CITAT(himere2005 @ 10-08-2006, 12:32 AM)

- ce tentatii culinare sunt in usa?
- cit de bine te-au primit oamenii, stiind ca esti rominca? au vreo retinere fata de noi?
- cred ca poti trai un trai decent acolo fara prea mari eforturi, ma insel? adaica iti mai ramin cred si alti bani, dupa ce platesti facturile

hmm eu nu prea ma impac cu mancarea de fast food, asa ca nu ma tenteaza; au in schimb o chestie ca un salam foarte foarte subtire (de grosimea unui creion sa zic) si picant, as manca d'ala tot timpul (slim jim ii zice), e cam scump la puncte... asa ca ma abtin. La capitolul dulciuri stau nasol rau de tot... trebuie sa ma feresc de raioanele cu gogosi glazurate, cu scortisoara, ciocolata si alte minunatii de-astea ne-bune

Inghetata la fel, e diferita de ce stiam eu in romania... aici o fac cu lapte, e muuult mai buna
).gif)
Ma mai gandesc si mai spun mai incolo
n-au ei nici o treaba cu romanii, mie mi-era sa nu zica ca-s mexicanca

na, daca se prinde bronzul de mine si nu se mai duce
).gif)
Nu m-a tratat nimeni diferit de ceilalti, in nici un mod mai special in bine sau in rau. Majoritatea sunt foarte draguti si respectuosi (nu numai fata de mine) si foarte sociabili... eu nu mi-s obisnuita cu asa ceva, dar ma adaptez repede ca-mi place tare

ca sa traiesti aici trebuie sa muncesti, sistemul de ajutor social nu e la fel ca in europa, daca nu ai grija de tine guvernul mai mult ca sigur ca n-o sa aibe. In mare parte e foarte bine ca se procedeaza asa, ne scuteste de taxe pe noi "contribuabilii" (tva-ul in carolina de nord variaza intre 2% si 7%, unele produse de baza nu au taxa, in schimb taxa pe viciu, alcool si tigari, e foarte ridicata, aici un cartus de marlboro e 23 $, in alte state ajunge la mai mult; in fine, difera sistemul de taxare de la stat la stat, in tennesee de exp n-au taxe pe venit, in schimb au pus pe mancare)... din ce am aflat pana acum nu primesc ajutor social decat cei incapabili de munca (si nu ma refer la cei care se pot deplasa in carucior la munca); de pensionari nu stiu exact... unii traiesc din ajutor social, altii (ceea ce-i si de preferat) din pensie privata, nu e o limita max de varsta pana la care pot lucra, asa ca multi inca mai fac part time la fast fooduri, hipermarketuri si alte joburi mai lejere dpdv al solicitarii fizice sau psihice, ca sa nu se atinga de pensie; in cazul concediului de maternitate stiu un caz (asta e extrem) in care o tipa si-a programat nasterea in ziua x la ora y, si s-a intors la munca a doua zi ca avea nu stiu ce intalnire importanta la compania la care lucra; alt exp ar mai fi cumnata mea care a nascut acum o luna, si-a luat concediu fara plata si se gandeste sa se intoarca la munca in 2-3 luni! -- legea federala spune ca-ti poti lua concediu, fara plata, si angajatorul nu te poate concedia in timpul asta.
Am incercat sa fiu cat de cat coerenta, intelegi tu

lol
luchi , am la munti aici
).gif)
timp sa am si chef de ei

CITAT(Pisik @ 10-08-2006, 01:30 AM)

Neatza!
Am ajuns si eu f matinal la servici, diseara ma intalnesc cu 2 prietene dragi, e ziua uneia din ele si trebuie sa le dau si invitatiile. Sper sa fiu mai cuminte ca ieri. Am inceput cu "marele" meu dejun de 8p (de luni gata, ca termin cu pastilele), pt pranz am pui de 3p cu salata si exquisa fructe - 2p si pepene verde, care sper sa ma tina sa nu pap tampenii diseara
Pupici dulci si o zi frumoasa!
Buna si tie

Eu cred ca ma duc la culcare
Sa aveti o zi buna fetelor si fara excese