Tin dieta,dar pe ai mei vreau sa-i bucur in fiecare zi cu ceva bun.Nu mai am idei,dar imi place la nebunie sa gatesc.Asa ca va rog sa va dati cu parerea ce ati gatit pentru familia voastra.Merci
amalia0701
06-09-2006, 08:48 AM
Io nu gatesc nimic pana in weekend, mai am o saptamana de chiul din bucatarie, pana incepe scoala
michelle
06-09-2006, 08:57 AM
Eu le fac celorlalti clatite (cu gem sau finetti), budinca de paste cu branza la cuptor, tort din piscoturi cu fructe si frisca, placinta din foi cu mere si scortisoara, papanasi etc..
Depinde ce stii ca le place.
Spor la gatit
Da,clatitele sunt o ideie buna.Cred ca in weekend fac si eu.
Ma am o ideie:Fac jumere cu mamaliguta si brinza de oi
honey79
06-09-2006, 11:49 AM
Awwww!!!
Nu vorbi de mamaliguta cu branza,te rog eu frumos.

Doar daca ai de gand sa-mi trimiti si mie ...

Pupicei.
Adresa va rog,domnisoara honey
cum se face budinca d paste cu branza la cuptor... am papat si eu d cateva ori dar nu stiu cum se face...
Ella79
14-09-2006, 09:50 AM
- Fierbi pastele conform indicatiilor de pe pachet, le scurgi si le lasi deoparte
- intr-un castron amesteci 1 kg telemea de vaca, 200 gr branza dulce, 5 oua
- torni acest amestec impreuna cu pastele intr-o cratita unsa in prealabim cu unt. Se lasa la cuptor cam 45 de min, pana se rumenesc.
Sexymom
29-09-2006, 11:10 AM
Eu am facut ciorba de perisoare cu smantana, musaca de cartofi cu carne de pui, salata de boef si orez cu lapte.
Maine le fac clatite cu Nutela si spanac. Yachhhh
Tulip
29-09-2006, 03:56 PM
Cum e musacaua cu carne de pui?
Sexymom
29-09-2006, 05:59 PM
E foarte usor de facut si foarte slab calorica.
Eu fac piure de cartofi in care pun lapte degresat, unt si sare, separat calesc bucatele din piept de pui cu ceapa si suc de rosii, cand se raceste compozitia adaug 2 oua batute deasupra sa se lege, apoi intr-o cratita rotunda pun un strat de piure, unul de carnita, altul de piure si asa mai departe. O mai bag la cuptor inca 20 de minute si gata. cand o scot de la cuptor o rastorn pe un platou si arata exact ca un tort, atat e de aspectoasa, iar copii o mananca cu ketchup.
Tulip
29-09-2006, 10:02 PM
yummmmi!saptamana viitoare cred ca am sa-l incerc si eu!mersi!
Sexymom
03-10-2006, 03:39 PM
Succes, o sa iti placa.
Nessie
03-10-2006, 03:44 PM
Am uitata sa va zic ca am incercat eu in weekend!

In sosul ala eu am pus piept de pui, ceapa, ardei, masline, ciuperci, usturoi, verdeata si 1 ou. Atat mai aveam in frigider si nu prea s-a legat sosul, dar a fost ok.
Totul bine si frumos pana scot vasul din cuptor si incers ca pun in farfurie.

Piureul moale, normal, dar iubi vrea sa manance mancarea fierbinte asa ca iau din vas si recreez straturile in farfurie.

I-a placut fooarte mult. Dupa ce a terminat a doua portie ma intreba cand mai fac.
Merci pentru idee Sexy!
Sexymom
03-10-2006, 03:51 PM
Fata esti culmea

, oul leaga amestecul, unul a fost putin , probabil, mie imi ies straturile groase si tzepene, fac piureul tare , nu pun mult lapte.
Nessie
03-10-2006, 04:14 PM
Stiu ca nu e suficient 1 ou, dar m-am gandit ca am 8 in frigider cand m-am apucat de treaba. S-au dovedit 7 verzi

. Cel care era bun era dintr-un alt carton. Nu-i nimic, ca a fost foarte bun. Daca viitoare il leg mai bine.
CITAT(Sexymom @ 29-09-2006, 06:59 PM)

Eu fac piure de cartofi in care pun lapte degresat, unt si sare, separat calesc bucatele din piept de pui cu ceapa si suc de rosii, cand se raceste compozitia adaug 2 oua batute deasupra sa se lege, apoi intr-o cratita rotunda pun un strat de piure, unul de carnita, altul de piure si asa mai departe. O mai bag la cuptor inca 20 de minute si gata. cand o scot de la cuptor o rastorn pe un platou si arata exact ca un tort, atat e de aspectoasa, iar copii o mananca cu ketchup.
Incerc si eu aceasta la casa noua.A laudat si Gabita,inseamna ca e ceva bun
lliliana
01-11-2006, 10:59 AM
CITAT(Sexymom @ 29-09-2006, 07:59 PM)

Eu fac acelashi lucru cu cartofi fierti in coaja, curatzati shi taiatzi rondele.
CITAT(aki @ 04-10-2006, 10:31 AM)

Incerc si eu aceasta la casa noua.A laudat si Gabita,inseamna ca e ceva bun

Daca pun carne de porc nu-i bai?
himere2005
09-11-2006, 10:49 AM
azi cred ca o sa fac eclere. ma intereseaza in special aluatul, ca vreau sa le umplu cu ceva sarat in special.
Nessie
09-11-2006, 10:51 AM
CITAT(aki @ 09-11-2006, 10:43 AM)

Daca pun carne de porc nu-i bai?

Aki, nu merge cu carne de porc. E prea grasa si o sa isi lasa multa zeama. Plus ca e mult mai gustoasa si sanatoasa carnea de pui.
Ok facem cu carne de pui,dar nu azi ca n-am piept de pui .Azi fac carne de pui din banca cu
crochete de cartof
Asta-i ce-am gatit eu azi noapte:
Curcan la cuptor
himere2005
11-11-2006, 02:10 PM
Eclere
500 ml apa
1 pachet margarina
400 gr faina
8 oua
1 praf sare
Se pune la foc apa cu putina sare si cu margarina taiata cubuletze. Cand fierbe, se adauga toata faina si se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se da la rece.
Cand s-a racit un pic se adauga cele 8 oua, treptat, unul cate unul.
ai grija sa inglobezi treptat si faina si oualele, apoi dai 20 de minute la foc iute si 20 la foc mic.

Am facut deci si eu mincarea Ta,Sexy.Si mi s-a primit si mie moale ca la Gabit

Parca am pus oua destule
Nessie
15-08-2007, 03:08 PM
Aki, eu m-am prins ce era gresit. Trebuie sa lasi in castron sa se raceasca pentru ca piureul se intareste si sta mai bine.
Cred ca da
Ca mai nu o luam cu lingura din vas.Oricum Sergiu a mncat pina s-a spart
M-a sunat acum Sergiu si mi-a spus ca vrea fileu de pui cu pireu de cartofi.Dar eu sa vrea alt ceva sa gatesc,dar nu stiu ce.In jumate de ora poate reusiti sa-mi dati vre-un sfat
Deci aseara am facut iarasi pireu de cartofi cu carne de porc, deacum.Foarte bine a esit,am pus vre-o 6 oua si s-a prins.Sergiu mininca chestia acesata,ii place mult.Eu deacum m-am saturat, as vrea sa fac altceva,dar el tine una si buna pireu cu fileu.
Azi am luat peste.Dar nu prea stiu ce sa fac din el.Vreau sa fac ''Peste beat" de care facea Michesina,dar am uitat receta
Eu fac mereu musacaua cu piure si carne tocata de porc si va asigur ca toata zeama pe care o lasa carnea este absorbita de piure. Noua ne place f mult si oricat de moale mi-ar iesi piureul, tot imi ramane teapan cand tai musacaua. Secretul este ca o las sa se raceasca complet, astfel piureul se face mai solid si are timp sa traga toata zeama.
CITAT(Maybeline @ 17-08-2007, 05:56 PM)

Secretul este ca o las sa se raceasca complet, astfel piureul se face mai solid si are timp sa traga toata zeama.
Asta-i toata problema,ca pireul la mine nu prea are cind sa stea sa se raceasca,Sergiu da navala pe el cind e fierbinte.
luchi
22-08-2007, 09:37 PM
Gulas dupa reteta de
aici, dar fara faina si smantana:
luchi
24-08-2007, 04:26 PM
Azi am gatit o musaca de vara, reteta luata de pe culinar -
astaModificare: am pus si
ciupe, si cascaval vegetal (e unul "
Forma", galbui si patratos), si oregano uscat, pentru aroma
Se face simplu si repede, nu are multe calorii, si e taaare bun!
Aici proaspat scoasa din cuptor:

si in farfurie:
ganesha
26-08-2007, 02:40 PM
Ieri, adica simbata:
Supita de rosii (morcovi, patrunjel, ceapa, telina, o lingura de ulei de masline, rosii pasate, piper negru si patrunjel verde) - hipocalorica pina la Ceruri si-napoi (dar eu am adaugat fidea

)

Si cartofi (fierti) cu smintina si marar (smintina degresata

) - pentru astia n-am poza
Azi vreau sa fac niste chestii din aluat.Nu stiu cum se numesc la voi.Se spune
PonciciTrebuie de pus drojdie in aluat,dar nu gasesc nicaeri,daca pun praf de copt e bai?
Gata...am cumparat drojdie,am facut
poncici si am mincat din ei.Foarte buni
Am facut doua castroane mari.Mai avem inca unul
ganesha
22-09-2007, 03:15 PM
CITAT(aki @ 21-09-2007, 05:22 PM)

Gata...am cumparat drojdie,am facut
poncici si am mincat din ei.Foarte buni
Fa-le niste poze edificatoare data viitoare
CITAT(aki @ 21-09-2007, 05:22 PM)

Am facut
doua castroane mari.Mai avem inca unul 
Deci pe unul dintre ele l-ati spart?
Azi: Ciuperci pane si salata (rosii, castraveti, ceapa, varza toaca, menta, busuioc, patrunjel, ulei de masline)
axe10
23-09-2007, 01:50 PM
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...ieri de ex a gatit pt ca eu lucrez in we si nu am cand:supa crema de legume, o mancarica gasita in "practic in bucatarie" ceva cu carnita pui, sos si niste bucati de coca(lace parca a zis ca erau numite) care vad ca-i place Alexiei tare mult si o tocanita de ciuperci dreasa in final cu ceva smantana!
Deci, e buna mancare cand trebuie numai s-o incalzesti!
Probabil ca o sa mai fac si eu ceva maine pt ca nu prea pot manca din ce a gatit ea din cauza de dieta!
ganesha
24-09-2007, 12:56 AM
CITAT
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...
Chiar ca e cool, noi gatim impreuna (adica ma rog, pe rind), ca nu ni s-a intimplat sa ne gateasca careva de prin primavara lui 2000 (inafara de mersul in vizite, normal). Iar soacra-mea... mai bine lasa

Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti. Si gata, ca deja-i o gospodina desavirsita

De cite ori a venit peste vara aici la noi s-a perfectionat: a invatat sa incalzeasca mincarea
Gata, nu mai sint rea
Azi trebuia: rosii umplute, dar n-a mai fost sa fie.
Mi-e pofta de mor de: orez cu falafel si cu salata de gulii.
Sexymom
25-09-2007, 06:09 PM
CITAT(ganesha @ 24-09-2007, 02:56 AM)

CITAT
Cel mai cool e cand nu gatesc eu si o face soacra-mea....adica odata pe luna, maxim doua...
Chiar ca e cool, noi gatim impreuna (adica ma rog, pe rind), ca nu ni s-a intimplat sa ne gateasca careva de prin primavara lui 2000 (inafara de mersul in vizite, normal). Iar soacra-mea... mai bine lasa

Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti.
.
ERONAT FETELOR mancarea asta numai mama stie sa o gateasca .
ganesha
25-09-2007, 06:11 PM
CITAT(Sexymom @ 25-09-2007, 06:09 PM)

CITAT(ganesha @ 24-09-2007, 02:56 AM)

CITAT

Tare bine stie ea a gati... tartine si ochiuri. A! sa nu fiu rea: si salata de rosii, cartofi prajiti.
.
ERONAT FETELOR mancarea asta numai mama stie sa o gateasca .

Esti cumva cumnata mea si nu stim noi?
Am gatit si eu in week-end pentru al meu
cartofi piure cu sos de rosii si chiftelute.
N-am gustat nimic din ele ca m-am enervat: am doua arsuri pe mana dreapta si 3 mici sub barbie .....a explodat o chiftea in tigaie
ma las pagubasa - cred ca ma apuc de crosetat
michelle
26-09-2007, 08:46 AM
CITAT(Eu. @ 25-09-2007, 08:53 PM)

Am gatit si eu in week-end pentru al meu
cartofi piure cu sos de rosii si chiftelute.
N-am gustat nimic din ele ca m-am enervat: am doua arsuri pe mana dreapta si 3 mici sub barbie .....a explodat o chiftea in tigaie
ma las pagubasa - cred ca ma apuc de crosetat off topic: gigelu, pe arsura pune repede sare, se retrage repede rana si nu se umfla..
Cred ca a explodat din cauza ca erau apoase? Altceva nu stiu....
Refacere grabnica!
Sexymom
26-09-2007, 11:19 AM
CITAT(Sexymom @ 26-09-2007, 12:19 PM)

Si eu ma alatur clubului de gospodine

.As sta toata ziua la bucatarie
Am costita afumata,ce sa putea sa fac din ea?
peach
27-09-2007, 04:26 PM
CITAT(michelle @ 26-09-2007, 08:46 AM)

off topic: gigelu, pe arsura pune repede sare, se retrage repede rana si nu se umfla..
Cred ca a explodat din cauza ca erau apoase? Altceva nu stiu....
Refacere grabnica!
glumesti nu?
Nessie
27-09-2007, 05:00 PM
CITAT(aki @ 27-09-2007, 02:55 PM)

Am costita afumata,ce sa putea sa fac din ea?

Varza calita, fasole boabe, ciorbitza!
Sexymom
27-09-2007, 05:34 PM
Eu fac costita la cuptor cu cartofi taiati de jumatate si verdeata.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rog
click aici.