Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Tabel calorii
OneDen.com > Administratie > Cutia de propuneri si reclamatii
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
LionKing
Am observat ca in ultima vreme multe dintre voi urmeaza o dieta bazata pe numarul caloriilor si ca aveti dificultati in calcularea lor.

Venim in intampinarea voastra cu un Calculator de Calorii si cu cateva functii suplimentare:
  • Meniul Meu - cu ajutorul acestei functii va puteti calcula meniul zilnic (click pe + in dreptul fiecarui aliment pentru a adauga alimentul in meniu)
  • Cautare direct de pe forum. Casuta de cautare se afla in partea stanga, sus, deasupra numelui de user.

Imagine
Tabelul de calorii va fi completat tot timpul cu alimente noi, asa ca, daca observati ca lipsesc alimente, va rugam sa le propuneti aici si le vom adauga ulterior.
amalia0701
pupic.gif
Super ideea cu calculatorul pupic.gif
Nu am gasit tzelina )).gif
Nici morcov fiert pupic.gif
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 09-05-2008, 02:47 PM) *

pupic.gif
Super ideea cu calculatorul pupic.gif
Nu am gasit tzelina )).gif
Nici morcov fiert pupic.gif

tzelina nu exista, dar daca vei cauta telina, o sa gasesti. )).gif

Morcovi erau congelati si proaspeti. Cei congelati erau gatiti, dar am specificat, acum, in denumire si faptul ca sunt fierti.

Multumim frumos! pupic.gif
Dumbo
cheer.gif cheer.gif cheer.gif Wow, e super...
mult mai usor decat pana acum
honey79
Super ideea si de real ajutor.
Multumim.

In curand voi reveni si eu la dieta si imi va folosi enorm tabelul de mai sus.
Sexymom
pupic.gif Fata ce super e calculatorul de calorii, trebuie sa iti dam un premiu pupic.gif
Cherie
CITAT(Sexymom @ 10-05-2008, 02:01 PM) *

pupic.gif Fata ce super e calculatorul de calorii, trebuie sa iti dam un premiu pupic.gif

LionKing e fata?? w00t.gif

Anyway, felicitari pt tabel! floare.gif
Chiar vorbeam aseara ca nu stiu pe cine sa felicit!! cheer.gif
aki
Puneti si salata de icre de peste pentru tartine.Va rog w00t.gif
Nessie
Salata de icre se face de obicei din icre si ulei. Caloriile pentru salata de icre depind foarte mult de cantitatea de ulei (ulei de floarea soarelui sau ulei de masline) folosita, asa ca noi am adaugat caloriile pentru icrele crude de la diferiti pesti (crap, hering, stiuca).
Ella79
Si mie mi se pare super util si usor de folosit. Asa poti sa-ti numeri caloriile mult mai simplu.
dany
Am o intrebare referitoare la ardei : " ardei " inseamna toate soiurile de ardei proaspat ? La ardei rosu ( favoritul meu ) am vazut doar " ardei ( rosu , congelat ) .
Nessie
Ardeiul (simplu) din lista era ardeiul verde. Am adaugat acum si ardeiul rosu gras, ardeiul iute si am modificat denumirea celui simplu, ca sa nu mai fie confuzii. give_rose.gif
nella
Foarte tare lista asta si parea cea mai completa din cate am vazut....multumim mult pupic.gif pupic.gif pupic.gif
aki
Puteti sa puneti si pinea de tarite de 194 kcal /100 gr?
Va rog hug.gif
Nessie
CITAT(aki @ 23-05-2008, 09:05 AM) *

Va rog hug.gif

S-a rezolvat: calorii paine de tarate. give_rose.gif
aki
floare.gif
CITAT(Nessie @ 23-05-2008, 10:44 AM) *

CITAT(aki @ 23-05-2008, 09:05 AM) *

Va rog hug.gif

S-a rezolvat: calorii paine de tarate. give_rose.gif

Merci mult.Esti o dulce hug.gif
dany
CITAT(Nessie @ 18-05-2008, 06:39 PM) *

Ardeiul (simplu) din lista era ardeiul verde. Am adaugat acum si ardeiul rosu gras, ardeiul iute si am modificat denumirea celui simplu, ca sa nu mai fie confuzii. give_rose.gif

Multumesc ! give_rose.gif

Mai am o rugaminte : e posibil sa aflati caloriile la pepenele verde ( miez rosu ) murat ? E cumparat si contine si ceva zahar .
Nessie
CITAT(danyhoney @ 25-05-2008, 01:04 PM) *
Mai am o rugaminte : e posibil sa aflati caloriile la pepenele verde ( miez rosu ) murat ? E cumparat si contine si ceva zahar .
Dany, ne pare rau ca nu te putem ajuta, dar fiecare producator are reteta lui si drept urmare, caloriile depind de cantitatea de zahara daugat. Daca ne poti oferi numle producatorului, vom face tot posibilul sa aflam si informatiile nutritionale.
dany
Multumesc pentru intentie , Nessie give_rose.gif
Din pacate am luat pepenele murat de la un magazin ruso - asiatic de aici . Firma producatoare e scrisa pe ruseste doh.gif si la compozitie scrie doar ca are 60 % pepene , apa , sare , zahar si conservanti .
O sa incerc sa mananc din el cand am destule calorii rezerva pana la suma finala .
Nessie
In cazul asta, cantitatea de zahar e neglijabila. Pe eticheta, se scriu mereu ingredientele in ordinea descrescatoare a cantitaii. Dupa cum arata, cantitatea de zahar e mai mica decat cea de sare... as tinde sa cred ca e undeva intre 1-5g/ borcan. Oricum pepenele rosu e dulce de la sine si nu ar avea nevoie de mult zahar.
dany
Deci sa ma iau dupa caloriile de la pepenele rosu proaspat sau sa mai adaug ceva ?

Scuze ca te bat la cap dar am fost tare fericita cand am gasit acel magazin si sunt innebunita dupa pepenele murat deci nu ma lasa inima sa-l las sa se strice ...

give_rose.gif
Nessie
CITAT(danyhoney @ 26-05-2008, 04:21 PM) *

Deci sa ma iau dupa caloriile de la pepenele rosu proaspat sau sa mai adaug ceva ?

Scuze ca te bat la cap dar am fost tare fericita cand am gasit acel magazin si sunt innebunita dupa pepenele murat deci nu ma lasa inima sa-l las sa se strice ...

give_rose.gif

Eu l-as socoti ca pepene proaspat. wink1.gif
dany
Asa voi face si eu naughty.gif ! Ma bucur ca s-a gasit o rezolvare cheer.gif

Mersi ! give_rose.gif
dany
Offff , tot eu ...

Am vazut " frunze de patrunjel " in lista dar n-am vazut " marar " si " leustean " . Au valori diferite sau le iau ca si patrunjelul ?
Nessie
Dany, nu ne deranjezi. Ne bucuram ca ne ajuti sa imbunatatim tabelul cu noi alimente. give_rose.gif

Am adaugat mararul si leusteanul.
dany
hug.gif
May
Am observat ca lipseste cous-cous-ul ( couscous) si nu stiu cum sa il punctez ca nu are valorile pe cutie unsure.gif
May
Am gasit ca ar avea 112 calorii pe 100 de gr smile.gif ( gatit )
Nessie
Am adaugat cous-cous nepreparat si cous-cous fiert.

E mai relevant sa cantaresti alimentele inainte de preparare, pentru ca pot absorbi apa mai multa sau mai putina, in functie de cat de mult le lasi la fiert. De aici si diferenta dintre ce ai gasit tu si ce se afla la noi in tabel.
May
Mersi pupic.gif
Ramo
Eu nu am gasit ridichi!

Ba le-am gasit acum.
Acum sper ca nu supar pe nimeni dar sa va spun de ce mie nu imi plac aceste tabele care si calculeaza, in afara de faptul ca nu coincide niciun tabel cu altul.
De exemplu, din ce am mancat eu azi: toba, sunca Caroli, la dorna, cartofi (64/100), fish fingers.....la acestea sunt valorile pe pachet, nu sunt in niciun alt tabel....asa ca mi-e greu sa calculez cand nu am toate alimentele pe care eu le mananc.
De-aia prefer sa notez tot, ma iau dupa lista mea si pe alimentele pe care scrie informatiile nutritionale ma iau dupa acestea. pupic.gif
Nessie
Ramona, nu vei gasi liste identice, pentru ca aflarea caloriilor nu e o stiinta batuta in cuie. Orice tabel ofara caloriile informativ, iar abateri mici sunt acceptate pretutindeni pentru ca 10, 20 ... hai 100 calorii in plus sau in minus intr-o zi nu te vor face mai gras sau mai slab.

Tabelul nostru contine date ce coincid cu datele primelor 2 siteuri internationale in domeniu si pe langa acestea se gasesc si completarile noastre zilnice cu diverse alimente specific romanesti, ce nu se pot regasi in alte parti (cum ar fi gama Fornetti).

Baza noastra de date este intr-o continua completare asa ca mai devreme sau mai tarziu alimentele specificate de tine vor fi incluse si in lista noastra. Te asiguram ca facem tot posibilul pentru a o mentina la un standard inalt de acuratete.

Si pentru ca acest subiect are si rolul de aduna sugestii de alimente, te invit sa propui diverse alimente pe care le descoperi ca nu le avem, deja, in tabelul nostru. In felul acesta, dupa ce vom fi siguri ca stim datele nutritionale pentru alimentele propuse de tine, le vom adauga si vom extinde baza de date. Le vei putea regasi ulterior de oriunde ai acces Internet, fara a mai fi nevoita sa tii mereu dupa tine carnetelul cu notite nutritionale. Ba mai mult, sunt sigura ca vor fi si alti utilizatori care se vor bucura de contributia ta si iti vor fi recunoscatori/recunoscatoare. floare.gif
amalia0701
Nu gasesc gorgonzola si cascaval gran padano.
floare.gif
Nessie
Amalia, gasesti acum cascavalul gran padano si gorgonzola. pupic.gif
amalia0701
Gran padano pe care il am io acasa are alte valori, promit sa le scriu dupa masa.
Nu gasesc lapte de soia, io beau So good de la Sanitarium, are asa pe 100 gr:
65 calorii, 3,4 grasimi, carbohidrati 5 si proteine 3,4.
Nessie
Am adaugat laptele de soia Sanitarium.

Pentru Gran padano te rog sa ne dai si numele producatorului. Valorile din tabel sunt generale, dar fiecare producator are reteta lui proprie si deci, valori nutritionale specifice.
amalia0701
CITAT(Nessie @ 28-05-2008, 09:09 AM) *

Am adaugat laptele de soia Sanitarium.

Pentru Gran padano te rog sa ne dai si numele producatorului. Valorile din tabel sunt generale, dar fiecare producator are reteta lui proprie si deci, valori nutritionale specifice.

Da draga mea, asa o sa fac.
Am retinut doar ca nu continea carbohidrati blink.gif wacko.gif
dany
La " somon " sunt valorile pentru pestele somon sau pentru file de somon ?

S-ar putea adauga si " tarhon" -ul pe lista ?

give_rose.gif
Nessie
Am adaugat tarhon uscat si tarhon verde. give_rose.gif

La somon nu inteleg intrebarea. Care e diferenta dintre pestele somon si file de somon, atunci cand vine vorba de partea comestibila?

Sa fiu mai clara, eu inteleg prin file de peste, partea din peste care ramane dupa ce se indeparteaza ce nu este comestibil: coloana, coada, capul, intestinele. rolleyes.gif
dany
Mersi ! give_rose.gif

Mda , se pare ca m-am incurcat eu in denumiri in legatura cu somonul . Ma gandeam ca aici pot cumpara tot pestele si il pot si praji pe gratar , sau doar file sau doar feliat . Dar acum mi-am dat seama ca , de fapt , partea comestibila e aceeasi . Scuze !
tina
Super ideea! Merci pupic.gif
amalia0701
Smantana MILLI
248 kcalorii, proteine 2.4, glucide 3.3, lipide 25 g.
Are grasime 25% )).gif

O cutie are 200 gr.
Nessie
CITAT(amalia0701 @ 28-05-2008, 01:03 PM) *

Smantana MILLI
248 kcalorii, proteine 2.4, glucide 3.3, lipide 25 g.
Are grasime 25% )).gif

O cutie are 200 gr.
Multumim mult pentru informatii! give_rose.gif Am adaugat smantana Milli.

CITAT(tina @ 28-05-2008, 12:25 PM) *

Super ideea! Merci pupic.gif
Bine ai venit, Tina! flowers1.gif Ne bucuram ca gasesti folositor tabelul cu calorii.
nella
nu gasesc nicaieri cate calorii are rabarbarul....sper ca stiti la ce ma refer...e un fruct...multumesc mult de tot...
Fac un compot acum si nu stiu cum sa-l puntez. doh.gif
Nessie
CITAT(nella @ 28-05-2008, 03:24 PM) *

nu gasesc nicaieri cate calorii are rabarbarul....sper ca stiti la ce ma refer...e un fruct...multumesc mult de tot...
Fac un compot acum si nu stiu cum sa-l puntez. doh.gif

Acelasi aliment are mai multe denumiri in limba romana, toate sinonime si destul de apropiate ca si scriere:

rabarbura - http://dexonline.ro/search.php?cuv=rabarbura
rubarba - http://dexonline.ro/search.php?cuv=rubarba
revent - http://dexonline.ro/search.php?cuv=revent

Noi am hotarat sa folosim termenul revent.
amalia0701
Am gasit asta:
Conserva ton in suc propriu PALMERA - 95 kcalorii, 22.5 - proteine, 0 -carbohidrati, 0.6 - lipide;
Grana padano VALBONTA - 384 kcalorii, 33 - proteine, 0 -carbohidrati, 28 - lipide;
Smanatana Boni 20% - 209 kcalorii, 3.2 - proteine, 4 -carbohidrati, 20 - lipide;
Iaurt Boni 0.1% - 28 kcalorii, 3.2 - proteine, 3.7 -carbohidrati, 0.1 - lipide;
Iaurt Boni 2.8% - 54 kcalorii, 3.2 - proteine, 3.7 -carbohidrati, 2.8 - lipide;
produsele Boni sunt Marca PENNY, mie imi plac, nu se simte amidonul in ele.

Nu am gasit otet.
Am scapat din greseala in salata otet balsamic( 5 gr) in loc de ulei de masline, am incurcat sticlele de foame )).gif )).gif )).gif
Nu gasesc suc de lamaie, asa ca am pus lamaie.
nella
Mersi mult de tot..se pare ca revent e sinonim rabarbura...din descriere asta am inteles....inca odata mii de multumiri pupic.gif pupic.gif pupic.gif
nella
am branzica de la exquissa cu 48 calorii pe 100 de grame....proteine-8,0gr,glucide 3,5gr,grasime 0,2
e branzica quark la cutie de 500 de gr.
Nessie
Multumim, Amalia si Nella! pupic.gif Am adaugat alimentele propuse de voi.
nella
mai am o nelamurire...sunt saratelele alea carea seamana cu foaia de napolitana,dar rotunde,cu gust de branzica si chimen,si cu paprica...cate calorii au 100 de grame din acest produs.
Multumesc frumos pupic.gif ... e de apreciat promptitudinea de care dati dovada.... pupic.gif hug.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.