Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Ce gatesc azi pentru familie
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Pagini: 1, 2
aki
Tin dieta,dar pe ai mei vreau sa-i bucur in fiecare zi cu ceva bun.Nu mai am idei,dar imi place la nebunie sa gatesc.Asa ca va rog sa va dati cu parerea ce ati gatit pentru familia voastra.Merci pupic.gif
amalia0701
Io nu gatesc nimic pana in weekend, mai am o saptamana de chiul din bucatarie, pana incepe scoala smile.gif
michelle
Eu le fac celorlalti clatite (cu gem sau finetti), budinca de paste cu branza la cuptor, tort din piscoturi cu fructe si frisca, placinta din foi cu mere si scortisoara, papanasi etc..
Depinde ce stii ca le place.
Spor la gatit wink1.gif
aki
Da,clatitele sunt o ideie buna.Cred ca in weekend fac si eu.
Ma am o ideie:Fac jumere cu mamaliguta si brinza de oi yahoo.gif
honey79
Awwww!!!
Nu vorbi de mamaliguta cu branza,te rog eu frumos.blum.gif
Doar daca ai de gand sa-mi trimiti si mie ...wink1.gif
Pupicei.
aki
Adresa va rog,domnisoara honey hug.gif
uka
cum se face budinca d paste cu branza la cuptor... am papat si eu d cateva ori dar nu stiu cum se face...
Ella79
- Fierbi pastele conform indicatiilor de pe pachet, le scurgi si le lasi deoparte
- intr-un castron amesteci 1 kg telemea de vaca, 200 gr branza dulce, 5 oua
- torni acest amestec impreuna cu pastele intr-o cratita unsa in prealabim cu unt. Se lasa la cuptor cam 45 de min, pana se rumenesc.
Sexymom
Eu am facut ciorba de perisoare cu smantana, musaca de cartofi cu carne de pui, salata de boef si orez cu lapte.
Maine le fac clatite cu Nutela si spanac. Yachhhh
Tulip
Cum e musacaua cu carne de pui? blushing.gif
Sexymom
E foarte usor de facut si foarte slab calorica.
Eu fac piure de cartofi in care pun lapte degresat, unt si sare, separat calesc bucatele din piept de pui cu ceapa si suc de rosii, cand se raceste compozitia adaug 2 oua batute deasupra sa se lege, apoi intr-o cratita rotunda pun un strat de piure, unul de carnita, altul de piure si asa mai departe. O mai bag la cuptor inca 20 de minute si gata. cand o scot de la cuptor o rastorn pe un platou si arata exact ca un tort, atat e de aspectoasa, iar copii o mananca cu ketchup.
Tulip
yummmmi!saptamana viitoare cred ca am sa-l incerc si eu!mersi! pupic.gif
Sexymom
Succes, o sa iti placa.
Nessie
Am uitata sa va zic ca am incercat eu in weekend! lol.gif In sosul ala eu am pus piept de pui, ceapa, ardei, masline, ciuperci, usturoi, verdeata si 1 ou. Atat mai aveam in frigider si nu prea s-a legat sosul, dar a fost ok. doh.gif
Totul bine si frumos pana scot vasul din cuptor si incers ca pun in farfurie. biggrin.gif Piureul moale, normal, dar iubi vrea sa manance mancarea fierbinte asa ca iau din vas si recreez straturile in farfurie. blushing.gif I-a placut fooarte mult. Dupa ce a terminat a doua portie ma intreba cand mai fac. laugh.gif
Merci pentru idee Sexy! pupic.gif
Sexymom
Fata esti culmea sad.gif , oul leaga amestecul, unul a fost putin , probabil, mie imi ies straturile groase si tzepene, fac piureul tare , nu pun mult lapte.
Nessie
Stiu ca nu e suficient 1 ou, dar m-am gandit ca am 8 in frigider cand m-am apucat de treaba. S-au dovedit 7 verzi bad.gif . Cel care era bun era dintr-un alt carton. Nu-i nimic, ca a fost foarte bun. Daca viitoare il leg mai bine.
aki
CITAT(Sexymom @ 29-09-2006, 06:59 PM) *

Eu fac piure de cartofi in care pun lapte degresat, unt si sare, separat calesc bucatele din piept de pui cu ceapa si suc de rosii, cand se raceste compozitia adaug 2 oua batute deasupra sa se lege, apoi intr-o cratita rotunda pun un strat de piure, unul de carnita, altul de piure si asa mai departe. O mai bag la cuptor inca 20 de minute si gata. cand o scot de la cuptor o rastorn pe un platou si arata exact ca un tort, atat e de aspectoasa, iar copii o mananca cu ketchup.

Incerc si eu aceasta la casa noua.A laudat si Gabita,inseamna ca e ceva bun pupic.gif
lliliana
CITAT(Sexymom @ 29-09-2006, 07:59 PM) *

Eu fac acelashi lucru cu cartofi fierti in coaja, curatzati shi taiatzi rondele. hug.gif
aki
CITAT(aki @ 04-10-2006, 10:31 AM) *

Incerc si eu aceasta la casa noua.A laudat si Gabita,inseamna ca e ceva bun pupic.gif

Daca pun carne de porc nu-i bai? unsure.gif
himere2005
azi cred ca o sa fac eclere. ma intereseaza in special aluatul, ca vreau sa le umplu cu ceva sarat in special.
Nessie
CITAT(aki @ 09-11-2006, 10:43 AM) *
Daca pun carne de porc nu-i bai? unsure.gif
Aki, nu merge cu carne de porc. E prea grasa si o sa isi lasa multa zeama. Plus ca e mult mai gustoasa si sanatoasa carnea de pui.
aki
Ok facem cu carne de pui,dar nu azi ca n-am piept de pui .Azi fac carne de pui din banca cu
crochete de cartof cheer.gif
emu
Asta-i ce-am gatit eu azi noapte: Curcan la cuptor
himere2005
Eclere

500 ml apa
1 pachet margarina
400 gr faina
8 oua
1 praf sare

Se pune la foc apa cu putina sare si cu margarina taiata cubuletze. Cand fierbe, se adauga toata faina si se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se da la rece.
Cand s-a racit un pic se adauga cele 8 oua, treptat, unul cate unul.

ai grija sa inglobezi treptat si faina si oualele, apoi dai 20 de minute la foc iute si 20 la foc mic.
aki

Am facut deci si eu mincarea Ta,Sexy.Si mi s-a primit si mie moale ca la Gabit sorry.gif Parca am pus oua destule devil.gif
Nessie
Aki, eu m-am prins ce era gresit. Trebuie sa lasi in castron sa se raceasca pentru ca piureul se intareste si sta mai bine. wink1.gif
aki
Cred ca da blink.gif
Ca mai nu o luam cu lingura din vas.Oricum Sergiu a mncat pina s-a spart w00t.gif
aki
M-a sunat acum Sergiu si mi-a spus ca vrea fileu de pui cu pireu de cartofi.Dar eu sa vrea alt ceva sa gatesc,dar nu stiu ce.In jumate de ora poate reusiti sa-mi dati vre-un sfat wink1.gif
aki
Deci aseara am facut iarasi pireu de cartofi cu carne de porc, deacum.Foarte bine a esit,am pus vre-o 6 oua si s-a prins.Sergiu mininca chestia acesata,ii place mult.Eu deacum m-am saturat, as vrea sa fac altceva,dar el tine una si buna pireu cu fileu. doh.gif
Azi am luat peste.Dar nu prea stiu ce sa fac din el.Vreau sa fac ''Peste beat" de care facea Michesina,dar am uitat receta wacko.gif
May
Eu fac mereu musacaua cu piure si carne tocata de porc si va asigur ca toata zeama pe care o lasa carnea este absorbita de piure. Noua ne place f mult si oricat de moale mi-ar iesi piureul, tot imi ramane teapan cand tai musacaua. Secretul este ca o las sa se raceasca complet, astfel piureul se face mai solid si are timp sa traga toata zeama.
aki
CITAT(Maybeline @ 17-08-2007, 05:56 PM) *

Secretul este ca o las sa se raceasca complet, astfel piureul se face mai solid si are timp sa traga toata zeama.

Asta-i toata problema,ca pireul la mine nu prea are cind sa stea sa se raceasca,Sergiu da navala pe el cind e fierbinte. w00t.gif
luchi
Gulas dupa reteta de aici, dar fara faina si smantana:

Imagine
luchi
Azi am gatit o musaca de vara, reteta luata de pe culinar -asta

Modificare: am pus si ciupe, si cascaval vegetal (e unul "Forma", galbui si patratos), si oregano uscat, pentru aroma rolleyes.gif

Se face simplu si repede, nu are multe calorii, si e taaare bun! laugh.gif

Aici proaspat scoasa din cuptor:

Imagine

si in farfurie:

Imagine

ganesha
Ieri, adica simbata:

Supita de rosii (morcovi, patrunjel, ceapa, telina, o lingura de ulei de masline, rosii pasate, piper negru si patrunjel verde) - hipocalorica pina la Ceruri si-napoi (dar eu am adaugat fidea grin.gif )

Imagine

Si cartofi (fierti) cu smintina si marar (smintina degresata blum.gif ) - pentru astia n-am poza grin.gif
aki
Azi vreau sa fac niste chestii din aluat.Nu stiu cum se numesc la voi.Se spune Poncici
Trebuie de pus drojdie in aluat,dar nu gasesc nicaeri,daca pun praf de copt e bai? blink.gif
aki
Gata...am cumparat drojdie,am facut poncici si am mincat din ei.Foarte buni naughty.gif
Am facut doua castroane mari.Mai avem inca unul blum.gif
ganesha
CITAT(aki @ 21-09-2007, 05:22 PM) *

Gata...am cumparat drojdie,am facut poncici si am mincat din ei.Foarte buni naughty.gif

Fa-le niste poze edificatoare data viitoare wink1.gif

CITAT(aki @ 21-09-2007, 05:22 PM) *

Am facut doua castroane mari.Mai avem inca unul blum.gif

Deci pe unul dintre ele l-ati spart? lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif

Azi: Ciuperci pane si salata (rosii, castraveti, ceapa, varza toaca, menta, busuioc, patrunjel, ulei de masline)
axe10
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...ieri de ex a gatit pt ca eu lucrez in we si nu am cand:supa crema de legume, o mancarica gasita in "practic in bucatarie" ceva cu carnita pui, sos si niste bucati de coca(lace parca a zis ca erau numite) care vad ca-i place Alexiei tare mult si o tocanita de ciuperci dreasa in final cu ceva smantana!
Deci, e buna mancare cand trebuie numai s-o incalzesti!

Probabil ca o sa mai fac si eu ceva maine pt ca nu prea pot manca din ce a gatit ea din cauza de dieta!
ganesha
CITAT
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...

Chiar ca e cool, noi gatim impreuna (adica ma rog, pe rind), ca nu ni s-a intimplat sa ne gateasca careva de prin primavara lui 2000 (inafara de mersul in vizite, normal). Iar soacra-mea... mai bine lasa lol.gif Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti. Si gata, ca deja-i o gospodina desavirsita lol.gif lol.gif De cite ori a venit peste vara aici la noi s-a perfectionat: a invatat sa incalzeasca mincarea lol.gif

Gata, nu mai sint rea lol.gif

Azi trebuia: rosii umplute, dar n-a mai fost sa fie.

Mi-e pofta de mor de: orez cu falafel si cu salata de gulii.
Sexymom
CITAT(ganesha @ 24-09-2007, 02:56 AM) *

CITAT
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...

Chiar ca e cool, noi gatim impreuna (adica ma rog, pe rind), ca nu ni s-a intimplat sa ne gateasca careva de prin primavara lui 2000 (inafara de mersul in vizite, normal). Iar soacra-mea... mai bine lasa lol.gif Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti.
.

ERONAT FETELOR mancarea asta numai mama stie sa o gateasca . lol.gif
ganesha
CITAT(Sexymom @ 25-09-2007, 06:09 PM) *

CITAT(ganesha @ 24-09-2007, 02:56 AM) *

CITAT

Chiar ca e cool, noi gatim impreuna (adica ma rog, pe rind), ca nu ni s-a intimplat sa ne gateasca careva de prin primavara lui 2000 (inafara de mersul in vizite, normal). Iar soacra-mea... mai bine lasa lol.gif Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti.
.

ERONAT FETELOR mancarea asta numai mama stie sa o gateasca . lol.gif

Esti cumva cumnata mea si nu stim noi? lol.gif lol.gif lol.gif
Eu.
Am gatit si eu in week-end pentru al meu dry.gif cartofi piure cu sos de rosii si chiftelute.
N-am gustat nimic din ele ca m-am enervat: am doua arsuri pe mana dreapta si 3 mici sub barbie .....a explodat o chiftea in tigaie mad.gif
lol.gif lol.gif
ma las pagubasa - cred ca ma apuc de crosetat
michelle
CITAT(Eu. @ 25-09-2007, 08:53 PM) *

Am gatit si eu in week-end pentru al meu dry.gif cartofi piure cu sos de rosii si chiftelute.
N-am gustat nimic din ele ca m-am enervat: am doua arsuri pe mana dreapta si 3 mici sub barbie .....a explodat o chiftea in tigaie mad.gif
lol.gif lol.gif

off topic: gigelu, pe arsura pune repede sare, se retrage repede rana si nu se umfla..
Cred ca a explodat din cauza ca erau apoase? Altceva nu stiu....
Refacere grabnica!
Eu.
CITAT(michelle @ 26-09-2007, 09:46 AM) *

CITAT(Eu. @ 25-09-2007, 08:53 PM) *

lol.gif lol.gif

off topic: gigelu, pe arsura pune repede sare, se retrage repede rana si nu se umfla..
Refacere grabnica!

nu s-a umflat, doar ca s-au facut pete rosii-rosii dry.gif
nu au explodat pt ca erau apoase, ci fiindca era carne combinata (porc+vita) si cred ca era prea multa vita zgarcioasa in ea, pt ca din ce modelam eu chiftele cat palma, dupa ce le puneam in ulei sa faceau cat o moneda de 5 bani blink.gif )).gif
dar am sa tin minte pe viitor faza cu sarea. la ai mei acasa se pune repede o lama rece de cutit blink.gif n-am indraznit niciodata sa fac asta lol.gif
Sexymom
CITAT(Eu. @ 25-09-2007, 09:53 PM) *

lol.gif lol.gif

Vrei o adresa de catering? ca de cand am mana beteaga sunt clienta fidela )).gif

Acum vb. pe bune: eu ador sa gatesc, si chiar ma pricep. blum.gif
Azi am 2 colege de-ale Biancai si Mirunei la masa si le fac pizza, pachetele de ton si crokete de cascaval cu sunca si branza. w00t.gif
aki
CITAT(Sexymom @ 26-09-2007, 12:19 PM) *

CITAT(Eu. @ 25-09-2007, 09:53 PM) *

lol.gif lol.gif

Vrei o adresa de catering? ca de cand am mana beteaga sunt clienta fidela )).gif

Acum vb. pe bune: eu ador sa gatesc, si chiar ma pricep. blum.gif
Azi am 2 colege de-ale Biancai si Mirunei la masa si le fac pizza, pachetele de ton si crokete de cascaval cu sunca si branza. w00t.gif

Si eu ma alatur clubului de gospodine grin.gif .As sta toata ziua la bucatarie wink1.gif
aki
Am costita afumata,ce sa putea sa fac din ea? blink.gif
peach
CITAT(michelle @ 26-09-2007, 08:46 AM) *

Refacere grabnica!

glumesti nu?
Nessie
CITAT(aki @ 27-09-2007, 02:55 PM) *

Am costita afumata,ce sa putea sa fac din ea? blink.gif

Varza calita, fasole boabe, ciorbitza! grin.gif drool.gif
Sexymom
Eu fac costita la cuptor cu cartofi taiati de jumatate si verdeata.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.