una alta imi fac doar planuri, sper sa ma apuc dupa ce trec sarbatorile si de sport si de niscaiva cura de slabire.

nu stiu ce sa va mai spun.....poate ma intrebati voi si cu ocazia asta va cer si ajutorul in privinta planurilor mele.

va sarut si va doresc o zi buna la toate!!!
Deea
Bine ai venit! hug.gif

Noi suntem tare curioase din fire si o sa te descoasem pe toate partile, o sa-ti cerem si poze cu toate minunile smile.gif ; de ex. daca zici ca ti-ai cumparat o pereche de pantofi...hop si noi ca vrem sa o vedem; daca merge mandra ta la o petrecere....hop si noi ca vrem poze cu tinuta, coafura etc. smile.gif

De sport cred ca poti sa te ocupi si acum printre 2 sarmale si 3 bomboane....dupa revelion tare multe dintre noi se vor apuca....sau macar vor incerca sa revina la o alimentatie echilibrata.

O zi frumoasa!

lilistiuca
multumesc de primire, deea!!!

pupic.gif
julyalina
bine ai venit printre noi lili! give_rose.gif

pentru inceput spune-ne si noua cam care sunt obiceiurile tale alimentare ca sa ne dam cu parerea wink1.gif
lilistiuca
bine v-am gasit!!! pupic.gif

hehe.....obiceiuri alimentare......proaste zic eu sad.gif

dimineata beau cafea pe stomacol gol, apoi ma ingrop in dosare si pe la 11 cind ma doare stomacul pap si eu ceva iaurt, brinza de vaci...apoi pina la sfirsitul programului mai bag ceva fructe si mai maninc seara pe la 18 acasa ceva mincarica....si pe la 8 seara mai bag niste brinza fie de burduf, brie....cu o bere neagra sau un pahar de vin...

maninc foarte rar mezeluri, nu prea maninc carne, nu maninc prajit, in general gatesc destul de usor deoarece si eu si sotul am avut hepatita in copilarie, eu m-am si operat de colecist....

recunosc insa ca am zile in care maninc mult sorry.gif , compulsiv chiar si zile in care abia ma apropii de mincare....

maninc des orez, paste......dar nu cartofi... (cartofi prajiti nu exista la mine in dictionar- poate la cuptor)

in general m-a ajutat metabolismul, dar de cind cu operatiile (acum 4 ani o histerectomie subtotala si acum 2 ani o colecistecomie) merge mai greu.....

ce sa va mai spun????
Nessie
give_rose.gif Bine ai venit!

Te-ai gandit la ce activitate vrei sa faci? Ai avea timp de sala dupa serviciu, daca termini la 18, nu? biggrin.gif Acum e cam frig pentru activitati in aer liber, deci...asteptam sa vedem planul de bataie. blum.gif
bubbles
Bun venit give_rose.gif
lilistiuca
bine v-am gasit pe toate!!!

sincer nu prea am timp de sala, dar am acasa una bicicleta de camera si o groaza de DVD-uri cu pilates, cindy crawford, etc...care zac nebagate in seama.... sorry.gif

plan de bataie inca nu am.... blum.gif ....pina una alta ma gindesc la piftie si la cozonaci!!!!
bubbles
Chiar am citit intr-o revista ieri cum sa facem sa nu punem totusi atat de multe kg de sarbatori si scris ca in loc de salata boeuf mai bine mananci piftie ca la piftie ii poti da la o parte grasimea de deasupra pe cand la salata boeuf maioneza e esentiala; apoi sa alegi mai bine 2-3 sarmalute decat un carnati prajit ca in afara ca are deja ff multe grasimi daca il mai si prajesti in ulei deja e o bomba calorica wink1.gif
Numai bine de mine .. nu imi place piftia iar de la cozonac fac arsuri esofagiene asa ca nu pot manca lol.gif lol.gif
lilistiuca
norocul meu ca nu maninc prajit, nu imi prieste...dar cu siguranta ca voi baga in mine boeuf, cozonac udat cu vin din abundenta si tort....ca de, pe 30 va fi ziua mea, pe 1 ianuarie a lui mama..o sa o tinem langa blum.gif
lilistiuca
buna dimineata!!

aseara citeam dintr-o carte scrisa de Bob Grene (se pare ca e tipul care a ajutat-o pe Oprah sa slabeasca) si cred .. huh.gif ...ca mi-am cam facut o idee despre cum o sa ma apuc de slabit .

musai luat micul dejun si cred ca va consta in iaurt, cereale cu lapte sau ceva brinzeturi slabe.

ar trebui sa am mese fixe, nu sa rontai cite ceva de cite ori imi vine....

sa nu mai maninc dupa ora 19 si cel mai important ar fi sa uit de paharul cu bere neagra sau vin din fiecare seara....mi-e si rusine de mine, parca as fi alcolica....ani de zile nu am pus strop de bautura in gura .....

apoi cred ca ar trebui sa mai stresez bicicleta stationara din dotare, ca am cam abandonat-o de mai bine de un an......

cam atit momentan......ca la diete ca atare nu ma prea pricep....am reusit sa mai slabesc cu un fel de dieta, doar orez fiert si mere 3-4 zile la rind si dadeam jos cam 2 kg......dar nu ma mai vad acum facind asta....

cum vi se pare???
julyalina
'neatza lili!
io zic asa: bine zice dl green ! in plus, branza aia care o mananci seara are o groaza de calorii sad.gif
stiu ca este buna ca eu sunt lesinata dupa specialitati de branza - cu mucegaiuri sau fara, imi plac toate drool.gif mai putin aia de burduf sad.gif DAR ... ideea este ca ai foarte mute calorii seara .
intra si tu pe site-ul A S T A , iti faci cont si vezi cam cate calorii mananci zilnic, cata miscare, etc.

pies mie imi place piftia. iar cozonacul... il ador drool.gif
lilistiuca
ai dreptate cu brinzeturile....chiar daca nu maninc mult sunt bombe calorice.....nu maninc des, dar de cum da frigul parca ma apuca nebunia si dau poftele peste mine.....

interesant site-ul respectiv, am sa aprofundez......mercic! pupic.gif
amalia0701
welcome.gif
lilistiuca
CITAT(amalia0701 @ 19-12-2007, 01:03 PM) *

welcome.gif

bine te-am gasit!!!
romanitza
Salve Lilistiuc...si eu am 20 pe un picior si 21 pe altu...si maninc la fel ca tine..parca m-ai descris pe mine...diferenta e ca eu merg la sala regulat..da tot am vreo 4 kg in plus luate asta vara in concediu...si cred ca dupa sarbatori am sa fac ceva sa le dau jos...

anu trecut am dat jos 6 kg..ajunsesem la 52 si tare mai eram mindra de ai mei 62 cm in talie...acu am din nou 74 mad.gif ...

am sa trec pe la tine mai des sa vad ce progrese faci...si-ti urez bafta la dieta si spor la sport... wink1.gif
dany
Romaaaaaa, ce mai faci tu , mai fata ??????? Pe unde mai umbli matale ?? hug.gif hug.gif
lilistiuca
Romanitza, bine te-am gasit!!!

ce bine ca faci sport.....eu nu mai am pic de energie cind ajung acasa......nu stiu ce-i cu mine de la o vreme....dar e musai sa ma mobilizez....

cit de des faci sport??? si ce fel de sport faci??? te duci la sala???

ai 52 de kg??? esti super!! la ce inaltime???

eu asta nu am specificat ...am 1.68 si 61-62 de kg, sunt genul ingusta in bazin si nu se prea vad kg daca sunt imbarcata....dar in costum be baie...bleah....am o burta mare si flasca....pulpanele si fundul pline de celulita mad.gif ...mi-ar trebui sa fac ceva sport care sa imi tonifieze toate cele....
Sexymom
Buna Lili, bine ai venit printre noi.
Mai eu cred ca stai super cu greutatea, la 1,68 si 62 kg. Eu am 1,70 si 68 de kile, vreau sa slabesc dar inca nu s-a inventat pastila care o inghiti seara si a doua zi ai 10 kg minus sad.gif .Inca astept inventia )).gif .
Eu sunt sportiva de fel, dar nu am nici o tragere de inima in perioada asta, nu imi vine sa renunt la nimic, mi-am pus in cap ca din 1 ianuarie sa ma pun serios pe treaba.Acum nu prea e momentul, mai ales ca am casa plina cu de toate, copiii mei sunt plini de dulciuri si intra in vacanta.
lilistiuca
hello sexymom!!!

da, nu stau rau cu greutatea, dar la mine barometrul sunt hainele...in clipa in care nu mai intru in ele nu-i bine...eu in general am avut in tinerete 52-55 kg, iar dupa operatii am ajuns pe la 58.....61-62 e deja mult, ca nu mai intru decit in citeva perechi de pantaloni luate acum de curind...si nu imi place asta...

trebuie sa recunosc ca nu mai sunt asa tinara si daca nu imi supraveghez atent greutatea cine stie unde ajung, mai ales asa pofticioasa cum sunt....

eu e musai sa-mi supraveghez greutatea ca am 3 operatii pe abdomen si cind ma ingras aici depun mai intii...si nu vreau ca ajung sa imi pun plasa cumva...ca doctorii mi-au atras atentia asupra acestui lucru....

tot din cauza asta trebuie sa imi intaresc cumva abdominalii, sa sustina mai bine....
romanitza
salve Dany...fetele...

pai eu eram slabutza si subtirica lol.gif ...asa ca nu intram prea des ...acu de la atita dulce si coca-cola (stiu..nu dati cu pietre...)..am pus vreo 4 kile peste alea 52 ..si am 1,63m..

e ciudat ca la mine kilele se pun pe burta si pe spate...aliniate..devin un butoi cu picioare..de aia ma duc la sala..ca sa nu inceapa sa-mi atirne carnea pe mine..

la sala ma duc cam de 2-3 ori pe saptamina..si fac asa:fitness..citeodata aerobic,cind prind lectiile...apoi sauna,si hidromasaj,si mai innot si eu ca toporu la fund in bazinul mic...cind ma apuca.

anul trecut am slabit frumos da nu mincam piine,nici mult ulei sau grasimi...ca acum..nu's ce m-a apucat...si la sala am facut ceva care se chiama HEAT-ROWING..care e un fel de mers repede pe un tapis rulant inaltat ca si cum ai face o excursie pe munte..se face cu instructor ,dupa muzica...e foarte fain ,da cind termini duupa 45 de minute ti se invirte capu si poti sa te storci ,se slabeste cam juma de kil de fiecare data.de aia am dat eu jos 5 kile in doua luni...Dixit.
lilistiuca
dragele mele va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

ne auzim la anu', ca eu inca nu am internet acasa.....mai butonez doar de la job, iar de miine sunt in concediu cheer.gif !!!

si sper ca in ianuarie sa vin cu un plan de bataie bun si sa si trec la treaba!!!

pupic.gif pupic.gif pupic.gif
Nessie
pupic.gif Craciun fericit si La multi ani!

Sa nu ne uitia pana dupa anul nou! blum.gif Din ianuarie sa vezi cate ne punem pe treaba! box.gif
lilistiuca
sarumina Nessie!!!

cum sa va uit???? IMPOSIBIL!!!!!

floare.gif floare.gif floare.gif

aki
LA MULTI ANI
Te asteptam dupa concediu cu un plan nou de bataie hug.gif
Sexymom
La multi ani, Craciun fericit alaturi de ai tai sa ne revedem cu bine in noul an, mai optimiste si mai motivate.

PS: nici eu nu mai sunt asa de tanara blum.gif
aki
Imagine
LA MULTI ANI,DRAGA lilistiuca
lilistiuca
LA MULTI ANI!!!!

Sa dea Dumnezeu sa avem un an cat mai bun!!!

So, dupa toata destrabalarea de sarbatori sa stiti ca nu am pus mare lucru pe mine....asa ca raportez inceputul curei cu 62 kg!!!

programul meu ar fi cam asa:

dimineata cafea, apoi un iaurt mic de 0,1%, la prinz niste orez cu legume si pe la 15 o banana!!!
acasa o sa prestez o salata de varza rosie, ardei gras si broccoli. totul o sa fie asezonat cu multa apa.....

si sper sa bag si ceva bicicleta cat ma uit la Dallas!!!!

cum vi se pare???
lilistiuca
a, si poate imi fac curaj sa fac ceva Pilates, deoarece am un cd cu exercitii si doar m-am itat la el, nu am si efectuat...

lilistiuca
cam cite calorii are orezul meu?? e orez salbatic basmati, fiert cu foarte putina sare si cu foarte multe legume.....
lilistiuca

ups...am zbircit-o deja cu citeva bombonele.... sad.gif doh.gif
julyalina
bine ai revenit lilistiuca give_rose.gif
pentru caloriile orezului si ale altor alimente intra A I C I
lilistiuca
Alina, m-am uitat....dar nu prea stiu daca ce mi-am ales eu ca dieta functioneaza....

vad ca orezul nu este indicat nicaieri....

eu vreau sa slabesc 6 kg....pina pe la 1 martie...e realist???
Nessie
CITAT(lilistiuca @ 07-01-2008, 03:33 PM) *
eu vreau sa slabesc 6 kg....pina pe la 1 martie...e realist???
E realist daca te apuci de sport si o dieta echilibrata, fara sa sari din schema. grin.gif
Dar numai cu orez sau numai cu un singur fel de mancare, nu o sa mearga.
ganesha
CITAT(lilistiuca @ 07-01-2008, 03:33 PM) *

vad ca orezul nu este indicat nicaieri....

La link-ul pus de Alinus, orezul il gasesti in lista de alimente din stinga, la cereale si paste. Sau il treci in cimpul de cautare din sus-ul paginii si te duce la pagina asta, de unde alegi ce ti se ... potriveste tie in functie de tipul de orez (sau alt aliment) ce l-ai servit in ziua repsectiva.
lilistiuca
ei, deoarece am gatit deja orezul, saptamina asta o sa maninc din el. de obicei maninc cam 200 gr portia de orez cu legume pe zi.....

ieri in afara de bombonele papate cu ocazia Sf. Ioan, m-am tinut de program, doar ca am sarit banana. acasa am mincat o salata de varza rosie cu broccoli si ardei verde.

meniul de azi se vrea cam la fel.

am sa mai caut pe net pe la diete, sa vad daca gasesc ceva ce mi s-ar potrivi....
lilistiuca
mi-am achizitionat tot pentru regim niste somon file si cred ca il voi face la cuptor in folie. mi-am mai luat si niste alge deshidratate, dar pe astea nu am idee cum sa le gatesc. voi stiti???
Nessie
cred ca algele putin oparite si trase prin ulei singure sau cu alte legume... huh.gif

De la chinezi imi plac tare mult, ca sunt crocante si picante drool.gif , dar nu am vazut prin magazine. De unde le-ai luat?
lilistiuca
le-am gasit la mine la plafar, e un plafar maricel pe linga Mac-ul de la Dristor, gasesti acolo tor ce vrei, iar daca nu au fac comanda si in maxim o saptamina iti aduc.
julyalina
somonul drool.gif e bun dar algele ... am luat si eu dar nu am reusit sa le mananc si au expirat doh.gif
sunt cumba din alea uscate, intr-o punga verde ? cica trebuie oparite , se umfla, apoi poti face rulouri cu somon, orez si infasurate in alge blum.gif ca la sushi wink1.gif
Nessie
Ah, sunt din alea late? doh.gif Ma gandeam ca sunt subtiri, ca taiteii; asa am mancat eu.
julyalina
)).gif gabitz, eu nu stiu de care sunt , mi-am dat si eu cu parerea biggrin.gif
poate sunt din alea inguste ,si atunci aplica reteta ta pupic.gif
lilistiuca
sunt ca fideluta, verzi, intr-o punga de plastic transparenta....

dau ei niste indicatii de folosire:

Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 30 min. pentru a asigura prospetimea .
Apoi se pot consuma prajite , fierte , inabusite sau preparate la rece cu ceapa , ghimbir , usturoi , zahar , otet , sare , sos de soia , ulei de salata etc.

o sa incerc si eu zilele astea si va spun....
aki
Salut draguta.Suna bine algele astea,oare cum or fi la gust?Spune-ne si noua pupic.gif
lilistiuca
Buna dimineata la toata lumea!!!

Am ajuns si eu la job si stau cu o cafea aburinda si cu tastatura aproape....

ieri am fost cumintica, am papat
doar un iaurt slab, orezul cu legume si o salata in care am pus si o muratura...yamy.....a fost asa buna.....am rezistat eroic la tentatii, a venit fiica-mea sa imi dea o bomboana si i-am spus NU....no way.....mama vrea sa se faca gigea.....

astazi am un mar si o banana si iar orez cu legume, iar diseara vreau sa fac algele.

m-am gindit sa le fac in WOK si sa le asezonez cu un strop de sare si piper si cu usturoi.....

dimineata cintarul arata 61,5.... cheer.gif ...bine, s-ar putea sa fie doar lichid eliminat.....dar bucuria tot e mare....

recunosc insa ca nu am reusit sa ma urc pe bicla... sorry.gif
julyalina
pupic.gif felicitari pentru vointa lili! da' putina bicicleta ar ajuta si mai mult blum.gif
apropo... ce inaltime ai ? poate ai mai spus da' eu am uitat sad.gif
lilistiuca
Alina, ai drepate!!! sorry.gif

adevarul este ca ajung seara stoarsa...si am asa putina energie...mai ales acum iarna....si aseara am facut si ceva treaba prin casa si a zburat timpul ......

am 1,68m, sunt genul cu oase mici, ingusta in solduri.......daca in tinerete ma simtem asa aiurea ca nu am si eu solduri, acum imi pica tare bine, ca imbracata arat ok. eu pun neuniform...pe burta si pe pulpe...iar pe burta e cel mai rau, ca de la atitea operatiii carnea e cam flasca si arat de zici ca sunt graviduta....
lilistiuca
buna dimineata!!

sunt stoarsa...si cu o durere de cap crunta...aseara atipisem pe la 10.30, cind a inceput sa ciocane vecinul de deasupra...am sarit speriata.....nu stiam ce se intimpla...si a disparut somnul meu...la 12.30 inca eram treaza....imi venea sa imi trag un glonte in cap...si dimineata la 5.45 cind m-am sculat, aveam un cap greu si o durere de cap......sper sa ma mai dezmeticeasca cafeaua...

am facut algele aseara...ca toanta, le-am pus pe toate la inmuiat si s-a umplut ditamai castronul cu ele...nu va spun cum miroseau.....exact ca algele are care vil la mal aduse de valuri.....blweah.....

le-am spalat eu bine, la calit putin in WOK, apoi am facut un sos dintr-o cutie de rosii maruntite, usturoi pisat, sare si piper si am pus apoi pastele calite si le-am tot invirtit pe acolo....au iesit bunicele, dar mirosul ala de mare....imi cam taia din pofta......si mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa pun niste otet de mere sau de orez peste ele, ca sa le mai ia mirosul....

sotului meu i-au placut la nebunie, el si-a mai pus peste ele suc de la o lamiie verde....

aseara ca sa scap de gustul ala de alge din gura mi-am pus doua paharute cu vin rosu de tara..... blink.gif ...greu......halal cura...
julyalina
CITAT(lilistiuca @ 10-01-2008, 08:04 AM) *

aseara atipisem pe la 10.30, cind a inceput sa ciocane vecinul de deasupra...am sarit speriata.....nu stiam ce se intimpla...si a disparut somnul meu...la 12.30 inca eram treaza....imi venea sa imi trag un glonte in cap...si dimineata la 5.45 cind m-am sculat, aveam un cap greu si o durere de cap

pupic.gif trebuia sa te duci peste vecin sa-l impusti tease.gif

uite o cefea mare si neagra
Imagine sa-ti mai treaca capul hug.gif

lilistiuca
sarumina Alina!!! pupic.gif pupic.gif pupic.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.