Fac in fiecare zi o ora dus pana la serviciu cu metroul si doua reprize de mers pe jos, la fel si la intoarcere. In total iau 4 metrouri pe zi( schimb trei trenuri la dus si unul singur la intors ). Si fac mai putin decat as face cu masina. Dar ma rog, asta e alta discutie. Pe mine ma enerveaza ca de curand astia n-au mai platit firma care le repara vagoanele asa ca din ce in ce mai des se intampla sa trimita metrouri doar cu 4 vagoane, sau sa le trimita din 20 in 20 de minute in loc de 10. De multe ori pur si simplu nu am loc in metrou, e burdusit. E penibil. Sa mareasca preturile la abonament, daca asta e o solutie, desi eu cred ca e o conducere aiurea pentru ca preturile la abonamente si cartele au fost hotarate astfel incat sa intretina regia. Uite ca au dat-o in bara si ca urmare intarzii in fiecare zi intre 20 si 30 de minute la birou.
Nu putem si noi, calatorii, sa facem o greva contra Metrorex? Si apoi una contra calatorilor care nu se spala si put inca de dimineata in aglomeratia aia? Ar trebui sa umblam cu bilete deja scrise "Mirosi urat!" pe care sa le bagam in buzunarele oamenilor de genul asta. A, si cersetorii. Vai, cersetorii!!! La fiecare statie e altul! Le-am invatat poeziile. Si au vocea aia tipatoare! Oricat de tare s-ar auzi scartaitul rotilor trenului, ei urla mai tare! Ce fac paznicii aia din statii?
Pe voi chiar nu va deranjeaza?
Hai sa facem o lista cu cersetorii pe care ii recunoastem...
1. E tipa aia care e tot timpul cu jumate de claie de par in sus si cealalta intr-o parte, pe jumatate dezbracata de imi strica orice chef de a mai admira o femeie, care are replici de genul "Imi dai si mie tanti zece mii, sa imi iau si eu o gogoasa de la Dristor?" si "Sunt si eu o femeie amarata, tanti, imi dai?".
2. E tipul cu "Luati ziarul Biserii noastre Ortodoxe! Doar sa-l cititi, va rog! Doar sa-l cititi!" care acum si-a schimbat imbracamintea si freza si vine cu frate-su si spune ceva de familie amarata, ca a vazut ca asta vinde.
3. E tipa care vinde pungi din-alea pe care le primesti gratis la orice magazin. Cateodata vinde servetele nazale. E o pustoaica simpatica, dar nu vinde niciodata nimic.
4. E o fetiscana de vreo 16 ani care canta la un acordeon si are atasat la acordeon o sticla de 2 litri taiata in jumate.
5. E o femeie cam de 30 de ani care vinde plasturi. La fel, cine ia plasturi de la cineva care ar putea avea SIDA?! (da, stiu, SIDA nu se ia daca atingi pe cineva, dar totusi...)
6. E un nene cam de 55 de ani care nu zice nimic, are doar o privire foarte foarte trista si un placaj agatat de gat, care te face sa-i dai instantaneu 10 mii. Eu m-am abtinut, dar cu greu.
Sunt sigur ca mai sunt si altii...