Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Ce gatesc azi pentru familie
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Pagini: 1, 2
axe10
Eu am facut pui cu mazare...maine peste pane si mai am niste piept de pui...sa vad ce fac cu el....sunt libera si o sa ma trezesc poate mai plina de idei...
michelle
CITAT(peach @ 27-09-2007, 05:26 PM) *

CITAT(michelle @ 26-09-2007, 08:46 AM) *

off topic: gigelu, pe arsura pune repede sare, se retrage repede rana si nu se umfla..
Cred ca a explodat din cauza ca erau apoase? Altceva nu stiu....
Refacere grabnica!

glumesti nu?

Nop
Arsuri de gradul I si II - pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse, iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
luchi
Crengu, uite inca un leac babesc, incercat pe pielea mea (arsa laugh.gif ) - miere pusa peste arsura. Incearca, calmeaza durerea rapid. pupic.gif
ganesha
Mierea e aur, si nici nu ramin cicatrici. Super aur e ULEIUL DE CATINA, doare de rupe primele 2-3 minute, dar arsura se vindeca si nu ramin semne. Eu cu asta ma oblojesc de fiecare data. Uleiul de catina e protocaliu - pateaza, trebuie grija !!!!! Eu am din ala de la hofigal.
aki
Sfaturi pentru gospodine sau recete de mincare blink.gif
w00t.gif
Sexymom
CITAT(luchi @ 28-09-2007, 11:10 AM) *

Crengu, uite inca un leac babesc, incercat pe pielea mea (arsa laugh.gif ) - miere pusa peste arsura. Incearca, calmeaza durerea rapid. pupic.gif

Ai grija insa sa nu te lingi lol.gif
Eu am facut azi rulouri din piept de pui.
Am batut bine pieptul de pui, l-am uns cu mustar, peste el am pus o felie de cascaval, una de sunca, le-am rulat, le-am infipt scobitori, le-am asezat intr-o tava mica de cuptor, am turnat sos de rosii diluat in apa peste ele si le-am tinut 30 min la 180 g.Si pireu de cartofi.Am salata verde , rosii, castraveti, ardei, fac o salata si merg la fix.Pt seara am muschi de porc cu sparanghel.Mananca care poate )).gif
aki
Asta vreau sa pregatesc azi.Astept sa se dezghete tocatura w00t.gif
Cartofi umpluti cu carne si orez

Timp de preparare:
1 h30 min (complexitate redusa)
Ingrediente
500 gr. carne, 12 cartofi mari, 6 cepe, 1 cescuta orez, 4 legaturi verdeata, 2 linguri grasime, 1 felie piine, sare, 1 lingura smintina, sos de rosii

Mod de preparare
Se inabusa ceapa bine, se adauga orezul, apa fierbinte si grasime. Se fierbe orezul pe jumatate. Se adauga apoi carnea tocata, miezul de franzela muiat in apa si putin stors, smintina si verdeata tocata. Se amesteca toate la un loc si se umplu cartofii. Se aseaza cartofii intr-o tava, se toarna deasupra sos de bulion cu putina smintina si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
aki
Deci am facut aseara cartofi umpluti.Foarte buni,dar am schimbat putin receta
Cartofi umpluti cu carne
Timp de preparare:
1 h30 min (complexitate redusa)
Ingrediente
500 gr. carne tocata, 12 cartofi mari, 6 cepe, 4 legaturi verdeata, 2 linguri grasime, pesmeti macinati, sare, smintina, sos de rosii ,brinza de oi,frunza de dafin,usturoi.
Mod de preparare
Se inabusa ceapa bine in grasime. Se adauga apoi carnea tocata, pesmetul, smintina,usuroiul si verdeata tocata. Se amesteca toate la un loc si se umplu cartofii. Se aseaza cartofii intr-o tava, se toarna deasupra sos de bulion cu putina smintina si brinza de oi rasa si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
POFTA BUNA
ganesha
Si mie-mi plac cartofii umpluti (dar nu-i fac cu carne), si de fapt o gramada de chestiuni umplute: rosii umplute, dovlecei umpluti, vinete umplute, ardei umpluti... (am vazut pe undeva ca cica se mai face si ceapa umpluta wacko.gif )

Azi am facut lasagna

Imagine

si cookies

Imagine
otilici
Ganesha,cum ai facut prajiturelele?Par crocante,le-as face si eu baietilor smile.gif
buretel
pun si eu cateva din mancarurile de weekend blum.gif ca atunci avem timp de desfasurare )).gif
astazi a gatit 'moi' tease.gif
rissoto de anghinare, asortat cu o salata din rosii mici (cherries), fenicul si busuioc:

Imagine Imagine

si acum 2 weekenduri, sushi w00t.gif si pilaf de linte, cu telina, morcovi, migdale si suc de portocale (a gatit consortu' grin.gif ):

Imagine Imagine
axe10
CITAT(buretel @ 27-10-2007, 10:31 PM) *

pun si eu cateva din mancarurile de weekend blum.gif ca atunci avem timp de desfasurare )).gif
astazi a gatit 'moi' tease.gif
rissoto de anghinare, asortat cu o salata din rosii mici (cherries), fenicul si busuioc:

Imagine Imagine

si acum 2 weekenduri, sushi w00t.gif si pilaf de linte, cu telina, morcovi, migdale si suc de portocale (a gatit consortu' grin.gif ):

Imagine Imagine

Intrebarile sunt: unde sunt retetele? ...fenicul am vazut dar anghinare nu am mancat decat la Ruby Thusday in mall...si ...consortul e bucatar sau cu ochii oblici?...ca facu sushi..nu te gandi la prostii...
Pilaf de linte...asta da noutate...la mine sta lintea in dulap ca nu am facut decat o ciorba odata si o mancare alta data.
ganesha
CITAT
Pilaf de linte...asta da noutate...la mine sta lintea in dulap ca nu am facut decat o ciorba odata si o mancare alta data.

Lintea ruuuulz, chiar ieri am facut! Si ciorba de linte e o minune! Ca sa nu mai zic ce comoara e din punct de vedere nutritional... sintem tare bune prietene )).gif

CITAT
Ganesha,cum ai facut prajiturelele?Par crocante,le-as face si eu baietilor

Otilici give_rose.gif blushing.gif abia acum am vazut intrebarea... ofofofofof blushing.gif le-am facut dintr-un mix gata cumparat (organic, biensur), la care am adaugat dor ou, ulei de masline si apa. Dar cind ma mai linsitesc cu nebunia de la scoala am sa postez niscaiva retete, ca am de unde floare.gif
axe10
CITAT(ganesha @ 27-10-2007, 11:42 PM) *

CITAT

Lintea ruuuulz, chiar ieri am facut! Si ciorba de linte e o minune! Ca sa nu mai zic ce comoara e din punct de vedere nutritional... sintem tare bune prietene )).gif

Pai sa ne mai inveti si pe noi astea nestiutoarele....nu stiu de ce vorbesc la plural... lol.gif
otilici
Lasa axe ca nici eu nu le am cu lintea,n-am mancat niciodata blum.gif grin.gif ,decat tapioca naughty.gif )).gif ,si asta gatita de altii lol.gif
axe10
CITAT(otilici @ 28-10-2007, 12:22 AM) *

Lasa axe ca nici eu nu le am cu lintea,n-am mancat niciodata blum.gif grin.gif ,decat tapioca naughty.gif )).gif ,si asta gatita de altii lol.gif

Pai tocmai de aia zic....sa spuna si la unii care nu stiu cum s-o prepare...am cumparat de curand o carte cu mancaruri din legume...sa de-a naiba daca scrie pe undeva de linte!!!

Eu astept indicatii.... give_rose.gif
ganesha
CITAT(axe10 @ 28-10-2007, 12:39 PM) *

CITAT(otilici @ 28-10-2007, 12:22 AM) *

Pai tocmai de aia zic....sa spuna si la unii care nu stiu cum s-o prepare...am cumparat de curand o carte cu mancaruri din legume...sa de-a naiba daca scrie pe undeva de linte!!!

Eu astept indicatii.... give_rose.gif

Eu din linte fac:

- ciorbita (e o reteta chiar la retete calculate, daca nu e, am sa o pun),
-salata (adica o fierb, o scurg, o clatesc, adaug ulei de masline, verdeturi dupa pofta inimii, eventual ceapa, masline... imaginatia n-are limite!)
- mincarica (gen mincarica de fasole, sau alte lemnoase, sau de cartofi, numai ca e lintea in locul lor): cu sos de rosii eventual, cu legume, le fierb toate impreuna
- se poate face pasta de uns pe piine (in acelasi stil ca la fasolea batuta)
-stiu o reteta super de drob de linte, nu mai stiu daca am pus-o la retete calculate, am sa trag un ochi, daca n-am pus-o, am s-o pun cit de curind

Eu o spal pina se face apa transparenta sau aproape transparenta (initial e alburie), si la fiert trebuie pazita bine, pentru ca fierbe foarte repede. Daca se tine la foc mare atunci se destrama, trebuie la foc scazut.

Pentru mincarica o fierb scazut, adica pun apa de 2 ori volumul lintei (oleaca mai putin daca adaug si sos de rosii).

Pentru salata o fierb in apa multa (gen ca la spaghete), pe care o scurg cind e gata, iar lintea o clatesc cu apa rece.

E dementiala, eu una sint topita dupa ea (si dupa naut blum.gif ). floare.gif
Sexymom
Eu mor de ciuda pe toata familia mea. Nu vor nici macar sa probeze linte.Si nici fasole, naut, sau ce e bob. sad.gif Linte avem aici toate dimensiunile si toate culorile...
Eu am gatit si pireu de linte cu usturoi si sos de rosii cu ceapa calita deasupra, si ciorbita acrita cu otet de mere si dreasa cu un galbenus de ou, si mancarica de linte cu marar si costita de porc afumat sad.gif nu mananca nimeni .
Si sunt tare importante in alimentatia copiilor, nu mai vb. de adulti...cred ca au pitici pe creier, altfel nu imi explic de ce refuza mereu tot ce inseamna leguminoase sad.gif .
Ca sa nu mai vb. de varza, si toate deriuvatele ei ( nici din asta nu gusta macar), fie proaspata, calita, acrita...( in schimb sunt deschisi la spanac, loboda, stevie, conopida, brocoli, fasole bverde si mazare).
axe10
CITAT(ganesha @ 28-10-2007, 02:24 PM) *

Eu din linte fac:

- ciorbita (e o reteta chiar la retete calculate, daca nu e, am sa o pun),
-salata (adica o fierb, o scurg, o clatesc, adaug ulei de masline, verdeturi dupa pofta inimii, eventual ceapa, masline... imaginatia n-are limite!)
- mincarica (gen mincarica de fasole, sau alte lemnoase, sau de cartofi, numai ca e lintea in locul lor): cu sos de rosii eventual, cu legume, le fierb toate impreuna
- se poate face pasta de uns pe piine (in acelasi stil ca la fasolea batuta)
-stiu o reteta super de drob de linte, nu mai stiu daca am pus-o la retete calculate, am sa trag un ochi, daca n-am pus-o, am s-o pun cit de curind

Eu o spal pina se face apa transparenta sau aproape transparenta (initial e alburie), si la fiert trebuie pazita bine, pentru ca fierbe foarte repede. Daca se tine la foc mare atunci se destrama, trebuie la foc scazut.

Pentru mincarica o fierb scazut, adica pun apa de 2 ori volumul lintei (oleaca mai putin daca adaug si sos de rosii).

Pentru salata o fierb in apa multa (gen ca la spaghete), pe care o scurg cind e gata, iar lintea o clatesc cu apa rece.

E dementiala, eu una sint topita dupa ea (si dupa naut blum.gif ). floare.gif

Am si rosie si verde...care ar fi imparteala mai buna...verde la ce si rosie la ce?...
Ma duc sa ma uit la "calculate".Multumesc!
ganesha
A mea de obicei e rosie sau maro; nu m-am agatat in magazin de cea verde, dar nu intentionat, ci pur si simplu asa s-a nimerit. Lintea rosie imi pare mai sfarmicioasa decit cea maro.
axe10
CITAT(ganesha @ 28-10-2007, 05:30 PM) *

A mea de obicei e rosie sau maro; nu m-am agatat in magazin de cea verde, dar nu intentionat, ci pur si simplu asa s-a nimerit. Lintea rosie imi pare mai sfarmicioasa decit cea maro.

Deci am inteles...aia rosie la creme....nu la ciorbe...
ganesha
CITAT(axe10 @ 28-10-2007, 10:21 PM) *

CITAT(ganesha @ 28-10-2007, 05:30 PM) *

Deci am inteles...aia rosie la creme....nu la ciorbe...

Eu am mai folosit rosie si la ciorbe...

Hai sa zic o descoperire, asa, ca de la mama gospodina la mama gospodina lol.gif Am pus odata lintea in supa si am uitat ochiul dat la mare, lintea s-a desfacut, si supa a capatat asa, o consistenta mai legata. Si asa de mult ne-a placut, ca de-acum am inceput s-o fac controlat. )).gif Pun nitel mai putina apa ca de obicei - nu cu mult mai putina. Iar din momentul in care pun lintea,o las sa fiarba vreo 5 minute mocnit asa, ca sa se patrunda, apoi pentru inca vreo 10 dau focul la mare, sa fiarba totul cu bulbuci. Sting focul, pun verdeata si o las sa se aseze asa, pret de un sfert de ora. Si iese tare faina, supa de aia de vreme ploioasa, sau de seara de noiembrie... de aia de te unge la suflet... intelegi ideea )).gif
buretel
CITAT(axe10 @ 27-10-2007, 11:22 PM) *
Intrebarile sunt: unde sunt retetele? ...fenicul am vazut dar anghinare nu am mancat decat la Ruby Thusday in mall...si ...consortul e bucatar sau cu ochii oblici?...ca facu sushi..nu te gandi la prostii...

ieri am gatit din nou cheer.gif jumi-juma, eu antreul si el felul principal blum.gif
bruschetta:
Imagine
penne cu ciuperci shitaki si ceapa verde:
Imagine

axe pupic.gif consortul nu are ochii oblici (inca )).gif ) e neaos si (inca) normal )).gif
cat despre linte, mie imi place f mult. am folosit mai des lintea rosie, asa cum spune si Ganesha e mai gustoasa si mai usor de preparat (fierbe mai repede). oricum, orice linte cumperi (maro, verde, rosie etc), sa iei din aceea split, adica sa aiba bobul spart in doua (este cea care se prepara cel mai usor).
noua ne plac f mult lintea si nautul, au zis si fetele mai jos, ies niste mancaruri delicioase. si pun din belsug verdeata (frunze si tulpini de telina, patrunjel).

anghinare eu am luat la conserva, caci asa indica mancarea respectiva. ar trebui sa o gasesti prin Carrefour (inimi de anghinare wink1.gif )
uite aici si retetele (daca e nevoie de ajutor, ofer asistenta hug.gif )
Imagine Imagine
Pisik
Buretel, cum faci sushi? Din ce ingrediente, unde le gasesti si cum prepari? ca eu sunt mare fan, dar nu imi imaginez facand in casa sushi huh.gif
buretel
CITAT(Pisik @ 29-10-2007, 01:56 PM) *

Buretel, cum faci sushi? Din ce ingrediente, unde le gasesti si cum prepari? ca eu sunt mare fan, dar nu imi imaginez facand in casa sushi huh.gif

Pisik, ingredientele pt sushi sunt:
-alge Nori
-otet din orez
-orez special pt sushi
-covoras bambus, pt rulat
-gari (ghimbir murat)
-wasabi (o pasta de hrean verde).

In rest, multa imaginatie smile.gif Noi am pus midii, somon afumat, pastrav afumat, creveti, crabi din conserva, chiar si legume (castraveti, tulpini de telina). Cred ca le poti umple cu orice.
Ideea e sa prepari orezul conform instructiunilor, sa il clatesti cu otetul din orez, apoi sa il lasi la racit. Dupa care, pe fiecare foaie de alga intinzi orezul, si la mijloc pui umplutura. Infasori, rulezi in covorasul de bambus, apoi il tai in felii de cam 2 deshte blum.gif
Noi ne-am inspirat de pe diverse siteuri, inclusiv Culinar (este un topic cu Japoneze).
axe10
CITAT(ganesha @ 28-10-2007, 11:48 PM) *

Eu am mai folosit rosie si la ciorbe...

Hai sa zic o descoperire, asa, ca de la mama gospodina la mama gospodina lol.gif Am pus odata lintea in supa si am uitat ochiul dat la mare, lintea s-a desfacut, si supa a capatat asa, o consistenta mai legata. Si asa de mult ne-a placut, ca de-acum am inceput s-o fac controlat. )).gif Pun nitel mai putina apa ca de obicei - nu cu mult mai putina. Iar din momentul in care pun lintea,o las sa fiarba vreo 5 minute mocnit asa, ca sa se patrunda, apoi pentru inca vreo 10 dau focul la mare, sa fiarba totul cu bulbuci. Sting focul, pun verdeata si o las sa se aseze asa, pret de un sfert de ora. Si iese tare faina, supa de aia de vreme ploioasa, sau de seara de noiembrie... de aia de te unge la suflet... intelegi ideea )).gif

Immmmmmmmmmm....fac si eu maine....cu siguranta!!

CITAT(buretel @ 29-10-2007, 11:05 AM) *

ieri am gatit din nou cheer.gif jumi-juma, eu antreul si el felul principal blum.gif
bruschetta:
Imagine
penne cu ciuperci shitaki si ceapa verde:
Imagine

axe pupic.gif consortul nu are ochii oblici (inca )).gif ) e neaos si (inca) normal )).gif
cat despre linte, mie imi place f mult. am folosit mai des lintea rosie, asa cum spune si Ganesha e mai gustoasa si mai usor de preparat (fierbe mai repede). oricum, orice linte cumperi (maro, verde, rosie etc), sa iei din aceea split, adica sa aiba bobul spart in doua (este cea care se prepara cel mai usor).
noua ne plac f mult lintea si nautul, au zis si fetele mai jos, ies niste mancaruri delicioase. si pun din belsug verdeata (frunze si tulpini de telina, patrunjel).

anghinare eu am luat la conserva, caci asa indica mancarea respectiva. ar trebui sa o gasesti prin Carrefour (inimi de anghinare wink1.gif )

Am vazut la conserva anghinare, le stiu, alea frantzuzesti....

Multumesc buretel..
buretel
CITAT(axe10 @ 29-10-2007, 04:49 PM) *
Immmmmmmmmmm....fac si eu maine....cu siguranta!!

abia astept blum.gif sa pui verdeturi wink1.gif

CITAT(axe10 @ 29-10-2007, 04:49 PM) *
Am vazut la conserva anghinare, le stiu, alea frantzuzesti....

Multumesc buretel..

hug.gif
axe10
Eu azi am fost harnicutza:ciorbita de loboda:
Imagine
budinca cu branza dulce si couscous:
Imagine

si nu in ultimul rand vrabioara de vita cu sos de bere care se serveste cu cartofi natur...
in etape cat de cat...
Intai se da carnea taiata(500g) felii groase prin faina si se prajeste 5 min pe fiecare parte in ulei
Imagine

se pun in alta tigaie un morcov, 3 cepe potrivite si 3 catei usturoi, taiate marunt cu putin ulei la calit. Dupa 1-3 min se pune o lingura de pasta tomate, se mai lasa 1 minut si se adauga supa de vita (eu am pus apa+vegeta)
Imagine

Se fierbe vreo 30 minute. Apoi se ia de pe foc, ar trebui dat sosul prin sita...eu l-am bagat la blender pt usurinta si se toarna peste carne. Se fierb impreuna vreo 40 min...mai adaugati supa si aveti grija sa nu se prinda...
Imagine

Dupa aceea se pun 300ml bere blonda si o mana de patrunjel si se fierbe la foc mic pana scade.
Iata produsul finit in farfuria sotului. Nu am mai adaugat patrunjel la servire ca "nu simte nevoia"....
Imagine
danyhoney
mooooaaamaaaaaa, ce de-a bunataturi pe aici !!!!!

Lavi , daca nu imi spui cum ai facut budinca aia te scalpez si nu-ti mai trebuie o noua culoare la par tease.gif
buretel
w00t.gif w00t.gif drool.gif
Axe, arata f bine ce ai gatit! N-am mai mancat ciorba de loboda de ani de zile sad.gif
Aaa, si de vita mi-e pofta, si de cartofi. Cred ca mi-e foame )).gif )).gif
danyhoney
Eu n-am mancat ciorba de loboda niciodata ..........
ganesha
Budinca de cuscus ma intriga si pe mine, abia astept sa aflu cum o faci. Noi mincam cuscus destul de des (prea des fata de cit ar trebui biggrin.gif )dar budinca n-am facut niciodata. de obicei il prepar gen salata sau mincare rece: cu ulei de masline, putina zeama de lamiie, verdeata, si.... imaginatia n-are limite (masline, ceapa verde, ardei, avocado, rosii tocate, ciupercute crude, etcetcetc, toate deodata sau... cum le am si eu prin casa)
axe10
CITAT(danyhoney @ 01-11-2007, 10:13 PM) *

mooooaaamaaaaaa, ce de-a bunataturi pe aici !!!!!

Lavi , daca nu imi spui cum ai facut budinca aia te scalpez si nu-ti mai trebuie o noua culoare la par tease.gif

Hoooooo, nu dati navala ca e super simplu!
Pt ca aveam paste dar prea mari, de lene m-am gandit ca ar merge si couscous. Am fiert o cantitate ochiometrica in mai multa apa pana s-a umflat. Intr-un castron am batut 3 oua, am pus br. de veci si 3 linguri de zahar (asta il pun la gustat...).Am adaugat couscous fiert si scurs bine, am amestecat, am pun in "jena" si la cuptor pana s-a inchegat si rumenit pe deasupra. A, am uitat, am pus si 2 pliculete zahar vanilinat.
Gata. Eu toate budincile de paste, dovlecei...ce fac eu le fac din ochi asa ca nu intrebati de cantitati. Ideea e ca pastele sau legumele sa fie in cantitate cam egala cu amestecul de ou, branza...Nici nu stiu daca e corect spus budinca...poate fi si soufle, dar pt mine e prea pretentios.
Si inca ceva....nu e ww....eu fac pt familie nu pt mine...daca faceti punctajul va smulgeti parul din cap....

CITAT(danyhoney @ 01-11-2007, 11:19 PM) *

Eu n-am mancat ciorba de loboda niciodata ..........

Dar tu unde ai trait fata, nu in Romania?...
Sau la Brasov nu era in piata?...
E super ieftina, eu am punctat 2p pe portie din cauza de 4 linguritze ulei la oala si am pus (ca sa nu am pierderi) in loc de ou batut (sau se sparg chiar deasupra oalei si ies ca ouale romanesti[alea de se fac in apa fiarta]) vreo 70g couscous deja fiert.
Sau se poate pune orez.
Si se poate manca si rece...asta vara...chiar m-am mirat ca am mai gasit la vremea asta.

CITAT(ganesha @ 02-11-2007, 03:34 AM) *

Budinca de cuscus ma intriga si pe mine, abia astept sa aflu cum o faci. Noi mincam cuscus destul de des (prea des fata de cit ar trebui biggrin.gif )dar budinca n-am facut niciodata. de obicei il prepar gen salata sau mincare rece: cu ulei de masline, putina zeama de lamiie, verdeata, si.... imaginatia n-are limite (masline, ceapa verde, ardei, avocado, rosii tocate, ciupercute crude, etcetcetc, toate deodata sau... cum le am si eu prin casa)

Cam asa scrie si pe cutia mea...dar nu am incercat decat odata sa fac...nici nu mai stiu ce reteta..o sa o gasesc si v-o spun. Vrei sa-ti spun ca nici nu stiam ce e couscous-ul?..stiam ca-l folosesc arabii, indienii...dar habar nu aveam ce e efectiv.
Noroc cu supermarketul...
ganesha
Aha, pricipisi. Eu cum am in cap numa' bucatarie orientala, ma gindeam ca era vreo reteta specifica. doh.gif

Apropo, ieri cind am fost la biblioteca am luat si o carte cu retete din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Abia astept sa fac din ele (si eventual sa si scriu, daca e cineva interesat). Sint citeva cu linte si couscous... super! (ca tot era vorba de ele). Si o gramada cu vinete (nebunia mea). SI dulciuri din alea de-ale lor. Si mai bine tac lol.gif
axe10
CITAT(ganesha @ 03-11-2007, 02:35 PM) *

Aha, pricipisi. Eu cum am in cap numa' bucatarie orientala, ma gindeam ca era vreo reteta specifica. doh.gif

Apropo, ieri cind am fost la biblioteca am luat si o carte cu retete din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Abia astept sa fac din ele (si eventual sa si scriu, daca e cineva interesat). Sint citeva cu linte si couscous... super! (ca tot era vorba de ele). Si o gramada cu vinete (nebunia mea). SI dulciuri din alea de-ale lor. Si mai bine tac lol.gif

Vinete...da...astept si eu idei!!
May
Azi am avut, pentru micul dejun, Gaigana ca-n Banat sau ``oua cu de toate`` laugh.gif

Imagine
Sexymom
Fetelor ce inseamna cuscus?nu am mancat si nu am facut niciodata.
ganesha
CITAT(Sexymom @ 03-11-2007, 11:41 PM) *

Fetelor ce inseamna cuscus?nu am mancat si nu am facut niciodata.

Arata cam asa

Imagine

Detalii gasesti aici. E tare bun. Din pacate, cam sarac dpdv nutritiv...

Il gasesti la raioanele cu specific oriental, in general, sau citeoata la raioanele cu fasole/mazare/linte.
May
Il gasesti oriunde Doina, cauta-l pe la paste. L-am vazut si in Ahora Mas, Dia si Lidl... cred ca o sa iau si eu sa il incerc blum.gif
viky
ciorba aia de loboda mi-a facut asa o pofta....
o mai fi loboda pe piata?
Sexymom
Asta seara am facut piept de curcan la gratar, salata de rosii, castravete, ceapa, sunca si branza rasa.
Maine le fac crokete de cascaval date prin ou si pesmet.Se fac rapid si sunt delicioase.
Sexymom
Asta seara am rata la cuptor cu suc de portocale si orez.Inca nu e gata , dar o sa fie in curand )).gif
Nu mai gateste nimeni?
axe10
Io.Io cheer.gif

Mazare cu pui...

Ficatei cu sos si ciuperci.

Si o surpriza ww...

Nu a iesit poza....stai ca mai fac odata operatiunea!!

Nu merge...si nici pe image nu merge asta seara....credeti-ma pe cuvant!
ganesha
CITAT(Sexymom @ 15-11-2007, 07:12 PM) *

Nu mai gateste nimeni?

Ba da, noi gatim mereu, ca doar ceva tre' sa mincam )).gif Da' a inceput Postul. Ma gindeam la un subiect separat... oare ar fi ok, sau sa scriu tot aici ca sa nu mai umplem sectiunea de subiecte aiurea? Sau se face prea mare varza daca scriem despre Post tot aici? Pareri, pleaaaaase!!! give_rose.gif
Sexymom
Poti deschide un subiect separat cu produse de post.Si asa facem diferenta.
danyhoney
Si eu zic ca ar fii bun un subiect doar cu retete de post !!! So ... go for it , A. !!
ganesha
Uooochei, da' eu ma gindeam mai mult in genul "ce gatim azi", nu toate de aici au retetele puse. Adica cam ca asta asa, idei in general, si retete pentru ceva mai.. ciudat.

On topic: supa de rosii si mincarica de linte, TAMAN acu' clocotesc pe plita . Da' am sa incep si subect postic. give_rose.gif
danyhoney
Poate un subiect de genul : ce gatim in timpul Postului ????

Recunosc ca eu nu reusesc sa tin Post ( din cauza de sotz ) dar m-ar interesa cateva retete !!!!
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.