Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Masculinitate
OneDen.com > Relatia cu familia > Partenerul de viata
Brunette
Stiu (si ma bucur yahoo.gif ) ca Dumnezeu a facut asa de diferiti barbatii si femeile si tocmai de asta m-am gandit mult si m-am intrebat ce ii face pe ei mai "masculini"? Ce ii defineste?

Pentru ajutor, uite cateva intrebari w00t.gif :

1. Ce te caracterizeaza pe tine, ca barbat?
2. Ce inseamna asta pentru tine?
3. Cum te vezi tu?
4. Care iti sunt calitatile cele mai importante?
5. Care iti sunt slabiciunile?
6. Unde te consideri tare si unde ai nevoie de ajutor?
7. Ai nevoie de ajutor vreodata?
8. Ce ai tu de oferit?
9. Daca ar trebui sa te definesti in 3 sau 5 sau 7 sau... cuvinte, care ar fi acelea?
10.Cu ce atitudine infrunti viata?
11. Ce atitudine adopti fata de sexul opus: esti tipul tandru, macho, charmant, stapan, alintat, cuceritor, sef, iubitor, tata, prieten, absent etc?
12. Cat de important e fizicul tau pentru tine?
13. Ce fel de munca e potrivita pt un barbat adevarat?
14. Ce inseamna pentru tine sa fii "capul familiei"?
15. Cum intelegi tu sa iubesti?
16. Ce te face cu adevarat implinit ca barbat?
17. Plangi ? Ce parere ai despre baietii / barbatii care plang in public?
18. Care ar fi modelul tau? Mentorul tau?
19. Exista ceva pe lume mai important decat fotbalul, masinile si sexul?( )).gif )
20. Ce inseamna pentru tine sa fii un "barbat puternic"?

Orice alte comentarii sunt binevenite.
himere2005
de abia astept raspunsurile devil.gif
ina_ceva
...asta daca se lasa barbatii atrasi in asa ceva...
De obicei femeile critica raspunsurile la asemenea intrebari blum.gif, dar ar fi interesant sa aflam mai multe despre ei.
Brunette
Eu propun sa ne abtinem de la comentarii, sa isi poate exprima parerea liber si fara sa stea cu ochii peste umar sa vada daca ii criticam.
Haideti sa tinem cat mai "curat" posibil subiectul asta ca sa putem sa ne facem o idee despre ce cred barbatii despre subiect, fara sa fie "diluat" de raspunsuri off topic. wink1.gif
geo_m50
Trebuie sa inceapa cineva. Ma-m decis.
1.Ce ma caracterizeaza ca barbat.
Absolut totul, felul si modul meu de a fi.
2.Ce inseamna asta ptr mine .
Ca sunt diferit fata de partea feminina, in gandire, comportament, etc.
3.Cum ma vad.
Un barbat binisor de 1,75, 80 kg, brunet, tuns scurt.
4.Care imi sunt calitatile.
Sunt foarte multe, dar in aceelasi timp am si defecte ca orice om, de notat am mai multe calitati bune decat rele.
5.Care imi sunt slabiciunile.
Orice om de pe pamantul asta are slabiciuni chiar si dl BUSH, ale mele sunt femeile bataliar vina.
6.Unde ma consider tare si unde am nevoie de ajutor.
Tare nu ma-m considerat niciodata, iar nevoie de ajutor avem toti nevoie chiar si de un sfat tot ajutor se cheama.
7.Am raspuns.
8.Ce am eu de oferit.
Multe cred, orice om are ceva de oferit indiferent de situatie, si apoi in viata asta trebuie sa oferi ceva ca sa primesti ceva, e o regula asta zic eu.
9.Daca ar fi sa ma definesc.
Am zis: 1,75, 80 kg, brunet, tuns scurt, zodia leu, nefumator, nealcoolic.
10.Cu ce atitudine infrunt viata.
Cu foarte mult optimism, credinta de la D-zeu, si un pic pe noroc, si in functie de situatie incerc sa ma adaptez la momentul respectiv.
11.Ce atitudine adopt fata de sexul opus.
Sunt un om mult bun simt, iubitor,prieten, tata, tandru, si multe altele, cred ca o persoana langa mini nu s-ar plictisi, mai sunt un pic si mistocar(dau replici numai cu cine imi permit, nu sunt nesimtit).
12.Cat de important e fizicul ptr mine.
Sunt un tip care are grija de corpul lui, mai ales ca ceva probleme de sanatate, ingrijirea corporala cred eu ca este foarte importanta ptr oricine parerea mea.
13.Ce fel de munca e potrivita ptr un barbat.
Intrebare de baraj, nu putem fi toti presedinti, sau senatori, deputati ministri etc.
14.Ce inseamna ptr mine sa fiu capul familiei.
O raspundere in plus fata de sotie.
15.Cum inteleg eu sa iubesc.
Sufleteste apoi trupeste.
16.Ce ma face cu adevarat implinit ca barbat.
Nu stiu .
17.Daca plang.
Orice om plange sau a plans la viata lui, cand era copil si tot a plans. Despre barbati care plang in public sunt un pic mai emotivi, daca ptr ei e bine sa planga.Eu plang foarte greu.
18.Care ar fi modelul sau mentorul meu.
Eu insumi sunt si una si alta, mai copiez pe unul pe altu dar un model sau mentor pauza.
19.Mai important decat fotbalul, masinile sau sexul.
Sunt foarte multe, unii poate si sigur nu le-au descoperit.
20.Ce inseamna sa fii un barbat puternic.
Oricum noi barbati suntem puternici ptr ca atunci cand e vorba de carat sau mutat ceva prin casa treci barbate ca eu am oase in burta nu pot, si atunci inseamna ca suntem puternici.
21.Comentariu.
Cred ca toate fetele sau pus de acord cu acest subiect de discutie sa vada mai mult care e mai macho, sarmant, cult, sef, iubitor, tata ,etc.As zice ca sunt la prima intalnire parerea mea ptr ca trebuie sa ma descriu.
Eu.
geo, eu una apreciez faptul ca "ai intrat in joc" si ne-ai raspuns. floare.gif
desi mi-ar fi placut ca la unele puncte sa detaliezi raspunsurile, ma multumesc si cu atat grin.gif
mi-a placut sinceritatea ta, si in acelasi timp m-a surprins raspunsul de la punctul 16.
alex25
Caracterul. Curajul. Politetea. Atractia fata de femei. Atractia femeilor fata de mine. Si un extra: dispretul fata de homosexuali.
Caracterul: nu ma las manipulat, santajat, corupt si nici nu incerc sa manipulez/santazez/corup; onoare.
Curajul: infrunt orice problema/persoana/etc cu aceeasi atitudine, indiferent de influenta exercitata din partea ei. Daca e o problema mai dificila, nu ma intimideaza mai mult decat o problema mai usor de rezolvat. Daca e vorba de o persoana mai intimidanta, o tratez la fel ca pe celelalte.
Politetea: mi se pare o trasatura de gentleman; politetea implica, bidirectional, in mare masura, respect pentru tine. Daca nu o practici, inseamna ca nu te respecti; daca nu te respecti nu astepta respect de la cei din jur.
Restul cred ca se explica singure.
3. Cum te vezi tu?
Asta nu prea tine de subiect.
Nici asta nu tine de subiect, ci tine de mine la modul general.
Well, din punctul de vedere al subiectului discutat, consider o slabiciune faptul ca ma las impresionat de lacrimile unei femei. Desi de cele mai multe ori nu ar trebui.
Nu stiu, e mult prea general.
Sigur ca da. Zilnic. Traim in societate.
8. Ce ai tu de oferit?
smile.gif Nu stiu, nu imi pot analiza oferta din punctul de vedere al masculinitatii. Cred ca depinde pur si simplu de cel/cea care priveste/asculta/simte... pentru ca ce consider eu - sau o anume persoana - punct forte, poate fi considerat de altcineva punct slab. Deci nu as putea spune, de exemplu, ca am un fizic extraordinar; sunt sigur ca sunt multe persoane care m-ar contrazice. La fel, nu as putea spune ca sunt un om bogat din punct de vedere financiar: multi altii ar spune ca nu sunt.
Dar daca ma gandesc la un nivel mai profund cred ca pot oferi o desaga culturala, cateva kilograme de sentimente (dragoste/mila/apreciere/entuziasm/etc.) si un dram de umor.
9. Daca ar trebui sa te definesti in 3 sau 5 sau 7 sau... cuvinte, care ar fi acelea?
Educat (cel putin ma preocupa imbunatarirea continua a acestei trasaturi), descurcaret, balcanic, atent la detalii.
Poti obtine aproape orice daca vrei indeajuns.
11. Ce atitudine adopti fata de sexul opus: esti tipul tandru, macho, charmant, stapan, alintat, cuceritor, sef, iubitor, tata, prieten, absent etc?
Cuceritor smile.gif
Destul de important pentru initierea unei relatii in ideea in care prima impresie e influentata foarte puternic de fizic. Dar sunt constient ca dupa un timp (o luna, doua, trei, un an) asptectul fizic nu mai are nici o culoare daca nu e sustinut puternic de alte aspecte.
smile.gif Nu cred ca exista o munca potrivita pentru un barbat adevarat, dar cred ca pot identifica unele meserii in care nu-mi pot imagina un barbat adevarat: politician smile.gif, "make-up artist", creator de moda...
Sa poti oferi siguranta: siguranta financiara/materiala, siguranta sentimentala, siguranta spirituala. Sa poti sa iei viata in piept pentru toata familia ta, nu doar pentru tine. Sa fii un bun mediator. Nu stiu, sunt multe aici, nu pot raspunde in cateva randuri.
Dedicare totala. Incredere oarba. Capacitate puternica de a ierta.
Aici depinde de stadiul in care te afli:
- ca si burlac, posibilitatea de a face absolut ce vreau, cand vreau
- ca si sot, o familie fericita
So, nu pot spune ca sunt un barbat implinit. Inca.
17. Plangi ? Ce parere ai despre baietii / barbatii care plang in public?
Depinde mult de conjunctura. Au fost ocazii cand am admirat un barbat care a plans in public, ocazii in care am compatimit un barbat care a plans in public si ocazii in care am dispretuit un asemenea barbat.
Cred ca primul nume de personalitate care imi vine in minte este Steve Jobs. Discursul rostit la Stanford University ridica doar un pic cortina asupra vietii lui. Iti recomand sa-l citesti, daca nu l-ai citit pana acum, desi e in engleza. Nu vei regreta.
Nessie
floare.gif Frumos! Multumesc pentru ca ti-ai facut timp si ai vrut sa raspunzi la acest subiect! smile.gif
Bogdan_515
E o provocare interesanta. Iata raspunsurile mele:

Masculiniatea, caracterul, puterea.
Sa-i respecti pe cei din jur, sa ai capacitatea de a lua decizii, sa fii in masura sa infrunti provocarile pe care ti le rezerva viata.
3. Cum te vezi tu?
Principial
Empatia, justete, luciditate, obiectivitate, dragoste etc.
In general, un barbat are mai multe slabiciuni decat constientizeaza. Tocmai de aceea are femeia alaturi: sa-l completeze.
Tare: forta caracterului. Slab: poate dorinta de a avea alaturi persoana iubita si de nu lua decizii care sa ma indeparteze de ea.
Sustinerea afectiva (din dragoste) a unei femei este cel mai de pret lucru pe care il poate primi un barbat.
8. Ce ai tu de oferit?
Tandrete, dragoste, iubire.
Impredictibil, Puternic, Profund, Empatic, Principial.
Orice problema se poate rezolva cu o atitudine proactiva.
Orice barbat trebuie sa fie cate putin din fiecare. Totul depinde de moment, de situatie.
Daca femeia trebuie sa aiba un corp frumos, atragator, barbatul trebuie sa fie puternic. Fizicul conteaza (este cel care face prima impresie) insa ... nu faca decat sa atraga la inceput. Cu timpul ... sunt alte lucruri mai importante care atrag.
Cea care il face sa se simta puternic. Pe vremuri barbatii erau vanatori, razboinici, ei faceau cele mai grele lucruri si aveau cele mai dure meserii. Orice om alege sa faca cea ce simte ca i se potriveste. Chiar daca, in general, femeile se ocupau de gatit, barbatii se spune ca sunt cei mai buni bucatari. Nu cred in discriminare in ceea ce priveste muncile pe care le pot face femeile si barbatii. Important este sa o faca bine.
Sa fii cel care reprezinta familia (asta nu inseamna ca vei lua deciziile fara sa iti pese de parerea celorlalti)
Incercand sa iau deciziile cele mai potrivite pentru CUPLU si nu doar pentru mine, incercand sa imbunatatesc mereu relatia cu partenara de viata si sa o fac fericita.
Dragostea femeii iubite give_rose.gif .
17. Cand plang barbatii/Plangi ? Ce parere ai despre baietii / barbatii care plang in public?
Da, am plans. Fiecare situatie are particularitatiele ei.
Stejarul: emana putere si nu se lasa doborat usor. Mentor: Natura (daca stii sa o asculti, sa o simti, sa o privesti te va invata mai multe decat crezi)
19. Exista ceva pe lume mai important decat fotbalul, masinile si sexul?( )).gif )
Desigur: familia si armonia din casa, fericirea cuplului yahoo.gif .
20. Ce inseamna pentru tine sa fii un "barbat puternic"?
Sa fii in masura sa iti protejezi familia si sa mentii armonia in casa.

Trebuie sa mentionez faptul ca masculinitatea nu poate fi pusa in valoare decat de feminitate. Sunt doua poluri care se atrag si se sustin reciproc.
hug.gif

Sexymom
Ce dragut au raspuns barbatii dupa site, salut.gif sunteti de apreciat ca v-ati facut timp si ati fost sinceri. biggrin.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.