Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Design bucatarie
OneDen.com > Relatia cu familia > Casa si gradina > Home Design
Pagini: 1, 2
_noni_
am mai gasit niste bucatarii frumoase:

Imagine

Imagine

Imagine

sursa: http://decostyle.ro
dany
Penultima bucatarie pusa de tine , Noni , imi place . Ceva in genul ala am putea sa facem si noi ( dupa masuratorile de azi ) .
michelle
Ce corpuri ati pune intr-o bucatarie in urmatoarele conditii:
- un perete e cu usa
- aragazul si chiuveta sunt in fata geamului
- un perete este spart
Imagine Imagine

Multumesc anticipat pt sfaturi, idei floare.gif

Bucataria are 7mp
michelle
CITAT(Monic @ 15-02-2008, 02:55 PM) *

Miha, tu cum ai reusit sa combini faianta din imagini? Exista vreun programle pe calculator?

Monic, ai reusit? Ti-am scris pe PM

CITAT(michelle @ 19-02-2008, 09:46 AM) *

Ce corpuri ati pune intr-o bucatarie in urmatoarele conditii:
- un perete e cu usa
- aragazul si chiuveta sunt in fata geamului
- un perete este spart

A, si daca aveti idei ce as putea pune la geam astfel incat sa nu se arda perdeaua, sa nu se murdareasca geamul cu ulei de la aragazul aflat atat de aproape... etc grin.gif
Initial am vrut sa il mut, insa problema e teava de la hota care trebuie sa dea afara.. doh.gif
Monic
blushing.gif Miha, am citit pm-ul, multumesc blushing.gif dar inca nu m-am prins ce si cum. Probabil pt ca nici nu am avut timp si chef zilele astea.
Eu intotdeauna am visat la o bucatarie in care chiuveta sa fie langa geam, ca-n filmele americane grin.gif , dar idei nu prea am sa-ti dau smile.gif insa pozele postate de tine sunt super floare.gif
michelle
Aveti idee daca tipul asta de cuptor e avantajos? Adica nu afecteaza atunci cand e fierbinte obiectele ce se afla in imediata invecinatate a lui, din dulap?
Imagine
peach
CITAT(michelle @ 20-02-2008, 11:03 AM) *

Aveti idee daca tipul asta de cuptor e avantajos? Adica nu afecteaza atunci cand e fierbinte obiectele ce se afla in imediata invecinatate a lui, din dulap?
Imagine

)).gif )).gif )).gif )).gif nu lol.gif lol.gif lol.gif al meu este linga frigider stai linistitita ca-i ok si tot sus este blum.gif cu conditia sa nu fure romanul din izolatie blink.gif

avantajul ca nu te mai apleci atit sa te uiti in el si nu mai poate copilul sa-l deschida
ALICE
Miha, sa-mi zici si mie cum sa fac cu faiantele alea.Ca vad ca e mai usor decat ce incerc eu toata ziua.Eu am un program de proiectare 2D care ma termina.
Si eu tot cuptor electric am si o sa stea la inaltime.Dar oricum sunt sigura ca atunci cand l-au conceput s-au gandit si la faptul ca o sa fie inclus in mobila.Si ca trebuie sa fie sigur
michelle
CITAT(michelle @ 12-02-2008, 05:57 PM) *

Ce parere aveti de asta pentru baie? dry.gif

Intri pe linkul acela
- te duci la Sample Layouts
- selectezi o dimensiune (de ex. 25x53)
- si tragi cu mouse-ul

Sa imi spui daca mai ai nevoie de lamuriri

Multumesc pt raspunsuri pupic.gif
dany
CITAT(michelle @ 19-02-2008, 10:01 AM) *

Initial am vrut sa il mut, insa problema e teava de la hota care trebuie sa dea afara.. doh.gif

Parerea mea ar fii ca daca poti muta aragazul sa o faci !!!! Pentru teava de la hota trebuie data o gaura in alt perete , atat ! Eu cred ca e mult mai avantajos decat sa speli geamul in fiecare zi ...Alta solutie nu prea vad . Perdea , cum spunea si Sorina , in nici un caz !!! Nu stiu daca ai vrea sa ai geamurile goale : fara perdele , fara rulouri , etc .....

Staiiii ca m-am gandit si la altceva : trebuie mutate si tevile de la aragaz , normal , nu ??? Nu doar cea de la hota .....Atunci e mai complicat doh.gif

Daca vad eu bine ai 2 geamuri .....Daca nu ai alta solutie , pune un extra geam din acela securizat pe latimea geamului de la aragaz ( e sigur si il poti curata usor ) si atunci iti ramane de deschis doar 1 geam .....Cu toate ca nu stiu cum ar arata ....
luchi
I'm back! grin.gif

Miha, m-am uitat pe planul bucatariei, amenajarea propusa de ei, in plan, si nu ma impac deloc cu frigiderul ala pus dupa usa. Daca ar fi sa mobilez, as muta tot blatul de pe peretele din dreapta in stanga, iar in dreapta tot un blat cu diverse corpuri/rafturi si/sau eventual crearea unui loc pentru luat masa, pentru ca am inteles ca asta va doriti. wink1.gif Nu cred ca trebuie sa fie ceva formal, oficial, masa cu 4/6/8/12 scaune, ci ceva ..cool laugh.gif

Imagine
*in poza asta imi place si cum sunt incorporate electrocasnicele -frigiderul, masina de spalat rufe, cea de vase, cuptorul. Pe de alta parte, daca laugh.gif te coafeaza genul asta de grupare a electrocasnicelor, poti muta totul pe peretele din stanga, iar in dreapta locul de luat masa.

Imi mai place si genul asta de grupare a mobilei de bucatarie
Imagine

Cred ca nisa de care vorbeam mai sus a fost gandita ca loc de luat masa, in ideea in care in bucatarie va fi doar zona de gatit si atat. Stii cumva cam si ce dimensiuni are bucataria?

Acu' sa trec la detalii: crezi ca ramane spatiu suficient deasupra ferestrei, pana in tavan, pentru amenajarea unor rafturi? Mi se pare faina ideea, pentru ca iti poti tine cartile de bucate, revistele, dar si ustensile pe care le folosesti mai rar.

Imagine

Apoi, cred ca trebuie gandit foarte bine tot ceea ce inseamna depozitare, pentru ca observ din planul apartamentului ca nu a fost prevazuta nici o de bara. Din fericire, acum exista atat de multe sisteme si accesorii pentru mobilier (ridica pretul final, dar de cele mai multe ori merita) care pot face ca spatiul de depozitare sa fie exploatat la maxim.

Pentru vesela:

Imagine

un raft ce culiseaza

Imagine

Pentru oale

Imagine

Pentru...barabule lol.gif

Imagine

pe verticala, intr-un spatiu restrans, mi se pare foarte util si bine gandit

Imagine
luchi
O idee foarte faina mi se pare practicarea unui orificiu in blatul de lucru, sub care se aseaza cosul de gunoi; sigur am s-o pun in practica atunci cand imi voi amenaja bucataria

Imagine

Imagine

La fel, foarte ingenios sertarul asta mic de sub marginea chiuvetei, facut pentru pastrarea buretilor de vase, sapunului, etc

Imagine

Pentru ca de multe ori nu se potrivesc/nu sunt din aceeasi colectie sau pur si simplu ne ne place cum se vad insirate pe blatul de lucru al bucatariei, electrocasnicele mici -prajitor de paine, filtru de cafea, kettel -au locul lor, ascuns vederii lor de o usa ce culiseaza sau se rabate. Ingenios, din nou

Imagine

Imagine

Imagine

Si la sfarsit, as gasi un locsor si pentru niste cosulete pentru pastrat diverse grin.gif

Imagine

Cat despre solutii pentru acoperirea geamului de la bucatarie, ce spui de stor din bambus? Se gasesc la magazinele gen Bricostore/ Praktiker , natur sau colorate, si nici nu sunt scumpe.

Imagine
michelle
Ce idei bune! pupic.gif

Acum o sa pun cateva poze cu peretii din bucatarie (bucataria are aprox 7 mp si e aprox. patrata)
Peretele din stanga cu geamul culisant
Imagine

Peretele din fata cu geamul
Imagine
Aici vor fi in stanga aragazul (deci exclus sa pot folosi peretele din stanga pentru masa + scaune, chiuveta in dreapta. Deci acolo voi folosi doar blat cu sertare pe care le voi folosi cu ideile tale (farfurii, oale etc)
E faina ideea cu rafturile deasupra geamului, am notat-o naughty.gif

Coltul cu peretele din dreapta
Imagine

Peretele din dreapta
Imagine
Peretele e impartit in doua de prizele acelea. Eu m-am gandit asa: in partea stanga a prizelor, inspre geam, sa pun 2 "soldatei" ca in imaginea pusa de tine. Unul va avea incorporate electrocasnicele: cuptor, cuptor cu microunde, filtru de cafea si alti robotei din familia asta.
Iar in partea stanga a prizelor sa pun un soi de masa cu scaune. Ideea pusa de tine imi surade mult (cea cu scaune tip bar)

Nu mai spun ca jaluzelele din bambus imi plac f mult, si toate ideile de depozitare sunt super!
michelle
Uite si schita apartamanetului: aici
dany
Ce de-a idei a adus Luchi cheer.gif cheer.gif De acum nu ti-a mai ramas decat sa incepi sa cauti mobila , Miha !
De chestia cu sertarele la mobila pentru farfurii /oale vroiam si eu sa-ti spun . Si noi avem la fel si sunt ffff practice . De 1000 de ori mai bune decat dulapuri normale .
Si ca tot ti-au placut scaunele acelea de bar ia uite ce scaune avem noi in bucatarie )).gif

Imagine
michelle
Sunt comode, Dany? Nu sunt prea tari?
Cum ar fi genul asta de scaune (in afara de "mai scumpe" grin.gif ):
Imagine
dany
Noua nu ni se par tari . Stam , cateodata , ore intregi pe ele . Luam cina si apoi ramanem in bucatarie la TV sau la discutii ....
luchi
CITAT(michelle @ 07-03-2008, 12:07 PM) *

Cum ar fi genul asta de scaune (in afara de "mai scumpe" grin.gif ):

Aaa..mie personal -desi nu m-ai intrebat laugh.gif - nu-mi place genul asta de scaun. Prea mult inox pentru gustul meu blushing.gif

Am cautat pe net niste preturi orientative: scaun ca al lui Dany e in jur de 110 RON, iar scaun ca in amenajarea de mai sus - vreo 95 RON
luchi
CITAT(michelle @ 07-03-2008, 09:48 AM) *

Aici vor fi in stanga aragazul (deci exclus sa pot folosi peretele din stanga pentru masa + scaune, chiuveta in dreapta. Deci acolo voi folosi doar blat cu sertare pe care le voi folosi cu ideile tale (farfurii, oale etc)
E faina ideea cu rafturile deasupra geamului, am notat-o naughty.gif

Dap, cam dificila partea cu aragazul. Va fi cu tot cu cuptor sau gen plita incorporata in mobilierul de bucatarie?
Cred ca pe perete cu geamul care da spre living ar merge pus frigiderul, si sa continui rafturile de deasupra ferestrei principale si pe acest perete, pana in capat. In principiu, ar trebui sa ai o inaltime de 1.90m pana la partea de sus a tocului, ar fi bine sa masori exact, in acest caz, ca sa stii exact cat de inalt va fi frigiderul/combina frigorifica. Daca masori inainte sa fie puse pardoselile, scade vreo 5 cm - cam atat va insemna, acoperitor, sapa + gresia. De asemenea, daca vrei sa faci acel raft deasupra ferestrei, sa masori inainte latimea ghenei din dreapta, pentru ca ideal ar fi ca raftul sa aiba aceeasi latime.
Tot pe peretele cu fereastra care da afara, as face ceva si in portiunea aia care mai ramane intre fereastra si ghena (acum, la rosu, mai ramane ceva, sa vedem cum va fi la final), pe verticala, si as face niste raftulete mici, cubulete, deschise, pt condimente, revistute si floricele laugh.gif

CITAT(michelle @ 07-03-2008, 09:48 AM) *

Peretele e impartit in doua de prizele acelea. Eu m-am gandit asa: in partea stanga a prizelor, inspre geam, sa pun 2 "soldatei" ca in imaginea pusa de tine. Unul va avea incorporate electrocasnicele: cuptor, cuptor cu microunde, filtru de cafea si alti robotei din familia asta.
Iar in partea stanga a prizelor sa pun un soi de masa cu scaune. Ideea pusa de tine imi surade mult (cea cu scaune tip bar)

Aici n-am inteles prea bine ce va fi in partea stanga. pupic.gif ; cred ca aparatura incastrata. Daca e asa, as face rocada intre masa si dulapuri pentru ca e posibil sa te incomodeze vizual, la final; e vorba de un joc de volume: cum intri in bucatarie, in dreapta ai ceva jos -masa, apoi ceva inalt, masiv, apoi iar o zona joasa -cea din fata ferestrei. E posibil sa micsoreze vizual spatiul existent; oricum, te gandesti tu. pupic.gif

Mai am poze cu bucatarii, insa nu stiu exact ce stil vrei sa fie a ta give_rose.gif
michelle
Pe peretele din dreapta, in stanga prizelor ceva in genul asta:
Imagine
Saru'mana de idei! pupic.gif

Cu masa & scaunele am hotarat de comun acord cu Cata. Ai dreptate, si eu m-am gandit la asta. Dar pana la urma e ok si cu masa la intrare ca putem folosi si peretele cu usa in sensul asta.

CITAT(luchi @ 07-03-2008, 03:57 PM) *

Mai am poze cu bucatarii, insa nu stiu exact ce stil vrei sa fie a ta give_rose.gif

Sar'na!
Am si eu salvate jde mii.. In principiu as vrea ceva modern, dar si cu functionalitate. Sa aiba si utilitate.
De exemplu in poza de mai sus unde poate fi ascuns cosul de gunoi? lol.gif
emu
Daca e loc sub chiuveta sau intr-un compartiment separat creat pt cosul de gunoi, in stilul asta:
Imagine Imagine

sau agatat de partea glisanta
Imagine Imagine

In ce stadiu sunteti cu deciziile la partea de design? smile.gif
Probabil vine montat deja, dar tot intreb: v-ati gandit sa puneti si un tocator de resturi alimentare la chiuveta? E tare folositor...
daconst
Mobila de bucatarie,mie-mi place visiniul ala spre rosu cumva.Il stii sigur.Si cu aparatura de inox desi freci la ea sa nu aibe urme,de ti se apleaca. doh.gif
Dar acum ca ai gresia si faianta eu zic sa iei placa in plasuta si sa mergi in magazine sa vezi exact ce culoare se potriveste.
Prietena mea din Ro are exact asa faianta in bucatarie ca si tine si mobila portocalie si mi-a placut tare mult.
Ea a facut acum citiva ani cind era tare la moda,dar mie-mi place si acum cum arata.
La asa culori cuminti,as baga si eu o mobila mai colorata,dar neaparat sa vezi cum se asorteaza,ca decit sa dai cu bata,mai bine atunci tot ceva de alb cu bej sau maro si gata.
dany
CITAT(michelle @ 15-03-2008, 09:42 AM) *

CITAT(daconst @ 15-03-2008, 10:10 AM) *

2.Faianta din bucatarie si baie sunt la fel?Sau nu vad eu bine? blink.gif
Daca baia e mica as fi bagat mai mult alb partea de sus sa o mareasca.
Imi place gresia aia maro inchis de la jumate in jos,arata super.

Da, sunt la fel.
Iar culoarea... doh.gif Eu voiam un crem foarte deschis, spre alb, dar lotul asta avea alta culoare decat cel din magazin, desi codul este acelasi.
Eu sincer aveam second thoughts cu maro inchis in partea de jos, dar si mie imi place cum da totusi.

De ce n-ai refuzat daca nu e culoarea pe care ai vrut-o tu ? Eu as fii batut cu pumnu` -n masa pana aduceau ce am comandat

De acord cu Dana referitor la culoarea mobilei de bucatarie : ia o bucata de faianta si asa vezi exact ce culoare se potriveste . Si noi ne-am plimbat cu bucatile de faianta , gresie, parchet dupa noi prin magazine .
daconst
Mi-am amintit ca am vazut o bucatarie mortala culoarea wenge si arata tare bine cu gresia bej.
Poate gasesc poza sa vezi.
dany
Wenge nu ar fii prea inchis pentru o bucatarie ? Mai ales ca nu e prea mare incaperea . Zic si eu ...
michelle
Si mie imi place wenge in bucatarie, dar daca o sa fie in living si dormitor, nu o sa fie prea monoton?
michelle
CITAT(danyhoney @ 15-03-2008, 11:16 AM) *

De ce n-ai refuzat daca nu e culoarea pe care ai vrut-o tu ? Eu as fii batut cu pumnu` -n masa pana aduceau ce am comandat
Pai ieri am vazut culorile, abia dupa ce erau puse.
ALICE
Si oricum ei specifica, ca se poate sa fie diferente de nuante in functie de lot.Ca-s acoperiti asa.

E prea inchis wenge pentru bucatarie.Cauta ceva mai deschis, si pune folia de cant wenge
michelle
Emu, despre ce tocator vorbeai, am uitat sa te intreb?

Ce electrocasnice stiti ca sunt bune: plita, cuptor, cuptor cu micro, frigider?
Aveti idee daca e mare bataie de cap sa plit-uiesc teava de la gaz in doua: una pentru plita si una pentru cuptor (ele vor fi plasate in locuri diferite)? Sau sa renunt la idee?

michelle
Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine
emu
CITAT(michelle @ 17-03-2008, 10:46 AM) *
Emu, despre ce tocator vorbeai, am uitat sa te intreb?

Aveti idee daca e mare bataie de cap sa plit-uiesc teava de la gaz in doua: una pentru plita si una pentru cuptor (ele vor fi plasate in locuri diferite)? Sau sa renunt la idee?

De asa ceva intrebam tocator resturi alimentare, dar nu stiu de care sa-ti recomand. Aici il stiu sub denumirea de insinkerator (denumirea firmei producatoare).

La frigider/combina frigorifica stiu ca Arctic e bun, asta de clasa de eficienta energetica A.
La restul nu ma bag ca n-am idee.

M-am uitat peste poze... imi place cum vine mobila portocalie smile.gif
Imagine
ALICE
Eu imi fac asa.Dar nu chiar ASA de portocalie. cool.gif
daconst
Frumoase bucatariile Miha!
Nu stiu pe care as alege-o. huh.gif

Am vrut sa-ti zic ca noul trend la mobila acum e culoarea alunei.Adica maro-ul ala din poza 4.Am vazut niste sufragerii tare faine culoarea aia. wink1.gif

Astazi am fost la o expozitie de case si am vazut casa visurilor mele,dar pe care nu mi-o permit din pacate. sad.gif
In schimb interiorul o sa-l copiez cit de cit,ca era exact cum imi doresc eu,pereti albi si parchet wenge.O sa pun si poze,daca reusesc.
Eu prefer interioarele simple,fara culori si briz-brizuri.Principiul de baza la mine e sa fie contrast,genul modern,dar masiv imbinat cu clasic si linii drepte...adica nu canapele rotunde,stiti voi la ce ma refer.

Hai ca ma chinui cu pozele sa vad daca se vede ceva.
dany
Superba casa , Dana !!!! Am vazut ca pe scari sunt aceleasi spot-uri care le avem si noi cheer.gif

Recunosc ca interiorul nu mi-a placut prea mult pentru ca eu sunt mai nebunica la culori .Adica .....mi-ar place si nu mi-ar place .Cred as face combinatii de culori de "n luate cate 10 " lol.gif lol.gif
Nu stiu daca mi-ar placea sa am peretii albi dar ...fiecare cu gustul ei . SIIIIII depinde fff mult si de incaperi . Daca e casa mare mergeeeee !

Apropo : voi ati cautat / gasit deja ceva mobila / idei pentru cum veti aranja casa ? Tare sunt curioasa si , sincer , tare te invidiez ca vei construi casa si nu o vei cumpara gata construita . Asa am fii vrut si noi dar .... totul a fost in functie de portofel si ...varsta ( legat de dobanzi , rate , etc ...) .

CITAT(michelle @ 17-03-2008, 06:46 PM) *

Eu te pot sfatui doar in legatura cu plita ( aragazul ) : ori sa fie pe gaz ( daca si in tara e la fel de ieftin ca si aici - nemtii se baga cam toti pe gaz in ultimul timp ) sau pe inductie . La inductie ITI garantez ca economisesti energie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eu am asa o plita si sunt super multumita . Dirk a vrut asa ceva si eu credeam ca e o " fitza " . DAR e o chestie superrrrrrrrr !!!!!!! Dpdv economie energie . DARRRRR va trebui sa cumperi oale , cratite , tigai SPECIALE pentru asa ceva . Dar se merita !!! E PAREREA MEA !!!!!

Cuptorul ar trebui sa fie mai inalt ....In asa fel incat sa nu fii nevoita sa te apleci de fiecare data cand il vei intrebuinta !
Cuptor cu microunde .... e alegerea fiecaruia , in functie de cat de des il vei folosi . Noi il folosim de vreoooo.... 5 ori / an ...
Frigiderul.....depinde de gusturi , idei , loc ......

Nu uita !!!!! Eu vorbesc din punctul MEU de vedere , nu stiu ce se gaseste in tara si ce preturi sunt .
hug.gif
daconst
Dany,inca nu ne-am gandit la mobila si decorat,sa vedem intai ca sta casa.Initial am zis ca nici nu avem bani de mobila noua,dar acum daca lucrez cine stie...poate tot facem ceva,ceva.
Ai mare dreptate cu stilul,depinde de gustul fiecaruia.De asta sunt si eu convinsa ca nu ce-mi place mie,place tuturor.
Eu,recunosc ca de cind sunt aici m-am imbolnavit cu peretii albi.Ca in Ro nu poti avea asa ceva ca nu se pastreaza si se inegresc urgent.
In casa asta era camera copilului colorata cu pereti galbeni si mocheta verde mar.Tare mi-a placut si asta va fi si la noi colorata.In rest,poate un perete,doi...nu stiu sigur,mai vedem.

Spoturile de la scari le voi copia si eu,ca mi-au placut si la tine.Cred ca noaptea sunt de efect tare.

Iar cu facutul casei,o fi un avantaj,dar si la noi e casa dupa un proiect gata facut.Iar daca vrem modificari,platim.Asa ca mare diferenta nu e. sad.gif

Miha,eu nu stiu ce sa zic de aragaz si plita ca eu le am impreuna,dar poate daca o sa am bucatarie nou,le voi desparti si eu.Ca e practic cuptorul sus.
Iar eu fara microunde sunt moarta...cred ca de asta si de masina de spalat vase nu m-as putea lipsi.
dany
CITAT(daconst @ 24-03-2008, 10:20 PM) *

Eu,recunosc ca de cind sunt aici m-am imbolnavit cu peretii albi

Spoturile de la scari le voi copia si eu,ca mi-au placut si la tine.Cred ca noaptea sunt de efect tare.

La mine a fost EXACT invers : ma saturasem de peretii albi din Ro doh.gif

Daaa, spoturile sunt de mare efect noaptea SIi ajuta la coboratul scarilor dimineata devreme ( nu te loveste direct lumina puternica in ochi ) ...

CITAT(daconst @ 24-03-2008, 10:20 PM) *

Miha,eu nu stiu ce sa zic de aragaz si plita ca eu le am impreuna,dar poate daca o sa am bucatarie nou,le voi desparti si eu.Ca e practic cuptorul sus.
Iar eu fara microunde sunt moarta...cred ca de asta si de masina de spalat vase nu m-as putea lipsi.

E super practic situat mai sus !!!!!!!!!!!

aaa, de masina de spalat vade uitasem doh.gif doh.gif MIHAAAA , neaparat masina de vase !!!!!!!! Eu am spalat vase la mana pana la varsta de 41 de ani doh.gif doh.gif NU ITI pot explica ce usurare am acum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chiar daca oalele le spal de mana ca sa fiu eu sigura ca sunt super curate .
michelle
Inca o nelamurire: cuptor electric sau pe gaz? Avantaje/ dezavantaje....
emu
Cuptorul electric incalzeste mai greu.
nusarich
CITAT(emu @ 17-04-2008, 08:27 PM) *

Cuptorul electric incalzeste mai greu.

Miha, uite aici niste pareri de-ale consumatorilor. Eu una am aragaz normal, dar ma informez si despre genul asta de "ustensile". hug.gif
michelle
Multumesc, Nusa pupic.gif Si eu citisem celelalte forumuri, dar ma interesa si parerea voastra hug.gif
Oricum, prea curand nu o sa ne luam, doar cercetez piata
nusarich
CITAT(michelle @ 18-04-2008, 09:56 AM) *

Multumesc, Nusa pupic.gif Si eu citisem celelalte forumuri, dar ma interesa si parerea voastra hug.gif
Oricum, prea curand nu o sa ne luam, doar cercetez piata

Miha, eu am doua colege care au aragazul pe bucati si ambele sunt multumite de ele. Una are cuptorul pe gaz, cealalta il are electric. Pe tipa cu cuptorul electric am auzit-o ca fiind foate multumita de cum coace. Insa nu stiu (inca) alte detalii, de genul cat dureaza pana se incalzeste / cat dureaza pana se raceste / este mai economic cel electric sau cel pe gaz... Oricum le voi intreba cu prima ocazie, ca si pe mine ma intereseaza pentru viitor. give_rose.gif
dany
Parerea mea e ca amandoua sunt bune . Eu zic sa te uiti la pretul curentului electric si la cel al gaz-ului si asa vei stii care e si mai economic .
michelle
Multumesc pupic.gif Pana o sa avem bani sa ne luam sper sa am deja o decizie luata )).gif
ALICE
Eu mi le-am luat electrice:si plita si cuptorul.Acum, depinde si cat faci de mancare.Am auzit ca se scumpeste gazul cu 19%.Asa ca..........sper sa nu-mi para rau
michelle
Cat timp iti ia sa se faca mancarea? De ex. o friptura..
ALICE
Inca nu stiu.Ca numai marti imi baga asta curentul.Dar va spun biggrin.gif
ganesha
CITAT(michelle @ 17-04-2008, 03:58 PM) *

Inca o nelamurire: cuptor electric sau pe gaz? Avantaje/ dezavantaje....

preferinta mea e pur subiectiva pentru ca in RO aveam unul care mergea din coltz in coltz, si era pe gaz. Aici am avut pentru prima data masina de gatit care sa mearga super, dar coincidenta a facut ca era electrica. Asa ca parerea mea despre ele e bias-ata in totalitate )).gif

Dar cele 2 electrice pe care le-am folosit aici aici (cel din apartament si apoi cel de aici unde stam acum) m-au slujit cu nadejde, nu mi s-a parut ca ar gati mai repede sau mai incet, plita se incalzeste imediat, temperatura se regleaza si ea aproape instantaneu, nu mi-am facut niciodata nici un fel de nervi cu ele.

Singurul sfat pe care l-as avea e ca daca optezi pentru electric, sa cauti modele care au "ochiul" sub forma de plita dintr-o singura bucata, nu cele care au o spirala care incalzeste si dedesupt arata ca o ... farfurie. Eu am din genul asta (cu spirala si "farfurie" dedesupt) si ce e cumplit de enervant e ca daca cumva ai dat mincarea in foc ea se aduna acolo, sau daca din greseala ai scapat 3 boabe de orez sau un taitel in ea se aprind si miroase urit.
madairina

Imagine

Vreau sa va zic ca am fost la cei care executa aceste bucatarii. Am fost cu masuratorile mele (provizorii ca nu am pus rigipsul) si au facut un calcul si am ajuns la 10500RON. In acesti bani nu intra electrocasnicele dar intra unele accesorii cum ar fi cosul de gunoi montat pe usa, cu suport de pus detergentii sub ghiuveta, platou rotativ in corpul de colt, etc. Electrocasnicele urmeaza sa le aleg saptamana asta. le comand tot la ei absolut pe toate. Deci cand vin cu bucataria vin si cu plica, cuptor, hota, masina de spalat vase, ghiuveta. absolut tot.
Mi-a placut ca de la ei poti cumpara absolut tot de la mobila pana la electrocasnice. Au pliante cu tot felul pentru ghiuvete si acceosrii.
Oricum cred ca per ansamblu o sa ajunga pe la 16000RON.
Nessie
Madairina, mi se pare mult prea piperat pretul... O bucatarie normala ajunge pe la 2000-3000 RON, iar tu spui ca cea din imagine costa 105000? Sigur nu ai gresit la cifra? Sau nu sunt eu informata bine de preturile de pe piata? eusa_think.gif
ALICE
wacko.gif Nu se poate.Si eu am facut cu o firma si m-a costat bucataria 25 milioane
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.