Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Sufletul
OneDen.com > Relatia cu Divinitatea > Viata de crestin
Ilie&Ioan
Ce este Sufletul?
Nessie
E o intrebare la care ne vei da raspunsul tau mai tarziu? E cam sec formulata.... blink.gif
Ilie&Ioan
CITAT(Nessie @ 02-04-2008, 11:45 AM) *

E o intrebare la care ne vei da raspunsul tau mai tarziu? E cam sec formulata.... blink.gif

Astept raspunsuri de la oricine care stie si crede in raspunsul la intrebarea mea.Eu am un raspuns al meu si am sa-l comunic dupa ce voi primi mesaje de la cel putin 10 oameni.Eu sunt crestin ortodox si doresc sa stiu parerile tuturor privind "Sufletul".

Intrebare:Poate un om sa vada cu ochii trupului sau,sa vada alte Suflete?
IRIS
Sufletul este o particica din Dumnezeu.El este nemuritor.
Numai oamenii cu viata curata pot vedea sufletele celorlalti. Acestia nu isi doresc slava din partea lumii, de aceea ei se smeresc si doar cei apropiati lor stiu secretul ca ei pot vedea sufletele si gandurile celorlalti.Ei au darul smereniei si rugaciunii neancetate.
Ilie&Ioan
CITAT(IRIS @ 03-04-2008, 09:30 PM) *

Sufletul este o particica din Dumnezeu.El este nemuritor.
Numai oamenii cu viata curata pot vedea sufletele celorlalti. Acestia nu isi doresc slava din partea lumii, de aceea ei se smeresc si doar cei apropiati lor stiu secretul ca ei pot vedea sufletele si gandurile celorlalti.Ei au darul smereniei si rugaciunii neancetate.

Cunosti oameni care cu ochii trupului sau ,au vazut Sufletele altor oameni?Ce forma si ce culoare are Sufletul omului.
Grace
Eu cred ca sufletul se refera la partea imateriala care alcatuieste o fiinta vie si care inseamna chiar viata.

Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a făcut astfel un suflet viu. (Geneza 2:7)

Si, pe cand isi dadea ea sufletul, caci tragea sa moara, i-a pus numele Ben-Oni; dar tatal sau l-a numit Beniamin (Geneza 35:18)

Iris cred ca se referea la duh (spirit) mai sus. E chiar un verset care ne spune ca cele 2 sunt distincte, in Evrei 4:12. Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu două taisuri: patrunde pana acolo căa desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

Spiritul (duhul) cuprinde sufletul si se refera la partea imateriala a omului care poate avea o relatie cu Dumnezeu.
Ilie&Ioan
CITAT(Grace @ 13-04-2008, 10:51 PM) *

Eu cred ca sufletul se refera la partea imateriala care alcatuieste o fiinta vie si care inseamna chiar viata.

Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a făcut astfel un suflet viu. (Geneza 2:7)

Si, pe cand isi dadea ea sufletul, caci tragea sa moara, i-a pus numele Ben-Oni; dar tatal sau l-a numit Beniamin (Geneza 35:18)

Iris cred ca se referea la duh (spirit) mai sus. E chiar un verset care ne spune ca cele 2 sunt distincte, in Evrei 4:12. Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu două taisuri: patrunde pana acolo căa desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

Spiritul (duhul) cuprinde sufletul si se refera la partea imateriala a omului care poate avea o relatie cu Dumnezeu.

Intrebari:-
-Ce este Duhul?
-Ce este Spiritul?
-Ce intelegi prin:"Spiritul (Duhul) cuprinde Sufletul"...?
-Ce intelegi prin:"Caci Cuvantul lui DUMNEZEU......patrunde pana acolo ca desparte Sufletul si Duhul....."?
-Ce forma si ce culoare are Sufletul omului?
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.