Asa ca iata reteta mea de paste:
(pentru doua-trei persoane)
Ingrediente
- jumatate de punga de paste - cu cat mai scumpe cu atat mai bune
- carne de pui taiata in bucati mici
- sos de rosii (cam un litru)
- ceapa
- un pic de usturoi
- cascaval
- o jumatate de cutie de ciuperci
- cateva feliute de salam
- pepsi / cola
Preparare
Pun pastele intr-o oala mare cu apa, adaug sare, cateva picaturi de ulei si le las sa se fiarba.
In acelasi timp, pregatesc sosul:
pun carnea de pui (cruda) la prajit(preferabil Tefal - se face imediat) apoi o scot si pun ceapa, taiata marunt-marunt(eu folosesc robotul de bucatarie, le taie foarte mici, sa nu simti bucatelile de ceapa in timp ce mananci), o las la rumenit. In acelasi timp, pe langa ceapa, pun salamul care-si lasa grasimea ajutandu-ma cu calitul cepei; tot in acelasi timp, pun si usturoiul - taiat mai mare decat ceapa; apoi adaug carnea (prajita) si sosul de rosii, impreuna cu ciupercile, taiate; adaug sare, piper si condimente de paste(se gasesc la orice hipermarket), pun un capac deasupra pentru ca sosul sa se fiarba in suc propriu.
Peste 10 minute, ar trebui ca pastele sa fie scoase deja si scurse, iar sosul gata. Asa ca asez pastele in farfurii, sosul (destul de gros si in cantitati generoase) pe deasupra, rad apoi cascavalul (parmezanul) pe deasupra si infig doua paste crude, pentru ornament.
Se serveste cu orice - mie imi place cu pepsi/cola. Unii il prefera cu vin.
Rezultatul:

Voi cum le faceti? Scrieti retele voastre aici si adaugati si poze, daca se poate. Va rog, limitati-va la retete de paste si daca aveti sfaturi asupra retetei mele, as fi bucuros sa le citesc.