CITAT(Loredana @ 13-08-2008, 12:35 PM)

Buna Aki draga mea,
Eu personal nu am probleme de genul asta,dar vreau sa scriu si eu cateva randuri.Bogdan a scris cateva lucruri cu care sunt total de acord.O persoana care este intr-o relatie,oricat de serioasa ar fi aceasta,ARE dreptul sa aiba in continuare prieteni de ambee sexe si,as completa eu,ARE dreptul sa fie in continuare frumoasa si sa si atraga privirile altor persoane de sex opus.Bineinteles,in limitele bunului simt.Vreau sa spun de fapt ca lungimea fustei pe care o porti sau decolteul la bluza(sunt convinsa ca te imbraci decent si nu ca o patachina!)nu au NICI o legatura cu discutia.Problema,dupa parerea mea,este 100% a lui Sergiu.Si anume,el este o persoana GELOASA!Si nu se poate spune ca esti tu cea care il face gelos.EL ESTE GELOS!Faptul ca nu a fost gelos in relatiile anterioare,cum tu ai spus,inseamna ca pe celelalte nu le-a iubit cu adevarat de nu a ajuns la gelozie.
Faptul ca vine cu tine la serviciu,Doamne,scuza-ma,dar este ridicol!Ce inseamna asta?
Nu vreau sa te descurajez...dar,nu cred ca se poate shimba.Tu ai zis ca erai dispusa sa faci tu primul pas,sa renunti la unele lucruri care il deranjau.Parerea mea este ca persoana care trebuie sa se schimbe este el.Sper sa gresesc,dar nu cred ca o poate face.
Eu iti doresc sa-ti regasesti pacea si linistea si sa fii fericita.Trebuie insa ca tu sa iti dai seama daca lucrul asta se poate intampla cu sau fara el.Noi nu am prea vorbit,insa te-am citit aici pe forum,si consider ca esti o fata super ok care merita sa fie fericita.Trebuie sa stai si sa judeci la rece toata situatia asta si sa decizi ce e mai bine pentru TINE,si nu sa continui sa faci compromisuri penru un EL,care,dupa parerea mea,nu este dispus sa le faca.
Te pup,iti doresc numai bine!
Ma gindesc si eu ca nu-i leac pentru asta,dar ma doare ca si el se chinuie .Nu e asa ca asa vrea el sa fie.Credeti ca el e bucuros ca este gelos?Nu, si se uraste pentru asta.Eu vad dupa incidente cum se chinuie si il roade ceva pe dinauntru si ma roga sa-l las,sa-l parasesc ca sa nu ma mai chiunuie,ca nu sunt vinovata eu,ci el e super de gelos.Chiar daca eu il parasesc cu alta fata la fel va fi,pentru ca problema e in el si nu trebuie parasit si trebuie ajutat,tratat.Si el e predispus sa se trateze.
Dupa consultatia de eri de la psiholog putin-putin se vad schimbari.

.Nu m-a sunat niciodata,pe mesenger nu a intrat sa ma tachineze.Eu nu ma simt normal ca nu ma cauta

,asa m-am deprins

si l-am sunat eu.A zis doar ca ii dor de mine

.La masa am fost la spital cu Danuta si cu dinsul si a fost calm,sper sa fie si asa in viitor.Imi pare bine ca macar lupta si recunoaste ca problema e la el
CITAT(Bogdan_515 @ 13-08-2008, 12:54 PM)

Loredana ... adevarul este undeva la mijloc. Nu poti spune ca o persoana este 100% vinovata. Nu ma intelege gresit. Eu nu-i iau apararea lui Sergiu, insa nu pot fi de acord cu procentul. Poate ca el considera inadecvat un anumit tip de comportament, pe care Aki spune ca incearca sa-l revizuiasca, ori asta inseamna ca ea deja se gandeste cum sa faca aceasta relatie sa mearga. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este comportamentul lui Sergiu. Sincer sa fiu, eu, ca barbat, am mai mers sa-mi iau prietena de la serviciu sau sa o duc la serviciu, ceea ce nu consider deloc o problema. Am cunoscut unii dintre colegii si colegele ei, insa in cu totul alte ipostaze. A merge cu prietena la serviciu consider ca este o chestie total neadecvata. E o chestie si de maniere si de incredere.
In afara de chestia asta, nu am sesizat pana acum daca si Sergiu face ceva pentru ca relatia lor sa mearga mai departe. Ma refer aici la acordarea unei mai mari increderi si libertati. Ceea ce ma surprinde este faptul ca el nu recunoaste ca este gelos, ceea ce, normal, nu va duce la constientizarea problemei si la rezovarea situatiei.
Poate ca timpul le rezolva pe toate dar conteaza si atitudinea cu care noi abordam problemele.
Bogdan vreau sa te lamuresc ceva.El a fost educat intr-un fel eu in altul.La mine in familie se glumeste se ride nu are importanta sexul persoanei.Asa eram si eu la inceput,dar acum m-am schimat enorm.Am cedat in fata la tot sa fie liniste.Dar nu a mers pina acum.Acum ca mergem la sedinte sper sa se schimbe spre bine.
Daca citesti aici
http://forum.oneden.com/Psihologul-t2023.h...ost-main-144246 o sa vezi ca Sergiu
munceste la asta deja.

.La inceput nu recunostea ca e gelos dar acum a inteles ca problema e in el si o sa rezolvam situatia.
Muncim la asta,deoarece ne iubim enorm de mult.si vrem sa fim tot restul vietii impreuna

CITAT(Loredana @ 13-08-2008, 01:14 PM)

Da,poate ca pare exagerat 100%,poate implica faptul ca ma consider in posesia adevarului absolut.Dar am spus asta pentru ca eu consider ca problema este a lui,in consecinta,vina este a lui!Consider ca o persoana este sau nu geloasa independent de persoana care este langa el.Aki ar putea sa-si puna si cenusa in cap,ar gasi el ceva sa-i reproseze,sunt convinsa de asta.Pai,atunci?Ce faci,stai toata viata sa-ti controlezi ceea ce faci si spui,felul in care arati si te comporti cu grija de a nu-l face pe cel de langa tine sa sufere??Pai asta inseamna sa renunti la tot ceea ce insemni tu ca persoana,doar pentru a nu-i da motive...c'moooooon.....asta nu e viata...
Dar daca iubesti enorm ce faci?

O sa luptam pentru recuperare,daca nu se intimpla minuni dupa ne cautam fiecare cararea lui