"nu stiu daca am nimerit topicul potrivit dar sper sa ma ajutati si pe mine :
pe 4 mai sunt nasa de botez pentru prima oara in viata mea. nu stiu ce trebuie sa fac , ce trebuie sa spun si ce trebuie sa cumpar. poate stiti voi...
de fapt stiu ca:
- trebuie sa comand o lumanare de botez
- trebuie sa cumpar 2 seturi de hainute - 1 pentru la biserica 1 pentru a doua zi seara la baita
- nu mai stiu
voi stiti ? "
cum numa 2 perechi de hainute?????? pt biserica da 1 set, dupa ce scoate copilul din apa, trebuie sa ai paturica, pelincutza, si haiunute un rand. iar la scaldatoare alt rand de haine inclusiv maieut, chilotei, haine subtiri, haine groase, papucei, pantofiori, caciulite si cel mai important sa nu uiti o jucarie de pus in manutza. si pe langa astea ii mai cumperi pe putin 10 randuri de haine, adica cam o geanta mare, si mai mici si mai mari, calculezi haine mai grosute pe la toamna, cat are atunci pt 6-7 luni, haine de iarna pt copii de 10luni, sau cat va avea ingerasul atunci, ghetute.. Stiu ca se zice ca important e sa fie copilul increstinat, asa o sa-ti spuna si parintii dar tu cumpara multe haine, ca apoi nu se stie daca ii vei mai lua decat la ziua lui. Este iar f frumos ca pana la 1 an sa mergi in fiecare luna la copil in data zilei in care s-a nascut.... si sa-i mai duci macar o bluzita, un pantalonas, dupa cum este anotimpul, si sa nu uiti jucariile.
iar la petrecere iti trebuie multa multa veselie, sa dansezi toata noaptea cu toata lumea, un cufaras in care sa aduni plicurile pt copil.... si sa fii sanatoasa, sa va traiasca si sa va poarte respectul! Felicitari
La biserica te invata preotul ce sa spui, cand ajuungi cu el acasa dupa botez eu stiu ca se inchina copilul la icoana, si ii dai parintilor zicand: de la Dumnezeu crestin, de la noi Fin, si-l dai parintilor, se face chestia asta de 3 ori. dar asta e in functie de fiecare zona, stii vorba aia: cate bordeie atatea obiceie!
Iar in caditza la baita stiu ca se pun detoate: busuioc, aur, bani, petale de trandafiri, un pic de parfum, un ou, cateva pene, un pic de miere, orez...... ideea e ca iese o apa, de nu o sa-ti vina sa bagi copilul acolo:( dar dupa cum am spus depinde de obiceiuri!