Fetele sa va povestesc si eu ce-am facut aseara...
Am fost la clinica unde urmeaza sa nasc cu tati,impreuna.A fost o seara informativa,unde pot veni toate gravidutele din oras cu sotii lor sa vada conditiile unde vor naste.
Asa multa lume a fost de nu-mi venea sa cred...Au venit doi medici,unul pediatru si altul ginecolog,care ne-au explicat fiecare de riscurile nasterii si a bolilor la noi-nascuti.Apoi am vizitat clinica.
A fost grozav de interesant si nu ne asteptam niciunul sa ne placa atat.Nu va pot descrie cum arata sala de nasteri si ce posibilitati au mamicile.Parca abia astept sa nasc dupa cit e de frumos acolo.
Se poate naste si in apa,la cerere si parca ma si bate gindul.Sa vedeti sala unde se naste in apa...e totul in culori albastre si bleo,iar deasupra e un tavan care imita cerul cu stele.Am ramas muta ca se poate asa ceva.
Cu ocazia asta am mai rezolvat o problema,majora pentru mine...Aici se obisnuieste ca tatii sa asiste la nastere,dar al meu e mai sensibil la sange si faze din-astea.Ei dupa vizita asta la spital,a fost mai hotarat ca niciodata ca el vine cu mine...si asta fara sa i-o cer eu.Am fost tare impresionata de el.
In sala de nastere pe linga patul gravidei cu diferite pozitii,exista si scaunul tatalui...din piele,unde se poate odihni si el in caz ca dureaza mai mult.Pe linga toata aparatura sofisticata de la capul gravidei care monitorizeaza si copilul si mama,mai era si o combina muzicala unde poti asculta muzica de relaxare...sau daca ai tu un cd preferat,il poti aduce cu tine.
Stiu ca nu-ti arde de asa ceva in momentele alea,dar ideea ca e un loc asa frumos si intim,te ajuta sa nu mai vezi nasterea ca pe ceva foarte dureros.
Deci dupa ce am vazut aseara...am prins curaj si mai tare...sper insa sa nu am parte de alte complicatii.