Am invatat un cuvant nou
Ti-ai calculat cat de cat de curiozitate cate kcal mananci pe zi? Nu stiu ce cantitati mananci si nici nu sunt in stare sa calculez caloriile din cap dar asa la prima vedere mie-mi pare ca mananci sub 1000 kcal.
Buna dimineata la toata lumea!!!!
sa incep cu un raspuns catre stardust. iubita, nu calculez nici o calorie. am zile cind manic mai mult, zile cind maninc mai putin...dar am grija ca hrana sa fie variata, adica ceva lactate, fructe, legume si neaparat niste alune (caju, migdale, alune de padure...in fiecare zi le variez). nu maninc des carne (niciodata nu m-am, omorit cu carnea), dar compensez cu ciuperci!!!
a, sa va zic si ce-i mai important. am avut hepatita la 7 ani si de atunci am mincat relativ dietetic toata viata....nu prajesc, nu fac rintasuri....nu manic mincare super elaborata, nu ma omor cu mezeluri, carne, patiserii.... pina la 30 de ani nu am baut deloc, nici macar bere...pur si simplu nu imi placea bautura (acum insa imi place
la virsta mea, adicatelea 41 de ani (unde mai pui ca sunt si la premenopauza) organismul nu mai are nevoie de atita hrana ca in tinerete, dar are toane...am zile cind imi vine sa maninc tot ce e in frigider...dau iama in dulciurile fiica-mii (a se citi ciocolata)....
acum trebuie sa recunosc ca toata viata am fost slaba.....cind eram gravida eram super slaba....nu aveam pofte, mincam ca trebuie.....m-am ingrasat putin in perioada alaptatului, care a durat aproape un an...si a trebuit sa maninc bine ca sa produc lapte. cum am inceput serviciu am slabit imediat......eu acum de un an-doi am inceput sa trec peste greutatea mea maxima, adica 57 kg (ideal pentru 1,68 m), si asta s-a intimplat deoarece am suferit 2 operatii una dupa alta (histerectomie subtotala si colecistecomie).....
va admir ca va calculati calorii, puncte, carbohidtari...si mai stiu eu cite...dar pe mine nu ma pasioneaza...as innebuni. eu am un job unde fac calcule toata ziua...si ca dupa aia sa fac calcule si in privinta greutatii....no way.....greutatea nu este prioritara...slabesc bine...nu...asta este....dar, am noroc de un metabolism bun, merg foarte mult, parintii mei sunt doi subtirei ....
sa va spun pe scurt ceva: o amica de a mea supraponderala a fost la internata la Ana Aslan si un doctor de acolo le-a zis ca singura cura de slabire eficienta este sa maninci foarte putin (dar variat) si sa faci cit mai multa miscare (mersul pe jos fiind ideal)...asta in ideea in care toate doamnele de acolo erau trecute de 35 de ani si de 90 kg.....nu intru in detalii, dar daca va intereseaza va raspund la intrebari...
eu am o mare problema, sunt foarte pofticioasa. asa ca pe site-ul asta am intrat deoarece m-ati impresionat cu dedicarea cu care tineti aceste cure, cu aceste calcule amanuntite.....si asta ma impulsioneaza...sa maninc mai putin, nu sa fac calcule si eu
bon!!!
acum sa va spun ca am facut chestia aia - curatarea colonului....nu e cine stie ce, dar pina am incepu sa ies afara am murit de foame....uleiul de ricin merge ca uns, nu are gust, miros, dar apa aia sarata (i-am pus si ghimbir) a fost ingrozitor de baut...am baut-o super incet.....am iesit de citeva ori ....nu am baut insa atita apa (doar 7 pahare, 14 fiind maximum) insa astazi ma simt super usoara, burta mea e mai plata....si la cintar erau doar 59 KG!!!
acum bag capul la cutie, m o lucrare urgenta, dar intru mai tirziu!!!
va sarut pe toate!!!!