De acolo cu gust amar, dar hotaratzi sa mai batem muntzii patriei am plecat la Manastirea TISMANA.
Frumos, mirobolant, linistitor.........
Pe cand vizitam cimitirul maicilor, ne-am imprietenit cu o maica, care de 61 de ani era acolo la manastire, acu are 79 de ani, ne-a placut si ne-a povestit desprea mananstire, despre ea si familia ei, despre tot felul de lucruri
Am stat vreo 2 ore cu Maica, ne-a deschis muzeul, unde imbucurator sunt salvate frescele originale ale manastirii, eram toti patru vrajiti de linistea, fericirea, implinirea acelui suflet incat nu ne mai dezlipeam de ea.
Ne-a facut cadouri cartzi de rugaciuni, ne-a invitats a mergem la Manastire sa stam mai multe zile acolo, ne-a umplut sufletele de bucurie.
Am plecat de acolo fericitzi ca ne-a displacut la Sacelu si ca ne-am hotarat sa vizitam manastirea.
Apoi ne-am dus la Pades sa vedem monumentul lui Tudor Vladimirescu. Drumul de la Tismana la Pades, o incantare, o zi de vara la apus. Pentru mine a fost o surpriza sa vad monumetul, seamana cu piramidele aztece.
De acolo am plecat spre casa, dar evident din lipsa indicatoarelor am gresit drumul
Evident ca nu aveam harta doar barbatzii erau in patria lor Tzara Gorjului
Pana la urma intreband din 5 in 5 minute am nimerit drumul
Pe la 11 noaptea cu sufletele pline si burtzile goale am oprit la un restaurant sa mancam ceva. Mancarea buna, ieftina ca doar era pe marginea drumului

din pacate am asistat si la actul I dintr-o bataie. Un TIR a oprit pe drumul public, dar a obturat un stabiliment ( in zona sunt 4 restaurante, 2 pe o parte si 2 pe alta), a coborat omul sa serveasca ceva, dar a avut tupeul sa nu intre sa consume de la cel caruia ii luase fatza, asa ca patronul si cu "oamenii lui" i-au admistrat o corectie in mijlocul drumului. Omul batut, s-a urcat la volan a degajat terenul, a parcat la 100 de m mai la vale, apoi ca din pamanat au inceput sa se adune TIR-uri
Noi ne-am grabit sa ne terminam cinele tarzii, sa platim si sa parasim zona incinsa de spirite incinse
Alta fatza trista si rusinoasa a Romaniei noastre.
Sper sa nu vad la stiri continuarea conflictului.
Am ajuns acasa pe la 1 noaptea, frintzi de oboseala, plini de sentimente contrarii, dar ferictizi ca am parasit pentru 30 de ore orasul incis.
Azi iar la "sapa"
Poze urmeaza
).gif)
CITAT(dulcikatty @ 18-06-2007, 12:43 PM)

Unde mergeti in Alba? De acolo e iubi. Frumoasa zona..............
Sa ai parte de o vacanta minunata si relaxanta!
Chiar in Alba Iulia o sa stam la o pensiune. Sotzii nostrii au in weekned cursuri posuniversitare la Faculatatea din Alba si noi o sa ne racorim la piscina pensiunii
O sa ii duc pe prietenii mei la Hunedoara si Deva sa vada dupa ce tot suspin io. Nu stim exact unde mergem inca, oricum avem mare grad de linbertate caci mergem cu masina
Dilly si io tot imaginea asta asta o am, plus inca 300 lei minus in buzunar pentru taxa de urgentza, dar azi nici Marius nici Ioana nu sunt in Craiova

iar io nu pot face poza si pentru ei