Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnal Alandana
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
ina_ceva
CITAT(alandana @ 22-03-2007, 12:03 PM) *

Normal ca am nevoie de voi. Ieri am iesit cu o prietena si mi-a spus ca m-am indepartat de toata lumea. Incercand sa imi refac casnicia si datorita faptului ca sotului meu nu-i placea sa am relatii in afara casei ( relatii cu persoane de acelasi sex) am inceput sa-mi neglijez prietenele. am facut asta si in viata reala si pe net. Si cred ca am facut o mare prostie.

Crezi ca e prea tarziu sa reiei relatiile de prietenie? Eu zic sa incerci.
alandana
Am doi baieti - Anton - care nu are nevoie de dieta - si Mihaitza - care e pe dieta de ceva vreme - intr-un mod ma bland asa ca pentru un copil.

Aici - neffind WW pot scrie si lucruri personale - doar e jurnalul meu.
Sa va spun doua povesti cu Anton - baiatul meu de 11 ani.
1. El e slabut si mananca foarte inteligent - cum vede ca a luat putin in greutate intra automat si fara sa anunte la dieta. Normal ca fiind in crestere le cresc si kilogramele dar ei arata la fel de slabi. De asta vara el nu s-a mai cantarit si era foarte mandru ca are 1.45 si 43 kg. Si isi tot batea joc de cel mare ca el are 43 kg si cel mare 62. Si se suie pe cantar acum vreo doua zile tocmai cand se lauda mai cu foc ce slab e el. Si cantarul ii arata 48 kg. A iesit din baie socat.
2. Marti are meditatie la engleza - eu ma duc il iau la 5 fara 10, il duc si il iau la 6. Martea asta uitand ca are meditatii mi-am dat intalnire cu o prietena la 4. Mi-am amintit tarziu de meditatie asa ca am ajuns la 5:10 la profesoara. M-am dus inapoi la prietena mea si la 6:10 urma sa ma duc sa-l iau. Dar m-am luat cu vorba si am ajuns la 6:20. Cum nu era la locul de intalnire m-am gandit ca s-a plictisit si a plecat acasa cu autobuzul. Ajung acasa ( deja ma gandeam ce scandal imi face) nici uram de Anton. Astept vreo 20 min - nimic. Ma sui in masina si ma intorc la locul de intalnire. Era deja ora 7. Iar el statea cuminte si rabdator. Si il intreb: Bine, dar daca ai vazut ca nu apar nu te-ai gandit sa iei autobuzul?
Si imi zice; Daca ai spus ca vii sa ma iei, nu am plecat.
Nu i s-a parut deloc ciudat ca a trebuit sa ma astepte.

Mihaitza - are tot 62 kg desi s-a mai inaltat de atunci. Deci practic a mai slabit. Are acum 1.58 si 62 kg. Inca cativa cm sa cresca si va fi bine. A renuntat la snacksuri de tot singura slabiciune pe care o mai are e ciocolata dar incearca sa nu faca excese.

CITAT(bubbles @ 22-03-2007, 02:06 PM) *

asta nue bine...pai ce avea el impotriva sa mentii relatiile cu prietenele tale? nu ai un baiat mihaita ca parca si el era la dieta blum.gif

El considera ca fiind o femeie maritata si cu copii nu e cazul sa intretin relatii de prietenie - la ce mi-ar folosi - ceva in genul asta, cred. Sa nu ajung sa povestesc din casa, poate sau tinand cont ca am servic, copii si sot de ingrijit nu ar trebui sa cedez din timpul dedicat lor unor straine ( din punctul lui de vedere). El nu are prieteni si considera ca nu ai nevoie de prieteni - ca numai familia conteaza.

Eu nu zic ca familia nu e pe primul loc dar ... si prietenii fac parte dintr-o familie - putin largita.
bubbles
da..pai eu consider ca si prietenii tb sa faca parte din viata unui om wacko.gif iar de baiatul tau anton ce sa zic...imi place tare mai ales ca a asteptat rabdator si nu a plecat de la locul vostru de intalnire..mai rar asa copii wink1.gif
himere2005
alandana, barbatii nostri sunt cumva frati? grin.gif lasand gluma la o parte, crezi ca am sanse cumva sa-l aduc cu picioarele mai pe pamant? si ce tactica ai folosi, poate ma gandesc ca vezi lucrurile altfel decat mine blum.gif
alandana
CITAT(himere2005 @ 22-03-2007, 02:41 PM) *

alandana, barbatii nostri sunt cumva frati? grin.gif lasand gluma la o parte, crezi ca am sanse cumva sa-l aduc cu picioarele mai pe pamant? si ce tactica ai folosi, poate ma gandesc ca vezi lucrurile altfel decat mine blum.gif

Crezi ca eu sunt cea mai indicata sa-ti vorbesc despre tactici? sad.gif
Cred ca sinceritatea si dragostea - atat timp cat ma exista si nu e macinata de frustrari sunt singurele tactici care pot fi aplicate. Am observat ca tu esti o fata vesela si optimista si din postarile tale se simte ca sotul tau este altfel - prea preocupat de slujba, prea obosit ca sa mai "enjoy" viata.
Am inteles ca munceste zilnic pana seara tarziu - dar asta nu inseamana ca nu trebuie sa invete sa se relaxeze si sa se distreze.
Trebuie sa va creati momente pentru voi doi - si momente pentru voi trei. Si nu din an in paste - ideal ar fi macar o data pe saptamana.
alandana
Sa ma mai laud un pic cu baietii

Imagine

Imagine
Tulip
sunteti toti trei niste frumosi! give_rose.gif

esti o mamica ff. tanara....cred ca sunt mandrii baietii tai wink1.gif
alandana
Imagine

si o poza noua cu cel mic
Andreea-Rodica
Sa-ti traiasca baietii, si tu alaturi de ei! Sunt niste frumosi! hug.gif
alandana
Sunt tare mandra de mine - ieri am reusit sa ma mentin in puncte - nu am economisit dar... nici nu am depasit.

Iar azi - pana acum m-am descurcat. E deja ora 11. Acum ma duc in vama asa ca sigur o sa fiu in siguranta si pentru pranz. Cel mai greu pentru mine este sa nu cedez seara cand ajung acasa. daca cumva e mancare facuta sau daca a adus fratele meu pizza sau shaorma sau alte prostii de astea din oras.

Week-endul asta dupa ce fac curatenie am sa va pun poze din casa mea.
himere2005
ma uitam la anton ce s-a maturizat de cand nu l-am vazut smile.gif maine-poimaine le creste mustacioara grin.gif cum te simti ca mama cand ii vezi ca ies din copilarie cumva si intra in alta etapa a vietii?
alandana
Ma bucur cand ii vad ca sunt fericiti si imi place sa ii urmaresc formandu-si personalitatea. Ma bucur de succese, incerc sa-i ajut cand le e greu. Cand erau mititei ma gandeam cu groaza ca vor creste si nu vor mai fi asa de dragalasi. Dar fiecare varsta are farmecul ei. Si e grozav ca sunt mari si ne intelegem. Suntem foarte apropiati si imi place ca uneori pleaca la intalnire cu fete si se aranjeaza si sunt asa de amuzanti iar altadata stau sa se alinte ca niste copii mici.
alandana
Dupa cum am promis poze din apartamentul meu - asta e livingul meu ( eu locuiesc in aceeasi casa cu fratele si cumnata si parintii - dar fiecare avem fiecare si un apartament al nostru - avem un living mare comun, piscina comuna, bucataria, spalatoria, boxele, o sala pentru petreceri si biliard )

Imagine

Restul de poze sunt in yahoo - pentru ca e prea greoi de pus aici imagini ( sau eu sunt greoaie la minte si nu pricep cum se face)
Sexymom
Fata sunt superbi baietii tai, ce ai facut tu sa ai asa baieti si eu nu am fost in stare sa fac macar unul? devil.gif
vad ca esti mandra de ei, asa cum sunt eu de fetele mele. Citeam cate kg au baietii tai si la ce varsta.
Iti scriu si eu ca Bianca are numai 10 ani, 1,5o inaltime si 32 de kg.
E asta:( cu soa-sa bineinteles).Sora-sa are 6 ani si 2 luni si 18 kg sad.gif

Imagine

Numai picioarele ei au 1 metru.Dupa cum se vede in poze.
Imagine

)).gif Poze cu livingul iti pun dupa ce vine femeia si face curat ca e un balamuc la mine de nu iti imaginezi, si e de inteles daca stau toata ziua si vb. cu voi )).gif Al tau arata minunat, nu se vede ca ai copii, eu dorm cu creioane si gume in pat, calc pe mingii in drum spre wc- si sub buretele de la bucatarie am paienjeni din palstic , gandaci din plastic si langostine din plastic, melci nu am , si chiar imi doresc vreo 2 bucati lol.gif lol.gif lol.gif
alandana
Sexymom - eu te urmaresc de pe idieta - esti o mama super tanara si optimista exact asa cum sunt si eu - si care refuza sa accepte ca avand doi copii ar trebui sa devina "femeie serioasa". Si eu mi-am dorit o fetita dar n-a fost sa fie. Eu o sa am nurori iar tu gineri - desi am inteles ca tu inca mai incerci.
Anton are 11 ani , 1.55 si 48 kg . Cu cel mare am avut ( si inca mai am) probleme cu greutatea - are 1.60 si 62 kg. Problema era ca avea 62 kg si cand avea 1.50 - dar de atunci isi supravegheaza alimentatia - a renuntat la snaksuri si sucuri. Dar fetitele cu care vorbesc sunt toate atat de subtirele - si isi supravegheaza alimentatia - eu nu-mi amintesc la varsta lor sa ma fi gandit la silueta - dar in zilele astea silueta a devenit o obsesie.
In legatura cu ordinea - ai mei au pasiunea calculatoarelor asa ca singura dezordine pe care o fac sunt hainele aruncate la ei in camera si pe care i-am invatat sa si le mai stranga si carti si CD -uri peste tot ( la ei in camere). Dar cum au prietene le e cam jena sa lase dezordine pentru ca ii mai viziteaza - iar regula mea e ca eu fac ordine numai sambata. Deci in rest depinde de ei. Livingul si dormitorul meu sunt raspunderea mea iar ei au fiecare camera lor de pastrat.

Iar relatia ta cu sotul tau ... ma innebuneste pur si simplu. Sunteti o familie minunata dar tu stii asta foarte bine.

CITAT(Sexymom @ 25-03-2007, 09:36 PM) *

Fata sunt superbi baietii tai, ce ai facut tu sa ai asa baieti si eu nu am fost in stare sa fac macar unul? devil.gif
vad ca esti mandra de ei, asa cum sunt eu de fetele mele. Citeam cate kg au baietii tai si la ce varsta.
Iti scriu si eu ca Bianca are numai 10 ani, 1,5o inaltime si 32 de kg.
E asta:( cu soa-sa bineinteles).Sora-sa are 6 ani si 2 luni si 18 kg sad.gif

Imagine

Numai picioarele ei au 1 metru.Dupa cum se vede in poze.
Imagine

)).gif Poze cu livingul iti pun dupa ce vine femeia si face curat ca e un balamuc la mine de nu iti imaginezi, si e de inteles daca stau toata ziua si vb. cu voi )).gif Al tau arata minunat, nu se vede ca ai copii, eu dorm cu creioane si gume in pat, calc pe mingii in drum spre wc- si sub buretele de la bucatarie am paienjeni din palstic , gandaci din plastic si langostine din plastic, melci nu am , si chiar imi doresc vreo 2 bucati lol.gif lol.gif lol.gif

Ce elasticitate - face gimnastica?
Sexymom
CITAT(alandana @ 26-03-2007, 11:32 AM) *

Iar relatia ta cu sotul tau ... ma innebuneste pur si simplu. Sunteti o familie minunata dar tu stii asta foarte bine.

Multumesc Alandana.Adevarul este ca il iubesc cu toata puterea sufletului, mai ales cand vb. singura in casa si el sta asa :
Imagine
Ce elasticitate - face gimnastica?

Bianca nu face gimnastica, dar face dansuri flamenco,baschet, tenis si judo.

Nessie
CITAT(alandana @ 25-03-2007, 05:54 PM) *
Restul de poze sunt in yahoo - pentru ca e prea greoi de pus aici imagini ( sau eu sunt greoaie la minte si nu pricep cum se face)

Foarte bine arata livingul tau. w00t.gif Am cautat in linkul de la semnatura ta sa vad si restul pozelor, dar nu le-am gasit. unsure.gif Nu e albumul public?
alandana
Nu stiu ce am facut - le-am pus de acasa pe yahoo dar acum vad ca nu apar - o sa verific diseara.
alandana
Azi nu am facut abuzuri alimentare - chiar dimpotriva - asa ca sper ca fiind de luni sa ma tina asa tina toata saptamana. Nu stiu la voi cum e dar eu de ce incerc sa mananc corect si sa imi numar punctele parca de aia imi e foame continuu si numai la mancare ma gandesc. Chiar de azi imi propusesem sa nu ma mai chinui si sa mananc numai cand imi este foame si sa numar punctele disciplinata pe masura ce le consum. Bineinteles evitand toate ingrasacioasele.
2 cafele - 1 p
2 mere - 0 p
1 iaurt - 3 p
cereale fitnes 50 g - 3 p
Orice as mai manca de acum - nu depasesc. De obicei seara eu mananc un gratar si o salata - daca nu ma tenteaza nimeni cu cine stie ce mancaruri.

Cred ca maine am sa ma risc sa manac acasa micul dejun si sa las iaurtul pentru la servici.
alandana
Deci - luni
1 iaurt Activia - 2 p
50 g cereale - 3 p
2 cafele 1 p
2 mere -0 p
1 piept de pui - 3 p
salata+rosie + 1 lgta ulei - 1 p
1 felie paine - 1 p
1 felie sunca - 1 p

12 p

marti
1 ou - 2 p
1 lta ulei - 1 p
1 felie branza - 2 p
rosie - 1 p
1 felie paine - 2 p
2 cefele - 1p
1 pizza - 8 p
2 mere

17 p

Sper sa reusesc azi sa nu depasesc punctele - deja sunt la limita
alandana
Imi este asa o ciuda pe mine si asa o rusine de fetele depe WW. Dar trebuie sa recunosc sincer - am o mare problema cu WW - nu sunt in stare sa stau in puncte. Cred ca eu sunt mai curand genul care slabeste cu regimuri radicale si mentine cu WW. Pentru ca sunt o nesimtita si jumatate si mananc cuminte pana cand cedez la diverse pofte ingrasacioase. Imi e asa o ciuda pe mine. De azi a,m trecut la regim disociat. Eu ori tin regim ori nu fac nimic.

Voi incepe cu fructe si legume.
Tzutzi80
Stai linistita si continua WW. Eu am reusit sa ma mentin in puncte doar dupa aproape 4 saptamani. Prima cel putin....a fost dezastru
alandana
Tzutzi - eu incerc asta de 3 ani. Si de fapt niciodata nu am reusit. Eu am slabit cu alte regimuri si am mentinut cu ww.
anca veselie
sunt de acord cu tine! si eu cu ww ma mentin, sau slabesc f putin, dar dupa un anumit prag nu mai dau jos.
alandana
Anca - cred ca e si faptul ca noi suntem la limita de jos a greutatii ideale. Desi Michelle a scazut sub limita normala cu WW.
Probabil ca cine are mai multe kilograme de slabit le poate da jos cu WW dar daca deja esti bine si vrei sa fii slaba WW nu e cea mai indicata metoda. Tot un pic de infometare te rezolva. devil.gif
Nessie
CITAT(alandana @ 28-03-2007, 01:49 PM) *

Tzutzi - eu incerc asta de 3 ani. Si de fapt niciodata nu am reusit. Eu am slabit cu alte regimuri si am mentinut cu ww.
Exact asa am patit si eu. Cu ww nu am slabit decat in perioadele cand mancam exagerat de putin, 12-15p din 19. Am mai slabit cu Monti, dar intr-un timp mai indelungat.

De ce nu incerci sa-ti faci tu un regim? Gandeste-l pe o saptamana si ai grija sa incluzi toate gamele de alimente sanatoase, sa te incadrezi in calorii si sa iti presari din cand in cand si cate o gustare pe sufletul tau (cateva patratele de ciocolata de exemplu). Mie acum asta mi se pare cea mai buna metoda.
Sunt in a 3 saptamana de cand mi-am facut singura meniul, am bagat ce stiu ca imi place sa mananc si ma simt bine. Am slabit 1.5 kg pana acum.
alandana
Asa am facut din septembrie pana acum si nu m-am ingrasat ( dar nici n-am slabit ) nici un kilogram. Acum vreau sa scap si de ultimele kilograme. Problema e ca ce imi place mie ingrasa si problema si mai mare e ca nu ma pot opri cand imi place ceva. sad.gif
anca veselie
devil.gif daaa, si eu am aceeasi problema. nu ma pot opri la o patratica sau o imbucatura de ceva bun.
da, trebuie un pic de foame. eu am mai incercat si south beach, dar mancam cam prea mult din alimentele permise si tu nu obtineam rezultatele dorite.
alandana
Regim alimentar disociat

Regimul este alternant, trei zile cu alimente yang, trei zile cu alimente yin. Regimul se tine strict, cel putin 90 de zile, si in functie de greutatea dorita, se poate prelungi corespunzator, avand in vedere ca se slabeste in medie 2 kg pe saptamana.

Alimente yang

Trei zile consecutiv se consuma alimente proteice.
Cantitati pentru o zi:
300-400 g carne de pui, vita sau peste, fiarta, la gratar sau la cuptor.
300 g iaurt, 300 g branza de vaci, 2 litri lichid (apa sau ceai de plante), un ou fiert.
Dupa fiecare masa se bea o cana de ceai fierbinte.

Alimente yin

Trei zile consecutiv se consuma alimente vegetale.
Cantitati pentru o zi:
600 g legume sub forma de salate, ciorbe, supe (cu putin ulei de masline, lamaie, bors sau otet pentru gust acrisor) sau sub forma de mancare, la cuptor, ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume).
200-300 g fructe (mai putin struguri, pere, fructe uscate).
500 ml suc de rosii sau suc de fructe.
100 g paine graham sau 200 g fulgi de porumb.
2 litri apa minerala plata sau ceai de plante.
Dupa fiecare masa, se bea o cana de ceai fierbinte. Este bine sa se manance cea mai mare cantitate de alimente in prima parte a zilei. Dupa ora 20, nu se mai mananca nimic. Se pot bea doar lichide.

Pot jura ca am ami pus mesajul asta o data. Dar cum nu-l gasesc.

Deci de azi la dieta Yin Yang - 90 zile pare cam mult dar daca dau jos 2 kg pana inainte de Pasti - nu-l mai las si il tin 90 zile cum scrie la carte.

Nu inteleg o chestie - 300 g carne + 300 g iaurt + 300 branza+ 1 ou ??????? Nu e cam mult?
Nessie
Mai este si aici regimul asta: Alimente Yang si Yin. poate te ajuta...

CITAT(alandana @ 28-03-2007, 04:05 PM) *
Nu inteleg o chestie - 300 g carne + 300 g iaurt + 300 branza+ 1 ou ??????? Nu e cam mult?
Eu parca tineam minte ca 300g de toate, insumate.
anca veselie
amaliei i-a dat doctorul 300 insumate.
nu este mult, pt ca papi branza degresata si iaurt mai slab.
plus ca mi se pare fff putin sa papi doar 300g de br de vaci, sa zicem. mori de foame.
alandana
Am gasit lista alimentelor permise si gradul de dificultate pt. cine este interesat.

Dualitatea Yin-Yang caracterizeaza orice aspect, fenomen sau fiinta. In general, intr-o situatie data sau intr-o anumita fiinta la un moment dat, predomina una sau alta dintre cele doua energii.

O persoana isi poate amplifica anumite calitati de tip Yin sau Yang consumand alimente care au preponderenta corespunzatoare. Insa, in general, modul de alimentatie actual duce la o amplificare excesiva a energiilor Yin, avand ca urmare cresterea incidentei unor boli de natura Yin, cum sunt tumorile, diabetul, reumatismul.
Va prezentam in continuare lista polaritatii unor alimente uzuale (exista trei grade de polaritate – moderat, accentuat si extrem):

Yin (-)
Yang (+)

Cereale
Moderat yin: porumb
Extrem de yin: cereale încolțite, pâine albă, produse de patiserie din făină albă
Moderat yang: grâu, orez, orz, ovăz, secară
Accentuat yang: hrișcă, mei
Extrem de yang: germeni de cereale, orez sălbatic

Legume
Moderat yin: salată verde, ardei kapia, ardei gras, păstârnac, frunze de țelină, untișor, linte, bob, mazăre verde
Accentuat yin: fasole, ciuperci, sfeclă roșie, gogoșar, usturoi
Extrem de yin: roșii, vinete, cartofi, castraveți, bame
Moderat yang: varză albă, ceapă, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze și rădăcini de păpădie, napi, gulii, rădăcină de țelină, spanac, anghinare, varză de Bruxelles
Accentuat yang: andive, conopidă, broccoli, dovleac, soia, năut, creson, alge marine, ceapă roșie, rădăcină de pătrunjel, morcovi, praz, urzici, varză creață
Extrem de yang: varză roșie

Fructe
Moderat yin: căpșune, caise, cătină albă, roșcove, dude, coarne, struguri, măsline verzi
Accentuat yin: cireșe, grepfrut, lămâi, pepene galben, prune, vișine, curmale, smochine, miez de nucă de cocos
Extrem yin: ananas, papaya, mango, portocale, mandarine, pere, piersici, pepene verde, arahide
Moderat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacăze negre, rodii, măsline negre, castane
Accentuat yang: mere, afine, zmeură, merișor, coacăze roșii, fructe de dracilă, nuci, alune
Extrem yang: mere pădurețe, migdale, fistic

Lactate
Moderat yin: lapte dulce, lapte bătut, sana, zer, iaurt, chefir, cașcaval Camembert
Accentuat yin: brânză de vaci, lapte de bivoliță, caș dulce, urdă dulce, cașcaval tare
Extrem yin: smântână, unt, brânză topită, cașcaval moale
Moderat yang: lapte de capră, brânză de Olanda, Roquefort, șvaițer Gruyere
Accentuat yang: brânză de capră, unt clarificat (ghee)

Carne, pește
Moderat yin:
Accentuat yin:
Extrem yin:
Moderat yang: creveți, heringi, somon, sardine
Accentuat yang: icre, caviar
Extrem yang: fazan

Condi-mente
Moderat yin: fenicul, măghiran
Accentuat yin: oțet din lemn, roiniță, vanilie
Extrem yin: semințe de mac
Moderat yang: nucșoară, mărar, anason, cimbrișor, ceapă, arpagic, tarhon, mentă, frunze de pătrunjel, muștar alb, leuștean, leurdă
Accentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, șofran, salvie, dafin, hrean, muștar negru, piper, usturoi, scorțișoară, cardamom, schinduf
Extrem yang: rozmarin, cuișoare, sovârf, ghimbir, ghințură, sare marină nerafinată

Băuturi
Moderat yin: apă, sifon, ceai de măceșe, ceai de cătină
Accentuat yin:
Extrem yin: cafea, ciocolată, coca-cola, sucuri de fructe yin, sucuri cu zahăr, alcool
Moderat yang: cafea de năut, cafea de cicoare, ceai japonez (Bancha), ceai de mușețel, pelin, cimbru, cimbrișor, rozmarin
Accentuat yang: ceai de busuioc, suc de mere
Extrem yang: ginseng

Alte produse
Moderat yin: drojdie, miere
Accentuat yin: zahăr brun, oțet de mere, borș, ulei de nucă de cocos
Extrem yin: ciocolată, cacao, zahăr, frișcă, jeleuri, murături, înghețată, sirop, pastă de tomate, marmeladă, bomboane, unt de arahide
Moderat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de migdale
Accentuat yang: ouă fecundate, ulei de rapiță, ulei de muștar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pastă de susan (tahini), semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui
Extrem yang: polen apicol, semințe de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la rece
anca veselie
am mai cauta-o pe net si am gasit tot cu 300br/ 30 iaurt/ 300 carne
alandana
Dra lista de mai sus m-a bagat in ceata - cum adica merele sunt yang si portocalele Yin ( eu astea le-am mancat azi 1+1)
Cartofii sunt extrem de yin - adica sunt buni in zilele de legume?
Painea si produsele de patiserie sunt extrem de yin?
anca veselie
da, stiu ca te baga in ceata. cura este impropriu denumita yin yang deoarece, dupa cum ai observat, sunt si legume, fructe yang.
in zilele de legume poti manca un cartof mic, dar nu f multi.
in nici un caz paine si prod de patiserie.
de clasificarea respectiva tii cont in general. citeste ce spune inaintea enumerarii.
eu mai trisez cu niste seminte de dovleac sau halva in timpul zilelor yang, dar nu e f corect, mai ales cu halvaua.
alandana
GEORGE OHSAWA'S PRIMARY ATTRIBUTES OF A HEALTHY HUMAN

BEING:VITALITY - All the energy needed to accomplish that which is desired.

GOOD APPETITE - Not only for food, but for life itself, which can be satisfied without extravagance.

DEEP AND PEACEFUL SLEEP - To be fully rested with no more than six hours of sleep in a day.

GOOD MEMORY - Which is a reflection of the harmonious functioning of the nervous system and its capacity to recall past experiences and events as instruction for the future.

GOOD HUMOR - A capacity to appreciate the paradoxical qualities of life and not to cling to unpleasant experiences.

MOOD OF JUSTICE - A deep appreciation of the order of Nature and an understanding of cause and effect; the capacity to see long-range results of our daily actions.

alandana
Destul cu dieta e ziua de azi. Azi mi-am cumparat un costum de la Benetton - pantaloni si sacou - marimea 40.
Ieri am fost sa-mi iau pantofi dar nu am gasit nimic sa-mi placa - mai incerc si azi. Vreau pantofi cu toc de 6-7 cm comozi si neaparat fara varf rotund - in pantofii astia cu varf rotund am impresia ca picioarele arata mai grasute. Toti sunt foarte accesorizati - cu strasuri, paiete si alte dantle.
Nessie
Eu prefer pantofii cu bot rotund, pentru ca sunt mai lata in dreptul degetelor. Dupa cateva purtari, toti pantofii ascutiti fac niste gogosele acolo si arata urat. wacko.gif
Eu am gasit pantofi pe rotund simpli, doar cu o fundita mica. Daca doar zorzoanele te impiedica sa nu iti iei pantofi rotunzi, cred ca o sa gasesti ceva frumos daca mai cauti. wink1.gif

Sa porti sanatoasa costumasul. floare.gif
alandana
Prima zi a trecut - regimul meu este ceva intre disociat si Yin Yang
Am mancat mai multe fructe decat e indicat in Yin Yang - dar nu am mancat cereale deloc.
1 portocala
2 mere
1 banana
1 salata verde
1 rosie
1/2 lamaie ( in salata)
1 l ceai verde
1.5 l apa.
Dar acum imi dau seama ca am baut cafeaua cu zahar dimineata.

Azi e a doua zi
1 portocala
1 mar
1 banana
O sa iau o punga de legume congelate sa imi fac mancare diseara. Nu stiu daca sa-mi iau si o chifla graham ( ar ruina ideea de regim disociat)

Ieri mi-a fost foame pana pe la ora 2 dar dupa ora 2 mi-a trecut complet foamea. Sper sa nu reapara azi.
Maine daca nu lesin dupa 3 zile de fructe si legume o sa ma duc si la sala.

Cand va vad atat de hotarate mi-e jena sa nu fiu la fel ca voi. blushing.gif

Si eu am picioarele mai late decat as dori - dar imi cumpar pantofi cu bot patrat - nu rotund si o idee mai mari - ca sa nu se deformeze - cand ii cumpar ii aleg astfel incat sa nu ma stranga. Exista si calapoade mai late.
anca veselie
vad ca l-ai personalizat. nu-s cam putine legume? mai era si niste suc de rosii.
cred totusi ca si grahamul ala are un rost, eu pap cam 50g in mod normal.
spor! pupic.gif
alandana
Pai sunt cam putine - dar nu prea stiu ce legume sa manac - diseara imi fac niste legume oparite. Salata. Nu prea eram pregatita de regimul asta. Azi daca mi-e foame trag o fuga pana la OMV si imi iau o salata. Sucul de rosii nu-mi place. Imi plac rosiile dar nu si sucul de rosii. O sa dau o fuga sa-mi iau o chifla graham.
Acum ma uit pe calendar si-mi dau seama ca Vinerea Mare pica intr-o zi proteica. Cred ca totusi o sa tin post in Vinerea Mare asa ca voi tine o zi in plus cu legume. Astfel ca Pastele pica in perioada proteica - ceea ce e bine.
Anca - ai de gand sa tii regimul 90 zile? De ce oare 90 zile?
Pisik
CITAT(alandana @ 29-03-2007, 12:41 PM) *

Pai sunt cam putine - dar nu prea stiu ce legume sa manac - diseara imi fac niste legume oparite. Salata. Nu prea eram pregatita de regimul asta. Azi daca mi-e foame trag o fuga pana la OMV si imi iau o salata. Sucul de rosii nu-mi place. Imi plac rosiile dar nu si sucul de rosii. O sa dau o fuga sa-mi iau o chifla graham.
Acum ma uit pe calendar si-mi dau seama ca Vinerea Mare pica intr-o zi proteica. Cred ca totusi o sa tin post in Vinerea Mare asa ca voi tine o zi in plus cu legume. Astfel ca Pastele pica in perioada proteica - ceea ce e bine.
Anca - ai de gand sa tii regimul 90 zile? De ce oare 90 zile?

Dana, nu te supara pe mine, dar mie mi se pare ca te chinui. La cat de putin ai tu de dat jos (mai mult de mentinut parerea mea) nu cred ca are rost sa te strofoci atata...parerea mea
anca veselie
daca nu-ti place sucul de rosii bea suc de fructe fara zahar.
cred ca 90 zile pt schimbare de metabolism wacko.gif
si la mine vinerea mare pica in zi proteica, asa ca voi manca tot vegetale.
de paste o sa manac normal, ar fi chiar naspa sa mananc doar carne, ou si branza )).gif dar cred ca dupa paste il iau de la capat, ca ma simt destul de ok cu regimul asta.
alandana
Stiu ca pare un chin prea mare pentru 4 kg dar nu stii ce incapatanate sunt. Le am din septembrie anul trecut si refuza sa se clinteasca de pe mine .
Regimul asta cu 3 zile legume, 3 zile proteine pare OK. Dupa ce ajung la 48 revin la o dieta echilibrata -
Ca povestea cu schimbatul metabolismului nu o cred. Te nasti cu un metabolism si mori cu el de gat.

Greu am scazut si de la 61 la 54 - a durat din martie pana in august anul trecut - alternam regimuri drastice cu perioade de WW.
anca veselie
eu cred ca depinde si de schimbarile din organism. de exemplu cand fumam slabeam mai repede, cand m-am lasat de fumat m-am ingrasat. poate nu schimba metabolismul, dar iti schimba ceva.

mie nu mi se pare prea mare chinul, eu abia am scapat de 3.5 kg din 8 ianuarie. uite ce greu le dam jos, si ce repede se depun...
alandana
Deci
Pana acum
1 mar
1 portocala
1 banana mica
1 l ceai verde
1 l apa
cafeaua de dimineata cu zahar ( sa nu uit sa-mi iau zaharina acasa)
Nici nu stiu cum de nu lesin de foame. Dar chiar nu imi este chiar asa de foame.
anca veselie
blink.gif doar atat?
cu legumele ce faci? blum.gif
baga o salata, ceva.
alandana
Acuma - plec acasa si legumesc. Pana diseara nu mai mananc fructe - numai legume. Nu crezi ca e incredibil cat de putina mancare ai nevoie?
Maine merg si eu la sala - cred ca am sa-mi cumpar niste fructe uscate pentru energie.
anca veselie
da, este incredibil. tot porneste din capul nostru smile.gif pofte, chestii. tot timpul ne gandim ce sa mancam sad.gif
regimul zice ca nu ai voie struguri pere si fructe uscate. ia-ti niste curmale si eventual nuci, ca-ti dau energie.
alandana
Incerc sa pun o poza cu mine in costum de baie - asta vara - aveam 52 kg .
Nu reusesc - nu merge Imageshack si am pus-o in attachemnt - dar nici asa nu merge. Cred ca ii e prea rusine calculatorului.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.