Honey vad ca mai e putin putin! Nastere usoara si bebe sanatos! Eu astept sa vad ce e pana la urma...poate e totusi fetita...ce m-as distra

.... asa ne-a facut si noua Alexia, mai aveam putin si nasteam si ea tot nu vroia sa stea sa vedem si noi ce e.
Stiu ca am mai postat povestea nasterii dar ti-o mai las inca o data ca poate iti mai scad morcovii

"De duminica 23.07.2006, ora 20:30 sunt mamica; avem o minune de fetita de 53 cm, 3360 g si scor Apgar 9.
Sambata (22.07) la ora 17 am fost la control, colul era deschis si scurt asa ca dr. m-a internat; la ora 19:00 mi-a facut 2 injectii ca sa incerce sa declanseze nasterea... am avut cateva contractii f. mici si apoi am dormit linistita pana dimineata cand s-a repetat procedura...acum, culmea, nici macar o contractie. Eram foarte dezamagaita si ma gandeam ca n-o sa nasc in ziua respectiva.... imi doream tare mult sa-mi vad fata. Pe la 11 dr. a zis ca mai incercam cu o pastila si daca nu se intampla nimic ma externeaza si ne vedem peste o saptamana...sau cand se rupe apa. Pana pe la ora 14 iar n-am simtit nimic, deja eram nervoasa si ma plimbam pe holul spitalului de mai aveam putin si faceam santuri.... sotul meu era acolo, la fel de nerabdator si de obosit ca si mine dar incerca sa ma incurajeze. La ora 14 a venit dr. de garda m-a controlat si a zis ca in 2 ore imi rupe membranele....am iesit pe hol si am inceput sa plang ca vreau sa vina nasterea de la sine nu sa-mi rupa el membranele....si atunci au inceput niste contractii maricele; asistenta l-a sunat si pe anestezist, acesta a venit si mi-a instalat cateterul...dupa spusele lui pe la 16:30 - 17:00 urma sa incapa administrarea anestezicului.
La 16:15 s-a rupt apa, la inceput a curs putin lichid.... ma si gandeam ca poate am facut pe mine si nu stiu eu

; m-am ridicat sa ii spun asistentei si in secunda aia am simtit cum tot lichidul se scurge; eram super fericita, urma sa nasc fara nici un fel de interventie...mai mai ca am fugit pe hol sa-i spun asistentei; contractiile deveneau mai puternice dar suportabile asa ca am zis sa mai asteptam cu anestezicul; m-a conectat la aparat sa urmareasca bataile inimii bebelui si contractiile mele si am ramas in pat cronometrand contractiile...inca nu erau regulate dar erau puternice.
La ora 17:00 deja aveam contractii la 3 minute si tineau cam 20 de secunde, am cerut anestezic si in 15 minute mi-au trecut durerile...era suportabil. Oricum gandul meu nu era decat ca o sa-mi tin puiul in brate in seara aceea si nu mai contau nici contractiile nici nimic.
Intre timp a venit si dr....m-a controlat si am vazut ca era cam nemultumit; mi-a zis ca nu ma dilat si ca astea nu sunt contractii.... adica durerea era ca la o contractie mult mai puternica dar ea era de fapt f. slaba.... n-am intrebat de ce...Nu mai aveam rabdare; eram deja de 24 de ore in spital si nervii mei erau intinsi la maxim, i-am spus sa-mi faca cezariana ca nu mai rezist si n-a vrut, nu era cazul ( acum ii multumesc ca nu m-a ascultat dar atunci imi venea sa-l strang de gat

) , am inceput sa si plang de nervi si deja nu mai stiam ce sa fac... langa mine era o fata careia i se rupsese apa pe la 16:45 si la 18:20 a nascut, numai la mine nu se intampla nimic; singurul lucru bun in momentul ala era ca auzeam bataile inimii bebelui si stiam ca e bine. A aparut si sotul meu in salon...cred ca l-a chemat dr. ca sa ma mai linisteasca... foarte bine a facut ca l-a chemat; vazandu-l acolo si vorbind putin cu el m-am linistit si am asteptat clama sa vad ce se intampla. Incepusera contractiile puternice si am mai cerut anestezic, i-am spus sotului sa merga in sala de asteptare si am inceput sa urmaresc mai atenta contractiile; dr. a venit si s-a aratat mai satisfacut de situatia mea.... asta pt. 20 de minute cand mi-a zis ca mai dureaza cel putin 2 ore pana nasc....era aproape ora 20:00...cand l-am auzit iar m-a apucat plansul.... totul era de fapt pe fond psihic, nu ma durea nimic f. tare dar nu mai aveam rabdare... M-am uitat la ceas si era 20:05 atunci am chemat asistenta si i-am spus sa mai bage anestezic pt. ca eu o sa nasc ... anestezic a mai pus dar nu m-a crezut ca nasc.... aveam dilatatie 8, la 20:15 am inceput sa simt nevoia sa imping ... cum nimeni nu se astepta sa nasc asa repede nici dr. nici asistenta nu erau langa mine, am strigat la asistenta si cand a venit a inceput distractia, eu ii spuneam ca nasc ea se uita la aparat si zicea ca nu am cum

asta de 2-3 ori, m-am ridicat singura in picioare si am plecat spre sala de nasteri.... sarmana asistenta nu mai stia ce sa faca mai repede sa ma tina pe mine sa nu cumva sa cad, sa tina perfuzia...sa-l cheme pe dr.

; am fost cam inconstienta in momentul ala dar simteam ca atunci nasc.... dr. cand a auzit ca e chemat a fost si el la fel de surprins pana sa ajunga el la mine eu eram deja pe masa si in timp ce el se imbraca eu am si impins o data; mi-a explicat repede cum sa imping corect ca sa dureze putin si a zis ca nasc imediat.... asa a si fost am impins de 4-5 ori si gata, am simtit cum a iesit bebelina.
in momentul ala am uitat si de durere si de nervi si de cat plansesem pana atunci si m-am ridicat in capul oaselor sa o vad...era asa de micuta si zgribulita ... pentru mine era superba, au pus-o pe burta mea si imediat a incetat sa planga; a incetat ea si am inceput eu, acum plangeam de bucurie, am pupat-o si au plecat asitentele cu ea. Intre timp dr. scosese si placenta si eram aproape gata, m-au mutat intr-un salon langa sala de nasteri si am ramas acolo pt. urmatoarele 2 ore.
Cat au durat la mine interventiile dupa nastere sotul meu era deja la sectia de copii cu aparatul foto in mana; a venti la min, am vazut pozele si ....normal... am mai plans putin; eram si sunt extrem de fericita, acum ma amuza toate "peripetiile" nasterii, nu-mi mai aduc aminte de nici o durere, tot ce conteaza e ca suntem toti bine si sanatosi si ca bebelina e langa noi.
Va doresc tuturor nastere usoara ca a mea si asteptare mult mai mica decat am avut eu.... pt. mine asta a fost partea cea mai grea.
Nu stiu cat de bine m-am expriamat in cuvinte dar n-am crezut ca putem avea ca parinti asemenea trairi... cand o vad imi dau lacrimile de fericire. Aducerea Alexiei pe lume e cel mai bun lucru pe care l-am facut!"Inca mai sustin ultima fraza...inca nu am facut ceva mai bun

CITAT(crissy @ 02-02-2008, 11:04 AM)

honey, intreaba dr cu care o sa nasti de epidurala. Eu nu am avut parte de asa ceva ca la spitalul la care am nascut nu au anestezist pt asa ceva, dar am auzit ca face minuni. Nastere usoara iti doresc, bb sanatos, mancacios i cuminte. Iar tie refacere usoara si mult laptic.
Iubita eu am nascut cu peridurala si crede-ma ca este MANA CEREASCA, sa tot nasti asa. Te bate gandul de inca un bebe?