ganesha
08-03-2008, 12:35 AM
Tot batind cimpii (gradinile
).gif)
) cu Danyhoney, am ajuns noi amindoua la concluzia ca trebuie un subiect cu florile noastre din gradina.
Ase dara, sa purcedem!
In primavara lu' 2006, in fata usii, am pus pietre dintr-un loc de suflet, si niste
mulch rosu (preferatul meu, miroase a padure, iar in zilele ploiase, daca inchizi ochii, poti sa si juri ca esti in padure
).gif)
), si mi-am
montat vizdoage.
Dreapta usii (pazite de Turtla - o testoasa ce-mi picase mie cu tronc) + stinga usii (pozele sint facute in momentul imediat rasadirii, florile s-au facut maaari si frumoase, dar nu mai am poze cu ele)

In curte, de-acum vremea trecu, si veni septembrie:
Buna-dimineata agatata pe gard, incercind sa cucereasca un copac

Buna-dimineata inflorita:

Rosii:

Amestecate:

Condurasi - nelipsiti la mine, au valoare sentimentala

Floricele:

Niste clopotei rosii delicati si sensibili foc:

Am avut si leustean,
o tzira numa' sa gasesc poza
anca veselie
08-03-2008, 12:42 AM
foarte faine! imi plac taaaaaaaaaare mult floricelele
danyhoney
08-03-2008, 12:53 AM
Auuuuuu , ma innebunesti !!!!! Superbe !!!!!
Si eu am avut rosii anul trecut in gradina proprie ( cred ca am pus si poze ) !
Ce-mi place cum arata florile plantate langa gard ......E CLAR !!!!!! Anul asta las ce iese ( ce a fost plantat inainte + ce am plantat eu in toamna) dar anul viitor am alte planuri
Mai asteptam poze , daca mai ai !
De fapt , eu as planta 1000000000 de flori dar inca nu stiu ce apare din ce a plantat cea care a locuit aici inainte ...
Cand vad in magazine cate flori diferite as putea planta ..... mai ca-mi vine sa fac toata gradina DOAR cu flori ... Fara loc de stat la soare , fara loc de facut gratar , fara terasa
ganesha
08-03-2008, 12:55 AM
CITAT(danyhoney @ 08-03-2008, 12:51 AM)

Auuuuuu , ma innebunesti !!!!! Superbe !!!!!
Si eu am avut rosii anul trecut in gradina proprie ( cred ca am pus si poze ) !
Ce-mi place cum arata florile plantate langa gard ......E CLAR !!!!!! Anul asta las ce iese ( ce a fost plantat inainte + ce am plantat eu in toamna) dar anul viitor am alte planuri
Mai asteptam poze , daca mai ai !
La mine toate florile-s plantate.... linga gard
).gif)
ca numai acolo am pamint. In mijloc am dale pe care locuieste masa de gradina si niscaiva scaune, tomberonul, etc. Pamint am putintel. Iar la noua casa... o sa fie si mai putin
Uite si leusteanul
(a fost lasat in ghiveci ca planuiam sa-l bag in casa peste iarna sa nu moara inghetat. Dar mi-am adus aminte de planuri muuuult prea tirziu
).gif)
)
danyhoney
08-03-2008, 01:32 AM
Leusteanul nu trebuie neaparat bagat in casa peste iarna . Ii tai dos tulpinile cand s-au uscat si anul urmator il ai din nou ! Si eu am leustean in gradina ( nu gasesc de cumparat aici ) .
Siiiii ... am si capsuni . Sunt tare curioasa daca imi vor iesi , am primit plantele prin toamna de la o amica .
Apropo de plante / flori langa gard ..... Daca pun aici cateva poze cu locul pentru flori langa gard din gradina mea , crezi ca m-ai putea ajuta cu ceva idei ?
Eu mi-am facut anul trecut o mini-gradinitza pentru verdeturi : patrunjel de 2 feluri , marar, baby-morcovi , leustean , busuioc , ceapa verde , ridichi , etc . Din pacate nu toate ies si urmatorul an ( doar leusteanul iese 2-3 ani la rand ) asa ca anul asta voi pune din nou seminte .
ganesha
08-03-2008, 01:57 AM
CITAT
Apropo de plante / flori langa gard ..... Daca pun aici cateva poze cu locul pentru flori langa gard din gradina mea , crezi ca m-ai putea ajuta cu ceva idei ?
Iubita, tu pune-le, si apoi om face cu toatele
brainstorming si or veni si ideile! Eu sint genul mai... spontan asa, merg dupa suflet si sentiment... ma orientez pe moment, la fata loculu'!
Leusteanul voiam sa-l bag in casa ca sa il am peste iarna. Nu l-am bagat, iar in primavara (poza de mai sus e din 2006) m-a apucat pe mine harnicia si am dat toate ghivecele intr-o parte, am maturat, alea alea... si am uitat in care ghiveci era leusteanul

, ca sa nu mai zic ca uitasem si ghivecele asa, stivuite unul peste altul

Si s-a dus leusteanul meu.
Iar mama n-a mai avut incredere sa-mi lase leustean pe mina, asa ca atunci cind l-a puit pe al ei, nu mi-a dat urmasi. Asa-mi trebuie
Visez la o gradinita de verdeturi si legume... ahhh, ca sa nu mai zic cit de multi imi place floarea de fasole, ma topesc dupa ea!
danyhoney
08-03-2008, 02:13 AM
Mda, fasole vreau si eu dar ....parca nu prea merge langa gardurile mele ( fasolea se agata ) ....
Voi pune poze zilele urmatoare cu zonele din gradina mea unde se poate pune ceva langa gard . Sper sa gasim ceva idei impreuna !
Siiiiii..... de abia astept sa vad noua ta gradinita cu flori ! Poate va mai dura ceva timp ( ca si la mine - sa vezi ce a fost plantat inainte ) dar sunt convinsa ca va arata frumos la final .
Ce mult ma bucur ca am gasit pe cineva interesat de gradini , floricele , verdeturi % co !!!!!
ganesha
08-03-2008, 02:38 AM
Abia astept sa pui poze!
Floricelele mele au fost anuale, nu am avut perene. De fapt menta, menta e perena, atit. In rest... le-am pus primavara in mai si gata.
Anul trecut am avut flori de cimp, am gasit la magazine o butelca plina cu seminte amestecate, pur si simplu am sapat (el nu eu

) si am imprastiat semintele... Singura chestie pe care am avut-o de facut a fost sa ud in fiecare seara timp de o saptamina, udat din acela stil 'inundatie'. Am avut margarete, garofite, maci, o gramada, amestecate, erau superbeeee! Am sa pun poze!
Daca ai un loc mai intunecos unde nu-ti prea creste altceva poti pune menta. Arata super, si miroase inebunitor, mai ales seara. Se intinde prin radacini, asta e singura grija, ca trebuie sa cam fii cu ochii pe ea ca intra printre flori, dar daca-ti place sa gradinaresti nu are importanta, ca nu e chiar asa... rapida, o data, maxim de 2 ori pe vara trebuie sa o mai smulgi din locurile nepermise. Si e perena, creste in anii urmatori de la sine. Eu vreau sa-mi iau la noua casuta citeva fire, ca tare am prins drag de ea.
danyhoney
08-03-2008, 03:41 AM
N-am prea vazut pe aici seminte sau bulbi de menta ....Apropo de asta : are bulbi sau sunt doar seminte ????
M-ar tenta sa pun langa casa , in fata geamului de la bucatarie ..... E la Nord si nu e sdoare decat dimineata sau dupa amiaza tarziu ( vara ) , deci cred ca i-ar merge bine .
Voi pune poze cu partile de gradina de flori de la gard cat de curand , promit ! Si de abia astept ideile / sfaturile tale . Problema e ca eu am plantat deja cateva flori .....sa vad cum va arata cand vor rasari .
ganesha
08-03-2008, 04:23 AM
Cred ca seminte, eu pe a mea o am de la mama din gradina, am smuls citeva si s-a indesit la mine.
Radacina e filiforma, deci sigur nu e bulb.
S-ar putea sa gasesti direct plantute de menta la magazinele de gradinarit/rasaduri/plante. Eu nu tin minte sa fi vazut seminte, sincer nici nu m-am uitat, dar plantute am vazut sigur, pentru ca le-am mirosit. Pe la noi sint pe acolo pe unde sint rasadurile de busuioc, si alte plante.. aromate.
Asa arata menta mea de-acum inflorita (prin iulie):

Vedere... de ansamblu cu menta chiar linga gard si ceva floricici de cimp
danyhoney
08-03-2008, 04:35 AM
Saru-ma de explicatii !!!!!! Voi cauta menta , cu siguranta ! Mai ales pentru miros ! Tu o si folosesti ?
Mai astept poze , daca mai ai . Si promit ca vin cu pozele promise cat de curand .
nusarich
08-03-2008, 01:08 PM
Dany, exista si fasole care nu creste mult pe gard, adica e "pitica", nu stiu cum sa-i zic. Se face ca o tufa de busuioc, daca ai vazut vreodata. Tata pune in gradina si de-aia si de-aia, ca ii place sa puna la borcan cu ardei iute. Si noi suntem si mari fani fasole uscata. Florile de fasole ma innebunesc si pe mine.
Vreau si eu o gradinita in care sa pun legume/verdeturi/floricele. Acasa la tata am putin locsor si e folosit la maxim, de la meri pitici altoiti la ceapa verde si lalele. A, si smochin. Asta e de la bunica lui iubi, care a avut un arbust de smochin si am transplantat si la tata (in gradina de flori si leustean) vreo doua coarde de smochin. Care acum sunt o increngatura de coarde sub forma de tufa/arbust plin de fructe toamna.
danyhoney
08-03-2008, 01:48 PM
Nusa , eu sunt conditionata de ceea ce gasesc aici .Sunt sigura ca nu sunt atatea feluri de fasole . Dar ma voi uita , ca sa fiu sigura . Saru-mana pentru idee !
Smochin ???? Super ! Si noi am plantat 2 pomi in curte : 1 mar si 1 magnolie .Cred ca ne creste barba pana se vor face primele mere
nusarich
08-03-2008, 11:21 PM
CITAT(danyhoney @ 08-03-2008, 03:48 PM)

Nusa , eu sunt conditionata de ceea ce gasesc aici .Sunt sigura ca nu sunt atatea feluri de fasole . Dar ma voi uita , ca sa fiu sigura . Saru-mana pentru idee !
Smochin ???? Super ! Si noi am plantat 2 pomi in curte : 1 mar si 1 magnolie .Cred ca ne creste barba pana se vor face primele mere
).gif)
Dany, poti s-o intrebi pe mama ta eventual de fasole de-asta, poate gaseste cateva boabe sa-ti puna in pachetul
cudetoate de acasa.
Tata a cumparat merii aia pititci acum vreo 2 ani si anul trecut a avut primele mere adevarate, super gustoase si fatoase.
honey79
25-03-2008, 11:09 PM
Hei...
Am luat si eu vreo 11 radacini de trandafiri... de toate felurile si culorile. Sper sa se prinda si..sa infloreasca.
Nu-mi fac vise ca vor inflori anul acesta, dar ...poate la anul... cine stie.
Vroiam sa va intreb...e prea tarziu sa plantez semnite de floricele???Am luat niste panselute, rochita-randunicii si..altele.
Ma gandesc insa.. o fi prea tarziu? Sa astept pana la anul?Sau.. in toamna tarziu?
ganesha
30-03-2008, 09:03 PM
Honey, nu cred sa fie prea tirziu. De exemplu la mine aici pamintul inca este inghetat, semintele si plantutele se pun cel devreme la sfirsitul lui aprilie. Si n-am avut niciodata surpriza sa nu iasa...
Eu zic sa le plantezi fara probleme, o sa iasa frumoase foc!
danyhoney
30-03-2008, 10:50 PM
Si eu zic la fel ,
Honey . Nu scrie pe plic in ce perioada le poti planta ? Am luat si eu multe seminte anul asta si perioada de plantare trecuta pe plic e intre martie si mai . Deci .....mai e timp . Sunt doar seminte deci nu are nici o influenta vremea ! Le vei pune destul de adanc in pamantul din gradina ( cam 10 cm - din cate stiu eu ) si chiar daca va mai ingheta un pic solul , nu le va dauna .
Am ramas datoare cu poze " de langa " garduri / pereti unde as vrea flori .......
Asta ar fii o parte ... e in gradina din fata casei . Mi-am luat niste dalii dar ...parca as mai vrea ceva ....Acum am si narcise si vor iesi si zambile ....dar nu sunt langa gard !!! In coltul din stanga am plantat un copac de magnolie ...tare mi-e teama ca nu l-am plantat bine pentru ca se va face mare

langa acest gard as vrea ceva flori
intortocheate ...amestecate .....la aproximativ 2 m de acest gard va fii terasa cu pietre maro inchis ....

Aici as vrea ceva pe colt .....in rest sunt destule flori care ies vara .......

A. , am uitat sa fac poza la coltul in care vreau menta .....Dar o promit pentru urmatoarele zile . Ziceai ca e ok la umbra , nu ?
Ohhhhhh , mii de scuze !!!! N-am vrut sa largesc ecranul asa de tare !!! habar n-am avut ca vor aparea asa de mari ........
Cine ma ajuta sa le fac mai mici ????
ganesha
31-03-2008, 12:21 AM
Da, sta super ok la umbra menta!
Eu pe garduri mi-as atirna zorele (buna-dimineata). SInt inebunita dupa ele (dupa cum se si vede

). La casuta noua gardurile sint umbroase, si n-o sa infloreasca

, dar poate le plantez pe dinafara, sa se catere pe exterior. Inca n-am luat o decizie...
danyhoney
31-03-2008, 12:33 AM
ganesha
31-03-2008, 01:09 AM
CITAT(danyhoney @ 31-03-2008, 12:33 AM)

EXACT asta ma gindeam sa-ti zic ca imi place mie tare sa am in gradina, si ma gindeam ca ar merge demential in fisia aia de pamint de linga zid. Daca nu gasesti seminte de zorele iti trimit eu. Plante nu cred ca gasesti, n-am vazut niciodata.
Regina noptii eu pina acum mi-am cumparat-o sub forma de planta, dar am vazut si seminte prin oras.
Serios acu', iti fac un plic cu seminte de care vrei tu si-ti trimit.
A! inca ceva... galbenele!!!! (Calendula
nustiucum, pe denumirea lor oficiala). Sint frumoase foc, mai ales alea cu mijlocul mai inchis la culoare. Se pot pune adunate, si arata ca niste pete de culoare printre alte plante, sau sub forma de shir (line, etc
).gif)
) eventual la granita dintre pamint/iarba sau pamint(iarba)/dale.
honey79
31-03-2008, 08:17 AM
Multumesc frumos, fetelor.
La mine nu e vorba de pamant inghetat.Ba din contra, aici sunt intre 22-28 grade Celsius.
De-aceea ma gandesc daca nu e cumva prea tarziu sa plantez seminte.
Pentru rasaduri, ar fi cred ok..dar cu semintele?
Ei...pana la urma, cred ca le rasfir pe ici ,pe colo..si ce se prinde bine, ce nu...asta e.
Incercam la anul iarasi.
Oricum, anul asta vreau sa urmaresc sa vad ce iese...din ce a fost plantat in anii precedenti.
Dany... pentru coltul casei.... nu ti-ar placea o jardiniera ceva? Nu stiu cum sa ma exprim.... chestiile acelea din lemn... pe care se agata florile.
A. stii despre ce vorbesc??
danyhoney
11-04-2008, 09:52 AM
Cum am scris si in jurnalul meu , am muncit in
gradini zilele trecute ...
gradina din fata , curatata de buruieni ....langa gardul mai lung am plantat crini salbatici iar langa cel scurt am pus dalii . Mai urmeaza sa plantez cateva flori care deocamdata stau in ghivece pentru ca sunt mai sensibile la temperatura scazuta pe care o avem noaptea ...

gradina de verdeturi in care se vede doar patrunjelul de anul trecut ( stanga ) , leusteanul pus tot anul trecut si cateva plante de capsuni

partea unde va veni terasa ( se vede deja delimitarea ) ...am plantat niste trifoi urias ( cica ) si floricele salbatice . Pe langa gardul scurt am pus o planta de " floarea pasiunii " , bujori si o planta de " leandru " ( cred ca asa se numeste ) . Pe langa zid am dalii mici amestecate si in colt am pus 2 trandafirii pitici

aici se vede
armata de plante si flori care vor trebui plantate in gradina in urmatoarea saptamana

N-am gasit " regina noptii " si nici zorele

. Dar mai caut .
nusarich
11-04-2008, 10:02 AM
Ah, Dany, ce-as mai sta si eu in gradina... Imi place tare mult ce-ati facut voi in gradina, abia astept sa ne-o arati si dupa ce plantezi toate cele din ghivece/jardiniere.
danyhoney
11-04-2008, 10:07 AM

Nusa !
Mai dureaza ceva timp pana vor iesi/ creste toate toate florile / plantele dar fii sigura ca voi pune poze .
Daca ma crezi ca am emotii cum va arata totul ? E prima mea gradina personala .
Daca nu va iesi frumos ... anul viitoar scot ce am pus anul asta si pun altceva
ganesha
11-04-2008, 02:07 PM
CITAT
N-am gasit " regina noptii " si nici zorele sad.gif . Dar mai caut .
Dany, ti-am scris mai sus, sa citesti.
Imi plac pozicile cu gradina in devenire, mi se par asa...
fresh si sensibile, mare minune e natura, si plantutele, si tot
Am sa mai pun si eu poze de anul trecut. La noi aici acum abia au aparut ghioceii si brindusele, da' de temperaturi e vara.
danyhoney
11-04-2008, 03:16 PM
Citisem ce ai scris , scumpa , dar nu stiu daca are rost sa te pun pe tine pe drumuri si pe cheltuit bani ... Saru-mana mult pentru intenstie !!
Astept pozele de anul trecut .
pies : ai vazut ca am gasit menta ????

Ce avatar supeeeeeeerb ai !!!!!!!
ganesha
11-04-2008, 03:23 PM
CITAT(danyhoney @ 11-04-2008, 03:16 PM)

Citisem ce ai scris , scumpa , dar nu stiu daca are rost sa te pun pe tine pe drumuri si pe cheltuit bani ... Saru-mana mult pentru intenstie !!
Astept pozele de anul trecut .
pies : ai vazut ca am gasit menta ????

Ce avatar supeeeeeeerb ai !!!!!!!
Unu la mina nu ma pui pe drumuri, ca seminte
se dau chiar la
alimentara unde ma duc eu mere, deci asta n-ar fi o mare excursie nebuneasca.
Doi la mina... nu ma pui pe cheltuit, ca nu e asa o avere

stai linistita... iau citeva plicuri, le pun intr-un plic si la posta cu ele, intr-o saptamina cel tirziu le ai. Daca n-as fi fost
dispusa, nu m-as fi oferit!
Pies: am vazut menta, da' in viteza n-am mai apucat
sa ma iau de ea
Merci, merci

e de anul trecut cind am fo' la un picnic, acolo in poza jucam baschet in fusta
danyhoney
11-04-2008, 03:38 PM
Pai daca e asa .... luam legatura sa-ti dau adresa
Ceeeee ????? Jucai baschet acolo ? Eu puteam sa jur ca dansai
Uite cum arata iarba noastra acum ,
prelucrata

Da` se va face ea verde si frumoasa . Sper !
ganesha
11-04-2008, 03:50 PM
O sa se faca verde si frumoasa, stai linistita! La noi e deja verde ca am avut zapada, si s-a pastrat verzuluie sub zapada, da' cind n-am avut si s-a pirjolit si-a revenit repejor sub soare. CUm o ingrijesti, ai masina de tuns?
danyhoney
11-04-2008, 04:17 PM
Da , avem masina de tuns . Doar o tundem cam la 1 saptamana ( primavara , vara si toamna ) si din cand in cand ii mai punem ceva ingrasamant de vara .
Acum am " sapat-o " un pic cu o alta masina ca sa scoatem muschiul care se bagase printre iarba , apoi am udat-o , am pus ingrasamant si seminte de iarba ( ce se vede deschis la culoare - bej / crem ) .
ganesha
11-04-2008, 04:28 PM
O sa se faca super! Eu n-am iarba, mama are
).gif)
Ea are curte mare, eu ACUM am o minuta, iar la casa cea noua voi avea... doua degete
Asa arata
iarba lu' mama ).gif)
in iunie anul trecut INAINTE sa se mute (inca nici nu semnasera actele), in casa respectiva nu statea nimeni de vreun an, iarba nu fusese udata:

Si mai au o bucata maaare in fata. Si-au luat masina de tuns iarba, si arata fenomenal.
danyhoney
11-04-2008, 10:27 PM
Aeata bine ...si nu prea ....ma refer la iarba ....Am vazut ceva pete maronii pe acolo . DAR se rezolva toate !!!!! Gradina arata super !!!!!! Loc muuuuuuuuult pentru gratare , joaca , etc ....
honey79
21-04-2008, 07:44 AM
Mi-au inflorit si mie trandafirii!!!!
Sunt atat de fericita, caci sunt asa de frumosi : galbeni, roz, rosii ,albi.
Cu iarba avem si noi probleme. Va trebui sa "aram" pamantul si apoi sa plantam noi seminte de iarba faina,caci ce e acum... nu ne place. Oricum e verde si..e destula... o tundem cam de 2 ori pe saptamana... ne-am luat tractor special.
Dany, foarte frumoase plante ti-ai pus.
Vreau si eu leustean!!
ganesha
08-05-2008, 03:11 PM
danyhoney
23-05-2008, 11:41 PM
A. , asa o gradina de flori vreau si eu dar .....mai dureaza .
Deocamdata la noi a " crescut o terasa " si acum urmeaza pozele cu ce a crescut pe langa ea ( inca neinflorite ) :
o jardiniera cu flori care atarna

alta jardiniera

ovitza de vie ( avem 2 )

o parte din plantele de langa terasa

cealalta parte

mini vedere de ansamblu

treapta care duce la usa de la terasa ( scuzati perdeaua , fusese al meu sotz acolo si nu amvazut ca nu cade cum trebuie ( perdeaua )

si o poza cu oaspetele nostri permanent ( am mai pus o poza cu el in copac - e un motan ) .....vine la noi la masa : mic-dejun , pranz si cina

Cred ca se simte bine la noi ( se plimba prin casa fara sa se gandeasca ca nu e casa lui - cu noi in preajma , normal )

Alte poze vor veni cand imi vor inflori plantele ........
Honey , vrei leustean ???? Da-mi adresa ta si iti trimit plantutza ! DAR intereseaza-te la posta cam cat ar dura pana primesti un pachet de aici . Ca sa stiu daca le pun pline de apa sau cu mai putina apa . In asa fel incat sa ajunga in stare buna la tine . Oricum plantutza e pentru mai multi ani deci o poti planta si ....daca anul asta nu iese ( sigur nu va iesi pentru ca o vei primi tarziu ) anii viitori ai leustean in gradina .
ganesha
23-05-2008, 11:43 PM
CITAT
A. , asa o gradina de flori vreau si eu dar .....mai dureaza .
Acusi acusi, ca poza aia e de pe la sfirsitul verii, daca era sa fi pus una de la inceput...

Mi-am pus si aici seminte de flori de cimp, pe peticutul pe care-l am, sper sa iasa tot asa. Imi plac semintele astea amestecate, mai ales ca aveau maci printre ele
Gradina ta arata super!

Imi place mult ca ti-ai pus si vita (vitza
).gif)
). Tare, tare frumos!
danyhoney
24-05-2008, 12:06 AM
Si eu mi-am pus semintze ( am scris acum cateva postari ) dar , din cauza de seceta , n-a iesit nimic

Avem neaparata nevoie de ploaie !!!!!!! De cand sunt eu aici n-am avut atatea saptamani doar cu soare !!!!! Mereu au fost cateva zile cu soare puternic si apoi au venit cateva zile ( si nopti ) cu ploaie . Acum avem doar seceta si tare nu face bine la iarba , plante , pamant siiiii la buzunare ( trebuie sa udam gradina in fiecare seara -zdravan + punem in fiecare zi " udatorul " - cum s-o numi nu stiu - pentru iarba in functiune ) . Totul costa bani

Azi a tuns al meu iarba si .....la final a ajuns la concluzia ca , de fapt , a tuns praful
).gif)
. Totul plin de praf pentru ca iarba era fffff uscata , chiar daca am udat-o aseara ultima oara .....
ganesha
24-05-2008, 12:35 AM
danyhoney
24-05-2008, 12:40 AM
Ce fericita esti !!!!!! Noi vom plati apa de ne va ustura . Dar macar am avut grija ( cum am putut ) de verdeatza din gradina . Tot e ceva , nu ?
honey79
27-05-2008, 04:06 PM
Vai ce frumoasa gradina ai, Dany.
Si-mi place si terasa. Ce clipe faine veti petrece acolo, cu gratare & co.
Noi zilele acestea am lucrat sa...inchidem una din terase si sa punem plasa.Fiind foarte foartecald aici, sunt si foarte multe goange. De tot felul. Si seara, daca iesim pe terasa, trebuie sa ne tot ferim de ele.
Anul asta nu am plantat nimic, doar tufele de trandafiri.
Am vrut sa vad ce rasare din anii precedenti. Si... in afara unor crini, a unor irisi si a catorva flori de mac, nimic altceva nu-mi place.
Asa ca pentru la anul exista proiectul:aranjarea gradinii.
Oricum, am facut cateva pozici la floricelele ce-au inflorit la noi in gradina.
Si-am facut pozici si la "oaspetii" nostri: veverite, vreo 3 pisici, pasarele de toate felurile .N-am reusit sa fotografiem caprioarele,inca.
Sper sa reusesc sa le pun pe site si eu cat de curand.
Dany..super!! Ar fi nemaipomenit daca as putea avea si eu o tufa de leustean. Ma interesez la posta si-ti sun. Cred ca mai mult de 5-7 zile nu face, dar intreb ca sa fiu sigura.
Si.... multumesc din suflet!!!!
danyhoney
28-05-2008, 09:36 AM
Asteptam pozele .
Am si semintze de leustean care le pot trimite . Rasare mai multi ani la rand si pentru iarna iti poti congela sau usca .
ganesha
29-06-2008, 08:44 PM
Si niste pozici pe care ma chinui
denustiucind sa le pun
A inflorit
gardu' verde de la curticica mea, miroase ademenitor tare, iar floricelele-s o bomboana:

Portiune din fisiia din fata casei, dreapta
).gif)
: 2 petunici si menta

Portiune din fisiia din stinga usii, niste floricele galbene care au bobocii rosii, si pe care ma chinui in dreapta si-n stinga sa aflu cum le cheama si nimeni nu stie:

Floricele galbene, mai de aproape:

Revin si cu altele, trebui sa pozez turma de petunici, ca-s o multime, cele
doo de sus sint doar asa... de pofta
danyhoney
30-06-2008, 09:43 AM
Ce frumusele sunt floricelele !!! Astept si restul de poze
Gardu` ala nu e iasomie ? Parca asa arata in poze ....Mai ales ca spui ca miroase bine .
nusarich
30-06-2008, 07:37 PM
Frumoase floricelele,
Ganesha! Si eu zic ca
gardul e iasomie...
Dany, tu nu ne-ai mai pus poze cu gradinita ta
ganesha
30-06-2008, 09:13 PM

fetele!
Gardul nu e iasomie, nici nu arata a iasomie, nici nu miroase a iasomie, deci sub nici o forma n-are cum sa fie iasomie

Nu stiu cum se cheama da' e foarte comun pe aici. Si mama are asa, si are si un arbust de iasomie

si nu seamana de nici o culoare.
danyhoney
03-07-2008, 11:52 PM
Nu e iasomie , ok ! Dar poate reusesti sa afli cum se numeste si din traducere in traducere aflu si eu cum se cheama
).gif)
. Daca miroase asa de bine poate gasesc si eu pe aici ...
Astept urmatoarele poze
Nusa , n-am mai pus poze pentru ca .........n-am mai avut chef si nici n-a mai inflorit ceva senzational in gradina
ganesha
03-07-2008, 11:55 PM
CITAT(danyhoney @ 03-07-2008, 11:52 PM)

Nu e iasomie , ok ! Dar poate reusesti sa afli cum se numeste si din traducere in traducere aflu si eu cum se cheama
).gif)
. Daca miroase asa de bine poate gasesc si eu pe aici ...
Astept urmatoarele poze

Ahhh, am facut marti poze la mama in gradina.... tre' sa le pun, are o gradina de vis (da' si rabdare si timp sa se ocupe de ea

). Tre' sa descarc pozele neaparat.
Am sa vad unde pot sa aflu cum se cheama tufisul asta...
danyhoney
04-07-2008, 12:35 AM
Of , de rabdarea care are mama ta cu gradina cam duc eu lipsa

Dar imi revin .....sper ...
Astept noile poze . Le voi vedea dupa vreooooo 10 zile ( plec acasa ) .
nusarich
04-07-2008, 12:30 PM
Dany, pai eu sper ca macar cand te intorci din concediu sa mergi in gradinuta ta sa mai faci poze, ca stiu ca floricelele si verdeturile sunt bine ingrijite oricum.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rog
click aici.