Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnal Amalia
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
ganesha
CITAT(amalia0701 @ 06-11-2007, 02:20 PM) *

Servus dragelor hug.gif
Ma bucur ca ma sustzineti, dar io in mine trebe sa gasesc puterea.
Din pacate s-o ascuns sad.gif
In fiecare dimineatza cand nu mai stiu cu ce sa ma imbrac asa imi promit, dar uit repede blushing.gif
Acu mi foame si nu am nimic sanatos prin jur ohmy.gif

Amelie, ma bucur sa te vad, mi-a fost dor de tine hug.gif Tin pumnii sa-ti gasesti puterea care s-a ascuns. pupic.gif
axe10
O sa o gasesti tu ....sper ca mai devreme decat mai tarziu....
hug.gif
Nessie
Vad ca esti prin zona, dar ocolesti resedinta. biggrin.gif Ce faci? pupic.gif Mai spune-ne de tine, ca mie mi-e dor de tine! hug.gif
buretel
CITAT(Nessie @ 09-11-2007, 11:53 AM) *
Vad ca esti prin zona, dar ocolesti resedinta. biggrin.gif Ce faci? pupic.gif Mai spune-ne de tine, ca mie mi-e dor de tine! hug.gif
Si mie crying.gif crying.gif wub.gif
Amazoana
Am venit sa te salut si sa te puuuuup! hug.gif pupic.gif
Andreea-Rodica
Daca nu ma insel fata ta are teze unice, nu? Cum stati cu pregatirile?
Te pup si te mai astept la o discutie (dar nu despre diete, ca eu zic pas) hug.gif
Amazoana
Neata Amalia, sa ai o saptamana minunata! pupic.gif
amalia0701
CITAT(Nessie @ 09-11-2007, 12:53 PM) *

Si mie imie dor de voi.
Eu dospesc lol.gif lol.gif lol.gif , adica ma ma umflu, nu cu folos ca fetele noastre dragi Honney si Noni, io doar dospesc.
Adica in fiecare zi deschid dulapul si constat ca nu mai am ce sa imbrac( poate va amintitzi ca hainele mele mari le-am donat la sinitratzi )).gif )).gif )).gif
Deci mananc aiurea, dulciri la greu, parca-s ion sevraj fara, gasesc tot felul de scuze idioate blushing.gif sa cumpar si sa le mananc.
Miscare tinde catre zero, adica mai deloc, sau aia care o fac nu se pune.
Cu asemenea activitati autodistructive ce vrei sa scriu aici?
Ca m-am dilit sau ca am devenit masochista?
ohmy.gif
In rest, am inceput serviciul, e ca la balamuc aici...... ceva normal yahoo.gif
Acasa Ioana invatza pentru tezele unice, are un program can incarcat cu meditatzii la engleza, franceza si matematica, pe langa programul ei de antrenamente.

CITAT(dulcikatty @ 09-11-2007, 03:23 PM) *

Am venit sa te salut si sa te puuuuup! hug.gif pupic.gif

pupic.gif

CITAT(Andreea-Rodica @ 09-11-2007, 06:14 PM) *

Daca nu ma insel fata ta are teze unice, nu? Cum stati cu pregatirile?
Te pup si te mai astept la o discutie (dar nu despre diete, ca eu zic pas) hug.gif

Pai la matematica face meditatii, a tot dat teste acolo, iar acum si-a luat o culegere din oras cu modele de teze.
Modelul 11 de pe site-ul misterului l-a facut saptamana trecuta si a lua 8,4 parca. Ioana nu a facut radicalii la scoala si a mai gresit ceva la geometrie.
Iar la romana s-a autotestat si a luat 9, 9 si ceva, facand unele greseli la gramatica.
Asa ca avem inca de munca )).gif
Pana in 15 am inteles ca ministerul trebuie sa publice toate tezele pe net, nu-i asa?
May
Buna dimineata floare.gif sper din tot sufletul sa iti gasesti puterea de a trece peste faza asta pupic.gif
amalia0701
CITAT(Maybeline @ 12-11-2007, 01:23 PM) *

Buna dimineata floare.gif sper din tot sufletul sa iti gasesti puterea de a trece peste faza asta pupic.gif

Nu gasesc putere inca mad.gif , sper sa nu o gasesc pe la 150 kg
lol.gif lol.gif lol.gif
Acu lasand gluma la o parte, un pitic mi s-a strecurat in creier ca-i o lupta in zadar.
Pur si simplu nu mai imi doresc sa slabesc. De ce?
De buba la cap.
Amazoana
Si eu am buba la cap, dar alt fel de buba. sorry.gif E grele cu astea....
amalia0701
CITAT(dulcikatty @ 12-11-2007, 12:35 PM) *

lol.gif lol.gif lol.gif
Am o cunostiinta un excelent psihoterapeut in C-ta, din pacate nu exista asa ceva in Craiova si nu-s nici atat de grav sa merg iar saptamanal la Bucuresti )).gif
luchi
CITAT(amalia0701 @ 12-11-2007, 12:28 PM) *

Acu lasand gluma la o parte, un pitic mi s-a strecurat in creier ca-i o lupta in zadar.
Pur si simplu nu mai imi doresc sa slabesc.

hug.gif La asta nu stiu ce sa zic. Daca tu esti bine, atunci..asta e. Io oricum te iubesc. give_rose.gif
ganesha

Pur si simplu nu mai imi doresc sa slabesc.

Cred ca nu exista om pe lumea asta care sa-si doreasca sa slabeasca. Poate de asta nu reusesti sa te mobilizezi... Mentalul nostru e un maimutoi, si ca orice maimutoi nu poate fi dat jos din copac decit daca-l tentezi cu ceva ce-i place taaaaaare (banane, ceva naughty.gif ). Niciunui creieras nu i se pare slabitul ceva incitant... In schimb poti sa-ti doresti efectele, sau senzatia, sau... lucrurile si starea de fapt care o sa fie, lupta in sine cu batalii, unele cistigate, altele pierdute, etcetcetc. Trebuie sa existe pe acolo vreun gindulet cit de mic care sa tenteze. Poate daca privesti putin din alt unghi, o sa vina si motivatia si puterea.
Noi te iubim, indiferent pe unde o apuca dorintele tale, si ne topim dupa tine! hug.gif
amalia0701
Si io va iubesc pupic.gif
Din cauza asta mai sunt inca aici pe un site unde lumea slabeste, face sport pupic.gif
Am vreut sa imi cumapr haine mai mari sa nu ma mai stranga toate, dar Marius cica sa ma mai gandesc, poate ma mobilizez si o sa reincap in cele din dulapuri )).gif )).gif
Ma tot gandeam la niste pasi:
- readucerea bicicletei acasa, apoi utilizarea ei in alt scop decat cuier;
- coborarea cantarului de pe dulap;
-cantaritul odata pe saptamana, doar asa sa imi tzin un grafic;
- cerut si obtinut ajutorul de la colocatarii mei care ma omoara cu niste dulciuri sa le eliminam din casa sad.gif
-suturi in partea dorsala sa mai dezlipesc fundul de pe scaun si ma ma mai duc pe teren, iar un cel putzin un drum casa-serviciu sa-l fac pe jos;
-continuarea jurnalului zilnic cu ce si cat mananca, macar sa imi dau seama cate calorii pot sa inghit, ca cate am nevoie o stiu.

Cum se face ca io atat de desteapta si informata am atatea kg in plus?
Undeva in creierii astia mi s-a infit gandul ca-i munca in zadar, ca-i mult mai periculos pentru organism +/- 10-20 kg si mai bine ma prefac ca nu am nici o problema.
Partea proasta e ca daca las un pic garda jos, acumulez doh.gif doh.gif doh.gif

Acu ca mi-am plans de mila destul, va pup, fug acasa.
Azi am mancat asa:
- ora 6 - o banana;
-ora 8 - un graham;
-pana la prinz vreo 4-5 ceaiuri cu lapte;
-ora 5 prinz- conop[ida oparita cu sos de rosii si 50 gr. de muchi file si paine graham cu salata de conopida( conocpida, maioneza lights, usturoi si iaurt)
Pentru cina am facut o salata cu varza, sfecla rosie, mar si morcov.
Dar deocamdata nu imi e foame, asa ca nu satiu sigur ce mananc.
Ar trebui sa ma gandesc ce o sa mananc maine la pachet sorry.gif
V-am spus ca ma bate gandul sa incerc sa tzin postul?
In ultimele luni am reusit sa tzin post miercurea si vinerea.

midnight_talker
CITAT(amalia0701 @ 12-11-2007, 08:44 PM) *

Si io va iubesc pupic.gif
Din cauza asta mai sunt inca aici pe un site unde lumea slabeste, face sport pupic.gif
Am vreut sa imi cumapr haine mai mari sa nu ma mai stranga toate, dar Marius cica sa ma mai gandesc, poate ma mobilizez si o sa reincap in cele din dulapuri )).gif )).gif
Ma tot gandeam la niste pasi:
- readucerea bicicletei acasa, apoi utilizarea ei in alt scop decat cuier;
- coborarea cantarului de pe dulap;
-cantaritul odata pe saptamana, doar asa sa imi tzin un grafic;
- cerut si obtinut ajutorul de la colocatarii mei care ma omoara cu niste dulciuri sa le eliminam din casa sad.gif
-suturi in partea dorsala sa mai dezlipesc fundul de pe scaun si ma ma mai duc pe teren, iar un cel putzin un drum casa-serviciu sa-l fac pe jos;
-continuarea jurnalului zilnic cu ce si cat mananca, macar sa imi dau seama cate calorii pot sa inghit, ca cate am nevoie o stiu.

Cum se face ca io atat de desteapta si informata am atatea kg in plus?
Undeva in creierii astia mi s-a infit gandul ca-i munca in zadar, ca-i mult mai periculos pentru organism +/- 10-20 kg si mai bine ma prefac ca nu am nici o problema.
Partea proasta e ca daca las un pic garda jos, acumulez doh.gif doh.gif doh.gif

Acu ca mi-am plans de mila destul, va pup, fug acasa.
Azi am mancat asa:
- ora 6 - o banana;
-ora 8 - un graham;
-pana la prinz vreo 4-5 ceaiuri cu lapte;
-ora 5 prinz- conop[ida oparita cu sos de rosii si 50 gr. de muchi file si paine graham cu salata de conopida( conocpida, maioneza lights, usturoi si iaurt)
Pentru cina am facut o salata cu varza, sfecla rosie, mar si morcov.
Dar deocamdata nu imi e foame, asa ca nu satiu sigur ce mananc.
Ar trebui sa ma gandesc ce o sa mananc maine la pachet sorry.gif
V-am spus ca ma bate gandul sa incerc sa tzin postul?
In ultimele luni am reusit sa tzin post miercurea si vinerea.

Draga Amalia,
Ma regasesc in acest mesaj.....Eu sunt mai grasa ca niciodata si problema mea este ca nu reusesc sa-mi fac vointa aia de fier cu care am slabit 15 kg cu Monti.
Pupici!
julyalina

Pur si simplu nu mai imi doresc sa slabesc. De ce?
De buba la cap.

spune-i sa aiba grija ce vorbeste ca de nu, il alergam noi pe piticul ala pupic.gif
nimik nu e in zadar ! stii ce efecte are o greutate prea mare asupra organismuluiasa ca ... gandeste-te la sanatatea ta si la faptul ca ai o familie care are nevoie de tine !

hug.gif
Sexymom
Amalia si eu am renuntat la regim, pur si simplu nu sunt pregatita, vad ca slabesc in schimb ca nu mai sunt asa de obsedata sa ajung manechin, si mai ales ca nu mananc nimic pana la ora 16, 30, bag numai apa, ca la munca am pauza de la 12 la 12,20 si la ora aia nu am nici un fel de pofta de mancare. Beau o cafea cu lapte, fumez o tigara eventual ( nu mereu) si barfesc cu colegele mele.

Meniul tau e super echilibrat, asa mi se pare acum, sa vedem ce mananci maine.
Eiu pana acum am mancat 2 ciocolate Kinder, salate si paine cu cereale.
Amazoana
CITAT(amalia0701 @ 12-11-2007, 06:19 PM) *

lol.gif lol.gif lol.gif
Am o cunostiinta un excelent psihoterapeut in C-ta, din pacate nu exista asa ceva in Craiova si nu-s nici atat de grav sa merg iar saptamanal la Bucuresti )).gif

Baga adresa, ca nu strica.
amalia0701
CITAT(dulcikatty @ 14-11-2007, 05:02 PM) *

CITAT(amalia0701 @ 12-11-2007, 06:19 PM) *

lol.gif lol.gif lol.gif

Baga adresa, ca nu strica.

Pot sa iti fac rost de un de telefon daca esti hotarata.
Sexi am festelit-o alataseara cu niste cioco, asa ca de obicei blushing.gif Cuminte pana ajung in templul dulciurilor( adica domiciliul conjugal)
De azi incerc sa tzin post.

Am mancat:
- ora 6 o banana;
-ora 8 o jumatate de graham cu ceai cu lapte de soia ( si 2 cuburi de zahar brun);
-pe la 12 un mar si o banana;
-apoi iar ceai;
-pe la 14 un suc de grepfruit cu portocala apoi cealalta jumatate de graham;
-pe la 16:30 4 ciuperci la microunde cu o rosie. Mi-am facut si un sanweich cald cu cascaval vegetal oregano si masline dar nu a mai intrat rolleyes.gif
Acu beau iar ceai.

Vreau sa ajung la cumparaturi sa imi pot lua maine pachet.
bubbles
Amalia suntem aici sa tinem pumnii si sa te incurajam sa tii si tu dieta cu noi flowers1.gif
aki
Salut Amalia.De mult nu am fost pe aici.Bafta la slabit,sa-ti fie cu spor pupic.gif
luchi
Amalia draga, iti las un pm..Am nevoie de ajutorul tau pentru a ajuta o prietena blushing.gif floare.gif
axe10
Sa fii pe faza ca ma apuc sa traduc niste retete de veggie...pt post!
Sa vezi trai pe vatrai....
Si hai...trezeste-te !!!!
ganesha
Amelie, o mare-mbratisare am venit sa-ti las!!! hug.gif
amalia0701
CITAT(luchi @ 15-11-2007, 02:01 PM) *

Amalia draga, iti las un pm..Am nevoie de ajutorul tau pentru a ajuta o prietena blushing.gif floare.gif

pupic.gif
Promit sa rezolv azi.

CITAT(axe10 @ 15-11-2007, 02:23 PM) *

Sa fii pe faza ca ma apuc sa traduc niste retete de veggie...pt post!
Sa vezi trai pe vatrai....
Si hai...trezeste-te !!!!

Mi-am luat cartea asta Retzete
Problema e ca nu prea am timp sa gatesc.
Aseara mi-a fiert ioana niste cartofi( cam de 3 sferturi) si am facut o salata orientata cu cartofi, masline, castravete murat, ceapa rosie si o lingura de maioneza vegetala.
Si am mai gaiti miste popcorn cu ulei de masline lol.gif

CITAT(ganesha @ 15-11-2007, 04:53 PM) *

hug.gif hug.gif hug.gif
Te pup fata frumoasa!
Nu prea apuc sa scriu prin jurnale, la mine la munca e ca la nebuni si acasa nu dau drumul la calculator sa nu o tenteze pe Ioana, drep ca nici timp nu am.
Ieri am fost la teatru, am vazut Avarul, extraordinara punerea in scena a piesei.
julyalina
'neatza amalia ! floare.gif azi e vineri. tii post? vrei sa sa-l tii pe tot ?

amalia0701
CITAT(julyalina @ 16-11-2007, 08:33 AM) *

'neatza amalia ! floare.gif azi e vineri. tii post? vrei sa sa-l tii pe tot ?

De vreo 3 luni tzin post miercurea si vinerea, acum as vrea sa-l tzin pe tot.
Nu prea imi iese, de ex, azi mi-am fauct salata orientata cu o lingura de maioneza si acu mi-am amintit ca azi nici ulei nu era voie, dar .....promit sa ma perfectionez.

Exista un casval "vegetal", scrie pe el ca are grasimi vegetale ci "proteina din lapte", voi credetzi ca are vreo legatura cu vaca?
Io cred ca e o proteina care nu a vazut vaca, deci e de post. Sau nu?
julyalina
eu tin post numai vinerea. smile.gif
nu stiam ca in zilele de post nu ai voie ulei blink.gif . eu staim ca nu ai voie carne, lapte, oua si derivatele lor.
si in saptamana mare nu ai voie otet . atat . de restul nu stiu nika. unsure.gif

cascavalul ala vegetal... hmmmm pai cum e vegetal cu proteina din lapte ? eu cred ca e din soia. vorba ta "o proteina care nu a vazut vaca " )).gif a luat si mama mea o bucata dar nu prea imi place la gust. wacko.gif imi da senzatia ca mananc sapun sorry.gif
Nessie
pupic.gif Pup fata! Imi pare rau ca nu ai timp sa mai parlim, dar o sa treaca si nebunia de la munca. De sarbatori cum lucrezi, ca stiu ca te prinde ori de Craciun, ori de revelion. dry.gif

De ce nu e voie ulei sau otet, ca nu pricep? blink.gif Care e legatura cu postul?
axe10
CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 08:28 AM) *
Mi-am luat cartea asta Retzete
Problema e ca nu prea am timp sa gatesc.
Aseara mi-a fiert ioana niste cartofi( cam de 3 sferturi) si am facut o salata orientata cu cartofi, masline, castravete murat, ceapa rosie si o lingura de maioneza vegetala.
Si am mai gaiti miste popcorn cu ulei de masline lol.gif

CITAT(ganesha @ 15-11-2007, 04:53 PM) *

hug.gif hug.gif hug.gif
Te pup fata frumoasa!
Nu prea apuc sa scriu prin jurnale, la mine la munca e ca la nebuni si acasa nu dau drumul la calculator sa nu o tenteze pe Ioana, drep ca nici timp nu am.
Ieri am fost la teatru, am vazut Avarul, extraordinara punerea in scena a piesei.

Bataie, bataie....cand e ma intercity ala sa vin pana la tine la gara?... ca si asa Alexia vrea sa vada cum e treaba cu trenul (care by the way face "te duc, te-aduc")... lol.gif

Avarul l-am vazut si eu...jucat cu colegi de liceu in amfiteatrul liceului....acum zdemii de ani lumina!! lol.gif lol.gif
amalia0701
In post nu se mananca carne, lapte, oua.
Dar luni, miercuri si vineri pentru cei ce tzin tot postul nu se mananca nici ulei si nici vin.
Marti si joi ai voie ulei si vin, iar sambata si duminica ai voie si peste, iar peste mai ai voie si in zilele de sarbatoare.
Iar io am pus in salata de cartofi maioneza vegetale, deci are ulei blushing.gif
Din pacate maine muncesc, asa ca doar duminica o sa gatesc ceva cald.
Gabi-c ma gandesc sa dau o lovitura anul asta si sa stau amandoua acasa, mai ales ca adjunctul meu sta in Craiova. O sa ma gandesc sa fac vreun plan.

Axe IC e zilnic pupic.gif Te astept hug.gif
axe10
CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 12:27 PM) *

Dar luni, miercuri si vineri pentru cei ce tzin tot postul nu se mananca nici ulei si nici vin.
Marti si joi ai voie ulei si vin, iar sambata si duminica ai voie si peste, iar peste mai ai voie si in zilele de sarbatoare.
Iar io am pus in salata de cartofi maioneza vegetale, deci are ulei blushing.gif
Gabi-c ma gandesc sa dau o lovitura anul asta si sa stau amandoua acasa, mai ales ca adjunctul meu sta in Craiova. O sa ma gandesc sa fac vreun plan.

Sa am un liber si trag o fuga...poate ma seaca aia ca e drumul prea lung....eu ziceam un traseu Bucuresti Nord-prima statie la personal... lol.gif lol.gif ...dar o sa am o discutie cu ea in sensul asta!
Astia mici nu platesc bilet?....ce chitra sunt!!! blink.gif
ganesha
Amelieeee, am venit sa te pupic.gif

Spor la post, daca asta vrei sa faci. Sa-ti fie primit si sa-ti aduca lumina in suflet si-n ginduri! floare.gif
Eu nu iau produse de post care au "ingrediente din lapte" in ele. Dar maninc ulei citeodata. Nu-mi iau nici o dezlegare pentru ca ele sint la peste si noi vegetariem cu totii. Si alcool nu bem deloc oricum...
luchi
CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 08:40 AM) *

Exista un casval "vegetal", scrie pe el ca are grasimi vegetale ci "proteina din lapte", voi credetzi ca are vreo legatura cu vaca?

E cumva ala de la Forma? Mai mancam si eu in post, dar niciodata nu m-am uitat pe eticheta. blushing.gif
Sar'na de ajutor wub.gif

CITAT(ganesha @ 16-11-2007, 03:22 PM) *

Si alcool nu bem deloc oricum...

Asta cu uleiul nu o inteleg..Nu e din masline care e vegetale? Iar alcool..sa inteleg ca berea e aliment? unsure.gif
amalia0701
CITAT(axe10 @ 16-11-2007, 12:31 PM) *

CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 12:27 PM) *

Sa am un liber si trag o fuga...poate ma seaca aia ca e drumul prea lung....eu ziceam un traseu Bucuresti Nord-prima statie la personal... lol.gif lol.gif ...dar o sa am o discutie cu ea in sensul asta!
Astia mici nu platesc bilet?....ce chitra sunt!!! blink.gif

Nu mai stiu pana la varsta nu platesc, dar gasesti sigur pe www.cfr.ro
Luchi cred ca de la Forma e.
Anda pupic.gif
ganesha
CITAT(luchi @ 16-11-2007, 03:30 PM) *
CITAT(amalia0701 @ 16-11-2007, 08:40 AM) *

Si alcool nu bem deloc oricum...
Asta cu uleiul nu o inteleg..Nu e din masline care e vegetale? Iar alcool..sa inteleg ca berea e aliment? unsure.gif

Pai in post nu se folosesc... unsori decit in anumite zile. Si nici nu se bea alcool, decit vin, in anumite zile si asta. Asta e regula postului, asa e el facut. Acu' daca tii post si dai cu bere, pe de alta parte, sau cu... martini, mai e ala post? )).gif
luchi
CITAT(ganesha @ 16-11-2007, 03:44 PM) *

Acu' daca tii post si dai cu bere, pe de alta parte, sau cu... martini, mai e ala post? )).gif

Pai nu stiu..asta era intrebarea mea. Ai spus ca nu bei alcool, si am fost intrigata pentru ca mai ieri iti faceai procese de constiinta din cauza de bere. unsure.gif . De-aia intrebam, ca poate berea, ca si uleiul, are regim special. Ma rog, in viata de zi cu zi, cel putin in Ro, e considerata aliment.
Oricum, eu tin post rar, deoarece cred ca esenta postului e alta. Pe de alta parte, am o retinere fata de unele porniri habotnice -asta de cand, copil fiind, mi-a dat strabunica mea cu facaletul peste mana pentru ca am bagat o lingura spurcata (cuvintele ei) in tocana de cartofi de post care era pe soba, asta pentru ca eram prea mica sa stiu ca sunt oale in care se gateste numai de post, si tacamuri care se folosesc numai in post.
amalia0701
CITAT(luchi @ 16-11-2007, 03:55 PM) *

Acu' daca tii post si dai cu bere, pe de alta parte, sau cu... martini, mai e ala post? )).gif

Pai nu stiu..asta era intrebarea mea. Ai spus ca nu bei alcool, si am fost intrigata pentru ca mai ieri iti faceai procese de constiinta din cauza de bere. unsure.gif . De-aia intrebam, ca poate berea, ca si uleiul, are regim special. Ma rog, in viata de zi cu zi, cel putin in Ro, e considerata aliment.
Oricum, eu tin post rar, deoarece cred ca esenta postului e alta. Pe de alta parte, am o retinere fata de unele porniri habotnice -asta de cand, copil fiind, mi-a dat strabunica mea cu facaletul peste mana pentru ca am bagat o lingura spurcata (cuvintele ei) in tocana de cartofi de post care era pe soba, asta pentru ca eram prea mica sa stiu ca sunt oale in care se gateste numai de post, si tacamuri care se folosesc numai in post.

)).gif )).gif )).gif
Io nu am tacamuri numai de post, dar e normal sa nu bagi lingura din tocana cu carne in supa de legume ca spurci mancarea.
Io acu bomban ca nu gatesc de dulce )).gif
Dar sa stii ca nu-i usor sa feresti tacamurile sau sa tzii post si sa gatesti de dulce.
Sper sa reusesc sa tzin tot postul.
luchi
Amalia, strabunica mea avea oale si tacamuri numai pentru gatit de post. Iar eu aveam lingura preferata cu care mancam de la ciorba pana la..salata laugh.gif De unde sa stiu io care cum vine treaba.
Da' ce m-o durut facaletu' ala..si acum il mai tin minte .
amalia0701
CITAT(luchi @ 16-11-2007, 04:14 PM) *

Amalia, strabunica mea avea oale si tacamuri numai pentru gatit de post. Iar eu aveam lingura preferata cu care mancam de la ciorba pana la..salata laugh.gif De unde sa stiu io care cum vine treaba.

Bunica ta o femeie de mare exceptie, am inteles care e treaba cu tacamurile, dar io inca nu am 2 seturi )).gif
buretel
Io nu stiu care e treaba, dar pt mine berea, ca si toate alcoalele, reprezinta mancare. Le consum pe post de cina de multe ori laugh.gif
Cat despre post, si alte cele, nu ma bag, caci as fi prea vehementa blushing.gif grin.gif
ganesha
CITAT(luchi @ 16-11-2007, 03:55 PM) *

Am baut O bere pe dindoua cu al meu EL, la ziua prietenei mele lol.gif . SI am zis ca-n ziua aia oricum nu tinusem post, din cauza zilei si tortului devil.gif De baut nu beau din principiu si alte motive, dar si din cauza ca eu pun mare pret pe performantele mele sportive, si doar juma de pahar de bere te trage inapoi cu macar o saptamina de efort. Si nu se merita. Dar inafara de 150 ml de bere de acu' 2 zile ce am mai baut anul asta a fost 2 guri (la propriu, nu la figurat) de sampanie (doar cit am ciocnit) la ziua mea si la ziua lu' EL. Eu sint total anti-alcool.

Super tare strabunica ta!!! Asa e si pe la manastiri, nu gatesc in aceleasi vase... si daca tot veni vorba... mama ce-as poftila un ghiveci manastiresc biggrin.gif Eu am cana preferata, tacimuri, farfuria x, castronelul y, numai din alea maninc lol.gif
Amazoana
CITAT(luchi @ 16-11-2007, 06:14 PM) *

Ooofff, salacu de tine. Cred, din moment ce inca simti ceva negativ pe acolo...... sad.gif
anca veselie
amalia pupic.gif , ma bucur ca ai reusit sa te mobilizezi cu postul. cheer.gif

ganesha, de ce zici ca te trage in spate alcoolul cu o sapt? in sensul ca nu mai faci fatza efortului?
ganesha
CITAT(anca veselie @ 16-11-2007, 06:23 PM) *

ganesha, de ce zici ca te trage in spate alcoolul cu o sapt? in sensul ca nu mai faci fatza efortului?

Din cauza reactiilor chimice rezultante, care afecteaza masa musculara, body fat-ul, metabolismul, tot. Nu la efort ma refeream, la rezultate. E pacatos rau. Si is calorii goale. Si mai si miroase urit lol.gif
anca veselie
lol.gif
adica te ingrasi de la el, asta zici?
eu nu-s cu berea decat f rar, prefer un vin sau tarie blushing.gif
ganesha
CITAT(anca veselie @ 16-11-2007, 06:29 PM) *

lol.gif
adica te ingrasi de la el, asta zici?
eu nu-s cu berea decat f rar, prefer un vin sau tarie blushing.gif

Nu neaparat ca "te ingrasi", dar cind faci sport si urmaresti anumite obiective - masa musculara, body fat, six pack naughty.gif etc, atunci e ceva de genu' "doi pasi inainte, 5 inapoi". Actioneaza la nivel biochimic si influenteaza reactiile, enzimele, sinteza macronutrientilor. (Eu vb de bauturi alcoHolice in general, nu de bere...adica SI de bere, dar de toate impreuna)
anca veselie
nu imi place ceea ce zici, dar... am pricipit. multu pupic.gif
amalia0701
pupic.gif
Buna dimieatza dragelor!
Io azi pe ploaia mocaneasca de afara iar dau cu sapa pe aci pe la gara ( mai am un pic si fac rime lol.gif )
Io nu stiu exact ce se intampla in corp la alcool, dar in ultimii ani brau foarte rar, iar de pe vrema lui nenea Monti am ramasa fan vin rosu, nu mai mult de un pahar.
Pe vreme friguroasa asa ca azi, ador o cana de vin fiert cu cuisoare si multa scortzisoara blushing.gif
Ieri am vazut piesa asta (cronica e facuta de un prieten drag)

Singuratate, sinceritate, curaj ! (nu, lasitate!)

Iar sinceritatea, chiar daca nu e comoda, macar nu e plictisitoare

Uca Maria Iov Brouss.arte

Titlul “Grasana” aplica procedura amintita in prima scena a piesei: “Vin mereu cu nume noi pentru tot felul de chestii, ceva care sa te faca sa te simti mai bine”. Replica e folosita ca o explicatie pentru inlocuirea denumirii de ‘bibliotecar’ cu aceea de “specialist in cuvinte tiparite”, dar este si o indulcire a titlului original, “Fat Pig”.

Chiar in prima instanta o fi fost gandul spre forme pantagruelice, atat desfasurarea piesei cat si evolutia protagonistei duc spre o alta abordare. Raluca Paun nu este si nu apare intr-un rol precum titlul. Ea e doar putin altfel decat sabloanele feminine cultivate de barbati. Si tocmai de aici pleaca sporul de profunzime din tot ceea ce urmeaza.

Intr-o societate tot mai dedata placerilor gastronomice, frumosul feminin este in continuare promovat tot pe vechile calapoade.

Helen, personajul Ralucai Paun, cucereste de la bun inceput prin naturaletea cu care-si asuma alteritatea fata de tipare. Inteligenta si cultivata, cu un bun simt al umorului, ea are forta de a trece prin lume cu gratie si cu incredere in sine.

La aceeasi masa cu Tom, timid si aparent stangaci, interpretat de Cosmin Radescu, Helen se joaca putin cu el. Are initiativa si conduce lucrurile spre un inceput de relatie, fara a-si face un scop din asta. Este, poate, un exercitiu de a-si demonstra siesi inca o data ca are toate calitatile de a cuceri un barbat.

Este, poate, o incercare fireasca de a iesi din singuratatea in care ne miscam amniotic.

Complimentul pe care-l primeste repetat de la Tom este simplu: “Ai un ras grozav!” O confirmare a replicii Soniei din “Unchiul Vania”, cand o femeie nu e frumoasa, se apeleaza la complimente neutre, admirand parul sau alte detalii mai putin semnificative.

Tom este de fapt cucerit, incet, incet, de naturaletea cu care se misca Helen. El descopera ca exista un mod de viata si dincolo de etichete si sabloane. Tot mai incorsetat de reguli si indemnuri de comportament, el regaseste o placere paradisiaca de a trai. “N-am mai bagat ceva in gura fara sa citesc eticheta de pe dos ca vreun teozof erudit”

Cu stilul ei direct, Helen strabate desertul care o desparte de barbati precum Tom. Si aici Raluca Paun straluceste prin forta replicii, a privirilor. Ea iese din scena cucerind simpatia tuturor dar se intoarce pentru a puncta fraza care defineste intreaga piesa.

“...s-ar putea sa nu fii atras de mine.e ceva ce pot intelege pe deplin, chiar o fac, darchiar sper ca ma vei suna. ... Doar sa nu-ti fie teama, Tom, cred ca de aceea m-am intors, ca sa-ti spun asta. Te rog, sa nu-ti fie teama de mine, sa nu-ti fie teama sa-ti asumi mai stiu eu ce fel de sanse nefericite, sa nu-ti fie teama de ceea ce gandeste lumea... pentru ca ar putea sa iasa ceva grozav.”

Ce se intampla de fapt pana la sfarsit e mai putin deslusit pentru ca ea insasi cedeaza. Nu pentru ca este parasita ci pentru ca nu gestioneaza acest final cu forta.

Usor de zis...

Reintoarcerea la singuratatea originara e o provocare pentru oricine.

Si accentul se muta pe Tom. La el singuratatea e mai putin vizibila. El tocmai paraseste o relatie cu o femeie frumoasa. Impreuna sunt o pereche cool, se incadreaza perfect in tipare. Colegi intr-o companie ce ofera un anume standing, relatia lor a ajuns la un moment de criza. Si tocmai Helen este revelatorul acestei crize, pentru ca ea vine sa-i arate lui Tom ceea ce-i lipsea. De la Jeannie, interpretata cu mare aplomb de catre Petra Zurba, Tom primeste imagine si consistenta materiala, dar mai putin spirit. Si atunci singuratatea lui tanjea fara sa stie. Nu carnea putin mai flasca, conform unei observatii acide din partea amicului Carter, o face sa nu mai fie atragatoare pentru Tom ci lipsa persistenta a unei comunicari spirituale.

Jeannie este obsedata de sabloane si isi cultiva excesiv frumusetea fizica. Pentru ea lumea e simpla si joaca dupa regulile impuse de mediul in care se misca. Lupta pentru a-si castiga locul ei in societate, nu se da in laturi sa caute in cosul de gunoi dupa chitante si facturi de la mese si intalniri protocolare ale colegilor, are criterii limpezi si cauta la randul ei o explicatie.

“Cum ramane cu noi? Sunt tipi care ma plac”

Ea intrezareste singuratatea totusi, pentru ca stie cu ce efort se castiga o relatie buna precum aceea cu Tom. De aici si disperarea ei, gesturile vulcanice cu care intra in scena sau iese, palmuindu-l pe Tom.

Cel mai bine protejat la singuratate pare a fi Carter. Marian Politic face un rol de zile mari si convinge pe toata lumea ca are tot ce-i trebuie pentru a fi fericit si pentru a controla si fericirea altora. E un luptator in jungla timpului sau. Cinic si impertinent, diabolic uneori, nu accepta iesirea lui Tom din rutina lor de celibatari pusi numai pe distractie. Putem citi astfel si la el disperarea de a nu ramane cumva singur. Ca prietenul sa-si gaseasca implinirea intr-o relatie care-l va exclude. Iar cand o vede pe Helen explodeaza pentru ca el nu concepe abatere de la canon.

“Gateste bine, sau ce-ti face?”

Carter alterneaza tirul cu Jeannie, fiecare vrea sa afle misterul unei asemenea relatii de neimaginat pentru ei.

Marian Politic smulge ropote de aplauze prin jocul sau prin care Carter apare ca o canalie simpatica. Dinamic, cu o rostire perfecta, plasat adesea in centrul scenei, este factorul care impinge lucrurile spre deznodamantul trist. Ca orice personaj usuratic are si el momentul de introspectie, de resuscitare a unor amintiri. Si povesteste despre mama sa care ajunsese o sclava a apetitului gastronomic. Impresionanta scena revoltei micului Carter cum mai mult este reactia mamei: “...n-a scos un cuvant niciodata. O lacrima la semafor”

Carter foloseste intreg arsenalul spre a-l convinge pe Tom sa renunte la Helen. Sa revina la standardul lor comun.

“Razi la aceleasi glume, te uiti la aceleasi cururi...”

Cu umor aduce ca argument salvarea de la potop, cand Noe a imperecheat pe fiecare dupa asemanarea fizica.

Tom se zbate intre ofensiva celor din lumea lui si noua sa viata alaturi de Helen. Care este si sexoasa dar stie sa guste si cate ceva din apanajul barbatilor, precum filmele de razboi.

“-Tu te simti bine cu mine?

-Eu am incredere in tine”

Cosmin Radescu construieste un Tom tot mai decis in ceea ce priveste implicarea in relatia cu Helen. Ca in orice relatie, fiecare are nevoie de confirmari repetate. Este in noi temerea ca poate clipa fericita e pe cale sa se piarda irevocabil. Si de aici declaratiile de dragoste reinnoite.

“Imi place fiecare arcuire din tine”

La amabilitatile lui ea raspunde ferm: “N-o fa! Nu cu mine! Eu vreau sa fii sincer cu mine!”

Experienta o face sa fie prudenta si sa doreasca de fiecare data sinceritatea. Amagirile, falsitatea, dor mult mai tare.

Tom simte el insusi cum se transforma. Este si o reflectare a ceea ce Neil Labute marturiseste a fi simtit el insusi in atitudine si comportament cand a reusit o schimbare semnificativa a propriului eu.

Tom are astfel un raspuns simplu si convingator pentru Jeannie: “Imi place de ea pentru ca nu e ca tine. Si-mi place de mine de cand sunt cu ea”.

Carter nu se impaca insa cu niciun argument din partea lui Tom.

“-Sunt foarte fericit.

-Abia acum ma sperii!”

Si dezvolta o intreaga teorie. A barbatilor tineri si aratosi ca ei, a datoriei de a nu-si irosi aceasta fasta calitate biologica. “Cum sa condamni pe cineva pentru cum arata?” Numai ca si excluderea este o condamnare. Carter peroreaza: “ne sperie diferentele”. Si pluseaza apoi, speriat de ceea ce poate fi dincolo de frumusete, incat declara teribilist ca ar prefera un sfarsit timpuriu decat suferinta si batranetea. Este un infocat slujbas al unei frumuseti fizice absolute. Doar atat. De aici incolo devine vizibil fragil.

Si cand Tom parea a se fi desprins in invingator, cedeaza. Pentru ca societatea se coaguleaza dupa criterii exclusiviste iar el, esuat intr-un spatiu limitat, se pierde cu firea.

Intre el si Helen mocneste o tensiune crescanda si o scanteie este de ajuns pentru explozie. Iar Tom nu face decat sa scoata din panoplie exact ceea ce-i ceruse ea: sinceritatea. Se simte dependent, totusi, de lumea din care a iesit. “Cum imi apreciaza ei alegerile?”

Helen presimte sfarsitul, ar vrea sa impiedice avalansa marturisirii acesteia. Nu mai are forta de la inceput, dragostea, atata cata a fost, a fragilizat-o si pe ea. “Cand sunt stresata, mananc”. Doar atat a mai ramas din energia ei. Nu mai poate rosti vreun cuvant, a pierdut din nou. Cum a pierdut si Tom. “S-ar parea ca eroismul este o treaba dura” zice autorul. Iar Tom isi asuma calcaiul lui Ahile ca un dat definitiv.

Cei patru actori ies la aplauze. Fiecare chip zambeste, dar fiecare chip este marcat de aceasta poveste.

Au zburat replici spumoase, au fost gesturi dinamice, autorul si regizorul au aruncat pe scena mai multe ‘petarde’.

Dintre toate, una a explodat mai aproape de ceea ce poate defini acest spectacol. Zice Raluca Paun:

“Ma intereseaza oamenii adevarati. Nu prea am timp pentru fictiune. <Fictiunea e pentru neputinciosi si pentru cei slabi de inima>. Cineva a spus asta, un francez parca.”

Marius Dobrin

29 septembrie 2007

Teatrul National ‘Marin Sorescu’, Craiova

“Grasana”

de Neil LaBute

Traducerea: Adrian Buz

Regia: Mircea Cornisteanu

Scenografia: Lia Dogaru

Distributia:

Helen : Raluca Paun

Tom : Cosmin Radescu

Carter : Marian Politic

Jeannie : Petra Zurba

Io nu am talentul domnului Dobrin sa fac eseuri depre piese de teatru sau filme, dar a fost minunata piesa.
Interesant e ca ma regaseam in personajul feminin, dar ca deznodamantul povestii mele a fost ca io l-am luat acasa pe "EL" )).gif

Duminica merg la piesa asta Canta maica-mea in far

Vesti bune:
-am umblat ieri de azi am febra musculara;
-am readus bicicleta acasa cheer.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.