Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Gelozia bat-o vina
OneDen.com > Relatia cu familia > Partenerul de viata
aki
Salut.As vrea sa mai aud niste pareri de la fete ca eu una nu mai stiu ce sa mai fac cu prietenul meu.Eu lucrez el este student.Asa de tare este gelos ca vine la mine la serviciu si sta toata ziua cu mine sa nu ma duc undeva si sa-l insel.Nu stiu cum sa-i mai lamuresc sa inteleaga ca il iubesc numai pe el si nu am de gind sa-l insel niciodata.Am hotarit chiar astazi sa nu mai fie gelos pe mine si am ajuns la concluzia ca degeaba am hotarit lucrul asta ca el tare repede si-a uitat promisiunea si iarasi ciarta.De acum nici nu mai stiu ce sa mai fac,imi vine cite-odata sa ma despart de el.M-am saturat de atita ciarta,dar prea mult il iubesc.Daca puteti sa ma sfatuiti cineva cum sa procedez in asa caz.

Nota moderatorului: Aceasta discutie se poarta in paralelel si pe forumul Jurnal de bord. Click aici pentru a citi subiectul alternativ.
fiona
Aki la tine ma gandesc ca e gelos pentru ca e mai mic decat tine si ii e frica sa nu te plictisesti de el. Ai discutat cu el sa vezi daca asa era si cu prietenele lui inaintea ta? E bine de stiu daca e gelos numai cu tine sau asa e el gelos in general.
aki
CITAT(fiona @ 21-07-2006, 11:17 AM) *

Aki la tine ma gandesc ca e gelos pentru ca e mai mic decat tine si ii e frica sa nu te plictisesti de el. Ai discutat cu el sa vezi daca asa era si cu prietenele lui inaintea ta? E bine de stiu daca e gelos numai cu tine sau asa e el gelos in general.

Fiona,cu anterioarele nu a fost gelos.Si e prima relatie serioasa.
Brunette
Daca e prima relatie serioasa, e clar ca de asta e gelos! Gelozia denota neincredere ori in partener ori in tine si cred ca aici trebuie sa umbli tu sa vezi care e problema.

E gelos indiferent ce faci sau doar daca discuti cu un barbat sau vede ca te plac altii? Poate ne si dai cateva exemple de situatii cand a fost gelos.
aki
CITAT(Brunette @ 21-07-2006, 11:43 AM) *

Daca e prima relatie serioasa, e clar ca de asta e gelos! Gelozia denota neincredere ori in partener ori in tine si cred ca aici trebuie sa umbli tu sa vezi care e problema.

E gelos indiferent ce faci sau doar daca discuti cu un barbat sau vede ca te plac altii? Poate ne si dai cateva exemple de situatii cand a fost gelos.

Eu merg la serviciu,el merge cu mine.Eu nu pot sa stau pe un loc,trebuie sa lucrez,sa ies.El de fiecare data ma intreaba peste cit timp vin.Eu de unde sa stiu cit timp o sa sa-mi trebuiasaca.Am stat mai mult de o ora la sef in cabinet.Lucrez la universitate si sunt acolo o gramada de studenti.Merg cu el si ma intreaba:"De ce se uita acela la tine"Te cunosti cu el"
Vorbesc la telefon cu diferite organizatii ma intreaba de ce vorbesc pe tonul asta(adica cind vorbesc cu barbati)?Adica ii pare ca flirtez.Adica ca imi schimb tonul.
aki
Din partea lui Sergiu[size=7]
Vreau sa ma prezint si eu , ma numesc Sergiu , si suntem impreuna nu de foarte mult timp , dar am reusit sa ne apropiem indeajuns de mult , incit sa cred ca m-am indragostit rau de tot de ea .
Insa in relatia noastra exista un motiv care ne aduce mai tot timpul la cearta " Gelozia " a mea evident , si as vrea sa-ti dau citeva ex :
eu acum sunt in vacanta si nu prea am treaba si vreau sa stau cit mai mult timp in preajma ei si vin cu ea la serviciu , si sunt gelos , ea are un serviciu , ca este in permanenta inconjurata de barbatii , am fost foarte gelos cind a plecat pe citeva minute la seful ei si sa intors peste mai bine de o ora , si eu am inceput a pune intrebari , o alta cauza este ca ii place sa atraga atentie , adica fuste lipite de corp foarte intim , pronuntarea sinilor ............. , si cind intra cineva in oficiul ei nu se uita la fata ei dar se uita la sini , la fund ......, o mai suna cineva pe la 24.00 cu numar ascuns si ea imi spune ca nu stie cine e . si ar mai fi si : am observat inca ceva la ea , am observat cu ce ton vorbeste cu femeile , chiar si la serviciu , si cu ce ton vorbeste cu barbatii , cu barbatii nu stiu cum e mai degajata , zimbeste foarte mult , si vorbeste cu un ton foarte moale , finut , glumind mai tot timpul .
alex25
Sergiu, iti recomand sa-ti faci si tu un cont, e destul de greu de urmarit cine ce zice cand scrii din contul lui Aki. Sper ca mai incolo sa am niste timp sa-ti spun si eu ce cred despre asta.
Sergiu
CITAT(alex25 @ 21-07-2006, 12:39 PM) *

Sergiu, iti recomand sa-ti faci si tu un cont, e destul de greu de urmarit cine ce zice cand scrii din contul lui Aki. Sper ca mai incolo sa am niste timp sa-ti spun si eu ce cred despre asta.

Uite linkul http://forum.oneden.com/index.php?showtopic=225
Sergiu
M-am mutat la "Jurnal de bord".
Va astept pe la mine.
alex25
Povestea geloziei mele: smile.gif
Eu chiar nu ma consider un tip gelos. Am avut cateva prietene si cred ca doar doua m-au facut gelos. Ultima tipa care m-a facut gelos m-a facut sa gandesc ca eu sunt de vina pentru toata acea gelozie. Partial adevarat. De ce spun asta? Pentru ca in relatia in care sunt implicat acum nu am manifestat pic de gelozie (relatie de aproape un an!) si nici nu intrevad vreun motiv de gelozie. Ceea ce ma face sa cred ca gelozia mea tine de comportamentul tipei cu care sunt.

Prietenei mele i-am spus de la inceput sa nu ma faca gelos niciodata pentru ca asta ar insemna destramare imediata a relatiei si nu stiu daca asta a fost motivul pentru care nu a facut-o sau nu, dar s-a comportat mereu astfel incat sa nu am nici cel mai mic motiv de gelozie. Desi arata foarte bine, nu se imbraca niciodata vulgar si mai niciodata provocator cand nu e cu mine. Refuza intotdeuna flirturile "nevinovate" si imi arata des ca sunt mai important decat orice barbat din viata ei(nu stiu exact daca tatal ei e mai important sau nu, dar oricum nu as putea fi gelos pe el). La randul meu, incerc sa fac in asa fel incat sa nu-i ofer niciodata motive de gelozie. Cine zicea ca un pic de gelozie nu strica, se insela amarnic. Un pic de gelozie se transforma repede repede in mare gelozie. Frate-meu s-a despartit recent de tipa cu care a fost un an si jumatate aproape dintr-o "joaca inocenta" a ei la un chef, lasandu-l pe unul sa-i puna mana pe fund cand frate-meu era de fata. In locul lui, pe langa despartire, m-as fi razbunat pe ea, el in schimb a devenit instant ultra gelos si doar s-a despartit de ea. Ma rog, ideea e ca daca vrei ca prietenul sa nu fie gelos, NU-I OFERI MOTIVE, OCAZII, IPOTEZE! Fereste-te de gelozie ca de ciuma, roade tot si foarte, FOARTE greu mai recapeti increderea pierduta.

Pe de alta parte, Sergiu, mi se pare cam mult sa mergi la servici cu iubita ta(mai ales ca e o persoana publica), chiar daca motivul este ca te plictisesti acasa. De acord ca imbracamintea provocatoare e motiv de gelozie dar trebuie sa intelegi ceea ce ele numesc "emanciparea femeilor". In locul tau m-as concentra mai mult asupra a o face sa fie cat mai fericita cu tine, decat sa te concentrezi sa o indepartezi de alti barbati. Barbati vor veni mereu, fie ca esti gelos sau nu, ideea e sa o faci constienta ca tu esti mult superior lor. Iar mie mi se pare ca ea e constienta de acest lucru, din ce am citit. Cred ca ar trebui sa comunicati mai mult si incercati sa discutati des despre ce va place unul la celalalt, incercati sa construiti legatura, nu sa o feriti de influente externe. Ele vin oricum.

Akidor, pe de alta parte, daca vrei o relatie mai solida, fa in asa fel incat cei din jurul tau sa inteleaga ca ai pe cineva si ca nu te intereseaza nimeni altcineva. Inseamna asta sa te imbraci mai putin provocator? Posibil, voi doi decideti asta. Femeia "emancipata", pe langa [independenta de barbati, de succes, se intretine singura, e puternica] este mai ales cam singura... asa ca sfatul meu e sa ai grija aici.

V-as recomanda o discutie "de rezolutie": fiecare renunta la cate ceva pentru disparitia geloziei. Dupa care incepeti sa construiti - dragostea adevarata e dusmanul geloziei.
Sergiu
CITAT(alex25 @ 21-07-2006, 02:13 PM) *

Povestea geloziei mele: smile.gif
Eu chiar nu ma consider un tip gelos. Am avut cateva prietene si cred ca doar doua m-au facut gelos. Ultima tipa care m-a facut gelos m-a facut sa gandesc ca eu sunt de vina pentru toata acea gelozie. Partial adevarat. De ce spun asta? Pentru ca in relatia in care sunt implicat acum nu am manifestat pic de gelozie (relatie de aproape un an!) si nici nu intrevad vreun motiv de gelozie. Ceea ce ma face sa cred ca gelozia mea tine de comportamentul tipei cu care sunt.

Prietenei mele i-am spus de la inceput sa nu ma faca gelos niciodata pentru ca asta ar insemna destramare imediata a relatiei si nu stiu daca asta a fost motivul pentru care nu a facut-o sau nu, dar s-a comportat mereu astfel incat sa nu am nici cel mai mic motiv de gelozie. Desi arata foarte bine, nu se imbraca niciodata vulgar si mai niciodata provocator cand nu e cu mine. Refuza intotdeuna flirturile "nevinovate" si imi arata des ca sunt mai important decat orice barbat din viata ei(nu stiu exact daca tatal ei e mai important sau nu, dar oricum nu as putea fi gelos pe el). La randul meu, incerc sa fac in asa fel incat sa nu-i ofer niciodata motive de gelozie. Cine zicea ca un pic de gelozie nu strica, se insela amarnic. Un pic de gelozie se transforma repede repede in mare gelozie. Frate-meu s-a despartit recent de tipa cu care a fost un an si jumatate aproape dintr-o "joaca inocenta" a ei la un chef, lasandu-l pe unul sa-i puna mana pe fund cand frate-meu era de fata. In locul lui, pe langa despartire, m-as fi razbunat pe ea, el in schimb a devenit instant ultra gelos si doar s-a despartit de ea. Ma rog, ideea e ca daca vrei ca prietenul sa nu fie gelos, NU-I OFERI MOTIVE, OCAZII, IPOTEZE! Fereste-te de gelozie ca de ciuma, roade tot si foarte, FOARTE greu mai recapeti increderea pierduta.

Pe de alta parte, Sergiu, mi se pare cam mult sa mergi la servici cu iubita ta(mai ales ca e o persoana publica), chiar daca motivul este ca te plictisesti acasa. De acord ca imbracamintea provocatoare e motiv de gelozie dar trebuie sa intelegi ceea ce ele numesc "emanciparea femeilor". In locul tau m-as concentra mai mult asupra a o face sa fie cat mai fericita cu tine, decat sa te concentrezi sa o indepartezi de alti barbati. Barbati vor veni mereu, fie ca esti gelos sau nu, ideea e sa o faci constienta ca tu esti mult superior lor. Iar mie mi se pare ca ea e constienta de acest lucru, din ce am citit. Cred ca ar trebui sa comunicati mai mult si incercati sa discutati des despre ce va place unul la celalalt, incercati sa construiti legatura, nu sa o feriti de influente externe. Ele vin oricum.

Akidor, pe de alta parte, daca vrei o relatie mai solida, fa in asa fel incat cei din jurul tau sa inteleaga ca ai pe cineva si ca nu te intereseaza nimeni altcineva. Inseamna asta sa te imbraci mai putin provocator? Posibil, voi doi decideti asta. Femeia "emancipata", pe langa [independenta de barbati, de succes, se intretine singura, e puternica] este mai ales cam singura... asa ca sfatul meu e sa ai grija aici.

V-as recomanda o discutie "de rezolutie": fiecare renunta la cate ceva pentru disparitia geloziei. Dupa care incepeti sa construiti - dragostea adevarata e dusmanul geloziei.

Merci Alex , cred ca chiar azi vom discuta despre relatia noastra , deoarece relatia noastra pe zi ce trece devine tot mai subreda , adica cind ne certam suntem ca pe pe "vir de cutit " suntem pe punctul de a ne desparti , atunci spui multe , iar dupa aia iti pare rau .
2peu
Refuza intotdeuna flirturile "nevinovate" si imi arata des ca sunt mai important decat orice barbat din viata ei(nu stiu exact daca tatal ei e mai important sau nu, dar oricum nu as putea fi gelos pe el).
Stii ca se zice ca un barbat cauta o femeie care sa aiba trasaturi (de comportament, nu fizice) in comun cu mama lui, iar o femeie un barbat care sa semene cu tatal ei. smile.gif

In cazul in care relatiile cu parintii nu au fost prea fericite, cauta exact opusul lor.
aki

Prietenei mele i-am spus de la inceput sa nu ma faca gelos niciodata pentru ca asta ar insemna destramare imediata a relatiei si nu stiu daca asta a fost motivul pentru care nu a facut-o sau nu, dar s-a comportat mereu astfel incat sa nu am nici cel mai mic motiv de gelozie. Desi arata foarte bine, nu se imbraca niciodata vulgar si mai niciodata provocator cand nu e cu mine. Refuza intotdeuna flirturile "nevinovate" si imi arata des ca sunt mai important decat orice barbat din viata ei(nu stiu exact daca tatal ei e mai important sau nu, dar oricum nu as putea fi gelos pe el). La randul meu, incerc sa fac in asa fel incat sa nu-i ofer niciodata motive de gelozie. Cine zicea ca un pic de gelozie nu strica, se insela amarnic. Un pic de gelozie se transforma repede repede in mare gelozie.

Alex imi pare bine ca ne-ai raspuns.Dar totusi nu sprea sunt deacord cu tine.
Sunt fete care sunt mironosite cu prietenii lor,nu le iese din cuvint si nu se afirma in nici un fel.Si ce?
Sunt vazute altfel de prietenii lor(adica de iubitii lor).Adica vreau sa spun ca sunt tratate altfel de cit o femeie care are o personalitate si in caracter rigid.Vreau sa spun de "Emanciparea femeii"
Se poarta cu iubitele lor cum vreau ei,adica la prima greseala sau tradare ea o sa ierte.Dar asa vrem sa aratam la barbati ca avem pretul nostru si suntem demne de asculatat si opiniile noastre.
Roxxa
Aki, de acord cu tine, dar mare grija unde pui limita in "emanciparea femeii", pentru k sunt foarte subtiri granitele. ok, vrei sa-i arati k te-ai putea descurk si fara el si k nu esti dispusa sa faci orice si sa ierti orice doar k sa nu il pierzi, dar sunt de parere k asta se poate face in multe feluri.
absolut orice femeie, indiferent dak e frumoasa, bogata, desteapta sau NU, isi poate gasi un barbat. problema e sa fie barbatul potrivit pentru ea si ea sa fie femeia potrivita pentru el!

cel mai bine cred yo k dak vrei sa-i arati k esti o femei puternica e sa ii arati k te-ai putea descurk bine si singura, nu cu altul, iar singurul motiv pentru kre esti cu el este k il iubesti si k va potriviti.

multa dragoste si intelegere va doresc! wub.gif
Nessie
Nu mi s-a intamplat sa fiu geloasa pe prietenul meu niciodata. huh.gif O fi bine, o fi rau, nu stiu, dar eu cred ca asta tine de increderea pe care i-o acord. Cred ca daca as simti gelozie si teama ca m-ar putea insela cu x sau cu y, mi-as pune mari semne de intrebare cu referire la relatia noastra si la viitorul nostru impreuna.
Cred ca de la gelozie la sfasitul relatiei sunt putini pasi: gelozia vine din neincredere (nu conteaza daca in tine sau in partener), daca ti-ai pierdut incredere in relatia voastra nu o sa mai fie ca inainte niciodata, dar mai rau e foarte posibil; daca viitorul relatiei e numai in spre rau, ar trebui sa aveti o discutie serioasa. Vorbesc aici de gelozia pe orice tip(a) cu care vorbeste, sa-i controlezi telefonul, mesajele, programul, geanta etc si nu strangerea de inima pe care e posibil sa o simti cand cineva ii da mai multa atentie prietenului/prietenei tale.

Mi s-a intamplat in schimb sa fiu geloasa pe foste prietene ale prietenului dintr-un motiv stupid (zic eu acum): ca ele au avut o anumita atentie, evenimente cu el si au beneficiat de sentimente pe care eu nu le-am avut. blush.gif Pe asta am trat-o singura pentru ca mi-am dat seama ca nici nu as fi vrut sa faca aceleasi lucruri cu mine pe care le-a facut cu fosta pentru ca as fi avut mereu impresia ca le face cu gandul la ea. fool.gif Recunosc ca si el a contribuit (fara sa isi dea seama wink1.gif ) la rezolvarea problemei astea.

Ca incheiere, vreau sa spun inca o data ca pentru a iesi din situatia asta tensionata trebuia sa munciti impreuna si sa nu asteptati sa faca celalalt mai mult decat voi sau sa faca primul pas!
alex25
Ceva noutati? smile.gif Sper ca discutia v-a ajutat, in caz ca ati discutat.
aki
CITAT(alex25 @ 24-07-2006, 03:36 PM) *

Ceva noutati? smile.gif Sper ca discutia v-a ajutat, in caz ca ati discutat.

Salut Alex.Am discutat,dar nu am reusit sa aplicam in practica.Sergiu a plecat in Germania.Cred ca r trebui sa ne jertfim cu ceva fiecare ca sa nu mai fie cearta.Si eu sut deacord sa incep prima. rolleyes.gif
alex25
Adica sa fii mai atenta cum te imbraci si ce semnale transmiti in jur? smile.gif
aki
CITAT(alex25 @ 27-07-2006, 09:31 AM) *

Adica sa fii mai atenta cum te imbraci si ce semnale transmiti in jur? smile.gif

DA

rolleyes.gif
Nessie
clap.gif Bravo, Rodica! Ma bucur pentru tine ca ai luat aceasta decizie. Sergiu la ce a fost dispus sa renunte ca sa nu mai iasa cu cearta?
aki
CITAT(Nessie @ 27-07-2006, 10:38 AM) *

clap.gif Bravo, Rodica! Ma bucur pentru tine ca ai luat aceasta decizie. Sergiu la ce a fost dispus sa renunte ca sa nu mai iasa cu cearta?

Draga sa-ti spun cinstit,nu am nimic ce sa-i reprosez lui Sergiu,nu mi-a dat niciodata nici un motiv ca sa ma faca geloasa blink.gif
Cred ca daca putin ma voi schimba eu,poate nu a mai fi asa gelos si va fi totul bine. cheer.gif
fiona
Pai din cate inteleg eu, numai tu ai renuntat la ceva. sad.gif Sper sa nu fie asa de gelos in continuare. sleep.gif
aki
CITAT(fiona @ 27-07-2006, 11:09 AM) *

Pai din cate inteleg eu, numai tu ai renuntat la ceva. sad.gif Sper sa nu fie asa de gelos in continuare. sleep.gif

Sper si eu din toata inima sa nu fie gelos,acesta-i unicul motiv de care necertam mereu.Dar ce sa fac daca lucrez mai multi cu barbatii huh.gif
aki
A trecut si doi ani de atunci si nimic nu s-a schimbat... sorry.gif
Mai rau ca tot mai tare si mai tare se complica.Am ajuns sa ne spunem vorbe care dor.Si nu se mai poate deja asa...

Stiu ca e prostie blush.gif ,dar am fost si la biserica si am jurat si nimic eusa_think.gif nu s-a schimbat
Bogdan_515
Se pare ca, in relatia voastra este o lipsa acuta de ... incredere. Daca se ajunge la juraminte la biserica si altele asemenea ... cred ca "increderea" intre voi este la minimum (ma refera aici la increderea lui Sergiu in tine).

Atunci cand intr-o relatie apar certurile sunt mai multe cauze. In general, cei doi parteneri se plac (aspectul fizic si/sau psihic, eventual) insa nu se cunosc suficient de bine reciproc. Desigur, fiecare are o anumita experienta cu care incepe relatia, un anumit stil de viata, de a se comporta, de a se imbraca etc. E logic faptul ca nu-ti poti schimba slujba atunci cand iti faci un prieten, insa iti poti schimba stilul de comportament. Daca pana atunci era "libera", acum ai pe cineva langa tine. Fiecare decizie pe care o iei trebuie sa fie spre binele CUPLULUI si nu numai al tau sau al lui. O astfel de decizie inseamna si faptul ca nu mai flirtezi cu alti barbati (sunt femei care isi folosesc feminitatea ca pe un atuu atunci cand discuta cu barbatii, chiar si in relatiile de afaceri). Sa renunti la flirturi nu inseamna sa renunti la propria libertate ci sa nu le mai dai barbatilor din jurul tau senzatia ca ai fi disponibila spre abordare. Desigur, totul trebuie facut cu masura. Faptul ca te suna cineva in jurul orei 24.00 fara sa stii cine este (cunosc persoane care sunt sunate si la ore chiar mai tarzii, chiar de la serviciu, dar motivele sunt bine intemeiate) poate fi un motiv intemeiat de gelozie (inseamna ca ai dat cuiva senzatia, chiar si involuntar, ca poti fi abordata chiar si la o asemenea ora).

O alta cauza a certurilor o poate constitui faptul ca, desi cei doi parteneri se plac din punct de vedere fizic, ei nu se cunosc destul de bine ca persoane, comportamente etc. si nici nu fac ceva pentru a schimba acest lucru. In acest caz, eu sunt doar doua persoane diferite care se atrag, fara a incerca sa se cunoasca si sa aiba o relatie de cuplu. Daca iti iubesti partenerul de cuplu poti face ceva care lui ii place (si cu cae tu esti de acord, desigur) doar datorita faptului ca iti place sa-l vezi fericit ca tu ai facut acel lucru. Nu cere nimic in schimb. Dragostea nu este o targuiala la piata: daca tu ai facut ceva nu inseamna ca si el trebuie sa faca imediat ceva sa te faca fericita. Trebuie sa rabdare. Va face si el atunci cand va SIMTI acest lucru. Daca in cuplu faci ceva doar pentru ca "asa trebuie" deja faci o gresala. Eu cred ca trebuie sa faci ceea ce simti si ceea ce-l face fericit pe partenerul tau. Cu siguranta va veni un moment in care si el va face ceva pentru tine (in cazul de fata poate ca ar fi bine sa renunte la a mai veni la tine la serviciu - treaba asta nu te pune deloc intr-o lumina favorabila nici in fata colegilor si nici pentru tine personal - nu trebuie sa-ti verifice nimeni fiecare minut din viata: cu cine esti, ce faci, ce vorbesti cu cei din jur etc. ). Cred ca este important ca AMBII parteneri sa adopte acest mod de comportament: fiecare sa incerce sa-l faca fericit pe cel de alaturi doar pentru ca ii face placere sa-l vada fericit. Incercati sa va cunoasteti si sa va iubiti asa cum sunteti fiecare !

Sper sa va ajute cu ceva randurile de mai sus.
Multa bafta in continuare in tot ceea ce faceti !
aki
Merci,Bogdan de sfaturi.Dar tu ideie nu ai cit am incercat si la cite am cedat eu sa fie bine.Ne intelegem foarte bine zilele de weekend,cind stau toata ziua linga el.Dar de luni cind plec la serviciu se incepe cosmarul.Motive nu are de ce sa fie gelos ca nu-i dau.Dar asa crede el ca ma folosesc de el.

Imi zice ca toate femeile suntem la fel.El nu crede ca doar eu sunt asa,toate suntem la fel sorry.gif
Bogdan_515
In cazul de fata se aplica partea cu lipsa de incredere. Se pare ca Sergiu nu-ti acorda nicicum incredere, ori asta, cred eu, este un element vital in orice relatie. Daca el nu invata sa aibe incredere ... atunci el este cel care are o problema.
Eu am o conceptie proprie: totul in viata trebuie sa fiec echilibrat: fiecare persoana trebuie sa aiba o libertate proprie. Nu vrea sa se inteleaga prin asta ca sunt de acord cu genul de relatii deschise, in care fiecare o face cu cine vrea si apoi se intoarce la cuplu. Nu, nu sunt de acord cu asta. Parerea mea este ca trebuie sa-i lasi celuilalt libertatea de a fi , de a trai, de a se exprima, de a avea priteni si prietene si de a fi cu acestea. Nu mi se pare normal ca o persoana, fie ea femeie sau barbat, sa nu mai aiba prieteni de sex opus sau sa nu mai vorbeasca cu acestia sa sa nu se intalneasca cu acestia sau sa nu mai rada, sa glumeasca etc. cu ei doar pentru simplu motiv ca si-a gasit pe cineva. Relatii de prietenie, amicitie, trebuiesc mentinute. Relatia de cuplu trebuie sa permita celor doi sa traiasca in continuare si nu sa se izoleze alaturi de partenerul de cuplu.

Poate ca Sergiu a trait o experienta destul de nefasta in trecutul recent. Probabil ca fiecare dintre noi a trecut printr-o faza de genul asta, cand eram atat de indragostiti de o persoana incat nu mai eram atenti la faptul ca aceasta nu simtea la fel pentru noi si isi cauta fericirea in alta parte. Sper ca si Sergiu sa citeasca aceste randuri, pentru ca sfatul meu pentru el este sa incerce sa treaca peste trecut si sa isi canalizeze energia si dragostea catre persoana de langa el. Nici o persoana nu este la fel cu o alta, iar atunci cand incepi o relatie noua trebuie sa ai puterea sa acorzi o sansa persoanei de langa tine. In fond, de ce ea ar sta langa tine daca tu nu-i acorzi sansa sa-ti arate ca te iubeste si ca nu intentioneaza sa te insele ? Prezumtia de nevinovatie sa aplica si aici. Daca nu exista dovezi clare care sa-ti arate faptul ca partenera de cuplu te-a inselat ... inseamna ca nu ai deloc incredere. Ah .. o dovada nu inseamna ca femeia ii zambeste politicos unui barbat sau ca se imbraca provocator.

Sa auzim de bine !
aki
Ma are cineva asa probleme in cuplu?Si cum le infrunta?
Loredana
Buna Aki draga mea,
Eu personal nu am probleme de genul asta,dar vreau sa scriu si eu cateva randuri.Bogdan a scris cateva lucruri cu care sunt total de acord.O persoana care este intr-o relatie,oricat de serioasa ar fi aceasta,ARE dreptul sa aiba in continuare prieteni de ambee sexe si,as completa eu,ARE dreptul sa fie in continuare frumoasa si sa si atraga privirile altor persoane de sex opus.Bineinteles,in limitele bunului simt.Vreau sa spun de fapt ca lungimea fustei pe care o porti sau decolteul la bluza(sunt convinsa ca te imbraci decent si nu ca o patachina!)nu au NICI o legatura cu discutia.Problema,dupa parerea mea,este 100% a lui Sergiu.Si anume,el este o persoana GELOASA!Si nu se poate spune ca esti tu cea care il face gelos.EL ESTE GELOS!Faptul ca nu a fost gelos in relatiile anterioare,cum tu ai spus,inseamna ca pe celelalte nu le-a iubit cu adevarat de nu a ajuns la gelozie.
Faptul ca vine cu tine la serviciu,Doamne,scuza-ma,dar este ridicol!Ce inseamna asta?
Nu vreau sa te descurajez...dar,nu cred ca se poate shimba.Tu ai zis ca erai dispusa sa faci tu primul pas,sa renunti la unele lucruri care il deranjau.Parerea mea este ca persoana care trebuie sa se schimbe este el.Sper sa gresesc,dar nu cred ca o poate face.
Eu iti doresc sa-ti regasesti pacea si linistea si sa fii fericita.Trebuie insa ca tu sa iti dai seama daca lucrul asta se poate intampla cu sau fara el.Noi nu am prea vorbit,insa te-am citit aici pe forum,si consider ca esti o fata super ok care merita sa fie fericita.Trebuie sa stai si sa judeci la rece toata situatia asta si sa decizi ce e mai bine pentru TINE,si nu sa continui sa faci compromisuri penru un EL,care,dupa parerea mea,nu este dispus sa le faca.
Te pup,iti doresc numai bine!

Bogdan_515
Loredana ... adevarul este undeva la mijloc. Nu poti spune ca o persoana este 100% vinovata. Nu ma intelege gresit. Eu nu-i iau apararea lui Sergiu, insa nu pot fi de acord cu procentul. Poate ca el considera inadecvat un anumit tip de comportament, pe care Aki spune ca incearca sa-l revizuiasca, ori asta inseamna ca ea deja se gandeste cum sa faca aceasta relatie sa mearga. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este comportamentul lui Sergiu. Sincer sa fiu, eu, ca barbat, am mai mers sa-mi iau prietena de la serviciu sau sa o duc la serviciu, ceea ce nu consider deloc o problema. Am cunoscut unii dintre colegii si colegele ei, insa in cu totul alte ipostaze. A merge cu prietena la serviciu consider ca este o chestie total neadecvata. E o chestie si de maniere si de incredere.
In afara de chestia asta, nu am sesizat pana acum daca si Sergiu face ceva pentru ca relatia lor sa mearga mai departe. Ma refer aici la acordarea unei mai mari increderi si libertati. Ceea ce ma surprinde este faptul ca el nu recunoaste ca este gelos, ceea ce, normal, nu va duce la constientizarea problemei si la rezovarea situatiei.

Poate ca timpul le rezolva pe toate dar conteaza si atitudinea cu care noi abordam problemele.
Loredana
Da,poate ca pare exagerat 100%,poate implica faptul ca ma consider in posesia adevarului absolut.Dar am spus asta pentru ca eu consider ca problema este a lui,in consecinta,vina este a lui!Consider ca o persoana este sau nu geloasa independent de persoana care este langa el.Aki ar putea sa-si puna si cenusa in cap,ar gasi el ceva sa-i reproseze,sunt convinsa de asta.Pai,atunci?Ce faci,stai toata viata sa-ti controlezi ceea ce faci si spui,felul in care arati si te comporti cu grija de a nu-l face pe cel de langa tine sa sufere??Pai asta inseamna sa renunti la tot ceea ce insemni tu ca persoana,doar pentru a nu-i da motive...c'moooooon.....asta nu e viata...
aki
CITAT(Loredana @ 13-08-2008, 12:35 PM) *

Buna Aki draga mea,
Eu personal nu am probleme de genul asta,dar vreau sa scriu si eu cateva randuri.Bogdan a scris cateva lucruri cu care sunt total de acord.O persoana care este intr-o relatie,oricat de serioasa ar fi aceasta,ARE dreptul sa aiba in continuare prieteni de ambee sexe si,as completa eu,ARE dreptul sa fie in continuare frumoasa si sa si atraga privirile altor persoane de sex opus.Bineinteles,in limitele bunului simt.Vreau sa spun de fapt ca lungimea fustei pe care o porti sau decolteul la bluza(sunt convinsa ca te imbraci decent si nu ca o patachina!)nu au NICI o legatura cu discutia.Problema,dupa parerea mea,este 100% a lui Sergiu.Si anume,el este o persoana GELOASA!Si nu se poate spune ca esti tu cea care il face gelos.EL ESTE GELOS!Faptul ca nu a fost gelos in relatiile anterioare,cum tu ai spus,inseamna ca pe celelalte nu le-a iubit cu adevarat de nu a ajuns la gelozie.
Faptul ca vine cu tine la serviciu,Doamne,scuza-ma,dar este ridicol!Ce inseamna asta?
Nu vreau sa te descurajez...dar,nu cred ca se poate shimba.Tu ai zis ca erai dispusa sa faci tu primul pas,sa renunti la unele lucruri care il deranjau.Parerea mea este ca persoana care trebuie sa se schimbe este el.Sper sa gresesc,dar nu cred ca o poate face.
Eu iti doresc sa-ti regasesti pacea si linistea si sa fii fericita.Trebuie insa ca tu sa iti dai seama daca lucrul asta se poate intampla cu sau fara el.Noi nu am prea vorbit,insa te-am citit aici pe forum,si consider ca esti o fata super ok care merita sa fie fericita.Trebuie sa stai si sa judeci la rece toata situatia asta si sa decizi ce e mai bine pentru TINE,si nu sa continui sa faci compromisuri penru un EL,care,dupa parerea mea,nu este dispus sa le faca.
Te pup,iti doresc numai bine!

Ma gindesc si eu ca nu-i leac pentru asta,dar ma doare ca si el se chinuie .Nu e asa ca asa vrea el sa fie.Credeti ca el e bucuros ca este gelos?Nu, si se uraste pentru asta.Eu vad dupa incidente cum se chinuie si il roade ceva pe dinauntru si ma roga sa-l las,sa-l parasesc ca sa nu ma mai chiunuie,ca nu sunt vinovata eu,ci el e super de gelos.Chiar daca eu il parasesc cu alta fata la fel va fi,pentru ca problema e in el si nu trebuie parasit si trebuie ajutat,tratat.Si el e predispus sa se trateze.
Dupa consultatia de eri de la psiholog putin-putin se vad schimbari. yahoo.gif .Nu m-a sunat niciodata,pe mesenger nu a intrat sa ma tachineze.Eu nu ma simt normal ca nu ma cauta devil.gif ,asa m-am deprins doh.gif si l-am sunat eu.A zis doar ca ii dor de mine w00t.gif .La masa am fost la spital cu Danuta si cu dinsul si a fost calm,sper sa fie si asa in viitor.Imi pare bine ca macar lupta si recunoaste ca problema e la el sad.gif

CITAT(Bogdan_515 @ 13-08-2008, 12:54 PM) *

Loredana ... adevarul este undeva la mijloc. Nu poti spune ca o persoana este 100% vinovata. Nu ma intelege gresit. Eu nu-i iau apararea lui Sergiu, insa nu pot fi de acord cu procentul. Poate ca el considera inadecvat un anumit tip de comportament, pe care Aki spune ca incearca sa-l revizuiasca, ori asta inseamna ca ea deja se gandeste cum sa faca aceasta relatie sa mearga. Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este comportamentul lui Sergiu. Sincer sa fiu, eu, ca barbat, am mai mers sa-mi iau prietena de la serviciu sau sa o duc la serviciu, ceea ce nu consider deloc o problema. Am cunoscut unii dintre colegii si colegele ei, insa in cu totul alte ipostaze. A merge cu prietena la serviciu consider ca este o chestie total neadecvata. E o chestie si de maniere si de incredere.
In afara de chestia asta, nu am sesizat pana acum daca si Sergiu face ceva pentru ca relatia lor sa mearga mai departe. Ma refer aici la acordarea unei mai mari increderi si libertati. Ceea ce ma surprinde este faptul ca el nu recunoaste ca este gelos, ceea ce, normal, nu va duce la constientizarea problemei si la rezovarea situatiei.

Poate ca timpul le rezolva pe toate dar conteaza si atitudinea cu care noi abordam problemele.

Bogdan vreau sa te lamuresc ceva.El a fost educat intr-un fel eu in altul.La mine in familie se glumeste se ride nu are importanta sexul persoanei.Asa eram si eu la inceput,dar acum m-am schimat enorm.Am cedat in fata la tot sa fie liniste.Dar nu a mers pina acum.Acum ca mergem la sedinte sper sa se schimbe spre bine.
Daca citesti aici http://forum.oneden.com/Psihologul-t2023.h...ost-main-144246 o sa vezi ca Sergiu munceste la asta deja. w00t.gif .La inceput nu recunostea ca e gelos dar acum a inteles ca problema e in el si o sa rezolvam situatia.Muncim la asta,deoarece ne iubim enorm de mult.si vrem sa fim tot restul vietii impreuna rolleyes.gif

CITAT(Loredana @ 13-08-2008, 01:14 PM) *

Da,poate ca pare exagerat 100%,poate implica faptul ca ma consider in posesia adevarului absolut.Dar am spus asta pentru ca eu consider ca problema este a lui,in consecinta,vina este a lui!Consider ca o persoana este sau nu geloasa independent de persoana care este langa el.Aki ar putea sa-si puna si cenusa in cap,ar gasi el ceva sa-i reproseze,sunt convinsa de asta.Pai,atunci?Ce faci,stai toata viata sa-ti controlezi ceea ce faci si spui,felul in care arati si te comporti cu grija de a nu-l face pe cel de langa tine sa sufere??Pai asta inseamna sa renunti la tot ceea ce insemni tu ca persoana,doar pentru a nu-i da motive...c'moooooon.....asta nu e viata...

Dar daca iubesti enorm ce faci? sorry.gif O sa luptam pentru recuperare,daca nu se intimpla minuni dupa ne cautam fiecare cararea lui sorry.gif
Loredana
Nu stiam nici eu ca exista o boala,sau,ma rog,un sindrom pentru manifestarile astea.Ce sa zic,faptul ca ati decis sa faceti ceva serios pentru rezolvarea problemei este bineinteles un mare pas inainte.Cine stie,poate se rezolva.
Eu una va doresc succes!
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.