Postul este o perioada speciala din viata omului. Pe langa rugaciune, curatire sufleteasca, impacare cu cei cu care te-ai certat, iertarea celor care ti-au gresit, trebuie sa iti faci timp si pentru curatirea trupului.
Dupa mine, mancarea de post care se gaseste gata preparata in magazine, e doar o alta industrie care infloreste si nu are nimic de-a face cu postul religios. Ar trebui sa acorzi timp pentru fiecare masa, sa ti-o prepari singura, sa stii ca e curata si "pura" din punct de vedere al compozitiei si sa nu-ti intoxici corpul.
Mancarea facuta din buruieni cu manuta ta e cea mai buna. Incearca sa elimini pe cat posibil semipreparatele si alimentele artificiale. Sunt atatea plante lasate de Dumnezeu care sunt benefice trupului nostru: fasolea boabe sau verde, spanacul, salata verde, urzicile, rosiile, castravetii, ardeii, nautul, orezul integral, mazarea, lintea, cartoful, morcovii, varza, nucile si semintele, ardeii, ciupercile, dovleceii, vinetele, fructele de tot felul.
Pana la urma postul ar trebui sa insemne o disciplinare a vointei si indreptarea atentiei spe lucrurile mai importante din viata. Daca iti faci la fel toate poftele alimentare ca inainte de post, parca nu mai e post. Ce e diferit in afara de structura chimica a mancarii?
Nu te supara pe mine, ca doar mi-am spus parerea. Stiu ca nu e a majoritatii si ca fiecare face cum crede ca e mai bine.