Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Design living
OneDen.com > Relatia cu familia > Casa si gradina > Home Design
Pagini: 1, 2, 3
dany
Ma crezi ca de abia asteptam sa apari , Noni ?? hug.gif

Arata bine acea camera dar noi am gasit ceva de GENUL asta ( in alta culoare - care se asorteaza cu mobila ) dar.... va fii mai tarziu cumparat ( nu cred ca ne vor ramane bani pentru el sad.gif ) :Imagine

Eu vroiam idei pentru a delimita un pic cele 2 incaperi .... cum am mai spus , sunt deja un pic delimitate de cativa cm de perete ... dar ... as fii vrut altceva . Mi-a placut ideea lui Nessie , cu acele draperii . Habar nu am cum le voi prinde de tavan - as vrea sa ramana doar pe o portiune de tavan , deci NU sa le pot desface.
axe10
CITAT(danyhoney @ 28-04-2007, 09:48 PM) *

Eu vroiam idei pentru a delimita un pic cele 2 incaperi .... cum am mai spus , sunt deja un pic delimitate de cativa cm de perete ... dar ... as fii vrut altceva . Mi-a placut ideea lui Nessie , cu acele draperii . Habar nu am cum le voi prinde de tavan - as vrea sa ramana doar pe o portiune de tavan , deci NU sa le pot desface.

Ca la perdelele prinse direct in tavan...trebuie sa aiba nemtii un sistem de genul asta...

Eu am un singur perete facut cu verde in dormitorul mare ...si e f sic!

Eu tot nu pot vedea pozele!!!! sad.gif
dany
Intra la mine la poze , Axe , si vezi albumul " in timpul renovarii"

Ai dreptate ca as gasi sigur cum sa le fixez . Si ... ideea cu un perete intr-o culoare mai puternica vroiam sa facem in dormitor . Cred ca arata tare sic , vorba ta .
_noni_
te-ai gandit la 2 usi glisante, pe sina, de geam sablat?

cau poze si pun imediat!

pupic.gif
dany
Apropo de dormitor : noi 2 am avut intotdeauna boala la albastru , asa ca am cumparat multe lenjerii pe albastru ( toate nuantele ) , cuvertura de pus pe pat ziua e tot pe albastru .... E, acum ne-am blocat pe rosu )).gif : lenjerii pe rosu , draperii pe rosu .... Suntem putin cam in dilema in legatura cu peretii din dormitor : ce culoare sa-i facem ? Speram sa ramanem la rosu si atunci 1 perete va fii de un rosu aprins .... mai vedem . Sa vedem si ce tapete gasim .... nu putem pune culoare direct pe peretii goi . Va trebui sa tapetam toata casa .
_noni_
Imagine Imagine
nusarich
dany, in legatura cu delimitarea camerelor, am vazut azi o chestie interesanta in mobexpert: delimitasera doua spatii cu un soi de razboi de tesut pus pe verticala, cu fire de doua nuante (se pot pune firele si in degrade, de la culoarea mai inchisa la cea deschisa).

iar zilele trecute, rasfoind o revista de design am vazut ceva dragut: cele doua camere erau situate la diferenta de o treapta, iar delimitarea propriu-zisa era facuta de doua corpuri de mobila: in living era o canapea cu spatele la camera de luat masa, iar in camera de luat masa era o comoda (pentru vesela, cu geamuri sablate) de aceeasi inaltime cu canapeaua. adica erau asezate spate in spate.

poate te ajuta la inspratie.
dany
Noni , e buna ideea ..... dar oare nu micsoreaza camerele ?? Zic si eu ...

Mersi , Nusa , ideea cu acel razboi de tesut n-ar fii rea , mai ales ca ar fii ceva romanesc )).gif
_noni_
caramida de sticla se gaseste in multe modele, sablata sau clara, sau cu valuri si in diferite marimi si culori.

de exemplu uite una albastra:P

Imagine

aici gasesti mai multe idei de design.

}{
dany
Noni , promit ca voi cauta asa ceva ! Macar pe un perete pot face asta .Ma refer la peretele scurt ( in poze e peretele din dreapta mea ) pentru ca acolo unde e peretele mai lung ( de ce naiba nu oi fii masurat azi ?? ) e un colt mai mare ( e in partea cu , camera de servit masa ) si am vrea sa avem un semineu mic .
_noni_
dany, poti sa mai faci si un fel de bar intr-o parte, ceva de genul

Imagine

sau chiar sa combini peretele de sticla cu barul. ideea e sa alegi culorile potrivite si linii cat mai simple sa nu incarci prea tare decorul.

daca mai gasesc poze concludente revin.

}{
dany
Deci..... am de cautat draperii ... sau caramida de sticla .... sau razboi de tesut ... )).gif doh.gif

Va multumesc , fetelor , pentru idei si ajutor !!!!!!!! Daca mai aveti idei .... va astept . Pana pe 30 iunie trebuie sa ne mutam , deci mai e destul timp.

hug.gif
_noni_
uite dany, de ceva de genul asta ziceam cu usile glisante de sticla sablata.

Imagine

sau mai poti sa poti sa faci pur si simplu un perete subtire pe mijloc, la care pe o parte, spre dining, sa pui dulapul acela de vase, iar pe partea cealalta sa faci chiar semineul, sau sa-l decorezi cu un tablou, sau sa pui un rafta de carti de exemplu.

Imagine
dany
Bueyyyyyyyy , deci .. ma innebuniti , nu alta !!!!!! Noni , aceste usi ar fii tareeeee bune : nu ocupa loc , se asorteaza la culori ..... Deci aceste usi si draperiile de care zicea Nessie sunt pe 1 loc ....... pana apar alte idei

CITAT(_noni_ @ 28-04-2007, 09:51 PM) *

sau mai poti sa poti sa faci pur si simplu un perete subtire pe mijloc, la care pe o parte, spre dining, sa pui dulapul acela de vase, iar pe partea cealalta sa faci chiar semineul, sau sa-l decorezi cu un tablou, sau sa pui un rafta de carti de exemplu.

Imagine

Mda......nu e o idee rea ....... Dar dulapul nostru are cam 1,42 m .....deci ar manca cam mult din spatiu .
emu
V-ati hotarat???? smile.gif

Ideea cu delimitare pe culoare si canapeaua cu spatele la deschizatura (mai puteti pune o masa, de 30-50cm latime, in spatele ei) pare mai rapid de pus in practica si fara dureri de cap )).gif

De exemplu... sa-ti faci o idee... stiu ca aveti canapele pe alte culori decat cele din imaginile de mai jos... cateva stiluri... puteti pune clasic, modern, old looking... etc...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
dany
Multumesc pentru idei dar.......se pare ca nu ati inteles ce vrem noi ...... Oricum SUPER IDEILE SI LE TIN PENTRU VIITOR !!!!!!

Deci ... camerele sunt DEJA delimitate print-o parte de perete care nu poate fii daramat pentru ca acolo e unul dintre hornuri ( avem 2 ) ....de aceea vroiam ceva .... semnificativ de delimitare a camerelor ....
Ideile voastre au fost tare bune !!!!!!!!!!!
DAR ..... probabil ( nu e sigur )= vom ramane , deocamdata la ideea lui Nessie !
Sau .... poate nu vom face NIMIC in aceasta privinta , deocamdata !
Oricum , pentru viitor , voi tine cont de parerile voastre !!!!

VA MULTUMESC !!! hug.gif
emu
Yes, ma'am! salut.gif
)).gif
michelle
Dany, am vorbit azi cu inginerul si nu putem muta aragazul. O sa ma adaptez noilor conditii: spalat faianta + perdea + geam, schimbat perdeaua des etc grin.gif

Am nevoie de alta opinie: in living avem un separeu cu un geam care da spre bucatarie. Ce as putea pune acolo:
1. o masa cu scaune
2. un bar (daca se poate)
3. altceva, astept variante grin.gif
Imagine Imagine Imagine
daconst
Geamul ala da in bucatarie??? blink.gif
Bai frate,ce-or fi avand astia in cap ca eu nu-i vad deloc rostul???
Mai bine fara geam,ca numai te incurca.Daca e zid poti pune ce vrei,mobila,bar,orice.
Poate n-am inteles eu bine...sper sa fie asa totusi. blushing.gif
michelle
Iata si imagini cu imprejurimile cartierului
In dreptul autobuzului rosu e Kauf. (in fundal)
Imagine

Imagine Imagine

Aici se vede Sena, turnul Eiffel nu apare inca in peisaj )).gif
Imagine

CITAT(daconst @ 04-03-2008, 12:39 PM) *

Geamul ala da in bucatarie??? blink.gif
Bai frate,ce-or fi avand astia in cap ca eu nu-i vad deloc rostul???
Mai bine fara geam,ca numai te incurca.

Dana, daca facem modificari acum pierdem garantia la interioare, deci 2 ani stam asa. Nici pe noi ne da pe spate geamul unsure.gif
CITAT(daconst @ 04-03-2008, 12:39 PM) *

Daca e zid poti pune ce vrei,mobila,bar,orice.
Poate n-am inteles eu bine...sper sa fie asa totusi. blushing.gif

E perete normal cu un geam glisant (sau culisant)
dany
Chiar ca e aiurea geamul ala doh.gif . Macar de ar fii fost o usa ...

Ai loc in bucatarie de masa cu scaune ? Daca nu , ai putea-o pune in fata acelui geam si n-ai mai fii nevoita sa mergi prin hol pana in living la masa ...... Nu stiu nici cum ai vrea sa fie living-ul . Sa nu incurce acea masa in decor ...
bubbles
Tot ca Dany m-am gandit si eu...pusa o masa (sau coltar de bucatarie cu masa si scaune) si poti servi direct pe geam doh.gif .Alta utilitate nu vad sa aiba blink.gif
dany
Am cautat pe net sa gasesc ceva dar n-am gasit decat asta ( acolo unde e dulapul suspendat ar fii geamul tau ) ... Poate fii o masa mica sau o masa normala dar pusa langa perete....

Imagine

Alta idee nu-mi vine acum in cap .....

michelle
Nu stiu cum o sa amenajez in sufragerie. La bucatarie m-am gandit deja (si vom avea o masuta cum intri in bucatarie, pe dreapta).
Da, cred ca cel mai bine o sa fie o masa.. alta utilitate nu vad..
luchi
In nisa aia cred ca ar merge un loc bun la toate: loc de luat masa, lectura, lucru la laptop, stat la un rummy cu prietenii laugh.gif . Nu stiu cat de potrivita ar fi o masa cu scaune, cred ca ar merge o chestie gen banchete (nu gasesc alt sinonim, suna aiurea cuvantul asta) pe cele doua laturi scurte ale nisei, si o masa.

Cam asa ar fi ideea:

Imagine

Bine, asta am gasit la repezeala pe net ca sa ilustrez ideea, dar se poate face ceva fain, pe comanda, si care sa fie in ton cu livingul. Crede-ma, va fi zona de maxim interes, locul sic si confortabil din casa unde vor prefera sa stea musafirii (si stiu ca va place sa va strangeti cu prietenii wink1.gif).

p.s. Imi pare rau ca n-am mai dat pe la subiectul asta de multa vreme. Daca te pot ajuta cu ceva - carti, reviste de profil- sa-mi spui. pupic.gif
dany
Chestia e ca undeva tot trebuie sa ai o masa pentru cand veti avea musafiri , nu ?

N-ai un plan al apartamentului ? Poate asa ne putem da seama mai bine cum va arata si poate ne vin alte idei .

WOW , Luchi ! Tare faina ideea ! ....Ce zici , Miha ?
michelle
Ooo da, e super ideea! Ca separeurile din cluburi/baruri )).gif pupic.gif cheer.gif

Am un plan al apartamentului, cum sa nu?
Imagine

Este loc si pentru o masa mare cu scaune pentru luat masa in living (are 26 mp)
dany
Pana sa zica Luchi de nisa nici nu am realizat ca e intr-adevar o nisa doh.gif

Si eu zic ca ar arata tare sic .

Daca ai loc pentru masa in living e la fix : mergi pe ideea lui Luchi si ai rezolvat problema naughty.gif
michelle
Ar putea merge ceva de genul asta:
Imagine
bubbles
Imi place si mie tare ideea lui Luchi cheer.gif
E frumos amenajat asa in sufragerie.Ce fain ca aveti camere asa mari floare.gif .Noi urmatorul pas...sa facem o casuta cu camere si baie mareeeee )).gif
dany
In spatele canapelei crem ar fii nisa , respectiv geamul spre bucatarie ?
dany
Ar arata fain de tot . Masa in living ... laptop / loc de lectura , etc in nisa . cheer.gif
bubbles
Miha ar arata super fain.Mie sincer in afara de bucatarie unde imi place la nebunie cum a iesit si acolo stau cel mai mult .. In rest nu imi place cum arata lol.gif .As modifica lol.gif
Monic
Miha, eu nu ma bag, pt ca ideile mele nu af fi valabile inca doi ani.
Si eu sunt genul care sta la bucatarie toata ziua, daca ar fi locuinta mea eu as mari bucataria.
Acum as merge pe ideea lui Luchi, sau, cum ai postat si tu, as baga acolo o biblioteca si un home sistem baby.gif
daconst
Of,mai Miha,eu speram sa nu fi inteles bine. sad.gif
Daca e asa,atunci la fel ca si Luchi m-am gandit sa pui masa cu scaune su sa acoperi geamul cu ceva,pur si simplu.Ori mobila,ori ceva rafturi.
E cam greu de mobilat genul asta de locuinte ca te conditioneaza,vrei nu vrei. sad.gif
michelle
Ce mobilier merge la culorile astea?
Parchetul va fi asa (stejar rustic):
Imagine
ALICE
Eu as merge pe contrast.Parchet deschis, mobila inchisa
michelle
Ok, la asta ma hotarasem si eu. Pt living si dormitor wenge.
Nelamurirea mea e ce culori sa pun in baie + bucatarie + hol..
nusarich
La culoarea de mobilier nu ma pronunt, pentru ca mie personal imi place ciresul. Mi se pare mai cald. Noi avem si parchetul si mobila din sufragerie cires, dar am cautat pentru mobila cires americam care e ceva mai inchis la nuanta decat ciresul de la parchet.

Oricum, exista in comert si mobila de stejar (in cazul in care vreti ceva mai "clasic"), care are o nuanta ceva mai inchisa decat cea de la parchet. Cel mai bine e sa cautati s-o vedeti "pe viu". Eventual sa luati o bucatica de parchet si s-o puneti langa mobila sa vedeti cum arata. Chestia asta e recomandabila indiferent de culoarea mobilei.
Voi ce culoare ati prefera pentru mobila, mai inchisa sau mai deschisa decat parchetul?

Acum m-am lamurit cu culoarea de mobila. Deci: si in bucatarie poti pune (daca gasesti) mobila mai apropiata de wenge. Ce culoare te inspira pe tine? Ca si la mobila de bucatarie exista atatea culori...
ALICE
Este nuanta de ciocolata.Asa imi fac in bucatarie eu.Mie imi place mai mult decat wenge.Dar o combin cu ceva deschis.Ciocolata sa apara foarte foarte putin.In bucatarie vreau lumina multa
michelle
CITAT(danyhoney @ 25-03-2008, 01:03 AM) *

La mine a fost EXACT invers : ma saturasem de peretii albi din Ro doh.gif

Aici sunt si eu de aceeasi parere. Desi noi o sa avem pana una-alta peretii albi grin.gif

Arata super interiorul! Dar parca prea luxos pentru mine blushing.gif

Partea proasta e ca nu stiu inca exact foarte bine ce vreau. Nu am habar ce model de canapele vreau. Stiu doar ca nu vreau din piele sau din imitatie.
Nu stiu nici acum culorile de la mobilier pt hol, bucatarie si baie. Usile sunt un maron rosiatic.
daconst
Miha,cel mai bine dai o raita la magazinele de mobila si cred ca asta te va ajuta sa stii mai bine ce vrei. wink1.gif
Mie,imi placea mult Mobexpertul,dar e cam scump.
Stiu ca sunt multi care fac mobila la comanda si se potriveste exact cu spatiul pe care-l ai.Cred ca mai bine intrebi la cei care au trecut prin faza asta cu mobilatul ca sigur au ceva experienta deja.
michelle
Dragelor, puteti posta niste modele de canapele?
Eu nu am vazut nimic sa imi placa. Nu sunt foarte pretentioasa: vreau sa fie extensibile si comode.

Dana, asta e si planul meu: sa facem pe comanda mobilierul. Am cateva idei, dar nu sunt in totalitate finisate. Mai astept pareri si idei pt hol si baie. grin.gif
nusarich
CITAT(michelle @ 27-03-2008, 03:29 PM) *

Dragelor, puteti posta niste modele de canapele?
Eu nu am vazut nimic sa imi placa. Nu sunt foarte pretentioasa: vreau sa fie extensibile si comode.

Dana, asta e si planul meu: sa facem pe comanda mobilierul. Am cateva idei, dar nu sunt in totalitate finisate. Mai astept pareri si idei pt hol si baie. grin.gif

Miha, noi de-astea avem, una cu 2, una cu 3 locuri, ambele extensibile, ambele cu lada si sunt foarte practice si comode: canapele

nusarich
Miha, am gasit un link interesant despre canapele, poate te inspira ...
michelle
Multumesc Nusa! pupic.gif
Voi mai aveti la a voastre si husa?
nusarich
CITAT(michelle @ 28-03-2008, 11:48 AM) *

Multumesc Nusa! pupic.gif
Voi mai aveti la a voastre si husa?

Nu, n-am pus huse, dar avem in plan (ca n-am gasit pe masura, deci va trebui sa le manufacturez eu din material). In momentul de fata avem paturicile noastre (cu culorile preferate, ca deh...) + pilotele de invelit in caz ca ne prinde somnul, sau dimineata pana la faza cu mutarea in baie.
madairina
Buna.
Am citit cu mare interes tot ce ati scris pana acum, sunt lucruri foarte interesante si pozele mi-au placut. Noi suntem cu casa in constructie si logic se apropie amenajarile interioare care mi se par cam complicate. De aceea va rog sa ma ajutati cu sfaturile voastre in leagtura cu asortarea culorilor la parchet, pereti, mobila. Eu sincer as merge pe nuante de crem - maro. Am incercat sa caut pe net dar nu am gasit ceva concret. Am gasit ceva mobila pe care o atasez ca sa va dati cu parerea:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Bucataria chiar asa vreau sa o fac.

salut.gif
michelle
Imi place foarte mult combinatia crem/ maro.
Vin si eu cu cateva idei, poate te inspira:
Bucatarii
Imagine Imagine Imagine

Mobila din living
Imagine Imagine
Imagine Imagine
Imagine Imagine

Dormitor
Imagine

Idee pentru decor
Imagine

CITAT(madairina @ 08-04-2008, 09:27 PM) *

Imagine

Asta e superba!
Oare cum se pastreaza in timp canapelele crem? rolleyes.gif
daconst
O sa-ti spun eu peste ceva timp,Miha. )).gif
Dar sa-ti spun o faza,la care m-am ofticat acasa...in legatura cu canapelele noastre de piele crem. doh.gif
A venit in vizita ceva neamuri mai de la tara si o verisoara de-a sotului si-a pus poseta pe pat in spatele ei.Deci a stata cumva pe poseta,care era neagra cu ceva imprimeuri gri...gen CD( de la Dior).Sa nu-ti spun ca dupa ce a plecat,m-a ramas Diorul ei imprimat pe canapea.Am crezut ca fac cu nervii. mad.gif
A frecat sotul cu solutie speciala de curatat pielea,dar nu s-a dus chiar bine,bine.Adica daca stii unde e locul,se vede. sorry.gif
Sa nu-ti spun ca a doua zi a venit iar verisoara in vizita cu poseta si nu stiam cum sa i-o plasam in alta parte sa nu se mai atinga de canapea si asta tot tinea de ea ca o pune ea bine...adica in spatele ei. doh.gif
Pina la urma i-am zis ceva de a schimbat locul,a pus-o pe jos parca...ca ne era jena sa-i spunem adevarul.
Asa ca eu sfatuiesc pe toata lumea sa nu-si ia canapele culori deschise.Sau daca sunt din pinza ce se poate curata,atunci e ok.

Madairina,si mie-mi place prima poza.E exact ce-mi place si mie. give_rose.gif

Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.