Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Cartea zilelor mele (alaturi de Montignac)
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
bubbles
tu tii monti nu?am cautat cereale integrale fara zahar de am capiat si nu am gasit cry.gif nu prea stiu eu cum se tine monti si oricum mi se pare destul de greut wink1.gif numai din pastrama cred ca as avea o gramada de p la WW dar zi`mi macar functioneaza ? cat ai dat jos?

a..apropo...eu abia am mancat un iuart mic danone cu putina paine uscata(imi cantarisem mai devreme 50 g si mi`am lasat putina pt iuart) si de obicei nu mananc la ore de astea dar doar ca sa imi acopar punctele doh.gif
Andreea-Rodica
Eu luam cereale de la Sanovita, le cumparam de la plafar. In ultimul timp nu prea am mai mancat ca m-am plictisit de gustul lor de carton. Ce efecte are Monti la mine? Uita-te la ticker, mai adauga cateva abateri (pe la nunti, de sarbatori, de ziua mea, de ziua lui s a ma d). Am inceput Monti in august 2006. Dar nu fac sport, mananc seara, nu prea mananc dimineata (astea sunt marile mele abateri). Eu sunt foarte multumita. floare.gif
bubbles
si eu am mai avut abateri .. cel putin la sarbatori nu am numarat de loc dar nu am avut "depuneri" chiar asa de tare .. sper sa pot tine de acum cum tb ca sa ajung la 52 pana la nunta wink1.gif
lliliana
Salut Andreea...o zi buna.
Daca tot suntetzi profesoare hai sa va povestesc una...Am fost cu ceva vreme in urma in vizita la un amik, profesor de fizica la un liceu, cloaca din oras. Ne-a invitat intr-o clasa de a unsprezecea, ca sa asistam la un spectacol special. Am stat in ultima banca shi tipul a scos la tabla pe rand elevii, bucurandu-i cu probleme de fizica simple...pe care le rezolva si un copil de-a patra, daca-i dadeai formula.
Nu vreau sa spun ce specimene erau in clasa...a fost comedie curata...Dar cea mai tare faza a fost cand prietenului nostru, profesorul, i-a cazut fatza in momentul in care unul din elevi a simplificat o fractzie 3/30. I-a dat 10 cu felicitari...ca era un fenomen de inteligentza lol.gif
julyalina
'neatza Andreea! floare.gif

CITAT(lliliana @ 21-02-2007, 10:34 AM) *

Salut Andreea...o zi buna.
Daca tot suntetzi profesoare hai sa va povestesc una...Am fost cu ceva vreme in urma in vizita la un amik, profesor de fizica la un liceu, cloaca din oras. Ne-a invitat intr-o clasa de a unsprezecea, ca sa asistam la un spectacol special. Am stat in ultima banca shi tipul a scos la tabla pe rand elevii, bucurandu-i cu probleme de fizica simple...pe care le rezolva si un copil de-a patra, daca-i dadeai formula.
Nu vreau sa spun ce specimene erau in clasa...a fost comedie curata...Dar cea mai tare faza a fost cand prietenului nostru, profesorul, i-a cazut fatza in momentul in care unul din elevi a simplificat o fractzie 3/30. I-a dat 10 cu felicitari...ca era un fenomen de inteligentza lol.gif

lol.gif lol.gif lol.gif
si ne intrebam atunci cum mai termina unii scoala blink.gif
luchi
pupic.gif pentru doamna profesoara! Bafta la inspectie!
Am calculat si eu..8 kile tre' sa dau jos..ceea ce, sa vezi coincidenta, pica fix peste tickerul cel nou. grin.gif (pana acum vroiam sa ajung la 60..dar am renuntat la idee, plus ca ma deprima tickerul cand vedeam ca am de dat jos 12 kile! Asa, cu 8, un numar dintr-o singura cifra, parca mai vine de-acasa)

ai slabit bine, 1kg/luna, nu?
Andreea-Rodica
Spor la slabit! Nu e asa greu de dat 8 kg, mai ales in timp. Eu am dat cam 1 kg pe luna, cu tot cu abateri. Daca nu erau abaterile....cred ca eram manechin. Si acum sunt la prag, am 63 de o vesnicie, si mai putin de 62,5 nu am avut. Dar e bine si asa.

In legatura cu elevii...ce sa zic. Simplificari ca cea din exemplul Lilianei intalnesc zilnic. Mai grav e cand nu reusesc copii astia (ca-mi venea sa le zic altfel, dar am intrat in post) sa adune numere negative, sau sa faca inmultiri cun numere de doua cifre. Dar mergem inainte! Am plecat la scoala! hug.gif hug.gif
Andreea-Rodica
Ca sa completez meniul de ieri va spun ca am mancat un iaurt degresat mic (trecusera orele necesare de la masa lipidica).
Meniul zilei de miercuri, 21.02
MD ceai, iar mai tarziu omleta si jumarele, gogosari in sos
P salata de vinete, cascaval, 1 rosie
C ciuperci la cuptor, salata de vinete, rosie
Mai am de recunoscut o gustare compusa din angry2.gif 2 forneti cu telemea blushing.gif . Stiu ca n-am nici o scuza, dar am fost sa comandam verighetele si sa zicem ca m-am extaziat asa de tare ca am uitat de Monti. lol.gif Binenteles ca aberez, dar parca imi pare rau ca le-am mancat, dar au fost bune.
Eu deja astept weekendul ca am planse de facut pentru inspectie si in timpul saptamnii nu am timp. hug.gif hug.gif
Andreea-Rodica
Meniul zilei de joi, 22.02
MD ceai, fibrosan
P bors de pui, mancarica de fasole boabe, 1 crenwsti (pana s-a incalzit mancarea)
G fructe: minola, kiwi
C crenwusti fierti, cascaval, pastrama, masline
hug.gif
midnight_talker
Tu esti tot timpul cumintica cu Monti....ce mult ma bucur!
lliliana
Of...cand va vad asha ambitzioase imi vine sa va pup. Te pupacesc cu drag. pupic.gif hug.gif floare.gif
aki
Slaut Andreia.Ce ma bucur pentru tine,draga pupic.gif .Ai ales verighetele w00t.gif ?Ai vrea sa pui si o poza cu ele?Te rog mult blushing.gif .Tare sunt emotiva in asa cazuri rolleyes.gif .La prima casatorie am fost tinara si proasta doh.gif .A trecut tot repede si aiurea.Nu mi-a placut si nici amintiri nu mi-au ramas.De data aceasta Sergiu mi-a promis ca va fi altfel.O sa ma faca fericita blushing.gif
luchi
Sa zicem ca trecem cu vederea cele 2 fornetti, pentru ca ne bucuram ca ai gasit verighetele care-ti plac. Insa..fornetti sunt..yakkks.
Spor la lucru si-mi place de tine ca esti ambitioasa floare.gif
lliliana
Fata...unde umbli ca vorbim singure pe-acilea. hug.gif
Andreea-Rodica
Ce sa fac, umblu si eu pe la scoala! Mai ales ca azi a fost vineri si am avut ore intr-un sat de langa Suceava. Si la noi e zapada multa, mai sa nu vina autobuzul si sa ne lase pe acolo inghetate de frig.
Eu nu-s prea cumintica, iar n-am mancat dimineata, iar maine e Dragobetele si sper la o iesire in oras (unde n-am sa mananc monti). Acus ma incalzesc un pic si plec iar la scoala ca mai am ore si dupa-amiaza, noroc ca am aici in oras. La Suceava ninge in continuare.
lliliana
CITAT(Andreea-Rodica @ 23-02-2007, 01:54 PM) *

Ce sa fac, umblu si eu pe la scoala! Mai ales ca azi a fost vineri si am avut ore intr-un sat de langa Suceava. Si la noi e zapada multa, mai sa nu vina autobuzul si sa ne lase pe acolo inghetate de frig.
Eu nu-s prea cumintica, iar n-am mancat dimineata, iar maine e Dragobetele si sper la o iesire in oras (unde n-am sa mananc monti). Acus ma incalzesc un pic si plec iar la scoala ca mai am ore si dupa-amiaza, noroc ca am aici in oras. La Suceava ninge in continuare.

La voi e iarna shi la noi e un soare....primavara adevarata. hug.gif Urat program....cu orele, asha fragmenta. Iti rapeshte toate ziulica. Of... floare.gif
Andreea-Rodica
Anul asta am avut mare ghinion. Am ocupat mai intai un post complet la scoala de la tara. dar si-a dat directorul demisia, nu au mai fost ore destule, si ultimul venit - primul plecat. Acum predau la trei scoli diferite si desi n-am decat 21 ore pe saptamana, imi mananca zilele de dimineata pana seara. Cateodata mai ajung pe acasa intre, dar nu mereu.
Dar mult a fost, putin mai este. Nu chiar putin, dar pana pe 15 iunie n-oi muri! sad.gif
Sper la anul sa fie mai bine. pray.gif
Andreea-Rodica
Meniul zilei de vineri, 23.02
MD ceai
G cioco (cred ca era de 55%, dar am luat doar o bucatica)
P mancare de fasole, 1 ou
G 1 mar si 1/2 cana de bors (cu distanta de 1 h intre ele)
C bors de pui, mancarica de pui cu ceapa si ardei copti
Cam mult am mancat la cina, dar am gatit aseara si nu m-am putut abtine sa nu gust cate un pic din fiecare.
Andreea-Rodica
Meniul zilei de sambata, 24.02
MD ceai, crenwusti, cascaval
P bors de pui, iar in curand tarta cu cacao.

Am facut doar aluatul de la tarta (din pacate l-am cam scapat la foc si s-a bronzat laugh.gif ) si deasupra am pus un pic de glazura facuta din cioco 70% si putin unt. Inca e calduta, dar in curand ma bag in ea.
Pentru cina nu scriu nimic deocamdata, ca se anunta iesire in oras si parca ma vad savurand o pizza.
Mi-am propus ca de saptamana viitoare, dupa inspectie sa fiu mai cuminte, mai ales cu orele de masa. Dar pana miercuri nu mai este mult, abia astept sa treaca inspectia asta...am niste emotii. Azi am facut si doua planse (noroc ca m-a ajutat si Iubi), proiectele si fisele de lucru sunt gata, dar emotiile, in loc sa dispara sunt din ce in ce mai mari ohmy.gif
crissy
Cand e inspecita? Miercuri? Ca sa stiu sa tin pumnii stransi-stransi.
Acum iti sc ri e El ise gandurile ei de bine legate dem i ndsp ec tie:rt fcnn nnm nnn n
Cand o sa am timp o sa-ti traduc grin.gif
Andreea-Rodica
biggrin.gif pupic.gif
Da, miercuri e ziua Z.
Andreea-Rodica
Dupa cum banuiam aseara n-am fost cumintica la mancare deloc. Desi n-am mai iesit ca era tare frig, am mancat o shaorma Noroc ca era mica, dar tot era o mare abatere. Dar trebuia scrisa ca face parte tot din meniul meu. Oricum pana miercuri nu ma strofoc foarte tare sa fiu cuminte 100%, ca-s prea stresata (stiu, asta e doar un motiv). Dupa 1 martie ma gandesc cum sa impac pe Monti cu Postul, ca as posti macar o saptamana. Cand posteam mancarea mea de baza erau cartofii, numai cand ma gandesc la post, vad numai cartofi in fata ochilor.
julyalina
CITAT(Andreea-Rodica @ 25-02-2007, 03:16 PM) *

numai cand ma gandesc la post, vad numai cartofi in fata ochilor.

lol.gif esti tare Andrea pupic.gif stii ca exista si alte chestii de post fara sa fie cartofi? smile.gif ciuperci. legume , fructe smile.gif

pe de alta parte ... eu numai la cartofi prajiti ma gandesc de cateva zille blushing.gif
lliliana
Salut Andreea...urez de bine.

Uite...post...in afara de cartofi...
Ciuperci, amestec de legume de tot felul...e ingrashacioasa, dar se gaseshte in comertz shi maioneza de post, fasole verde, zacusca, vinete, o plagiez pe July...fructe, orez, alea alea...le amesteci in tot felul de ipostaze...nu-mi vin acum in cap toate, dar te-ar surprinde cat de bine se poate manca de post...ash spune chiar ca deja, postul nu mai e o victorie a spiritului asupra trupului, la cate bunatatzi sunt in zona asta. pupic.gif hug.gif floare.gif
Andreea-Rodica
Stiu ca exista multe mancaruri de post care nu-s cartofi, dar parca mai bun ca cartoful nu-i! laugh.gif
Uitam sa scriu meniul de ieri, normal daca a fost plin de abateri.
Meniul de duminica, 25.02
MD ceai, iaurt degresat
P bors de pui
G tarta cu cioco
C o pizza mica, mica de tot blush.gif si ca sa fie capac un suc acidulat blush.gif
Totusi cantarul meu, manca-l-ar mama!, arata tot 63 kg si eram imbracata binisor (ca la noi in casa e cam frig). Nu pot fi decat multumita!

Azi, deocamdata am fost cuminte, dar nu promit nimic! lol.gif
Andreea-Rodica
Mama, ce pachet de nervi sunt! mad.gif Tocmai am vorbit cu inspectoarea la telefon si nu mai poate veni miercuri in inspectie. Nu e vina ei, vine o comisie de la Iasi pentru un Grad I. Dar eu , in graba de a avea totul gata, am listat un pic mai devreme toate proiectele (in dublu exemplar), toate fisele de lucru pentru elevi. In plus, acum trebuie sa o iau de la capat, alte lectii, alte proiecte, alte planse. Of! sad.gif In principiu, vine saptamana viitoare, dar atunci nu mai listez nimic inainte.
Ce bine ca sunteti aici, m-am mai descarcat un pic! hug.gif hug.gif
midnight_talker
Ce ciudat mi se pare sa vb cu o profa pe site!!!!
Din proprie experienta,iti spun eu ca daca faci abateri,rezultatele nu se vad dupa o zi-doua...ci dupa mai multe zile de abateri.Asa am pus eu inapoi 15 kg si n-am mai avut chef sa ma destept si sa pun frana.
Pupici!
Bafta cu inspectia!
Andreea-Rodica
Stiu ca abaterile nu se cunosc azi - maine. Dar eu n-am fost foarte Monti (mai ales cu orele de masa am probleme) si totusi ma mentin. Ceea ce ma bucura!

Trebuie sa fie ciudat sa vorbesti cu o profa?! Suntem toti oameni, unii se pricep mai bine la ceva, altii la altceva. Eu una ma pricep la matematica wink1.gif
In ziua de azi, in societatea romaneasca nici nu mai este asa o mandrie sa fii profesor. Elevii, dar si parintii, nu mai au acelasi respect pentru scoala si pentru dascal, cum aveam noi cand eram elevi. (si nu sunt asa batrana) Dar ne straduim sa ne facem meseria cat mai bine si sa explicam copiilor de ce trebuie sa faca o scoala, de ce trebuie sa aiba anumite cunostinte. Dar deja m-am intins cam mult cu acest subiect! blush.gif

Meniul zilei de luni, 26.02
MD ceai, iaurt degresat
P mancarica de pui cu ceapa si ardei copti, tarta cu cioco
G 1 mar
C parizer de pui, cascaval, masline

Va doresc o zi buna! hug.gif
luchi
Andreea, mai ai tarta cu cioco? Ca umplu tastatura de fiecare data cand iti citesc meniul!
Aaaa..ca tot veni vorba de duamna profesoara de matematica..imi place tare mult poza ta de la profil. wink1.gif Sotul meu e pasionat de matematica (mai ales geometrie), fratele lui e ca si tine, profesor de matematica, si cand se intalnesc ei doi, cumnatul meu il provoaca mereu cu cate o problema...si eu si cumnata mea suntem pe langa lol.gif

Imipare rau ca te-a dat peste cap inspectia, dar inca mai tin pumnii inclestati wink1.gif
crissy
Buna ziua, d-na profesoara! pupic.gif
Apelez la cunostintele tale, nu de matematica de data asta, ci montinicesti.
Am facut un bors de legume si, separat, am fiert si niste orez integral. Daca adaug orez la bors, mai pot pune ulei? Eu parca imi aduc aminte ca mi-ai zis ca orezul nu-l combinam cu grasimi dar tot mai sper sa-mi dai un raspuns pozitiv.
Si inca o problema... nu pot sa beau sub nicio forma 2 l de apa pe zi. Asa ca am inlocuit apa cu ceaiul. Dar il beau indulcit cu zaharina. Cat de mare e abaterea?
Pup de la finutza. Ai vazut filmuletzul? Daca tot am amintit, sa ma laud la tine in jurnal: Elise da pupici la cerere yahoo.gif . Ieri s-a intamplat pentru prima data.
aki
Salut Andreia.Cum dispozitia.Detalii despre dragobete(la noi nu se sarbatoreste) )).gif Ce cadouri ai primit? pupic.gif
Sexymom
Pupici Andreea, sa ai o zi frumoasa si nu te mai enerva ca faci riduri, las-o incolo de inspectie, cand o fi o fi ca nu e un capat de tara si nici nu te mananca nimeni, sau daca te mananca macar sa o faca de fund ca sa mai mutzi tikerul )).gif
Andreea-Rodica
Multam mult de urari. Ce-i drept nu merita o amarata de inspectie sa ma macin atat. Dar asa sunt eu, ma consum mult, desi nu intotdeauna merita. sad.gif

Cumatra, orezul integral nu-l combinam niciodata cu ulei. Dar mi-ai dat o idee buna cu un borsuc de legume si orez integral. Nu e bine ca nu bei apa, si ceaiul e bun, dar neindulcit. Dupa Monti, scopul este sa scapi de tot ce-i dulce, inclusiv indulcitorii pe care-i folosim noi. Dar sunt permise fructoza si zaharina la inceput, in scopul obisnuiirii corpului fara dulce.
Eu azi am facut un ghiveci de legume cu multa mazare. (Se vroia o mancare de mazare initial, dar pana la urma a iesit ghiveci). Binenteles, am gatit si pentru Iubi o mancarica de cartofi cu mazare. Asa ca am stat ceva in bucatarie printre cratiti. chef.gif

De Dragobete n-am primit cadouri, ne-am cadorisit cu o iesire in oras. floare.gif
Andreea-Rodica
Meniul zilei de marti, 27.02
MD ceai, crenwusti
P ghiveci de legume cu extra mazare
G 2 inghitituri de nuga, 1 pumn de fistic (ca doar am fost la cumparaturi cu cumatri wink1.gif )
C 1 mar, 1 portocala
crissy
CITAT(Andreea-Rodica @ 28-02-2007, 08:21 AM) *

G 2 inghitituri de nuga, 1 pumn de fistic (ca doar am fost la cumparaturi cu cumatri wink1.gif )

Da, si ne-am simtit ca pe timpul facultatii... A fost super, imi trebuia o iesire de genul asta. Copilasii (a se citi Stefan sotul meu si Bogdan cumatrul, ditai handralaii in toata firea) s-au tras cu carucioarele de cumparaturi iar la iesire stateam in parcarea de la Kaufland, mancam fistic si ne ranjeam ca aurolacii )).gif . Eu m-am simtit excelent.
Andreea-Rodica
CITAT(crissy @ 28-02-2007, 11:07 AM) *

CITAT(Andreea-Rodica @ 28-02-2007, 08:21 AM) *

Da, si ne-am simtit ca pe timpul facultatii... A fost super, imi trebuia o iesire de genul asta. Copilasii (a se citi Stefan sotul meu si Bogdan cumatrul, ditai handralaii in toata firea) s-au tras cu carucioarele de cumparaturi iar la iesire stateam in parcarea de la Kaufland, mancam fistic si ne ranjeam ca aurolacii )).gif . Eu m-am simtit excelent.

Si eu! hug.gif
Andreea-Rodica
Meniul zilei de miercuri, 28.02
MD ceai, parizer de pui, cascaval, masline
G 1 mar mic
P ghiveci de legume, 1 ou
C salata de vinete, 1 rosie, salata din ou fiert, cascaval, 1 crenwusti

O primavara frumoasa! floare.gif
Andreea-Rodica
Completare la meniul de ieri: 2 patratele cioco 75%

Meniul zilei de joi, 1.03
MD ceai
G cioco
P ghiveci, 1 ou
G 1 mar
C crenwusti fierti
Daca trece destul timp pana ma culc, pote mai mananc un pic de iaurt degresat.
Lacry
De 1 martie:

Imagine
Andreea-Rodica
Meniul zilei de vineri, 2.03
MD ceai
G preparate din carne (a fost ziua unei colege si m-am straduit sa gust doar chestii monti, adica niste sunculita si niste pastrama)
P ghiveci de legume cu mazare
C pulpa pui, salata de varza, un patratel de cioco

Meniul zilei de sambata, 3.03
MD ceai, cas, crenwusti
P mancare de pastai cu multe legume (tot un fel de ghiveci)
G o bucatica de carne de pasare
Cina o scriu mai tarziu sau maine ca abia am ajuns acasa si de acum sa pregatesc ceva.

Va doresc un sfarsit de saptamana frumos (ce a mai ramas din el)! cheer.gif
Andreea-Rodica
Sa completez meniul de aseara: crenwusti, cas cu ceapa verde si ridichi.

O duminica placuta tuturor! floare.gif
Eu continui cu proiectele de lectie, poate am noroc si vine in inspectie miercurea asta sa scap. book.gif
bubbles
ce faco andreea? hug.gif lucrezi din greu la proiecte wink1.gif tu ce dieta tii montigniac nu ? pupic.gif
Andreea-Rodica
Monti, si sper sa fie un regim de viata, nu o dieta. deja m-am obisnuit fara cartofi, fara paine, fara zahar, fara paste. Si oricum e altceva sa mananci din cand in cand ceva interzis fata de alimentatia mea dinainte care continea cartofi la greu, paine, paste fainoase si altele.
Tu cum mai stai cu planurile de nunta? hug.gif
bubbles
pai...de acum ne apucam si noi...curateni generala in casa etc inca nu prea ma simt in stare s aiau "taurul de coarne" mai astept )).gif lol.gif
bubbles
andreea sa porti fericita vergheta .. tu de unde esti?as vrea sa gasesc si eu pe cinema sa imi fac rokia de mireasa sa nu ma ajunga atat de mult smile.gif
Andreea-Rodica
Eu imi fac rochita la o croitoreasa in Falticeni. Am avut noroc ca am avut o "pila" ca e foarte ocupata.
Meniul zilei de duminica, 4.03
MD ceai, crenwusti
P omleta cu gogosari in sos (am facut cartofi prajiti pentru Iubi dar am rezistat tentatiei)
C ghiveci cu legume, un rest de omleta
G 2 eugenii blush.gif Unde esti canarule, sa te invit la o eugenie?! hug.gif
Andreea-Rodica
Meniul zilei de luni, 5.03
MD ceai, crenwusti
G 1 mar
P ghiveci de legume
G 1 portocala
C inca nimic, urmeaza

Am aflat ca am inspectie miercuri si m-au luat niste emotii ...mama mia! parca nici nu mai stiu ce am de facut, de verificat, copii astia ai mei sunt vai de ei (sper sa nu iasa vai de mine) lol.gif .
Dar abia astept sa treaca odata sa stiu ca am scapat. Nici nu stiu ce am sa mananc in seara asta, mi-e o foame de mor, dar am un nod in gat.
Tineti-mi pumnii! hug.gif hug.gif hug.gif
ina_ceva
Bafta multa!
Iti tinem pumnii! pupic.gif hug.gif
crissy
Cumatra, lasa emotiile la o parte. hug.gif Stiu sigur ca o sa te descurci excelent. Gandeste-te ca vei avea o zi de 8 martie fara griji si te vei distra in liniste.
Andreea-Rodica
Aseara am mai mancat cascaval, pastrama de vita si cateva masline. Din pacate si o bucatica (cam mare) de cioco.
O zi buna! floare.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.