Ironmissy se va bucura ca ai vazut pe pielea ta ca e mai bn altfel, adica sanatos. Eu am cam clacat azi
Apropo eu mai fac si sport, acasa ,e drept, si am facut si rost de o coarda sa sar
robby2008 daca vrei poate postezi si tu dieta pe care o ai de la nutritionist ca poate ne mai inspiram din ea. Eu as cam avea de slabit tot cam cate slabisei tu
Camvalmy eu fac sport de o luna. am bicicleta eliptica si zilnic ii dedic cam 35-40 minute. apoi fac vreo 10 minute exercitii cu gantere pentru brate si piept(sa nu se lase
Dieta de la nutritionist e tare simpla(pare complicata doar la inceput, pana te obisnuiesti).
Se mananca in fiecare zi:
- 3 portii fructe
- 5 portii legume
- 4 portii proteine
- 4 portii carbohidrati
- 3 portii lipide
Fiecare portie de fructe = un fruct mediu(mar,portocala, grepfruit, para etc.)
= 1/2 banana, 2 prune, 1/2 cana de fructe bace(zmeura, capsuni etc.)
= 300 gr. pepene, 1/2 cana struguri
(ex.-daca ai mancat o banana medie inseamna deja 2 portii de fructe)
Fiecare portie de legume = 1/2 cana de legume(orice legume in afara de mazare, cartofi, fasole uscata,
orez-acestea intra la cardohidrati)
= 1 cana salata verde
(ex.-ai putea intr-o zi sa mananci 2 cani si jumatate de legume)
Fiecare portie de proteine = 100 gr carne slaba la gratar sau fiarta(pui si curcan fara piele, vita, peste)
= un iaurt degresat(aprox.150 ml), 150 ml lapte degresat, 50 gr.branza proaspata
= 1 ou
Fiecare portie de carbohidrati = o felie de paine, o chifla, 1/2 cana cartofi, 1/2 cana orez, 1/2 cana
mamaliga, 1/2 cana fasole uscata, 3/4 cana cereale(preferat fara zahar),
1/2 cana paste
Fiecare portie de lipide = 1 lingurita de ulei(de preferat de masline), 8 alune(nuci), 1 lingurita
margarina, 1 lingurita maioneza light, 5-6 masline
Reguli generale:
Interzis- mezeluri(daca nu te poti abtine se poate manca o feliuta de sunca de pui/curcan, dar maxim de 2-3 ori pe saptamana), dulciuri(daca mori de pofta poti lua un cub de ciocolata de preferinta neagra, dar nu prea des), fast-food, prajeli, branzeturi fermentate, cascaval, smantana.
Niciodata sa nu se depaseasca cele 3 portii de fructe zilnic. Daca persista foamea se poate adauga o portie de legume. Nu se depasesc portiile de carbohidrati(din experienta proprie- nu am mancat niciodata 4 portii de carbo. pt. ca nu ma omor dupa ei. mancam maxim 2 portii si dintre ei am mancat doar paine hipoglucidica, evitand cartofii, orezul, cerealele-amintesc ca asta a fost doar optiunea mea-, cateodata nici atat si preferam sa adaug o portie de proteine in plus. In unele zile nu am mancat 3 portii de lipide- de regula mancam 2- o ligurita margarina dimineata si o lingurita ulei la salata).
Mancarea se imparte in 5 mese pe zi. 3 mese sunt obligatorii. Dimineata se mananca obligatoriu, iar cina este cel tarziu pe la 19-19,30
Acest meniu are cam 1150 cal/zi
Puteti sa calculati caloriile stiind ca 1 gr de proteina si de carbohidrati dau fiecare 4 calorii, iar un gram de lipide 8 calorii.
Va puteti alcatui singure meniul zilnic in functie de preferinte(si ca sa nu devina monoton).
Exemplu de meniu: Dimineata- o felie paine cu margarina, 1 ou, un fruct(= 1 portie carbo, 1 portie proteine,
1 portie fructe, 1 portie lipide)
Gustare- un iaurt cu 3/4 cana cereale( =1 portie proteine, o portie carbo)
Pranz- o felie paine, 100 gr. gratar pui, o salata medie cu 1 lingurita ulei(1 cana
jumatate legume), 1 fruct (=1 portie proteine, 1 portie carbo, 2,5 portii legume,
1 portie lipide, 1 portie fruct)
Gustare- un fruct(= 1 portie fructe)
Cina- 100 gr. gratar peste, 1 felie paine, o salata media cu 1 lingurita ulei(= 1 portie
proteine, 1 portie lipide si 2,5 portii legume)
In total= 3 portii fructe, 4 de proteine, 4 de carbo, 5 de legume si 3 de lipide.
Meniul e orientativ. Voi vi-l compuneti caci ar fi monoton sa mancati zilnic aceleasi lucruri.
Eu mi-am facut chiar si desert. din branza dulce amestecata cu fructe.puneam niste esenta de vanilie si indulcitor de diabetici.
Puteti face si supe sau ciorbe dar respectand cantitatile, iar daca le faceti cu carne, aruncati prima apa in care a fiert. La condimente e liber.
Si sportul este cheia.
Eu in prima luna am slabit 13 kg, facand sport zilnic(30-45 minute de bicicleta- depinde de chef)
In lunile 2 si 3 doar cate 5-6 kg. rezonabil zic, tinand cont ca deja aveam mai putine kg de dat jos si nici nu am mai facut sport zilnic, ci de 3-4 ori pe saptamana.
Am terminat dieta chiar inainte de Paste si atunci imediat am pus 1 kg. dar dupa aceea m-am mentinut un an de zile fara probleme. bineinteles nu am abuzat de mancare, dar mi-am facut si cate o pofta(chiar doua
Spor la slabit.