Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 2
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74
daconst
CITAT(Tulip @ 13-09-2006, 05:50 PM) *

Dana,cand ne areti pozele din Ro? grin.gif

O sa fac o selectie,desi nu am asa multe.
Ma gindeam ca am scapat. grin.gif
ina_ceva
Ce scumpei sunteti, lacry!!! Se vede f putin o suvitza.
Monic
Lacry, esti foarte draguta, la fel si ingerasul tau pupic.gif
Fetelor, nu stiti nimik de EU, Crenguta noastra? sad.gif
A plecat Teo? mad.gif
Pisik
CITAT(Deea @ 13-09-2006, 04:55 PM) *

Pisik ai mai vorbit cu Miki de la briz-briz? esti multumita de ea/firma?

Dap, cand ma aude la telefon ma intreaba "ia zi, ce idee ti-a mai venit?" grin.gif incerc totusi sa nu o stresez prea tare...oricum, sper sa fie bine si am incredere ca va fi, dar dupa ce am vazut ca a patit nasa mea cu o frima de organizat nunti m-a cam luat cu frison: totul a fost pe dos de cum vorbisera, absolut tot, jumbo f jos pus de a fost daramat in timpul unei [*****] (noroc ca nu s-a spart), fete de masa nu (le-a pus restaurantul), cartonase scrise de mana (desi vorbise clar sa fie imprimate), aranjamente de flori minuscule si meschine, cosmar ce mai!
dar sunt convinsa ca la mine va fi bine hug.gif
uka
Eu. e la serviciu.....
o sa ma intalnesc eu azi cu ea, mai tz
michelle
sa ii transmiti salutari de la noi
Pisik
stelutele erau hora
MagdaC
Lacry, exact UNDE ai tu 60 de kg ?!?!?!? )).gif
Sunteti niste frumusei, tu si bebele tau )).gif

Miha, mama face un tort care s-ar putea califica drept ieftin la puncte, daca-l compari cu altele din neamul lui.

Deci (te las pe tine sa calculezi unde nu ma pricep eu) :

cam 6 mere curatate de coaja si cotor - 0
1 cana de zahar ( asta nu e obligatoriu , daca sunt merele dulci merge si mai putin, sau iese tortul mai acrisor)- sa zicem 10 puncte, dar nu sunt musai.
4 oua - 4
4 linguri de zahar - 4
4 linguri de faina - 6
dulceata de pus in locul cotorului (poate fi diet) - hai sa zicem 3p
unt de uns tava - sa zicem de 1 punct
faina de tapetat tava - 1 (zic si eu)

Daca adunam, iese....29. Si ies cel putin 10 felii, deci 3p pe felie. Nici nu e chiar asa de rau...
Ouch....am uitat de frisca de deasupra...care poate fi cata vrei....Sa zicem o lingura pe felie...aoleo...4,5 puncte felia. Eh, nu mai e chiar asa ieftin...
Dar e bun )).gif
daconst
Antonia,nu vrei sa ne mai spui nimic despre tine?Nu te-ai plictisit in Ro?

Gigelu,lucreaza?Si asta mi-a scapat?
Vreau si eu amanunte...hai nu ma lasati in ceata. )).gif
michelle
Sar'na de reteta pupic.gif
4 oua - 8p, nu 4p
O sa o incerc si eu candva
ina_ceva
O cucoana in fusta stramta si scurta vrea sa se urce
in autobuz. Sa ridice piciorul pana pe scara se vedea
cam totul..
Discret, duce mana la fermoarul de la spate si il
descheie... incearca din nou..nope, tot asa.
Se mai descheie o data la fusta - tot nimic. A treia
oara - idem.
In spatele ei - un cioban. O ia de umeri si o urca.
Asta revoltata: "Nesimtitule, pui mana pe mine?!!?"
Ciobanul: "Apoi domnita, dupa ce m-ai descheiat de 3
ori la prohab am crezut ca suntem prieteni..."
michelle
Magda.. inca o intrebare: ce facem cu ingredientele? Cum le combinam?
MagdaC
Evident, ca am fost preocupata doar de puncte )).gif

Deci: se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Ele raman intregi. Se aseaza intr-o cratita rotunda, unsa cu unt (am gresit cu faina, nu mai trebuie tapetata), astfel incat sa umple oarecum cratita. Intra vreo 6-7 mere, depinde de marime. Raman spatii intre ele, evident.
Se pune dulceata in locul cotoarelor, se toarna cana de zahar pe deasupra, si se dau la cuptor.
In timp ce se coc merele, se face compozitie clasica de pandispan din 4 oua/4 linguri zahar/4 linguri faina (se freaca galbenusurile cu zahar, se bat albusurile spuma, se adauga galb+zahar progresiv, apoi se adauga faina progresiv). Cand merele au lasat zeama (nu se asteapta sa se coaca de tot sau sa se evapore zeama), se scoata cratita si se toarna aluatul peste mere. Se lasa la cuptor pana se face aluatul.
Cand e gata, se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Coca ajunge dedesubt si merele deasupra. Cand e rece se orneaza cu frisca.

Sper ca am explicat clar (nu ma prea pricep la retete) blushing.gif

michelle
Suna f bine, si o putem face noi ieftina la puncte biggrin.gif
Ramo
Asa, postati retete buuune si apoi disparetzi.....ca sa salivam in liniste...
Lacry
Tulip, daconst, michelle, ina, Monic si Magda, multumim pentru aprecieri pupic.gif
Dar... sa stiti ca nu sunt slaba, sunt doar... smechera tease.gif ; d-aia mi-am pozat doar bustul lol.gif
Kilele alea sunt pe copase, solduri si burtik sad.gif
Nu ma intrebati nimic de tort? Hi, hi, hi, nici n-am cum sa va zic, caci eu doar l-am facut de data asta, nu mi-am bagat boticu' in el
Dar, dupa ce e gata-gata, il ornez si-l pozez, sic! blum.gif
soranutza
Si daca tot suntem la capitolul de pacatoase, Lacry, nu-mi trimiti te rog pe privat reteta ta de tort de ciocolata? Urmeaza un eveniment important pentru mine si daca spui ca-i asa bun, l-as face si eu. Multumesc mult pupic.gif

Astazi am fost cuminte cu punctele, am notat, cantarit, calculat tot. Mai totalul trebuie sa il fac. Inainte de culcare postez si meniul ca sa vedeti ca ma tin de cuvant rolleyes.gif
Lacry
CITAT(soranutza @ 13-09-2006, 07:05 PM) *

Si daca tot suntem la capitolul de pacatoase, Lacry, nu-mi trimiti te rog pe privat reteta ta de tort de ciocolata? Urmeaza un eveniment important pentru mine si daca spui ca-i asa bun, l-as face si eu. Multumesc mult pupic.gif

Astazi am fost cuminte cu punctele, am notat, cantarit, calculat tot. Mai totalul trebuie sa il fac. Inainte de culcare postez si meniul ca sa vedeti ca ma tin de cuvant rolleyes.gif

Am trimis reteta. Nu am calculat insa punctele lol.gif
soranutza
CITAT(Lacry @ 13-09-2006, 06:24 PM) *

CITAT(soranutza @ 13-09-2006, 07:05 PM) *

Primit si notat...si inghitit in gol! Multumesc pupic.gif
Lacry
CITAT(MagdaC @ 13-09-2006, 05:55 PM) *

Evident, ca am fost preocupata doar de puncte )).gif

Deci: se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Ele raman intregi. Se aseaza intr-o cratita rotunda, unsa cu unt (am gresit cu faina, nu mai trebuie tapetata), astfel incat sa umple oarecum cratita. Intra vreo 6-7 mere, depinde de marime. Raman spatii intre ele, evident.
Se pune dulceata in locul cotoarelor, se toarna cana de zahar pe deasupra, si se dau la cuptor.
In timp ce se coc merele, se face compozitie clasica de pandispan din 4 oua/4 linguri zahar/4 linguri faina (se freaca galbenusurile cu zahar, se bat albusurile spuma, se adauga galb+zahar progresiv, apoi se adauga faina progresiv). Cand merele au lasat zeama (nu se asteapta sa se coaca de tot sau sa se evapore zeama), se scoata cratita si se toarna aluatul peste mere. Se lasa la cuptor pana se face aluatul.
Cand e gata, se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Coca ajunge dedesubt si merele deasupra. Cand e rece se orneaza cu frisca.

Sper ca am explicat clar (nu ma prea pricep la retete) blushing.gif

trebuie sa fie mortaaaal! Mmmm eat.gif
Ella79
Buna seara dragele mele, iata ca mai apar si eu prin zona.
Sunt cam in urma cu vestile, n-am citit nimic din urma. Imi cer scuze daca trebuia sa raspund ceva cuiva, sau mi-ati adresat mesaje pe care nu le-am vazut. Sper sa nu va suparati pe mine.

La mine la birou e un haos total. Azi am avut intalnire cu big boss si mi-am exprimat foarte clar dorintele. Le-am dat si termen 1 decembrie pentru rezolvarea lor. In caz contrar pa si pusi.
Toata lumea e contrariata. De ce eu, care pana acum paream foarte calma? De ce cer bani, ca noi suntem oricum bine platiti? De ce acum, brusc? si tot asa... Pentru ca pur si simplu eu imi stiu valoarea si nu accept sa primesc mai putin decat merit, pentru ca am primit o oferta avantajoasa de la concurenta, pentru ca m-am cam saturat de mutrele lor acre.
Azi ma batea gandul sa fac un bebe. Doar asa, ca sa stau si eu nitel acasa.... )).gif O sa-l intreb pe prietenul meu de parare are de varianta asta, si... cine stie... )).gif

daconst
Wow Ella,ce hotarata ai venit!!!
Eu zic sa nu decizi in pripa nimic si sa mai dormi o noapte,vorba neamtului,peste o decizie.Poate maine nu mai gindesti la fel. )).gif
Oricum felicitari ca ai avut curaj sa-ti spui punctul de vedere si vorba aia:cine nu risca,nu cistiga!
Bafta multa sa primesti ceea ce meriti,iar daca si maine iti mentii parerea cu bb eu sunt prima care se bucura pentru tine. pupic.gif
michelle
Ma inscriu si eu pe lista celor care se bucura pt tine, Ella pupic.gif
Tin pumnii cu cererea de marire
Ella79
Multumesc fetelor, am nevoie de sprijinul vostru! pupic.gif Sunt deja 3 zile de cand la birou sunt un iceberg si cand ajung acasa ma simt vulnerabila si nesigura si.... vraiste... Decizia cu marirea o coc deja de cateva zile... de vineri a inceput balamucul.
Cea cu bebe e intr-adevar proaspata. )).gif Inca nu-mi dau seama cu advarat daca imi doresc sau nu un bebe. Imi plac mult copii, dar ma tem ca n-as fi in stare sa cresc unul, ca n-as fi o mama buna.
Deea
CITAT(Ella79 @ 13-09-2006, 08:37 PM) *

Multumesc fetelor, am nevoie de sprijinul vostru! pupic.gif Sunt deja 3 zile de cand la birou sunt un iceberg si cand ajung acasa ma simt vulnerabila si nesigura si.... vraiste... Decizia cu marirea o coc deja de cateva zile... de vineri a inceput balamucul.
Cea cu bebe e intr-adevar proaspata. )).gif Inca nu-mi dau seama cu advarat daca imi doresc sau nu un bebe. Imi plac mult copii, dar ma tem ca n-as fi in stare sa cresc unul, ca n-as fi o mama buna.

cheer.gif cheer.gif cheer.gif facem galerie pt. bebe! Si Alexia e cu manutele pe sus!

Nu ai cum sa nu fii o mama buna, vine de la sine, ce crezi ca mie nu-mi era frica la inceput...parca era de portelan asa umblam cu ea si sa vezi acum...ca pe clatite o invart lol.gif Lasand gluma la o parte instinctul matern se "activeaza" atat in timpul sarcinii dar mai ales dupa nastere, eu la doua zile dupa ce nascusem eram in maternitate si cand au luat copii la vaccin am stiut care e Alexia, deja ii stiam plansul, pt. tine acum probabil ca toti plang la fel dar atunci sa vezi cum o sa stii care e al tau dintr-o mie.

si sa continuam galeria pt. bebe smile.gif cheer.gif cheer.gif cheer.gif
soranutza
Am toate ingredientele ca sa fac acum tortul Magdei dar am o dilema: pot pune orice fel de oala in cuptor? Pana acum eu am bagat doar vas de yena sau mulaj de silicon pentru checuri.
ina_ceva
CITAT(Lacry @ 13-09-2006, 07:24 PM) *

si mie si mie give_rose.gif
Ella79
Ma duc sa-mi fac un ceai linistitor (se numeste "somn linistit" )).gif ) si sa ma bag in pat cu speranta ca voi dormi si eu bine.
Nici maine nu cred ca voi avea timp sa stau prea mult pe aici, dar sper sa se linisteasca apele si sa recuperez eu.

Va multumesc mult, mult pt sprijin hug.gif hug.gif
Tulip
Va pregatiti de meci,fetelor? )).gif )).gif
ina_ceva
Mda, astept niste prieteni pe la mine...m-am pregatit cu salatini si cu suc grin.gif
daconst
CITAT(soranutza @ 13-09-2006, 09:47 PM) *

Am toate ingredientele ca sa fac acum tortul Magdei dar am o dilema: pot pune orice fel de oala in cuptor? Pana acum eu am bagat doar vas de yena sau mulaj de silicon pentru checuri.

Eu zic ca merge in orice vas,doar sa nu aibe manere de plastic. )).gif
Si in vas de yena merge la fix,daca ai forma potrivita.

CITAT(Tulip @ 13-09-2006, 10:25 PM) *

Va pregatiti de meci,fetelor? )).gif )).gif

Si eu,ma pregatesc cheer.gif ...tocmai am bagat semintele in cuptorul cu microunde. )).gif
Lacry
Soranutza, uite si tortul, doar ca am pus jumatate din ingrediente si nu e destul de inalt sa se vada cele trei culori. In plus, cioco alba e la fund, iar farfuria e alba, de-aia nu sevede dry.gif
soranutza
, m-ai dat gata! floare.gif

Dana, multumesc de raspuns. Am pus merele in oala normala. Nu aveam decat 3 oua din care unu era lipit de cutie si cand sa-l scot s-a spart Imagine
Boldacolo. Acu' mi-am trimis omu' sa imi cumpere oua de la nonstop. Merele-s deja-n cuptor sad.gif sper sa aiba ala la magazin oua...
Tulip
Sorana,nu uita sa faci poze la tort! naughty.gif
Ramo
Si eu ma uit la meci. 1-2 e deja scorul. Fortza Steaua!!! cheer.gif cheer.gif cheer.gif
soranutza
Cine joaca? blushing.gif
Ramo
Dinamo Kiev cu Steaua Bucuresti GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!! cheer.gif
E 3-1 pt Steaua!!!
soranutza
Nu mi-a iesit tortul Magdei sad.gif
MagdaC
CITAT(soranutza @ 13-09-2006, 11:22 PM) *

Nu mi-a iesit tortul Magdei sad.gif

Soranutza, imi pare rau.. sad.gif Ce nu a iesit bine? Adevarul e ca de cand am citit ca merele sunt la cuptor si prietenul plecat dupa oua, m-am gandit ca timingul nu e cel bun...
Povesteste-mi ce nu a iesit, poate iti pot da o sugestie...

Eu am venit acum de la party-tata. DEZASTRU!! 500 de puncte sad.gif

Hai ca fac un calcul ad-hoc:
alune 1
pui 1
sunca 1
cascaval 3
branza 2
clatita 3
nutella 2

Total : 13. Cu 13 din timpul zilei....26 !!!!! Aoleooooooo, cat am de recuperat !!!
In fine, ziua lui tata, ce sa zic...Bine macar ca am plecat inainte de tort...

Pupicei
ina_ceva
4-1 yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
soranutza
Nu-i bai, Magda, o data-n an e ziua lui. Ai timp destul sa recuperezi. Sigur nu le-ar fi cazut bine daca refuzai sa mananci, stii cum sunt parintii ...

Legat de tort: partea de sus a pandispanului s-a facut frumos, maronie, am si verificat cu scobitoarea si nu s-a lipit nimic. Marginile erau deslipite si ma pregateam sa il intorc cu susu-n jos pe o alta farfurie dar am observat ca partea de jos e moale si mai era lichid. L-am mai bagat cateva minute dar l-am scos repede ca am zis ca se va arde. L-am scos iar, am pus o farfurie de-asupra si am intors oala. Cand am ridicat oala, mi-a curs lichidul pe afara si am observat ca partea de jos nu era facuta deloc. In concluzie am pescuit merele si am pus frisca peste. Prietenul a zis ca cica e foarte bun )).gif

Ma gandesc ca poate a fost prea mult zahar (o cana), a fost prea mult lichid, oare? Habar n-am, cine stie ce-am facut grin.gif
MagdaC
Soranutza, poate ca totusi ai lasat prea putin merele la copt? Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa fie prea mult lichid...Sau poate ai pus prea multe mere pentru cat aluat ai facut? Cate mere ai pus? Eu faceam intr-o cratita din aia de 2 litri, iesea un tort de dimensiuni...normale, ca alea de la cofetarie...Si cred ca puneam vreo 5-6 mere potrivite ca marime.
Greu de zis. Promit ca data viitoare cand fac o sa pun poze cu toate etapele, cum a facut May smile.gif

Va pupic, dragutzele, ma duc la nani. Maine am o zi plina.
Noapte buna..
ina_ceva
Noapte buna, fetitzele!!! pupic.gif pupic.gif

Si de incheiere:

Un tip isi pierde scula intr-un accident. Merge la
doctor sa-i faca si lui ceva. Doctorul zice:"Stam cam
prost cu donatorii acum asa ca nu am decit o trompa de
la un pui de elefant." Zis si facut. Vine omul la
control peste o luna.Totul era in regula, mai crescuse
nitel, nevasta era multumita. La fel si in luna
urmatoare. Vine omul in a treia luna la doctor
necajit:"Domnu doctor am o mica problema.O crescut
acuma de-o tirii dupa mine.Asta nu ar fi o problema
da' cind merg prin piata fura mere de pe tarabe si mi
le baga in fund."
Tulip
Neata!
Mai,fetelor,in fiecare dimineata eu fac cafeaua?Dar treziti-va si voi! )).gif lol.gif
Ella79
Buna dimineata neuroni dragi! cheer.gif cheer.gif
Vad ca sunt prima in zona. Hai ca pun cafeaua la foc, batoanele fitness pe farfurioasa si va astept. )).gif

CITAT(Tulip @ 14-09-2006, 08:23 AM) *

Neata!
Mai,fetelor,in fiecare dimineata eu fac cafeaua?Dar treziti-va si voi! )).gif lol.gif

Ups, am scris amandoua o data. )).gif Lasa ca e bine, abia facem mai multa cafea cand vin fetele sa aiba . )).gif
dannette
Buna dimineata!
Am venit dupa miros...
Eu m-am servit deja cu o cafea, neagra, ca sa ma trezesc. yahoo.gif
ina_ceva
Neatza!!! yahoo.gif yahoo.gif

Doua cafele, va rog!!!

Un cetătean opreste un taxi:
- Du-mă si pe mine un milimetru!
- Hai dom'ne, nu mă lua la misto!...
- Dacă te-as fi luat la misto, ti-as fi spus "cu
opriri"...
Tulip
Eu......te vad on...unde ai fost? hug.gif
Eu.
CITAT(Tulip @ 14-09-2006, 08:49 AM) *

Eu......te vad on...unde ai fost? hug.gif

tot pe-aici am fost...va citesc din umbra smile.gif
daconst
Neatza buna!

Eu tocmai am incercat de 2 zile sa las iar cafeaua...ca in Ro m-am prostit din nou cu jumate de canuta pe zi...si acum am niste dureri de cap groaznice. sad.gif
Daca nu trec azi,o dau iar pe putina cafea ca nu mai rezist.

Frumos meci aseara fetele,dar parca si Steaua tare norocoasa.Sa speram ca va avea si la meciurile urmatoare ca are mare nevoie. )).gif

Gigelu,am intrebat de tine ieri cum esti cu serviciul...hai fie-ti mila si fa un rezumat ca mor de curioasa. sorry.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.