Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 2
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74
soranutza
La Multi Ani, Alice! Fie ca toate visele sa ti se implineasca, sa ai parte de o nunta ca in povesti si, ce e mai important: sa fii sanatoasa. Cate evenimente in viata ta luna asta, n-ai timp sa te plictisesti pupic.gif biggrin.gif

Alandana, bine ai revenit! Foarte bine arati in poza, nu te recunosteam daca nu era scris "alandana" deasupra. Ma asteptam sa te vad cu parul scurt. De abia astept pozele de pe yahoo cheer.gif
ina_ceva
Un oltean merge pentru prima data la oras si aude si el de SIDA.
Merge inapoi in sat si se duce la gardul vecinului si-l intreaba:
- Ma, vecine, tu ai SIDA?
Sta vecinu' nostru si se gandeste: daca-i spun ca AM, mi-a cere sa-i dau; daca-i spun ca N-AM, zice ca nu-s om gospodar:
Dupa ce se gandeste, raspunde:
- Am, dar numa' putin mi-o ramas pe fund.
still_me
wassa 1.20
philadelphia light 1.00
gem 1lingurita 0.00
supa de rosii 1.00
cartofi fierti 2.00
salata 5.00
chifla 1/2 1.00
total=11.2pct
ina_ceva
Ce bine arati, may naughty.gif blum.gif ! Ii sta bine lui remy in albastru lol.gif
michelle
May, parca ai mai slabit.. nu? Tare bine arati

Geo, de ce ai pus la salata 5p?

Cine mai are reteta de la Magda, cea cu mere? Ca am notat doar ingredientele, nu si cum se fabrica biggrin.gif
Soranutza, tu ai facut-o parca, nu?
daconst
May,sexoasa foc esti...si ai niste parinti tare moderni! naughty.gif

Miha,eu am retinut ca bagi putin merele in cuptor,apoi adaugi coca de pandispan peste si se rastoarna invers cind e gata. sad.gif
Poate te ajuta.
ina_ceva
parca asta era:

cam 6 mere curatate de coaja si cotor - 0
1 cana de zahar ( asta nu e obligatoriu , daca sunt merele dulci merge si mai putin, sau iese tortul mai acrisor)- sa zicem 10 puncte, dar nu sunt musai.
4 oua - 4
4 linguri de zahar - 4
4 linguri de faina - 6
dulceata de pus in locul cotorului (poate fi diet) - hai sa zicem 3p
unt de uns tava - sa zicem de 1 punct
faina de tapetat tava - 1 (zic si eu)

Deci: se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Ele raman intregi. Se aseaza intr-o cratita rotunda, unsa cu unt (am gresit cu faina, nu mai trebuie tapetata), astfel incat sa umple oarecum cratita. Intra vreo 6-7 mere, depinde de marime. Raman spatii intre ele, evident.
Se pune dulceata in locul cotoarelor, se toarna cana de zahar pe deasupra, si se dau la cuptor.
In timp ce se coc merele, se face compozitie clasica de pandispan din 4 oua/4 linguri zahar/4 linguri faina (se freaca galbenusurile cu zahar, se bat albusurile spuma, se adauga galb+zahar progresiv, apoi se adauga faina progresiv). Cand merele au lasat zeama (nu se asteapta sa se coaca de tot sau sa se evapore zeama), se scoata cratita si se toarna aluatul peste mere. Se lasa la cuptor pana se face aluatul.
Cand e gata, se rastoarna pe un platou si se lasa la racit. Coca ajunge dedesubt si merele deasupra. Cand e rece se orneaza cu frisca.
May
Multumesc frumos give_rose.gif dar nu am mai slabit... m-am ingrasat.... sper insa ca aceste kilograme sa fie dintr-acelea CARE PLEACA REPEDE.....caci nu cred ca au avut timp sa se depuna ca lumea dry.gif

ina aia e cea mai decenta pozitie in care a stat Remy imbracat in rochia aia... ca altele... lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif
Tulip
May,arati f. bine cheer.gif ....si ce parinti tineri ai!!cati ani au?
michelle
Sar'na de reteta, ina. Notat biggrin.gif
M-am facut cu 3 sacose de mere.. si nu stiu ce sa fac cu ele
Nessie
CITAT(michelle @ 19-09-2006, 02:54 PM) *
PLACINTAAAAAAAAAAAAA!!! eat.gif D'aia cu foi Linco, ieftine ca puncte. wink1.gif
Tulip
CITAT(Nessie @ 19-09-2006, 02:58 PM) *

PLACINTAAAAAAAAAAAAA!!! eat.gif D'aia cu foi Linco, ieftine ca puncte. wink1.gif

As dori si eu o reteta,pls!!!! naughty.gif
michelle
CITAT(Nessie @ 19-09-2006, 02:58 PM) *

Am facut deja, o sa mai fac o tura, clar biggrin.gif
ina_ceva
Miha, poti trimite o sacosa si la mine, pe mail naughty.gif
michelle
CITAT(Tulip @ 19-09-2006, 02:59 PM) *

As dori si eu o reteta,pls!!!! naughty.gif

Se pun intr-o tava 3-4 foi de placinta, apoi un strat de mere rase cu zahar, apoi iar 3-4 foi, apoi iar mere si la final iar foi.
Foile au 20p toata tava, se mai puncteaza si zaharul sau uleiul daca se pun
anaoi
Placinta cu mere
Ingrediente:
Ingrediente:

- 1 kg mere
- 3 oua
- o cana de lapte
- o cana zahar (aceeasi masura cu laptele)
- 100 ml de ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 pilc zahar vanilat
- scortisoara
- faina

Preparare:
Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zahar si scortisoara, la foc potrivit sa nu se arda zaharul. Intre timp se bat ouale cu cana de zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga uleiul si laptele, praful de copt (nestins), zaharul vanilat si faina cat sa fie mai groasa compozitia decat o smantana grasa. Dupa ce s-au calit merele se lasa sa se raceasca (tipp : puneti cratita cu merele calite intr-una mai mare cu apa rece! ) Se unge tava cu putin ulei si se tapeaza cu faina. Se pune 3/4 din compozitie in tava se adauga merele calite si se toarna restul de compozitie peste mere. Chiar daca nu acopera in intregime merele nu e nici o nenorocire ca se va umfla primul strat de compozitie si va cuprinde merele! Se lasa la cuptorul incins la 180 grade cca 40 minute! E gata cand e rumena deasupra!

POFTA BUNA!

Mentiuni:
E buna si calda si rece!

Timp Preparare:
1 h 10 '
Pisik
miha, eu m-am facut cu o sacosa de ardei grasi, rosii si nu stiu ce sa fac; cred ca ardei umpluti nu? dar numa timp de asta nu am; a, si m-am afcut si cu varza proaspata, in afara de salata are cineva idei?
May
tulip mama are 41 si tata 43 dar se tin bine babacii lol.gif . Pe tata de abia l-am convins sa nu isi puna cercel in ureche lol.gif

anaoi
imi cer mii dew scuze pt reteta asta

Mere umplute

O reteta simpla si racoritoare... Unde mai pui ca merele sunt pline de vitamine si se incadreaza perfect in "peisajul" canicular al zilelor acestea. Merele sunt fructele pe care, spre norocul tau, le poti consuma in tot cursul anului (supermarketurile iti ofera diverse soiuri), ca atare poti "inventa" chiar si tu numeroase retete delicioase!

Ingrediente

4 mere mari
1 lgt. suc proaspat de lamaie
2 linguri migdale macinate
5 curmale fara samburi, taiate marunt
1 lingura stafide zdrobite
2 dl smantana batuta

Pentru decorare:

2-3 mandarine sau
1 portocala

Mod de preparare

Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (avand grija ca peretele ce ramane sa aiba cel putin 5 mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamaie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie, se decoreaza cu felii de mandarina sau de portocala si se servesc imediat.

Mere umplute

Ingrediente/6 portii:
6 mere mari
200 g cereale (amestec cu fructe confiate)
50 g miere
50 g nuca tocata
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:

Se spala merele, se sterg si se scobesc inauntru. Se scot semintele si putin din miez.
Cerealele se dau prin masina de tocat (sau se maruntesc cu un obiect greu) si se amesteca impreuna cu nucile si mierea. Cu compozitia obtinuta se umplu merele. Acestea se pun cu gura in sus intr-o tava si se dau la cuptor, la foc potrivit.Stii ca s-au copt cand au o crusta aurita si sunt moi.
Se servesc caldute, ornate cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.

Crema de mere

Ingrediente:

500 g mere, taiate in bucati
8 linguri stafide inmuiate
1 lingura suc proaspat de lamaie
putina scortisoara
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Din toate aceste ingrediente se face, cu ajutorul unui mixer, un piure. Separat, se bate tare 1 dl smantana si se adauga peste piure. Se decoreaza cu alune pisate si cu stafide.

Pentru variatie, se pot adauga si fructe de sezon taiate in bucati. Atunci cand merele sunt acre, se adauga 1 lingura miere si 1 lingura basin (praf alcalin).

ina_ceva
CITAT(Pisik @ 19-09-2006, 03:06 PM) *

miha, eu m-am facut cu o sacosa de ardei grasi, rosii si nu stiu ce sa fac; cred ca ardei umpluti nu? dar numa timp de asta nu am; a, si m-am afcut si cu varza proaspata, in afara de salata are cineva idei?

ardei umpluti cu varza+morcov+putin patrunjel, cu dop de rosii, pusi la murat.
Tulip
Miha,intr-o punga de foi de placinte cate foi sunt?Habar n-am,nu am facut asa ceva...trebuie sa le intind?si sa le ung cu ceva?
michelle
Pisik, da ardeii prin robotul de bucatarie (sau poti taia daca ai chef, eu nu am niciodata rabdare biggrin.gif), mai ia vreo 2 morcovei, vreo 2 vinete si vreo 2 cepe si apoi le arunci intr-o oala si le pui la cuptor. Pui mirodenii, bulion sau rosii daca vrei si ti-ai facut un soi de zacusca cu 0p biggrin.gif

Tulip, nu mai stiu, sunt destul de multe, mai bine numara-le intai. Eu ung din 3 in 3 foi cu 1lg ulei, dar nu e musai. Poti unge cu margarina/unt, sau deloc.
Da, le intainzi in tava, prinzi cate 3-4 si le intinzi, pui compozitia, apoi iar alte 3-4 foi. Am uitat sa-ti zic. Neaparat trebuie taiate inainte de a le pune in tava. Cand se rumenesc, ca sa se inmoaie poti pune zeama pe care o lasa merele (o sa lase putina zeama, mai ales daca le pui la calit inainte).
O sa arate precum baclavaua.
Daca faci compozitia cu branza, poti pune peste placinta lapte/smantana etc.

Sau poti sa le rulezi si sa le aliniezi in tava. Adica iei 3 foi, pui compozitie, rulezi si pui in tava de-a lungul. Iei alte 3 foi, pui compozitia, rulezi si o pui in tava langa cealalta s a m d.

Sar'na de retete, dylly, notat!
daconst
Dylly,ma omori cu merele... )).gif
Fac si eu niste paste cu mere ca la prajituri si altele nu ma bag.

Pisik,mie-mi plac ardeii umpluti cu varza,murati...dar sa-i puna altcineva ca eu n-am nervi. mad.gif
Mama mai facea pasta de ardei si o lasa in borcane pe iarna,ca bulionul.O foloseam apoi la ciorbe pe linga zarzavatul din patrunjel cu morcovi.
Ramo
Am ajuns si eu acasa si acum imi iau pranzul, dupa care ma duc in orash, ca am chef de stricat bani. Doar ca in orashul asta nu prea am pe ce........
Tulip
Ramona,eu ce sa mai comentez?? )).gif )).gif Eu cand am de facut niste cumparaturi,fug la Tg-Mures...
Ella79
Mi-am luat pauza de masa:

- 1 iaurt mare cu 0% = 2,5 p
- 130 gr (4 felii) sunca de pui = 2 p
- 3 nectarine = 0p
- 1 banana mica = 1 p

Vad ca ma tin bine pana la ora asta. Diseara cred ca imi fac si eu niste mere la cuptor, ca mi-ati facut pofta cu retele voastre.
Inainte de asta as mai baga o tura la sala, dar sa vad ce chef am, ca am cam facut febra aseara....
Ramo
CITAT(Tulip @ 19-09-2006, 03:34 PM) *

Ramona,eu ce sa mai comentez?? )).gif )).gif Eu cand am de facut niste cumparaturi,fug la Tg-Mures...

Aici??????????? Nu as fi zis asta..... Si cam ce gasesti tu pe aici? Poate stii niste magazine pe care eu nu le stiu... )).gif

Ella, 130 gr sunca 2 puncte? Nu e 2.5/ 100 grame?
Tulip
Pai,Ramo,gasesc in orice caz mai multe lucruri ca la Medias....Magazine...hmm..nu pre imi amintesc numele...in orice caz nu luxor sau ceva de genul )).gif )).gif )).gif
Ella79
Ramona, eu punctez cu 0,5 p felia de sunca. Dar cred ca ai dreptate, o sa pun 3 p pt 130 grame. Multumesc! give_rose.gif
Ramo
CITAT(Tulip @ 19-09-2006, 03:54 PM) *

Pai,Ramo,gasesc in orice caz mai multe lucruri ca la Medias....Magazine...hmm..nu pre imi amintesc numele...in orice caz nu luxor sau ceva de genul )).gif )).gif )).gif

Mda, asa ma gandeam si eu....
Ella, nu ai pt ce. Ma gandeam ca mananci o sunca cu mai putine puncte si eram curioasa care e.

Uka, te vad on line. Te-ai trezit? Cum merge cu dragostea???????? pupic.gif

May, nu ne mai povestesti nimik? Ce mai faci bun de mancare?
anaoi
ok, fetele omorate de retete.....inviati. am vrut doar s ava dau idei....atat tot. ca macar pe net s ama descurc, daca in bucatarie nu.,
daconst
CITAT(anaoi @ 19-09-2006, 05:23 PM) *

ok, fetele omorate de retete.....inviati. am vrut doar s ava dau idei....atat tot. ca macar pe net s ama descurc, daca in bucatarie nu.,

salut.gif blum.gif wink1.gif
Pisik
Fetelor, simt nevoia sa ma plang: la mine merge tare tare greu acuma...nici vointa nu mai am, foame imi e non-stop si desi ma hranesc aproape numai cu fructe (oare asta o fi cauza?) nu slabesc aproape deloc. Ma sim mai bine, ceva mai usoara, si hainele se aseaza altfel, dar in kg nu si nu! Azi mi-am papat toata mancarica, si pe cea pt cina si tot, iar o sa ma satur cu fructe (vorba vine ca nu ma mai satura deloc), cred ca o sa iau reteta lui Eu de conopida sau a Mihai de semi-zacusca, sa pap ceva care sa ma faca sa ma simt mai satula.
anaoi
fetele dylly pleaca pt ca se blocheaz acalculatorul si mai are mult d elucru.

pa. pe maine
May
ramo am facut mancarica de cartofi cu carnaciori si supa de pui biggrin.gif

pisik eu zic sa te axezi mai mult pe mentinere pana trece nunta caci nu cred ca ai sa slabesti cu atata stres nici macar daca faci foamea. Pune mana si manca sanatos si echilibrat, nu doar fructe toata ziua caci la cat de solicitata esti in aceasta perioada, o sa lesini pe strada. Adauga ceva carne de pui si lactata caci nu iti vor face decat bine. Parerea mea.. give_rose.gif

dylly o zi buna pupic.gif

Unde e himere??????? blink.gif
daconst
Pisik,te inteleg perfect...mie fructele imi fac foame. sad.gif
Cindva slabeam cu cartofi cu iaurt...mancam toata ziua doar cartofi si iaurt si slabeam bine.Apoi cind imi era lene de cura,mancam doar seara cartofi cu iaurt si iar avea efect.
De cind cu WW nu mai lasam o zi fara paste,paine sau cartofi si am slabit mai bine.
Dar tu stii,mai bine ce merge la tine. pupic.gif
Pisik
Nu am scos elementele principale, mananc si paine (azi am mancat o felie si 2 wassa) si lactate (iaurt zilnic) si ou si carne (dimineata sunca, la pranz pui), dar dupa pranz incerc sa nu mai pap decat fructe, si cred ca mai rau fac, aveti dreptate; nu credeam vreodata ca de la stres si oboseala nu se slabeste!
MagdaC
Salutare, fetelor.
La mine zilele astea e nebunie, am niste evaluari maine si poimaine, si....nu imi mai ajunge ziua sa ma pregatesc sad.gif
Sa imi tineti pumnii, pliz.

Pisik, incearca sa inlocuiesti fructele cu legume. Fructele au mult zahar, oricat de sanatoase ar fi.
Va pupic
Monic
Alice party.gif band.gif
Pisik, si eu pateam la fel cu fructele. Acum prefer sa mananc mai multi carbohidrati gen paste, cartofi, orez, asociati cu legume la gratar, eventual putina branza, si parca nu mi-e foame cum imi era daca mancam fructe. Sa nu va mai spun ca de la atatea fructe simteam cum mi se fabrica acid in stomac si cum nu mancam decat muuulte fructe... acum ma tratez sorry.gif
Ella79
Pisik, eu ma satur foarte foarte bine cu ciuperci la gratar. Fara ulei, fara nimic si le punctezi cu 0p.

Eu am ajuns acasa si mi-am fiert 2 cremwursti de pui de la Campofrio. Abia dupa ce i-am papat am calculat punctajul: 2,4 p bucata bang.gif bang.gif bang.gif bang.gif bang.gif + 2 felii de paine: LA FIX! Tocmai am mancat de 7 puncte si nici nu m-am saturat.
Acum mai bag niste prune si dupa aia ma bag in cada, poate uit. lol.gif lol.gif
Pana acum am mancat de 17 p (din 18 permise) azi. E adevarat ca ieri am facut economii, dar parca nu m-as baga deja la ele.

Cred ca ii fac o prajitura cu prune babuinului si o sa mananc si eu o bucatita maine dimineata pe post de mic dejun. blum.gif
Ella79
Monic, ce naiba se intampla la Budapesta? Ma uit acum la stiri si nu-mi vine sa cred... e revolutie sau ce? ohmy.gif ohmy.gif
Eu vroiam sa merg la Budapesta peste 2 saptamani....
daconst
CITAT(Ella79 @ 19-09-2006, 08:03 PM) *

Monic, ce naiba se intampla la Budapesta? Ma uit acum la stiri si nu-mi vine sa cred... e revolutie sau ce? ohmy.gif ohmy.gif

Gand la gand Ella,si eu ma gindeam la Monic...poate ne spune ea mai multe. ohmy.gif
Ramo
Eu acum m-am intors din oras, cu aproape tot atatia bani cu cati am plecat. Am stat pe o terasa si am baut o apa plata si mi-am luat un rimel. Am stricat 200.000. Si ce chef aveam de stricat bani.......

Ella, ceva nu ai calculat bine la crenvustii de pasare Campofrio. Eu mananc de mult si au 1.6/ bucata. O bucata are 35 de grame, cantarit (ok, daca te iei dupa gramajul de pe pachet unde scrie ca sunt 5 crenvusti 240 de grame......). Dar sigur au 1.6/ bucata. Mie imi plac mai mult nefierti. Sunt curioasa cum ai calculat de ti-a dat asa punctaj.........
Tulip
CITAT(Ella79 @ 19-09-2006, 07:03 PM) *

Ella,parerea mea ca n-o sa fie probleme peste 2 saptamani
ce vrei sa-ti cumperi frumos?
Monic
Ella, Dana, pai e balamuc )).gif si daca ajuta Doamne-Doamne schimba astia guvernul. S-a difuzat o caseta audio la TV pe care e inregistrata vocea primului ministru care recunoaste ca a mintit populatia, ca tot ce a spus a fost minciuna si ca n-a facut nimic de cand e la guvernare, doar a mintit. Aaaa, si a folosit multe expresii porcoase, cum ca Ungaria e o c_u_r_v_a, ca si-au F***t timpul cat au fost la guvernare, ca tara e in c_a_c_a_t )).gif
Eu doar ma distrez, nu ma intereseaza politica, mai ales nu a lor. Acum sunt demonstratii in toata tara, si azi noapte ne-am uitat la TV pana dimineata la circul din centru.
Chiar i-am spus babuinului sa mergem si noi sa ne holbam, dar lenesul n-a vrut sad.gif Si acum e plin orasul de zgomotul sirenelor, cred ca balamucul continua. Eu lucrez si stau la doar cateva strazi de centru, poate de aceea se mai aude cate ceva.
Ella, poti veni linistita la Budapesta, eventual iti faci si tu cateva poze pe telefon, cum faceau aseara turistii )).gif
Ramo
Am mancat de cina , asa ca postez meniul pe intreaga zi:
- 3 wasa - 1.5;
- 220 gr sunca slaba - 5.5;
- 120 gr branza de vaci dietetica - 2.2;
- 2 oua - 4;
- 200 ml Zuzu - 1;
- 1 Campofrio - 1.6;
- fructe+legume - 1.
Total - 16.8 din 22. cheer.gif
Ramo
Nu mai scrie nimeni pe aici? De ce asa de pustiu? Se intampla ceva si eu nu stiu??????????
emu
hei hei hei... pauza lunga la mine, am avut o sapt foarte ciudata sapt trecuta (n-o sa intru in detalii) sapt care a culminat cu aniversarea unui an de casatorie, foarte frumoasa zi, excelenta sa fiu mai precisa.. aveam nevoie de ea ca de aer )).gif

vad ca am ratat ziua lui Alice ... La multi ani! party.gif band.gif flowers1.gif sa ai parte de ce-i mai bun beach.gif dance2.gif drinks.gif Ai dat de baut? cheers.gif eh eh )).gif

eu nu stiu ce naiba am, in loc sa slabesc parca pun la loc, asta daca ma iau dupa afisajul cantarului; la haine sau in general ma simt mai slabuta; e posibil sa fi calculat gresit punctajul pt unele alimente sapt trecuta, o sa incerc sapt asta wp, sper sa aiba efect. Oricum sunt multumita ca pot sa port iar stretch jeans (sau skinny jeans cum am auzit aici) fara sa ma stresez ca nu-mi sta bine biggrin.gif yupii!!! Am pus poza la profil, e cam neclara, dar e singura mai recenta care ma arata "cu totul" smile.gif

Alandana, abia te-am recunoscut in poza de la avatar... ce bine arati!

May, bine ai revenit; ai niste parinti extraodinari, sa-ti traiasca smile.gif
nusarich
bine ai revenit, emu. La Multi Ani! si voua, sa fie macar la fel de fericiti ca si cel care a trecut! iti sta bine in blugii aia skinny.

bine ai revenit si tu, alandana. dupa cum povesteti, se vede ca ti-a placut concediul. arati super!

eu ma cam retrag catre dus si pat, ca mi-e cam somn. va urez o noapte usurica, cu vise placute!
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.