Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Tabel calorii
OneDen.com > Administratie > Cutia de propuneri si reclamatii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nessie
Crissy, am modificat eu alimentele, nu-i nimic. pupic.gif Pe viitor vrem sa facem o functie asemanatoarea cu cea de Raporteaza un mesaj de pe forum(Imagine), dar pentru a raporta un aliment gresit.

O sa adaugam si categoriile de alimente pe fiecare pagina. Multumim pentru sugestii! give_rose.gif

lilistiuca, ne-ar ajuta daca ne-ai putea da si un nume pentru biscuiti sa vedem daca putem gasi valorile nutritionale.
crissy
blushing.gif Mie mi-ar fi util si un butonas RESETARE MENIU. Ca sa nu elimin alimentele (randurile) unul cate unul floare.gif
lilistiuca

lilistiuca, ne-ar ajuta daca ne-ai putea da si un nume pentru biscuiti sa vedem daca putem gasi valorile nutritionale.
[/quote]

draga mea, nu au nici un nume....le spune simplu biscuiti digestivi si ii iau de la alimentara, varsati....ce pot sa iti spun ca scrie pe eticheta ca sunt de post....si ca sunt din tarite parca...

a, uite ce am gasit:

Biscuiti digestivi (100 g) - 471 kcal; 24 g grasimi[i]...cam mult... blink.gif
crissy
blushing.gif Devin enervata de acuma devil.gif . Dar pana nu-mi zice nimeni nimic... imi fac de cap blushing.gif

Pt fetele care mananca mai mult mancaruri gatite (ca mine) ar fi de folos o functie care sa permita adaugarea doar la MENIUL MEU a unui aliment, cu completarea separata a datelor, acel aliment (mancare doh.gif ) sa nu fie memorat in bd. Sper ca ai inteles.
De ex, eu azi am in plan sa mananc chiftelute, dar ca sa calculez cat consum/azi tb sa o fac separat, la datele care le obtin utilizand tabelul sa adaug datele pe care le-am obtinut la chiftelute.
floare.gif
LionKing
CITAT(crissy @ 19-06-2008, 07:23 PM) *

blushing.gif Mie mi-ar fi util si un butonas RESETARE MENIU. Ca sa nu elimin alimentele (randurile) unul cate unul floare.gif

Exista, de-acum, pe pagina de meniu, sub TOTAL, un link "RESETARE MENIU". Multumim de sugestie. give_rose.gif

CITAT(crissy @ 20-06-2008, 01:13 PM) *

Pt fetele care mananca mai mult mancaruri gatite (ca mine) ar fi de folos o functie care sa permita adaugarea doar la MENIUL MEU a unui aliment, cu completarea separata a datelor, acel aliment (mancare doh.gif ) sa nu fie memorat in bd.
De ex, eu azi am in plan sa mananc chiftelute, dar ca sa calculez cat consum/azi tb sa o fac separat, la datele care le obtin utilizand tabelul sa adaug datele pe care le-am obtinut la chiftelute.
floare.gif

Am adaugat si aceasta optiune, multumim si pentru aceasta sugestie. Pentru a ajunge la formularul de adaugare aliment/mancare non-standard sunt trei moduri:

1) Din pagina de prezentare meniu ( http://calorii.oneden.com/ArataMeniu/ )
2) Din pagina de adaugare aliment in baza de date ( http://calorii.oneden.com/adauga-aliment/ )
3) link direct: http://calorii.oneden.com/adauga-nonstandard/
LionKing
CITAT(crissy @ 18-06-2008, 10:21 AM) *

Se accepta si sugestii blushing.gif ?
- De ex. mie mi-ar fi util sa am link-uri la categoriile de alimente pe fiecare pagina (de ex. cand accesez o categorie sau un aliment, dar nu vreau sa adaug alimentul, pt a accesa alta categorie tb sa ma deplasez cu butonul BACK din browser);

Crissy,

De azi inainte exista link pe paginile de aliment si pe paginile de categorie de alimente catre toate categoriile. Multumim, inca o data, pentru ajutor. Apreciem sugestiile si le si implementam pe masura ce le gasim utile si mai facem rost de cate o bucata de timp smile.gif.
LionKing
CITAT(crissy @ 18-06-2008, 10:21 AM) *

Se accepta si sugestii blushing.gif ?
- Sa existe optiunea Modificare a valorilor, pt. adormite ca mine doh.gif . Bine, optiunea sa fie parolata, ca-mi dau seama ce ar insemna sa aiba oricine acces la aceste valori.

Crissy,

Am implementat si aceasta sugestie; de azi inainte exista un link "Avertizeaza asupra unei greseli la acest aliment" pe pagina de aliment unde oricine poate avertiza asupra unei greseli, dar noi speram sa reducem la minim nevoia de a folosi aceasta optiune biggrin.gif. Multumim si pentru aceasta sugestie. give_rose.gif
nella
lebar???multumesc pupic.gif
Nessie
Nella, avem Leberwurst (lebar) si Leberwurst (lebar) afumat.
nella
La cat is de ametita nu am vazut mersi mult pupic.gif pupic.gif pupic.gif
crissy
CITAT(LionKing @ 23-06-2008, 11:39 AM) *

Exista, de-acum, pe pagina de meniu, sub TOTAL, un link "RESETARE MENIU". Multumim de sugestie. give_rose.gif

floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif
Daca se poate adauga link-uri la categoriile de produse pe pagina care apare dupa RESETARE MENIU ar fi si mai bine. Pb cu timpul o inteleg f. bine. Nu e graba.
A, si ADAUGA UN ALIMENT sa fie pe fiecare pag. Optiunea apare cand selectez un produs dintr-o categorie.

Am adaugat si aceasta optiune, multumim si pentru aceasta sugestie.

Super. floare.gif

Exista posibilitatea implementarii unei functii care sa permita salvarea temporara a MENIULUI MEU? Si dupa 12 noaptea sa fie sters... Se poate folosi f. usor functia ADAUGA UN ALIMENT NON-STANDARD dar tb memorate datele obt anterior (de ex., iau MD si calculez cat am consumat. la pranz ori introduc din nou ce am mancat MD+P, ori salvez rez obt la MD si adaug la pranz aliment non-standard).

Nessie, caloriile pt semintele de floarea soarelui sunt doar pt samburi? Ca nu stiu cum sa calculez. Cantaresc semintele cu tot cu coaja, apoi doar cojile si fac diferenta? Sau valorile din tabel sunt pt seminte cu tot cu coaja? pupic.gif
LionKing
CITAT(crissy @ 27-06-2008, 03:26 PM) *

floare.gif floare.gif floare.gif floare.gif
Daca se poate adauga link-uri la categoriile de produse pe pagina care apare dupa RESETARE MENIU ar fi si mai bine. Pb cu timpul o inteleg f. bine. Nu e graba.
A, si ADAUGA UN ALIMENT sa fie pe fiecare pag. Optiunea apare cand selectez un produs dintr-o categorie.

Gata. Enjoy! smile.gif

CITAT(crissy @ 27-06-2008, 03:26 PM) *

Exista posibilitatea implementarii unei functii care sa permita salvarea temporara a MENIULUI MEU? Si dupa 12 noaptea sa fie sters... Se poate folosi f. usor functia ADAUGA UN ALIMENT NON-STANDARD dar tb memorate datele obt anterior (de ex., iau MD si calculez cat am consumat. la pranz ori introduc din nou ce am mancat MD+P, ori salvez rez obt la MD si adaug la pranz aliment non-standard).

Avem in vedere optiunea de salvare permanenta a meniurilor de ceva timp, a mai fost discutata cu cateva mesaje in urma, insa nu am implementat-o inca. E pe lista smile.gif.
Nessie
CITAT(crissy @ 27-06-2008, 04:26 PM) *
Nessie, caloriile pt semintele de floarea soarelui sunt doar pt samburi? Ca nu stiu cum sa calculez. Cantaresc semintele cu tot cu coaja, apoi doar cojile si fac diferenta? Sau valorile din tabel sunt pt seminte cu tot cu coaja? pupic.gif
Da, valorile pentru seminte sunt doar pentru miez. La toate alimentele din tabel, se ia in considerare doar partea comestibila.
crissy
Reiau si aici:
Calculul:
- greutatii ideale
- necesar calorii mentinere / slabire
- necesar procentele proteine, carbo, lipide (care exista pe lista propunerilor grin.gif ).
Stiu ca astea se gasesc pe alte site-uri, dar e mai frumos sa fie toate la un loc wink1.gif .
ganesha
CITAT(crissy @ 28-06-2008, 06:55 PM) *

Reiau si aici:
Calculul:
- greutatii ideale

Ce inseamna 'greutate ideala'? rolleyes.gif

- necesar calorii mentinere / slabire

Astea se pot calcula in doi timpi si 3 miscari cu formula lui Harris Benedict, care se gaseste si aici pe forum.

- necesar procentele proteine, carbo, lipide (care exista pe lista propunerilor grin.gif ).
Stiu ca astea se gasesc pe alte site-uri, dar e mai frumos sa fie toate la un loc wink1.gif .

Pina va exista optiunea de calcul a procentelor (daca va exista), acestea se pot calcula manual (sau in excel) stiind ca:

- 1g carbohidtrat are 4 calorii
- 1g proteina are 4 calorii
- 1g lipide are 9 calorii.

(Ca exemplificare: daca la 1400 de calorii dintr-o zi s-au consumat, sa zicem, 73 de g de carbi, acesti carbi au contribuit cu 73 X 4 = 292 calorii. Deci, stiind ca 1400 de calorii e 100%, atunci 292 calorii = 20.8% si au fost aduse de carbi. )
LionKing
Intr-adevar, calculele in discutie nu sunt chiar grele, insa pentru cei care nu au Excel sau nu stiu formulele de calcul sau care nu vor sa fie in dubii asupra erorii umane din timpul calculului, vom adauga si aceste trei calcule pe OneDen.com, alaturi de altele. In ceea ce priveste greutatea ideala, fiind un subiect larg dezbatut, vom face si o discutie pe marginea subiectului la timpul potrivit, nu doar calculul.

Le-am trecut pe lista. smile.gif
ella_mina
eu nu am gasit calorii pt crenvursti de pui...
Nessie
CITAT(ella_mina @ 24-07-2008, 12:04 PM) *

eu nu am gasit calorii pt crenvursti de pui...

Buna, Ella!

Am adaugat crenvurst pui si crenvurst porc. Multumim pentru sugestie! floare.gif
ella_mina
va multumesc!
findca nu am cantar de bucatarie trebuie sa-mi dau seama de cantitati din ochi...cu aproximatie....si de aceea voiam sa intreb...la pepene verde...tinand cont k are si coaja groasa...dintr-un pepene de 5kg cam cat putem spune k ramane miezul?
aaa...si ink ceva ce nu am gasit...compot de ananas...ma intereseaza in special cate kal are fructul din compot...k zeama sigur are f mult zahar...
Nessie
Dintr-un pepene cu coaja groasa eu zic ca doar 60% reprezinta partea comestibila.

Am adaugat compot ananas (doar fructul) si Suc ananas din compot cu zahar.
ella_mina
multumesc inca o data!
nassie cum ai reusit sa slabesti atat?tii o dieta anume?faci sport?
Nessie
CITAT(ella_mina @ 24-07-2008, 02:00 PM) *

multumesc inca o data!
nassie cum ai reusit sa slabesti atat?tii o dieta anume?faci sport?

Si dieta si sport. give_rose.gif Mai multe detalii gasesti in jurnalul meu. Te astept!
karina
CITAT(LionKing @ 09-05-2008, 11:45 AM) *

Am observat ca in ultima vreme multe dintre voi urmeaza o dieta bazata pe numarul caloriilor si ca aveti dificultati in calcularea lor.

Venim in intampinarea voastra cu un Calculator de Calorii si cu cateva functii suplimentare:
  • Meniul Meu - cu ajutorul acestei functii va puteti calcula meniul zilnic (click pe + in dreptul fiecarui aliment pentru a adauga alimentul in meniu)
  • Cautare direct de pe forum. Casuta de cautare se afla in partea stanga, sus, deasupra numelui de user.

Imagine
Tabelul de calorii va fi completat tot timpul cu alimente noi, asa ca, daca observati ca lipsesc alimente, va rugam sa le propuneti aici si le vom adauga ulterior.

Nu exista in tabel fidea ( fiarta) , taietei , mar copt, mici si dak nu mai gasesc ceva ,revin . biggrin.gif ms
Nessie
CITAT(karina @ 26-07-2008, 02:31 PM) *
Nu exista in tabel fidea ( fiarta) , taietei , mar copt, mici si dak nu mai gasesc ceva ,revin . biggrin.gif ms
Karina, in primul rand iti urez un "Bun venit"! flowers1.gif

In general alimentele din tabelul cu calorii sunt nepreparate. Prin preparare se modifica foarte mult valorile nutritionale in functie de timpul de preparare, folosirea altor ingrediente (apa, ulei, zahar etc) sau chiar procentele din diferite preparate. De exemplu carnea pentru mici se face din combinarea mai multor tipuri de carne si poti calcula singura adunand cantitatile din fiecare.

Pentru marul copt este la fel, in functie de cat de mult il lasi la copt se evapora mai multa apa din el sau daca adaugi zahar, iar se schimba valorile. Cel mai bine e sa consideri valorile marului crud.

Pastele fainoase absorb apa mai multa daca sunt lasate mai mult la fiert si nu putem da valorile exacte. Noi avem in tabel pastele fainoase inainte de fierbere.
onushca85
Buna, eu am o prb, nu am gasit desert cu iaurt si cirese Diat de pt diabetici, pe cutie scrie ca are 317 kcal/100gr, asa sa fie?
Nessie
CITAT(onushca85 @ 30-07-2008, 08:49 AM) *

Buna, eu am o prb, nu am gasit desert cu iaurt si cirese Diat de pt diabetici, pe cutie scrie ca are 317 kcal/100gr, asa sa fie?
Buna!

Informatiile furnizate de producator sunt cele oficiale. Pentru a putea fi introdus produsul in tabel, te rugam sa ne furnizezi si restul informatiilor necesare:
- proteine
- lipide (grasimi)
- carbohidrati (glucide)
- fibre (daca este cazul)

Multumim! floare.gif
onushca85
Maine dimineata ma prezint cu specificatiile wink1.gif
onushca85
M-am reintors. Se numeste Exquisa eu mi-am luat cu cirese si are urmatoarelke valori/100 gr
energie 366 kcal
albumina 6 g
carbohidrati 9.2 g
grasime 2.9 g
vitamine B12 60%

si mai scrie asa:
125 g (1 Becher) = 1BE/125 g = 1 kenyeregyseg

Faza e ca pe capac scrie DIAT 1 Becher = 1 BE

Ce inseamna asta? Pana la urma cate calorii are?
Nessie
Acum poti sa o gasesti in tabel cu numele Crema de branza dietetica cirese Exquisa.
onushca85
MULTUMESC, SA STII CA MI-AM CUMPARAT 2 CUTII DE 125 GR FIECARE DIN AUCHAN, PE A DOUA NU O MAI MANANC, E ATAT DE CALORICA INCAT MI-E FRICA DE EA .wink1.gif
onushca85
Mai am una!
inghetata de vanilie cu capsuni la vafa JOE/100gr
valoare energetica 184 kcal
proteine 4.2g
glucide 30.6 g
lipide 5.4g
Nessie
CITAT(onushca85 @ 31-07-2008, 06:34 PM) *

Mai am una!
inghetata de vanilie cu capsuni la vafa JOE/100gr
valoare energetica 184 kcal
proteine 4.2g
glucide 30.6 g
lipide 5.4g
Am adaugat si inghetata.

Pe viitor, ca sa nu ne astepti pe noi sa adaugam un produs de care ai nevoie, poti folosi functia Adauga aliment. give_rose.gif
onushca85
Multumesc! Super!!! O sa incerc sa adaug cat mai multe ca sa marim tabelul smile.gif
May
Nu am gasit valorile pt napi floare.gif
Nessie
CITAT(May @ 01-08-2008, 06:58 PM) *

Nu am gasit valorile pt napi floare.gif
blushing.gif Recunosc faptul ca nu am mancat si nu am vazut in viata mea napi, asa ca sper ca am nimerit-o: Nap
May
Si eu sper ca ai nimerit-o ca eu mananc destul de des )).gif. Multumesc pupic.gif
Nessie
Incepand cu acest weekend am atasat calculatorului de calorii modulul de cautare avansata.

Acum se pot afisa toate alimentele avand mai putin, mai mult sau intre doua valori de calorii, carbohidrati, lipide etc.

In plus, rezultatele se pot ordona dupa mai multe criterii, crescator sau descrescator, inclusiv dupa diferenta carbohidrati-fibre, utila in dietele low-carb.

Exemple practice:
1. Ai consumat alimente de 1200 calorii si mai vrei sa completezi pana la 1400. Cauti toate alimentele care au sub 200 calorii.

2. Mai poti adauga maxim 10 carbohidrati la meniul tau. Faci o cautare dupa alimente care au intre 2 si 10 carbohidrati.

Speram ca il veti gasi folositor. floare.gif
amalia0701
CITAT(Nessie @ 03-08-2008, 12:50 PM) *

Incepand cu acest weekend am atasat calculatorului de calorii modulul de cautare avansata.

Acum se pot afisa toate alimentele avand mai putin, mai mult sau intre doua valori de calorii, carbohidrati, lipide etc.

In plus, rezultatele se pot ordona dupa mai multe criterii, crescator sau descrescator, inclusiv dupa diferenta carbohidrati-fibre, utila in dietele low-carb.

Exemple practice:
1. Ai consumat alimente de 1200 calorii si mai vrei sa completezi pana la 1400. Cauti toate alimentele care au sub 200 calorii.

2. Mai poti adauga maxim 10 carbohidrati la meniul tau. Faci o cautare dupa alimente care au intre 2 si 10 carbohidrati.

Speram ca il veti gasi folositor. floare.gif

cheer.gif cheer.gif cheer.gif cheer.gif
Mutzumim!
Nu ma descurc cu fructele congelate, punga care o am io nu scrie cate fibre are unsure.gif
amalia0701
Nu gasesc inima de vita.
Nessie
Am adaugat inima de vita.
onushca85
stie cineva cate calorii au acele sandwichuri de la sandwich time? Alea care se gasesc peste tot la metrou in Bucuresti. Eu azi am mancat de snitzel pane si de salam sasesc si nu stiu cum sa le calculez tinand cont ca au si maioneza si toate cele in ele sad.gif
dany
Bomboane cu lapte ???? Acelea simple care existau si pe vremuri ....
Nessie
CITAT(danyhoney @ 06-08-2008, 12:32 PM) *

Bomboane cu lapte ???? Acelea simple care existau si pe vremuri ....
Bomboane cu lapte floare.gif
dany
Multumesc , Nessie ! pupic.gif
Mancasem la job de la o colega . Azi mi-e luat al meu o punga si are valorile pe ea ( 408 cal / 100 gr doh.gif ) .
onushca85
NU POT SA ADAUG IAURTUL TNUVA CU 0%GRASIME.
O SA SCRIU AICI POATE ALTCINEVA IL POATE ADAUGA:

CALOARE ENERGETICA(KCAL/KJ) 35/148
PROTEINE 3.8
GLUCIDE 4.8
LIPIDE MAX 0.1
CALCIU 125 (15.6% DIN DOZA ZILNICA RECOMANDATA)

VA PUP!
onushca85
Am vazut ca l-a adaugat cineva, multumesc mult
sefacom
CITAT(onushca85 @ 21-08-2008, 09:19 AM) *

Am vazut ca l-a adaugat cineva, multumesc mult

Eu am fost blushing.gif give_rose.gif . E favoritul meu blum.gif .
dulcineea
buna
in primul rand va felicit pt idee.in al doilea rand v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu niste alimente:D nu am reusit sa gasesc nr de calorii pt snitel de post Aldis, pate de post blushing.gif va multumesc frumos,sa aveti o zi racoroasa hug.gif
Nessie
CITAT(dulcineea @ 26-08-2008, 08:48 AM) *

buna
in primul rand va felicit pt idee.in al doilea rand v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine cu niste alimente:D nu am reusit sa gasesc nr de calorii pt snitel de post Aldis, pate de post blushing.gif va multumesc frumos,sa aveti o zi racoroasa hug.gif
Buna, Dulcineea! give_rose.gif Multumim pentru aprecieri!

Pate de post avem deja: Pate vegetal cu ardei Campofrio.

Daca ai mancat snitelul de post de la Aldis, te poti uita pe eticheta pentru valorile nutritionale. Le poti adauga apoi in tabel si sa le folosesti pe viitor.
neli
BUNA, AS VREA SI EU SA STIU CALORIILE DE LA CAS DE OAIE. MULTUMESC!
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.