Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Viata de pisica
OneDen.com > Relatia cu familia > Pasari, insecte, mamifere, reptile si alte sufletele
fiona
Usile
Nu permite usile inchise nicaieri! Pentru a deschide o usa, sprijina-te pe picioarele din spate, si pe cele din fata vantura-le pe maner ci lasa-te cu toata puterea pana se deschide. Dupe ce ai reusit, nu trebuie neaparat sa o folesesti. Dupa ce ai deschis usa (in mod expres pe cea de la intrare smile.gif stai pe prag, jumatate in casa, jumatate afara si gandeste-te la diferite lucruri. E foarte important sa nu omiti problemele esentiale de viata mai ales in zilele foarte friguroase, ploioase, toride sau in sezonul tantarilor. Atentie: de evitat usile automate!

Scaunele si covoarele
Daca simti ca ti se face rau dupa ce ai mancat (sa zicem pestisorul sau papagalul devil.gif ) urca-te rapid pe un scaun. Daca nu ajungi la timp, e la fel de bun si un covor. Sfat pentru cei experimentati: aveti grija atunci cand bad.gif sa va dati cativa pasi in spate pentru a se intinde pe o suprafata mai mare. wink1.gif

Baile
Nu lasati niciodata oaspetii neinsotit la baie! Nu trebuie sa faceti ceva anume... doar asteptati si holbativa! w00t.gif

Supravegheaza
Daca unul din oamenii din casa este implicat intr-o activitate, iar alltul sta de pomana, du-te la cel ocupat! Se cheama "ajutor" sau mai este cunoscut si sub denumirea de "supraveghere". blum.gif Reguli:

* Cand supraveghezi un bucatar, aseaza-te exact langa calcaiul lui stang; astfel nu te va vedea si ai cele mai mari sanse sa te calce si apoi sa te ia in brate sa te alinte.

* Pentru cei care citesc: stai lipit de barba lor, intre ochi si carte; asta daca nu cumva te poti aseza dirtect pe carte!

* Pentru cei care lucreaza cu materiale, hartie, lemn etc: aseaza-te exact pe proiectul in cauza sau daca nu stai confortabil, macar acopera partea cea mai importanta. Din cand in cand poti sa sari si sa dai cu labuta in creion, guma de sters sau orice alt ceva te atrage. Atentie: omul va incerca sa te pacaleasca si sa iti gaseasca alta activitate. Ignora-l!

Mersul
Cat poti de des sari la picioarele oamenilor pe neasteptate; mai ales daca se afla pe scari sau au ceva in mana, daca este intuneric sau daca abia s-au trezit.

Somnul
Intotdeauna se realizeaza pe o persona astfel incat sa nu se poate intoarce de pe o parte pe alta.

Va continua! tease.gif
alex25
lol.gif cat de tare. vreau si eu pisica.
Nessie
lol.gif Cat de adevarate sunt!!! Chiar asa fac si noi ( fool.gif ) le credem mici si fara minte! tease.gif
aki
Dar ceva pentru cini nu ai? hug.gif
fiona
CITAT(aki @ 28-07-2006, 02:24 PM) *
Imi pare rau, nu am! blushing.gif
aki
CITAT(fiona @ 28-07-2006, 04:49 PM) *

CITAT(aki @ 28-07-2006, 02:24 PM) *
Imi pare rau, nu am! blushing.gif

pupic.gif floare.gif
fiona
Continuam cu viata de pisica pentru ca vad ca v-a placut. floare.gif

Joaca
E o parte importanta a vietii asa ca nu o neglija. Dormi bine ziua ca sa fi fresh pentru jocurile nocturne. Daca te accidentezi cumva linge-te repede pepicioruse sau burtica astfel incat sa ai aerul ca nu s-a intamplat nimic iesit din comun si ca exact asa planuisei. Garantat pacalesti oamenii de fiecare data! wink1.gif Cateva jocuri favorite de-ale noastre:

* De-a prinsul soarecelui
Oamenii vor sa crezi ca "gogosile" care sunt noaptea sub patura sunt picioarele lor. Te mint! Acele "gogosi" sunt de fapt soareci de pat, dar nimeni nu a reusit sa-i prinda pana acum. Daca lansezi un atac feroce asupra lor ai putea fi tu PRIMUL!

* Regele muntelui
Se joaca cel putin cu inca o pisica: va alegeti fiecare cate un om care doarme si incercati sa va atacati oponentul. Cine se mai afla "calare" pe omul lui cand acesta se trezeste castiga!

Atentie: aceste jocuri pot fi periculoase si pot rezulta cu expulzarea din pat sau chiar din dormitor. Daca simtit apropierea acestui moment incepeti sa toarceti si chemuititva la pieptul lor. Veti castiga astfel timp pana adorm din nou.

Jucariile
Orice lucru urat mirositor e o potentiala jucarie. Daca omul incearca sa vi-o ia, inseamna ca ati gasit o jucarie foarte buna. wink1.gif Fugiti cu ea sub pat si aruncati o uitatura infuriata daca omul incearca sa vi-o ia si de acolo. Daca reuseste, urmariti-l unde o pune sa o puteti lua cand nu este atent. Sfat: jucari bune gasite in cosul cu haine murdare. Jocuri frumoase:

* Lucrurile stralucitoare (cercei, bani, chei) trebuiesc ascunse ca sa nu se joace si alte pisici cu ele.

* Lucruri care ataran (sireturi, lantisoare, ata dentara, papiote) sunt excelente de asemenea.

* Cand se afla un cocolos sub un ziar sau covor, devine instantaneu soarece de ziar/covor si trebuie omorat cu orice pret. Atentie la oameni! Vor incerca sa te faca de ras in fata altor pisici!

Pungile
In toate pungile (de hartie sau de plastic) traieste soarecele de punga. Se camufleaza foarte bine si ia culoare pungii, dar nu te lasa amagit! Zgarie si loveste punga pana il prinzi! Sfat: ai sanse duble sa il prinzi daca in camera doarme un om.

Mancarea
Exista 2 metode de a o obtine: convinge un om ca mori de foame sau (mai greu) gaseste-ti singur. Reguli:

* Cand oamenii mananca, lasa-ti varful cozii in farfuria lor cand nu sunt atenti.

* Nu manca niciodata mancare din vasul tau daca poti fura de pe masa; la fel si cu apa: daca paharul din care bea omul este plin si iti intra capul in el, bea de acolo.

* Daca totusi te obliga sa mananci din vasul tau, fa tot posibilul sa tarasti mancarea pe covor.

* Oamenii sunt zgarciti si tie iti dau doar mancare pentru pisici, iar ei o mananca pe cea mai buna. Tehnici pentru a primi din a lor: sari in poala celui "mai moale" si incepe sa torci;intinde-te pe pragul usii intre bucatarie si camera unde mananca ei; "privirea tinta"; frecata-te de picioarele lor in timp ce ei mananca si miauna tare.
aki
lol.gif
Foarte interesant.
Brunette
Aceleasi chestii spuse in imagini! laugh.gif
http://www.student.ipfw.edu/~osbodr01/hall...hallmark00.html
uka
foarte adevarat, park ar fi vba despre blanosul meu cu mentiunea k dk stau la calc si tastez ceva se pune intre mine si tastatura, eventual ma ajuta si el tastand cate ceva...
lliliana
Am o pisica vagaboanda cu nume de print...Charles:)...de... Se comporta asemanator cu ce spui tu aici. Cea mai tare chestie facuta de ea: Aveam in mana o jucarie de plastic si ca s-o trimit de langa mine am aruncat-o, sa-i atrag atentia. S-a dus dupa ea. Am avut un soc cand a venit cu jucaria inapoi tinand-o in gura, mi-a pus-o la picioare si a asteptat sa i-o arunc din nou. Pentru ca nu-mi venea sa cred am mai aruncat-o o data...si a facut exact la fel. Am luat pisoiul in brate si l-am intrebat cine e taicas-o...precis era un caine. Pentru ca pisica mea, dragilor, face aport dry.gif .
lliliana
Pisici in fizica

Legea inertiei pisicilor - O pisica in repaus tinde sa ramana in repaus daca nu se actioneaza asupra ei cu o anumita forta - cum ar fi deschiderea unei cutii cu mancare sau sunetul unui soricel.

Legea miscarii pisicilor - O pisica va merge in linie dreapta, daca nu exista un motiv intemeiat pentru a schimba directia.

Legea magnetismului pisicilor - Toate bluzele albastre sau negre atrag par de pisica direct proportional cu valoarea si apropierea de negru a materialului.

Legea termodinamicii pisicilor - Caldura trece de la un corp cald la unul mai rece, mai putin in cazul pisicii, unde toata caldura trece la pisica.

Legea intinsului pisicilor - O pisica se va intinde pe o distanta proportionala cu durata somnului din care s-a trezit.

Legea somnului pisicilor - Toate pisicile trebuie sa doarma cu oameni oricand este posibil, intr-o pozitie cat mai putin comfortabila pentru oameni.

Legea alungirii pisicilor - O pisica isi va alungi corpul atat de mult incat sa poata ajunge la orice raft care are ceva interesant pe el.

Legea acceleratiei pisicilor - O pisica va accelera constant pana la momentul opririi.

Legea participarii la masa - Pisicile trebuie sa stea la toate mesele la care se serveste ceva bun de mancare.

Legea configurarii covorului - Nici un covor/patura nu isi poate pastra starea intinsa mai multa vreme.

Legea rezistarii la ascultare - Rezistenta unei pisici variaza in functie de dorinta omului de a o convinge sa faca ceva.

Prima lege a conservarii energiei - Pisicile stiu ca energia nu poate fi nici creata si nici distrusa, asa ca folosesc cat mai putina energie.

A doua lege a conservarii energiei- Pisicile stiu de asemenea ca energia poate fi stocata cu ajutorul somnului.

Legea observarii frigiderului- Daca o pisica se uita prea mult la un frigider, cineva va veni sa ia ceva bun de mancare.

Legea cautarii de comfort - O pisica va cauta intotdeauna, si de obicei va pune stapanire pe cel mai comfortabil loc din camera.

Legea ocuparii cutiilor - Toate cutiile din camera trebuie sa contina o pisica din prima nanosecunda.

Legea inlocuirii mobilei - Dorinta unei pisici de a zgaria mobila este direct proportionala cu valoarea mobilei.

Legea aterizarii pisicii - O pisica va ateriza in cel mai moale loc posibil.

Legea dislocarii lichidului - O pisica introdusa in lapte va dislocui un volum de lapte egal cu propriul volum minus cantitatea de lapte consumat.

Legea dezinteresului pisicii - Nivelul de interes al unei pisici variaza invers proportional cu efortul depus de om pentru a ii atrage interesul.

Legea respingerii pastilelor - Orice pastila administrata are energia potentiala necesara pentru a atinge viteza de iesire.

Nessie
CITAT(lliliana @ 01-09-2006, 09:56 AM) *
Legea respingerii pastilelor - Orice pastila administrata are energia potentiala necesara pentru a atinge viteza de iesire.
lol.gif lol.gif Cat de adevarata e asta!!! Cand trebuie sa ii dam cate o pastiluta, facem programare, sa fie toata familia acasa, unul o tine de ceafa, unul ii deschide gura, unul indeasa pastila si daca mai e un oaspete, e pregatit si el sa indese la loc pastila (balele cu pastilla dupa caz doh.gif ) in momentul care in le scuipa. lol.gif

Dupa un episod de asta, nu ne mai recunoaste de prieteni pe nici unul timp de cateva ore. lol.gif
cristi
eu am avut o pisica care a sarit de la geam si probabil ca am luat-o defecta, avea doar 1 viata sad.gif . acum mi-e tare frica(am o retinere) sa mai iau un animal. pestisorii sunt cei mai impersonali daca mor nu ma doare sufletul asa de tare;

are cineva tarantula ? ce mananca aia ?
Nessie
CITAT(cristi @ 03-09-2006, 05:44 AM) *
are cineva tarantula ? ce manaca aia ?

Oameni? nervous.gif
Nessie
Acum serios vorbind, o tarantula mananca gandaci, viermi, pestisori de acvariu, tot ce misca si e mai mic ca el. sad.gif Si din cate stiu daca nu misca, nu-i place. valea.gif
uka
si motanul meu a cazut de la etajul 7, si l-am gasit dupa 3 zile in subsolul blocului... si l-am luat acasa si a dormit o zi intreaga... era doar putzin zgariat
norocul lui a fost k inainte sa ajunga pe ciment jos a cazut p o tablie care i-a mai amortizat caderea, k altfel.. nu cred k il mai aveam azi...
si sa va pun si poze cu el...

asta e blanosul meu..
Nessie
Eu stiu ca pisicile cu cat cad de la un etaj mai mare, cu atat au mai mari sanse de supravietuire. Suna ciudat, stiu, dar explicatie este ca timpul pana la impact e mai mare si au timp sa realizeze ce se intampla si isi pregatesc aterizarea in picioare. Asa se poate sa iti rupa un piciorus ceva, dar se repara. In schimb daca sar (dupa vrabiute de obicei) de la un nivel mai jos nu aterizeaza in picioare si asa se intampla ce s-a intamplat cu pisica ta, Cristi. sorry.gif

Uka, vazusem pe Discovery ca etajele 5-7 sunt "ideale" pentru supravietuirea unui "pisoi zburator". Al tau a avut noroc! clover.gif E scumpic tare cum doarme pe tastatura. cat.gif
uka
asta e d azi...
honey79
PET RULES

To be posted VERY LOW on the refrigerator door - nose height.

Dear Dogs and Cats,

The dishes with the paw prints are yours and contain your food. The
other dishes are mine and contain my food. Please note, placing a paw
print in the middle of my plate and food does not stake a claim for it
becoming your food and dish, nor do I find that aesthetically pleasing in
the slightest.

The stairway was not designed by NASCAR and is not a racetrack.
Beating me to the bottom is not the object. Tripping me doesn't help because
I fall faster than you can run.

I cannot buy anything bigger than a king sized bed. I am very sorry
about this. Do not think I will continue sleeping on the couch to ensure
y our comfort. Dogs and cats can actually curl up in a ball when they
sleep. It is not necessary to sleep perpendicular to each other
stretched out to the fullest extent possible. I also know that sticking tails
straight out and having tongues hanging out the other end to maximize
space is nothing but sarcasm.

For the last time, there is not a secret exit from the bathroom. If by
some miracle I beat you there and manage to get the door shut, it is
not necessary to claw, whine, meow, try to turn the knob or get your paw
under the edge and try to pull the door open. I must exit through the
same door I entered.

Also, I have been using the bathroom for years -- canine or feline
attendance is not required.

The proper order is kiss me, then go smell the other dog or cat's
butt. I cannot stress this enough!

To pacify you, my dear pets, I have posted the following message on
our front door:

To All Non-Pet Owners Who V isit & Like to Complain About Our Pets:

1. They live here. You don't.
2. If you don't want their hair on your clothes, stay off the
furniture. (That's why they call it "fur"niture.)
3. I like my pets a lot better than I like most people.
4. To you, it's an animal. To me, he/she is an adopted son/daughter
who is short, hairy, walks on all fours and doesn't speak clearly.

Remember: Dogs and cats are better than kids because they:
1. Eat less
2. Don't ask for money all the time
3. Are easier to train
4. Normally come when called
5. Never ask to drive the car
6. Don't hang out with drug-using friends
7. Don't smoke or drink
8. Don't have to buy the latest fashions
9. Don't want to wear your clothes
10. Don't need a gazillion dollars for college, and...
11. If they get pregnant, you can sell their children.

Nessie
lol.gif lol.gif Ce mi-au placut!!! in special asta
CITAT
2. If you don't want their hair on your clothes, stay off the furniture. (That's why they call it "fur"niture.)
Nu ma gandisem niciodata de unde vine denumirea de "furniture". Multumim, Honey! floare.gif
honey79
Ne-a trimis-o cumnata mea prin email.... si... am zis sa o dau si eu mai departe...iubitorilor si... non-iubitorilor de animalute. blum.gif
Ma bucur tare mult ca ti-au placut, Nessie. biggrin.gif
Meow... meoooowwwww!!
Nessie
Daca mai ai, mai vreau. grin.gif Dupa cum se vede din "dispozie", de la profil sunt o mataitaaaaa cat.gif .
lliliana
CITAT(Nessie @ 03-09-2006, 11:20 AM) *

CITAT(cristi @ 03-09-2006, 05:44 AM) *
are cineva tarantula ? ce manaca aia ?

Oameni? nervous.gif

N-am mai trecut de mult pe-aici...cool Nessie, bine le mai zici... lol.gif lol.gif lol.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.