Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Cartea zilelor mele (alaturi de Montignac)
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Andreea-Rodica
Dupa doua saptamani de informare si o saptamana in care am spus NU zaharului, painii, fainoaselor si cartofilor sunt pregatita sa urmez regimul Montignac.
Incep sa scriu pe aici in speranta ca ma veti ajuta din experienta voastra. Am inteles ca cel mai greu e pana te obisnuiesti sa nu gresesti combinatiile.
Azi am mancat la micul dejun cereale cu lapte degresat si o cafea slabuta cu zaharina. (pentru maine m-am dotat cu cafea fara cofeina). La pranz, niste salata de varza si peste. Pentru cina mi-am propus o omleta cu salata de rosii, ardei si branza. Sper sa fie OK!
Cel mai greu mi se pare cu gustarelile dintre mese (sau cu lipsa acestora).
Sper sa reusesc si astept sfaturile voastre!
Brunette
Bine ai venit, Andreea-Rodica! Eu sunt alaturi de tine si te sustin! Cate ai vrea sa slabesti?
Nessie
Bine ai venit printre jurnalisti, Andreea! hug.gif

Pentru inceput, daca imi permiti cateva idei: la fainoase nu trebuie sa renunti colplet. Chiar sunt indicate, dar grija mare sa fie din faina integrala 100% si sa nu contina adaosuri nasoale (zahar, amidon, cartofi).

Cerealele de la micul dejun cred ca au fost integrale si fara zahar,nu? iar laptele degresat in totalitate, adica sa aiba 0,1% grasime.

Mult succes cu Monti si multa rabdare iti doresc! Sunt si eu pe la tine pe aici sa te sustin si sa te ajut daca ma primesti! floare.gif

Inca un sfat (mi-am amintit doh.gif ). Cel mai bine pentru dieta ta e sa scrii mereu ce mananci si la ce ore ca asa ai tendinta sa uiti, sa ti se para ca a trecut timpul necesar intre mese si sa gresesti + ca asa e mai usor de urmarit de ceialalti si iti pot da faturi.
aki
Salut Andreia.Bine ai venit printre noi hug.gif .Spor si bafta la slabit pupic.gif
Andreea-Rodica
Multumesc pentru incurajari si pentru idei. Chiar asta asteptam de la voi, dar nu ma asteptam sa fiti atat de prompte. Multumesc!
Cerealele erau integrale, fara zahar si laptele cu 0,1% grasimi. Dar inca n-am gasit faina integrala, mai caut. Am gasit in schimb orez brun, am inteles ca se poate manca in faza I, dar nu stiu cu ce sa-l combin.
Intre timp, ca o gustare, am mancat 3 linguri de iaurt degresat. Sper ca nu am gresit.
Ptr Brunette, as avea de slabit destul de mult, cred ca vreo 10 kg.

Sunt destul de noua in astfel de activitati (forum si postari) si nu m-am lamurit cum sa citez dintr-un mesaj, poate ma ajutati voi.
Nessie
Foarte bune cerealele pe care le-ai mancat! Eu mai puneam cateva picaturi de zaharina lichida ca parca nu aveau gust! grin.gif

Faina integrala si multe alte minuni integrale gasesti la plafar. Sunt ieftine si naturale. wink1.gif

Uite ce poti face cu orezul:
-poti face orez cu lapte degresat biggrin.gif
-o mancarica de orez, dar in loc de uleiul in care prajesti legumele, folosesti zeama de la o lamaie stoarsa sau de la 1/2 daca ai cantitate mai mica
-orez fiert cu condimente si sare si o salata de legume fara ulei
aki
Of dieta,dieta.M-am saturat mad.gif
Nessie
CITAT(aki @ 31-07-2006, 04:43 PM) *
Aki, usurel! Trebuie sa te mobilizezi, sa te hotarasti ce vrei si o sa mearga si la tine!
Eu o felicit pe Andreea ca a avut curajul sa inceapa. Asta mi se pare cel mai greu!
Andreea-Rodica
CITAT(Nessie @ 31-07-2006, 04:55 PM) *

Aki, usurel! Trebuie sa te mobilizezi, sa te hotarasti ce vrei si o sa mearga si la tine!
Eu o felicit pe Andreea ca a avut curajul sa inceapa. Asta mi se pare cel mai greu!

Mii de multumiri! floare.gif
aki
CITAT(Nessie @ 31-07-2006, 04:55 PM) *

Nici nu stiu macar cit cintaresc la momentul dat doh.gif
Nessie
Acum mi-am amintit ca aveai nelamuriri legat de gustari. Eu mancam fructe. Dupa masa cu 3-5 ore in functie de felul ei si aveam grija sa nu mananc imediat dupa.

Mai manam biscuiti integrali (tot de la plafar) 1-2 bucatele de ciocolata cu peste 70% cacao (dar nu zilnic).
aki
CITAT(Nessie @ 31-07-2006, 08:35 PM) *

Acum mi-am amintit ca aveai nelamuriri legat de gustari. Eu mancam fructe. Dupa masa cu 3-5 ore in functie de felul ei si aveam grija sa nu mananc imediat dupa.

Mai manam biscuiti integrali (tot de la plafar) 1-2 bucatele de ciocolata cu peste 70% cacao (dar nu zilnic).

Pentru cei ce nu au chef sa minince nimic toata ziua,ce-i sfatuiesti? blink.gif
Andreea-Rodica
Pana acum merge treaba. Dimineata o cafea.gif fara cofeina si la ora 10 cereale cu lapte degresat. Sa vedem mai tarziu.
aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 01-08-2006, 10:09 AM) *

Pana acum merge treaba. Dimineata o cafea.gif fara cofeina si la ora 10 cereale cu lapte degresat. Sa vedem mai tarziu.

Bravo noi te sustinem cheer.gif
Nessie
Ei, ia spune-ne! Cum au mers cerealele?? biggrin.gif Ma duc si eu la mine sa scriu ce mai mananc. Tocmai am vazut albumul de poze al lui Michelle cu before&after si parca m-am ambitionat mai tare! baby.gif
aki
CITAT(Nessie @ 01-08-2006, 12:52 PM) *

Ei, ia spune-ne! Cum au mers cerealele?? biggrin.gif Ma duc si eu la mine sa scriu ce mai mananc. Tocmai am vazut albumul de poze al lui Michelle cu before&after si parca m-am ambitionat mai tare! baby.gif

Unde-i.Vreau sa-l vad si eu baby.gif
Nessie
Uita-te la semantura lui Michelle.
aki
CITAT(Nessie @ 01-08-2006, 02:43 PM) *

Uita-te la semantura lui Michelle.

Ok hug.gif
Andreea-Rodica
Astazi am luat pranzul cam tarziu. O pulpita de pui la cuptor (fara piele) si salata de varza. Cred ca nu mai pot manca fructe ca nu-mi ajunge timpul (3h dupa masa, 2h inainte de cina). Sa vad pentru cina....poate un orez brun cu legume.
Daca observati ceva gresit va rog sa ma trageti de urechi. ohmy.gif
Nessie
Nu e nevoie de 2h inainte de cina. Doar de 30 de minute asa ca poti manca fructe. wink1.gif
Nessie
'Neata, Andreea! Am trecut sa te salut dar vad ca nu ai aparut pe aici! salut.gif Ce faci? Cum merge Monti?
aki
Hop si eu cu salutari pentru gazda cheer.gif
Andreea-Rodica
Merge bine cu Monti.
Orezul de aseara, cu legume si zeama de lamaie a fost mai bun decat ma asteptam.
MD cereale cu iaurt degresat si cafea fara cofeina
P Carne de pasare cu salata de varza
Sa vedem ce pregatesc pentru cina, mai ales ca prietenul meu nu tine nici un regim, si trebuie sa impac pe toata lumea. Bine ca nu e mofturos!
aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 02-08-2006, 03:18 PM) *

Merge bine cu Monti.
Orezul de aseara, cu legume si zeama de lamaie a fost mai bun decat ma asteptam.
MD cereale cu iaurt degresat si cafea fara cofeina
P Carne de pasare cu salata de varza
Sa vedem ce pregatesc pentru cina, mai ales ca prietenul meu nu tine nici un regim, si trebuie sa impac pe toata lumea. Bine ca nu e mofturos!

Acum sunt singura si mininc sanatos,dar ce ma fac cind imi vin ai mei doh.gif
Andreea-Rodica
Am gasit azi faina integrala de secara, ce sa fac cu ea, oare?
Si inca ceva: N-am gasit nicaieri referiri la borsul de putina, o fi bun, n-o fi bun?! Astept indrumari.
Nessie
Eu faceam paine monti la un moment dat pentru ca nu gaseam buna in magazine. Ai putea sa amesteti diferite tipuri de faina si sa coci o painica. E tare gustoasa. Daca vrei, cer si iti dau reteta. wink1.gif

Cu borsul e mai complicat... depinde ce se pune in el. Eu stiu doar de tarate. Zahar? cartofi? porumbi? unknw.gif
Andreea-Rodica
Daca imi dai reteta pentru painita Monti, multe multumiri. floare.gif Ma fac bucatar sef.chef.gif
Daca fac eu borsul de putina in casa pun doar tarate, apa si ceva frunze pentru aroma. Atunci ar fi bun la Monti? Ca doar taratele sunt bune, nu?
aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 02-08-2006, 03:46 PM) *

Daca imi dai reteta pentru painita Monti, multe multumiri. floare.gif Ma fac bucatar sef.chef.gif
Daca fac eu borsul de putina in casa pun doar tarate, apa si ceva frunze pentru aroma. Atunci ar fi bun la Monti? Ca doar taratele sunt bune, nu?

Voi pine de tarite nu aveti in Rominia?
Andreea-Rodica
S-ar putea sa fie, dar eu nu am gasit. Eu sunt la inceput de drum cu Monti si nu prea stiu cum e cu produsele naturiste, dar am sa mai caut.
Am gasit azi si niste rondele de grau expandat care au glucide 74g, proteine 13,5g, lipide 0,9g. Cred ca sunt din grau integral. Ce ziceti, sunt OK dimineata cu iaurt degresat?
aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 02-08-2006, 04:18 PM) *

S-ar putea sa fie, dar eu nu am gasit. Eu sunt la inceput de drum cu Monti si nu prea stiu cum e cu produsele naturiste, dar am sa mai caut.
Am gasit azi si niste rondele de grau expandat care au glucide 74g, proteine 13,5g, lipide 0,9g. Cred ca sunt din grau integral. Ce ziceti, sunt OK dimineata cu iaurt degresat?

Nu prea.Au un gust paraca mininci penoplast wacko.gif
Andreea-Rodica
Nu stiu ce-i penoplastul sad.gif Eu ma gandeam ca au si lipide si nu stiu daca sunt potrivite rondelele alea la Monti. Inca nu mananc, sa vad ce mai zic fetele.
Nessie
)).gif penoplast cred ca e plastic. Am cautat reteta de paine, dar nu o am la serviciu. O sa o caut acasa si ti-o dau.

Rondelele alea de orez au IG mare. Incearca-le pe cele de grau expandat. Sunt mult mai bune. wink1.gif
aki
CITAT(Nessie @ 02-08-2006, 05:14 PM) *

)).gif penoplast cred ca e plastic. Am cautat reteta de paine, dar nu o am la serviciu. O sa o caut acasa si ti-o dau.

Rondelele alea de orez au IG mare. Incearca-le pe cele de grau expandat. Sunt mult mai bune. wink1.gif

Da penoplastul este un material de constructie se foloseste ca fonoizolant si termoizolant wacko.gif
Andreea-Rodica
Rondelele care le-am gasit eu sunt de grau. Avea si de orez dar nu m-am apropiat ca am banuit ca nu sunt bune la Monti. Oare pot fi si ca o gustarica intre mese?
bang.gif Ce multe intrebari am ? Daca nu erati voi ma lasam bagubasa de mult!! bang.gif
Nessie
CITAT(Andreea-Rodica @ 02-08-2006, 05:18 PM) *
Rondelele care le-am gasit eu sunt de grau. Avea si de orez dar nu m-am apropiat ca am banuit ca nu sunt bune la Monti. Oare pot fi si ca o gustarica intre mese?
bang.gif Ce multe intrebari am ? Daca nu erati voi ma lasam bagubasa de mult!! bang.gif
ma bucur ca te putem ajuta! hug.gif Orice intreaba! Asa ne facem mari si cunoscatoare! grin.gif

Eu mancam rondele dimineata cu lapte si o consideram masa glucidica. Poti manca la orice ora vrei, dar ai grija cu distanta intre mese.
Andreea-Rodica
hug.gif Multumesc!
Andreea-Rodica
A mai trecut o zi Monti.
Notez: la ora 18 o felie de pepene rosu si la ora 20.30 omleta cu rosii.
Maine e o noua zi!
Brunette
Sa-ti fie de bine! Mi-ai facut pofta cu pepenele, dar am si eu in frigider. drool.gif Ma duc sa-l atac! eat.gif
aki
Salut la stapina.O cana de ceai verde va rog.A si cu putina miere.Prea mult am cerut? blink.gif
Andreea-Rodica
cafea.gif Doamna e servita! Miere nu am, ca nu e permisa la Monti, dar te servesc cu ceai cu lamaie!
Andreea-Rodica
De dimineata am inceput cu o cafeluta cu lapte degresat si un biscuit din grau expandat.
Pentru pranz pregatesc piept de pui la cuptor (fara ulei, in vas Yena) si pastai innabusite.
Sa vedem pe unde mai gasesc niste idei. Vreau sa fiu pregatita permanent cu retete noi. wink1.gif
Nessie
Buna, Andreea!

Imi place ca te tii tare cu regimul! Dar ia zi-ne! Nu ai pofte? huh.gif Mie mi se dadea la niste cartofi prajiti, porumbi, banane doh.gif toate alea interzise.

Uite ti-am pus niste retete culese de peste tot. Ai si reteta de paine. wink1.gif Spor la gatit! chef.gif
aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 03-08-2006, 10:12 AM) *

cafea.gif Doamna e servita! Miere nu am, ca nu e permisa la Monti, dar te servesc cu ceai cu lamaie!

Tu poti sa-l beai fara indulcitori?
Andreea-Rodica
Multumesc pentru retete! hug.gif
Pofte nu am, dar ma mai gandesc din cand in cand la niste porumb fiert. bang.gif . Dar ma tin tare.
Ceaiul il beau cu zeama de lamaie, mai folosesc zaharina la cafeaua de dimineata. Am dat comanda de fructoza la un magazin cu produse naturiste, abia astept sa vina.
Nessie
Foarte bine ai facut cu fructoza! E mai buna, dar e sanatoasa! wink1.gif
aki
CITAT(Nessie @ 03-08-2006, 01:01 PM) *

Foarte bine ai facut cu fructoza! E mai buna, dar e sanatoasa! wink1.gif

Si daca ma duc si eu la unmagazin de asta gasesc fructoza? wacko.gif
Andreea-Rodica
Cauta la magazinele cu produse naturiste sau Plafar (daca asa s-o fi chemand si la voi). Mie mi-a spus vanzatoarea ca aduce numai la comanda si dureaza cam o saptamana.
aki
o sa incerc si eu.Doamne cite am invatat de pe idieta.ro si tot am uitat doh.gif
Andreea-Rodica
Eu am dat de forumul acesta din intamplare, dar sunt recunoascatoare fetelor. Am invatat multe si cel mai important m-am motivat. Am destule kg in plus, n-am fost niciodata o subtirica (cred ca am aproape 70, la 1,67m), dar n-am incercat sa tin un regim. Nu ca ar fi tare greu, dar e nevoie de sustinere si informatii, mai ales de la cineva in aceeasi situatie. hug.gif
Nessie
Noroc ca ne avem una pe alta aici sa ne sustinem si sa invatam! hug.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.