Cory , noi am fost anul trecut in Egipt ( sfarsitul lui septembrie - inceputul lui octombrie ) . Am fost in Makady Bay .
Iti pot spune ca zona aleasa de nasii vostrii e cea mai scumpa zona turistica din Egipt dar si frumoasa . Sa fii pregatita sa dai pe spate de caldura cand vei cobora pe scara avionului !!!!!! Eu am avut impresia ca mi-a dat cineva un pumn in gura si nu mai puteam respira
).gif)
. Oricum primiti sticle cu apa imediat ce iesiti din aeroport si ejungeti la microbus-ul care va va duce la hotel ( aterizati in Hurghada sau in Sharm el Sheikh ??? ? . De la aterizare pana la primirea vizei dureaza destul de mult daca sunt multi turisti . Viza costa 30 € ( asa era anul trecut ) de persoana .
Spuneai de piramide , valea regilor , etc .....Noi am facut o iesire in Luxor ( valea regilor , Templul Karnak etc ) cu autocarul ( convoi ) si am platit cam 120 € / persoana ( nu mai tin minte exact ) . Voi va trebui sa luati avionul pana acolo deci va fii mult mai scump . Piramidele le vezi doar daca faci iesire la Cairo !!! Iar avion ( pe noi , din Makady Bay ne-ar fii costat cam 200 € / persoana ) .
Poti merge cu ( , ) camilele , cu ATV-ul pe dune , etc . DAR zona voastra e SUPER pentru scufundari !!!! Nu pentru snorkeling , chiar daca si asta puteti face . DAR scufundarile se merita acolo unde mergeti voi , garantat !!!! La magazinele de acolo gasiti camere foto subacvatice si nu sunt foarte scumpe ( noi am platit 15 € pentru o camera buna ) .
La mancare sa aveti grija : mancati doar ce cunoasteti ....Mare pericol de diaree !!!!!!!!!!!!! In cazul ca va " atinge " REPEDE la farmacie si primiti pastile care va ajuta !!! NU luati pastzile de acasa contra diaree-i , nu au nici un efect ! NU CONSUMATI apa de la chiuveta ( nici macar pentru spalat pe dinti !!! ) si nici cuburi de gheatza in bauturi !!!!!!!!!!!!!!!!
Eu , personal , am mancat doar carne de pui fripta , pizza facuta in fata mea , omleta facuta in fatza mea , sfecla rosie , rosii , castraveti , pepene rosu , chifle , kiwi siiiiiiiiiii cam atat . Am baut cafea dimineatza si in rest suc de mere amestecat cu apa minerala .
daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai spun .
Daca vrei sa citesti impresii proaspete din Egipt poti citi la mine in jurnal ......vreo 2,3,4 pagini .....