alandana
22-03-2007, 12:34 PM
Am doi baieti - Anton - care nu are nevoie de dieta - si Mihaitza - care e pe dieta de ceva vreme - intr-un mod ma bland asa ca pentru un copil.
Aici - neffind WW pot scrie si lucruri personale - doar e jurnalul meu.
Sa va spun doua povesti cu Anton - baiatul meu de 11 ani.
1. El e slabut si mananca foarte inteligent - cum vede ca a luat putin in greutate intra automat si fara sa anunte la dieta. Normal ca fiind in crestere le cresc si kilogramele dar ei arata la fel de slabi. De asta vara el nu s-a mai cantarit si era foarte mandru ca are 1.45 si 43 kg. Si isi tot batea joc de cel mare ca el are 43 kg si cel mare 62. Si se suie pe cantar acum vreo doua zile tocmai cand se lauda mai cu foc ce slab e el. Si cantarul ii arata 48 kg. A iesit din baie socat.
2. Marti are meditatie la engleza - eu ma duc il iau la 5 fara 10, il duc si il iau la 6. Martea asta uitand ca are meditatii mi-am dat intalnire cu o prietena la 4. Mi-am amintit tarziu de meditatie asa ca am ajuns la 5:10 la profesoara. M-am dus inapoi la prietena mea si la 6:10 urma sa ma duc sa-l iau. Dar m-am luat cu vorba si am ajuns la 6:20. Cum nu era la locul de intalnire m-am gandit ca s-a plictisit si a plecat acasa cu autobuzul. Ajung acasa ( deja ma gandeam ce scandal imi face) nici uram de Anton. Astept vreo 20 min - nimic. Ma sui in masina si ma intorc la locul de intalnire. Era deja ora 7. Iar el statea cuminte si rabdator. Si il intreb: Bine, dar daca ai vazut ca nu apar nu te-ai gandit sa iei autobuzul?
Si imi zice; Daca ai spus ca vii sa ma iei, nu am plecat.
Nu i s-a parut deloc ciudat ca a trebuit sa ma astepte.
Mihaitza - are tot 62 kg desi s-a mai inaltat de atunci. Deci practic a mai slabit. Are acum 1.58 si 62 kg. Inca cativa cm sa cresca si va fi bine. A renuntat la snacksuri de tot singura slabiciune pe care o mai are e ciocolata dar incearca sa nu faca excese.
CITAT(bubbles @ 22-03-2007, 02:06 PM)

asta nue bine...pai ce avea el impotriva sa mentii relatiile cu prietenele tale? nu ai un baiat mihaita ca parca si el era la dieta

El considera ca fiind o femeie maritata si cu copii nu e cazul sa intretin relatii de prietenie - la ce mi-ar folosi - ceva in genul asta, cred. Sa nu ajung sa povestesc din casa, poate sau tinand cont ca am servic, copii si sot de ingrijit nu ar trebui sa cedez din timpul dedicat lor unor straine ( din punctul lui de vedere). El nu are prieteni si considera ca nu ai nevoie de prieteni - ca numai familia conteaza.
Eu nu zic ca familia nu e pe primul loc dar ... si prietenii fac parte dintr-o familie - putin largita.
Sexymom
25-03-2007, 08:36 PM
Fata sunt superbi baietii tai, ce ai facut tu sa ai asa baieti si eu nu am fost in stare sa fac macar unul?
vad ca esti mandra de ei, asa cum sunt eu de fetele mele. Citeam cate kg au baietii tai si la ce varsta.
Iti scriu si eu ca Bianca are numai 10 ani, 1,5o inaltime si 32 de kg.
E asta:( cu soa-sa bineinteles).Sora-sa are 6 ani si 2 luni si 18 kg

Numai picioarele ei au 1 metru.Dupa cum se vede in poze.

).gif)
Poze cu livingul iti pun dupa ce vine femeia si face curat ca e un balamuc la mine de nu iti imaginezi, si e de inteles daca stau toata ziua si vb. cu voi
).gif)
Al tau arata minunat, nu se vede ca ai copii, eu dorm cu creioane si gume in pat, calc pe mingii in drum spre wc- si sub buretele de la bucatarie am paienjeni din palstic , gandaci din plastic si langostine din plastic, melci nu am , si chiar imi doresc vreo 2 bucati
alandana
28-03-2007, 03:05 PM
Regim alimentar disociat
Regimul este alternant, trei zile cu alimente yang, trei zile cu alimente yin. Regimul se tine strict, cel putin 90 de zile, si in functie de greutatea dorita, se poate prelungi corespunzator, avand in vedere ca se slabeste in medie 2 kg pe saptamana.
Alimente yang
Trei zile consecutiv se consuma alimente proteice.
Cantitati pentru o zi:
300-400 g carne de pui, vita sau peste, fiarta, la gratar sau la cuptor.
300 g iaurt, 300 g branza de vaci, 2 litri lichid (apa sau ceai de plante), un ou fiert.
Dupa fiecare masa se bea o cana de ceai fierbinte.
Alimente yin
Trei zile consecutiv se consuma alimente vegetale.
Cantitati pentru o zi:
600 g legume sub forma de salate, ciorbe, supe (cu putin ulei de masline, lamaie, bors sau otet pentru gust acrisor) sau sub forma de mancare, la cuptor, ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume).
200-300 g fructe (mai putin struguri, pere, fructe uscate).
500 ml suc de rosii sau suc de fructe.
100 g paine graham sau 200 g fulgi de porumb.
2 litri apa minerala plata sau ceai de plante.
Dupa fiecare masa, se bea o cana de ceai fierbinte. Este bine sa se manance cea mai mare cantitate de alimente in prima parte a zilei. Dupa ora 20, nu se mai mananca nimic. Se pot bea doar lichide.
Pot jura ca am ami pus mesajul asta o data. Dar cum nu-l gasesc.
Deci de azi la dieta Yin Yang - 90 zile pare cam mult dar daca dau jos 2 kg pana inainte de Pasti - nu-l mai las si il tin 90 zile cum scrie la carte.
Nu inteleg o chestie - 300 g carne + 300 g iaurt + 300 branza+ 1 ou ??????? Nu e cam mult?
alandana
28-03-2007, 03:17 PM
Am gasit lista alimentelor permise si gradul de dificultate pt. cine este interesat.
Dualitatea Yin-Yang caracterizeaza orice aspect, fenomen sau fiinta. In general, intr-o situatie data sau intr-o anumita fiinta la un moment dat, predomina una sau alta dintre cele doua energii.
O persoana isi poate amplifica anumite calitati de tip Yin sau Yang consumand alimente care au preponderenta corespunzatoare. Insa, in general, modul de alimentatie actual duce la o amplificare excesiva a energiilor Yin, avand ca urmare cresterea incidentei unor boli de natura Yin, cum sunt tumorile, diabetul, reumatismul.
Va prezentam in continuare lista polaritatii unor alimente uzuale (exista trei grade de polaritate – moderat, accentuat si extrem):
Yin (-)
Yang (+)
Cereale
Moderat yin: porumb
Extrem de yin: cereale încolțite, pâine albă, produse de patiserie din făină albă
Moderat yang: grâu, orez, orz, ovăz, secară
Accentuat yang: hrișcă, mei
Extrem de yang: germeni de cereale, orez sălbatic
Legume
Moderat yin: salată verde, ardei kapia, ardei gras, păstârnac, frunze de țelină, untișor, linte, bob, mazăre verde
Accentuat yin: fasole, ciuperci, sfeclă roșie, gogoșar, usturoi
Extrem de yin: roșii, vinete, cartofi, castraveți, bame
Moderat yang: varză albă, ceapă, ridichi, dovlecei, fasole verde, frunze și rădăcini de păpădie, napi, gulii, rădăcină de țelină, spanac, anghinare, varză de Bruxelles
Accentuat yang: andive, conopidă, broccoli, dovleac, soia, năut, creson, alge marine, ceapă roșie, rădăcină de pătrunjel, morcovi, praz, urzici, varză creață
Extrem de yang: varză roșie
Fructe
Moderat yin: căpșune, caise, cătină albă, roșcove, dude, coarne, struguri, măsline verzi
Accentuat yin: cireșe, grepfrut, lămâi, pepene galben, prune, vișine, curmale, smochine, miez de nucă de cocos
Extrem yin: ananas, papaya, mango, portocale, mandarine, pere, piersici, pepene verde, arahide
Moderat yang: stafide, fragi, mure, gutui, coacăze negre, rodii, măsline negre, castane
Accentuat yang: mere, afine, zmeură, merișor, coacăze roșii, fructe de dracilă, nuci, alune
Extrem yang: mere pădurețe, migdale, fistic
Lactate
Moderat yin: lapte dulce, lapte bătut, sana, zer, iaurt, chefir, cașcaval Camembert
Accentuat yin: brânză de vaci, lapte de bivoliță, caș dulce, urdă dulce, cașcaval tare
Extrem yin: smântână, unt, brânză topită, cașcaval moale
Moderat yang: lapte de capră, brânză de Olanda, Roquefort, șvaițer Gruyere
Accentuat yang: brânză de capră, unt clarificat (ghee)
Carne, pește
Moderat yin:
Accentuat yin:
Extrem yin:
Moderat yang: creveți, heringi, somon, sardine
Accentuat yang: icre, caviar
Extrem yang: fazan
Condi-mente
Moderat yin: fenicul, măghiran
Accentuat yin: oțet din lemn, roiniță, vanilie
Extrem yin: semințe de mac
Moderat yang: nucșoară, mărar, anason, cimbrișor, ceapă, arpagic, tarhon, mentă, frunze de pătrunjel, muștar alb, leuștean, leurdă
Accentuat yang: ardei iute, busuioc, cimbru, chimen, coriandru, cicoare, șofran, salvie, dafin, hrean, muștar negru, piper, usturoi, scorțișoară, cardamom, schinduf
Extrem yang: rozmarin, cuișoare, sovârf, ghimbir, ghințură, sare marină nerafinată
Băuturi
Moderat yin: apă, sifon, ceai de măceșe, ceai de cătină
Accentuat yin:
Extrem yin: cafea, ciocolată, coca-cola, sucuri de fructe yin, sucuri cu zahăr, alcool
Moderat yang: cafea de năut, cafea de cicoare, ceai japonez (Bancha), ceai de mușețel, pelin, cimbru, cimbrișor, rozmarin
Accentuat yang: ceai de busuioc, suc de mere
Extrem yang: ginseng
Alte produse
Moderat yin: drojdie, miere
Accentuat yin: zahăr brun, oțet de mere, borș, ulei de nucă de cocos
Extrem yin: ciocolată, cacao, zahăr, frișcă, jeleuri, murături, înghețată, sirop, pastă de tomate, marmeladă, bomboane, unt de arahide
Moderat yang: halva de susan, halva de floarea-soarelui, ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de migdale
Accentuat yang: ouă fecundate, ulei de rapiță, ulei de muștar, ulei de ricin, ulei de soia presat la rece, pastă de susan (tahini), semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui
Extrem yang: polen apicol, semințe de susan, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui presat la rece