Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Platoul la dieta
OneDen.com > Relatia cu mine > Corpore sano > Diete
Nessie
Platoul in diete este o stationare in procesul de slabire datorata obisnuintei organismului cu un anumit mod de alimentatie. Acest platou am observat ca urmeaza un anumit model, in funtie de fiecare organism; de exemplu la mine apare cam dupa 4 kg pierdute.

Cred ca majoritatea celor care ati tinut o dieta v-ati confruntat cu el. Ce poti face sa il depasesti? Metodele mele sunt astea:

1. Poate o sa ti se para total deplasat, dar merge de fiecare data: mananca ceva aiurea! Un hamburger o sa isi faca “treaba".
2. Ai grija mai mare la ceea ce mananci. E posibil sa te descurajezi si sa mananci mai mult decat de obicei, chair fara sa iti dai seama. Am spus ca un hamburger ar fi ok sa te scoata din platou, dar sa nu mananci unul zilnic. biggrin.gif
3. Pentru unii se poate intampla exact opusul: mananca din ce in ce mai putin pentru ca se gandesc ca asa or sa slabeasca. Gresit! De ce mananci mai putin, de aia o sa iesi mai greu din faza de platou, iar urmatoarea va fi si mai greu de deposit.
4. Daca pana atunci nu ai facut sport sau ai facut foarte putin, poti sa-I dai organismului “socul” de care are nevoie prin asta.
5. Nu uita, platoul e doar o faza trecatoare, iar cuvintele cheie pentru iesirea din ea sunt “moderatie” si “rabdare”.
axe10
Eu lupt sa iei din faza de platou cam la fiecare kg. Cred ca am un aparat digestiv de kkt care retine majoritatea a ce bag in gura si cu chiu cu vai...si vorba ta Nessie, cu rabdare depasesc. Ma cuprinde disperarea cateodata dar nu dau pe laturi prea mult ca mai rau e....
Nessie
La tine cred ca e vorba de alt ceva. Organismul tau cunoaste toate dietele si e "calit". Il pacalesti mai greu sa renunte la rezervele lui de grasime. Cred ca stii si tu ca merge mai greu daca ai trecut deja prin multe diete si ai avut multe perioade de slabit-ingrasat, dar merge.Tu ai inceput de la 81 kg si deja s-au dus cateva. Se vor duce si celelalte. wink1.gif
bubbles
Am trecut si eu o data blink.gif de cand am inceput sa tin dieta.Anul asta...se intepenise dupa Paste acul la 64.4 kg bang.gif si imi venea sa mor .Asa ca sambata trecuta am bagat kilo - kick si acum am 63 kg cheer.gif si vedeti in jurnalul meu ca am mancat cat de cat normal si am mai gustat si dulce.Am facut Pillates in fiecare zi in afara de Luni si VIneri dar pt Vineri fac Sambata (azi) de 2 ori grin.gif .Sper ca pana nu scad sub 60 sa nu mai am treaba cu platoul.
de multe ori se intampla sa fii la platou .La cantar sa nu scazi dar daca te masori cu Cm sa observi ca ai mai scazut ceva.
axe10
CITAT(Nessie @ 02-06-2007, 03:38 PM) *

La tine cred ca e vorba de alt ceva. Organismul tau cunoaste toate dietele si e "calit". Il pacalesti mai greu sa renunte la rezervele lui de grasime. Cred ca stii si tu ca merge mai greu daca ai trecut deja prin multe diete si ai avut multe perioade de slabit-ingrasat, dar merge.Tu ai inceput de la 81 kg si deja s-au dus cateva. Se vor duce si celelalte. wink1.gif

Vorba mamei...saraca de tine.Toata ziua la regim ca si mine, mama, toata viata am tinut diete...astea suntem. Nu vreau sa am 60kg, ma multumes cu 70 si sa stau acolo. De aceea de azi pana la concediu stau cumintica:nu dulce, nu depasiri de puncte, biciclit ca alt sport nu am cand sa-l practic. Daca as putea sa ajung acolo...la 70...asi fi f fericita!
May
Si eu )).gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.