Sa va povestesc putin ce am facut in ultimele 2 saptamani. Am plecat duminca dimineata ( 3 septembrie) spre Grecia - si ne-am dus la Metamorfosis - o statiune care nu mi-a placut mai deloc - de batrani -dar cum era tarziu nu am mai cautat nimic si ne-am cazat acolo pentru 3 nopti . De a doua zi am inceput sa vizitam toate statiunile din Sithonia ( dupa ce faceam plaja pana pe la ora 5). Sunt niste peisaje incredibile - cu munti impaduriti ( de fapt par ca au niste arbusti foarte desi) care coboara pana pe plaje. Si niste golfuri superbe. sattiunile nu sunt foarte moderne - in general casute cu cel mult 1 nivel care se inchiriaza. Cel mai mult ne-a placut o statiune numita Sarti - unde ne-am si cazat pentru urmatoarele 6 zile. Am inchiriat un apartament cu 2 camere, baie si bucatarie ( dotata cu tot ce-i trebuia ) pentru 35 euro pe noapte. Noua nu prea ne-a placut mancarea locala asa ca am mers la supermarket si am cumparat tot ce ne trebuia si cel mai des am manact in casa - seara mai ieseam la restaurante. Mancarea e cam la fel de scumpa ca in Romania - pe alocuri chiar mai ieftina. Apartamentul pe care l-am inchiariat avea o mica terasa care dadea chiar spre plaja. Din curtea casei traversai starda si erai pe plaja - o plaja mare cu nisip fin si destul de putin lume.
Statiunea ( ca mai toate statiunile din Grecia are foarte multe Taverne si cafeterii) - asa ca seara bantuiam din taverna in taverna, stateam la cafeterii pe plaja la lumina facliilor , sau umblam prin tot felul de magazine cu prostioare.
Aveau de inchiriat scutere si ATV - uri, parapante, ski jet-uri, barci, terenuri de sport - unde am jucat si noi - fotbal, tenis, volei.
Dupa ce ne-am plictisit de plaja si soare am plecat spre Tessalonik - unde am stat o zi - foarte frumos orasul si mai ales Biserica Sf Dumitru - unde sunt chiar moastele Sfantului - protectorul orasului.
De acolo am mers spre Olimp - la Paralia Katerini - unde este oribil - am plecat in 10 min - o aglomeratie si inghesuiala incredibila - am vazut si Leptokaria - mai acceptabila dar plaja cu pietre.
Ne-am cazat o noapte intr-o statiune - Nei Pori - langa cetatea cruciatilor Platamonas - care ne-a placut mai mult - cu plaja larga de nisip, cu terenuri de volei de plaja si restaurante dragute cat de cat pe plaja. Cam multi chienzi cu porcarele totusi.
De dimineata am plecat spre Meteore - un spectacol incredibil - manastiri costruite pe creste de munte - ceva unic, iar la poale au un satuc superb. Nu exista cuvinte sa descrii Meteorele - pozele de acolo sunt cat de cat mai semnificative.
De acolo am mers la Templul din Delphi - superb dar care a palit cand am vazut Atena.
Am mai fost la Corint, portul Pireu, am mers prin satele din jurul golfului Pireu iar la intoarcere Pella si Dion - pe urmele lui Alexandru cel Mare. Am fost si prin muntii Pelion - locas al centaurilor
O saptamana de vizitat intensiv. Copiilor le-a placut la nebunie - si noua ( eu am fost putin mai obosita pentru ca am condus foarte mult) dar a meritat.
In Bulgaria - am fost la Veliko Tarnova - o fotificatie construita pe o stanca numita stanca Golgotei - unde am nimerit din greseala dar nu am regretat.
Din pacate nu am mai avut timp sa ajungem in insule sau in Creta - poate peste 2 ani - la anul sigur mergem in Italia.
Sper ca nu m-am lungit prea tare.