Amalia, ma faci sa-mi fie rusine ca ma plang mereu.

N-am nici o idee care te-ar putea ajuta. Poate niste casti, sa adormi cu muzica in urechi?
Salutare

O zi frumoasa foc, sa-ti poarte noroc.
Uf...daca am reusi fiecare sa ne detasam de probleme ce bine ar mai fi.

Aki, am senzatia ca nu mai exista pe lumea asta un coltisor unde sa reusesti sa scapi de rautatea celor din preajma, decat in tine...in detasarea de tot...sa poti privi lucrurile cu seninatate, sa vezi mereu partea plina a paharului. Sa zici...serviciu de kkt, dar bine platit...sau...8 ore lucrez, dupa aia la revedere drum bun, vorba lui Gheorghe...Mi-e greu, dar vine si binele...Suntem toate cu tine, ne simti aproape?...Sa stii ca acea caldura pe care o simti uneori inexplicabil...suntem noi...
Amalia, asta e pentru tine...
"Se întâmplă câteodată să vină la mine cineva pentru a mi se plânge că nu reușește să scape de un viciu care îl chinuie. Săracul de el, a încercat de sute de ori dar nici o dată nu a reușit. Atunci îi spun: “Ei bine, dar asta e minunat, este de-a dreptul formidabil! Asta dovedește pur și simplu cât sunteți de puternic!” Mă privește uluit și se întreabă dacă nu cumva îmi bat joc de el. Atunci îi spun: Nu, deloc, nu râd de dumneata, dar pur și simplu dumneata nu-ți dai seama de propria forță. - Dar care forță? Eu nu reușesc niciodată, sunt mereu victimă și asta este o dovadă că sunt slab. - Ba nu, nu gândești corect. Să analizăm cum s-au petrecut lucrurile și ai să înțelegi că nu glumesc deloc. Cine a format viciul acesta?... Dumneata. La început el n-a fost mai mare ca un bulgăre de zăpadă pe care-l puteai ține în palmă. Dar jucându-te mereu cu el, adăugându-i puțină zăpadă, distrându-te să-l rostogolești, să-l împingi, a tot crescut până a ajuns cât un munte care acum nu te mai lasă să treci mai departe. La început și viciul de care te plângi nu a fost decât un mic gând, dar l-ai întreținut, l-ai alimentat, l-ai “rostogolit” și acum te simți strivit de el. Ei bine, eu mă minunez de forța dumitale, dumneata ți-ai construit acest viciu, ești tatăl lui, este fiul dumitale și este atât de zdravăn că nu mai reușești să-l pui la pământ.
Din păcate, sunt prea puțini aceia care ajung să privească lucrurile astfel. Se luptă cu disperare cu anumite tendințe negative care se manifestă în ei fără să-și dea seama că pentru a ajunge acolo, au fost foarte puternici. Cu cât dușmanul din voi este mai puternic, cu atât aceasta dovedește că forța voastră este mai mare. Da, acesta este modul în care trebuie să gândiți.
Observați numai cât sunteți de crispați când luptați cu voi înșivă și câte greutăți întâmpinați; se dă o bătălie grozavă în voi și această bătălie vă umple de contradicții. De obicei considerați că tot ceea ce este inferior în voi vă este dușman și vreți să-l ucideți; dar acest dușman este foarte puternic, căci îl căliți de sute de ani în lupta pe care o purtați contra lui și cu fiecare zi el devine tot mai amenințător. Este adevărat că avem dușmani care trăiesc în noi, dar dacă ei ne sunt dușmani, este vina noastră care nu suntem alchimiști destul de pricepuți pentru a transforma totul. " Mihaiil Aivanhov