Sexymom
11-08-2006, 02:54 PM
O sa incerc sa va scriu cum e pe la mine, ce dificultati am avut in timpul in care am incercat sa ma integrez.
Nessie
11-08-2006, 02:57 PM
Interesant subiect, dar unde ai disparut? Iti asteptam povestirea!
S-a dus sa aduca subiectul
himere2005
11-08-2006, 03:08 PM
Sexymom
11-08-2006, 06:11 PM
Disparui putin ca sunt la socrii in vizita si bate la ochii daca stau prea mult pe net.
Sa incep.
Am plecat acum vreo 3 ani, cu acte in regula, serviciu, casa, ceva banuti. Am inscris copii la scoala si am inceput sa ma uit in jurul meu.
Multi romani plecati acolo unde alearga cainii cu covrigi in coada, majoritatea la negru, la cules, in constructii si femei in casa (menajere). Vb cu una , cu alta , intalnesc multe femei cu ASE-ul terminat care fac menaj in casa, au lasat in urma copii si barbat ca sa castige un ban frumos. In tara nu reuseau sa castige mai mult de 6,8 mil.
Am intalnit profesori de engleza , ingineri, stomatologi (barbati), care muncesc ca zilieri in constructii si stau in baraci cate un sezon intreg, dupa care se intorc acasa la familii.
Multi dintre ei , cu situatie buna , au ales calea emigrarii doar ca sa castige respectul celor din jur, sa simta ca sunt tratati cu respect, ca traiesc ca un OM.
Eu imi doresc sa raman in Spania, sa imi fac un rost, sa imi cumpar o casa. De ce? pt. ca aici este alta lume, oameni sunt mai calzi, zambitori, prietenosi, nu se uita in curtea vecinului, te respecta, te ajuta, mediul inconjurator este mai sanatos, mai curat, clima mai blanda. Nu a fost usor sa imi las familie , prieteni si sa plec , dar acum realizez cat sunt de norocoasa ca am avut sansa sa ies din Romania si sa ma integrez in alta parte, inainte cei care mi se pareau straini acum ii consider prieteni mei, iar Spania tara mea adoptiva.
Cine mai e in strainatate? poate auzim si alte pareri...
realista
11-08-2006, 07:13 PM
eu sunt in asteptare rezidenta suedia......deocamdata e ok
Sexymom
12-08-2006, 11:21 AM
Eu sunt in Spania, la Madrid.
Sexymom
25-09-2006, 09:53 AM
Locuiesc in Arturo Soria, metro Ciudad Lineal , langa Alcala Norte. E o zona foarte frumoasa , linistita, si sunt putini romani, de fapt eu stiu numai cativa.
Tu esti tot in Madrid? Unde anume?
May poate traiti intr-un bloc,sau poate pe o scara.As vrea si eu sa ies si eu din Basarabia sa traiesc si eu ca un
om undeva.As vrea in Franta
lliliana
27-09-2006, 11:57 AM
CITAT(aki @ 25-09-2006, 04:10 PM)

May poate traiti intr-un bloc,sau poate pe o scara.As vrea si eu sa ies si eu din Basarabia sa traiesc si eu ca un
om undeva.As vrea in Franta

Sotul meu merge dessss in Franta...lui nu-i plac francezii. E mai bine in Spania cica (tot el zice...ii place Barcelona si San Sebastian)...si mult mai ieftina viata.
Aaa...am uitat sa zic...are si Franta partile ei "bune"...Un amic de-al nostru de acolo care traieste acolo...vine la el un romanas intr-un magazin undei proba un trening, o geaca, niste pantofi, alea, alea...ar fi cumparat ceva de mancare. Dupa vreo 4-5 ore, vine romanasul cu toata marfa (pp ca furata) si i-o da la juma' de pret

Auzind povestea mi-a fost cam rusine...ooooofff.
lliliana
27-09-2006, 12:34 PM
de acolo...care traieste acolo....uf...
Sexymom
29-09-2006, 10:30 AM
Cam asta fac romani peste tot unde se duc.Din pacate sunt putini care se integreaza si respecta legile si societatea in care traiesc si isi vad de treaba lor.
romanitza
03-10-2006, 07:00 PM
salut fetele

...si eu sint emigranta dar din fericire nu am avut probleme de integrare....si nici dor de casa nu-mi e.....