CITAT(fiona @ 15-09-2006, 10:57 AM)

E deja sezonul nuntilor si aud peste tot, care mai de care cu nunti fastuoase, ca-n povesti, cu pretentii de genul "pe x nu-l invit ca are salariul mic, pe y nu imi vine ca are 3 copii la care va trebui sa ma duc si eu la nunta etc.
Nu spun ca e rau sa iti faci o socoteala sa vezi ce iti poti permite la organizare, dar parca sa te gandesti cat o sa iti dea fiecare si ce masini/apartmanete o sa iti cumperi apoi, e prea de tot.
Ce s-a intamplat cu nunta pentru bucuria de a fi alaturi de cei dragi intr-un moment unic in viata ta? (Aici ma refer evident la nunta=petrecerea de la restaurant)
Cat se mai da la masa? Nu sunt un nuntas de meserie, dar stiu oameni care fac liste sa nu uite cand o sa faca si ei nunta copiilor la cine au fost si care sunt cei obligati sa participe la nuntile lor.
Cat mai costa prin partile voastre o nunta atat din partea organizatorilor, cat si a nuntatsilor? Sunt doar curioasa nu am interese directe!

Sezonul nuntilor a inceput la mine acum 3 ani. De atunci o tin numai intr-o veselie. Daca ar fi dupa mine (si ma refer aici strict la nunta mea)... mi se cam fasaie la faza cu darul. Cum spuneai si tu, nunta trebuie sa fie un prilej de bucurie, iar cei care vin trebuie sa vina doar ca sa se bucure alaturi de tine. Din pacate, economia de piata nu e atat de binevoitoare incat sa-ti permita sa faci ce vrei.
Nunta "fastuoasa" etc.. asta nu inseamna ca mirii s-au simtit cu adevarat fericiti la sfarsitul zilei.
Cat se mai da pe la masa? Anul asta am mers intre 2.5 si 3.5 mil de caciula... cred ca sunt in media bunului simt. Si cei care m-au invitat n-au facut-o pentru dar, sunt sigur... ci pentru a spori competitia la furatul miresei.
CITAT(fiona @ 15-09-2006, 11:24 AM)

Mi-am amintit! Ce parere aveti de nuntile cu strigare?

Se mai poarta?

Se mai poarta. Am fost la una chiar si in Bucuresti, nu spun la cine ca mi-e rusine. Dar a tinut mortis sa o faca cu strigare ca sa (cica) "nu-si ia tzeapa". Teapa si-a luat cand s-a nascut prost.
CITAT(Andreea-Rodica @ 15-09-2006, 04:55 PM)

De nunti cu strigare n-am mai auzit decat pe la tara si acolo foarte rar.
Eu cred ca e de dorit ca banii primiti la nunta sa acopere cheltuielile organizatorice, dar sa nu inviti pe cineva ca are salariul mic mi se pare ciudat. Eu imi doresc la nunta mea sa fiu inconjurata de prieteni (si rudele apropiate, binenteles) si atunci nu conteaza cine ce bani are sau cat daruieste mirilor. Parerea mea ! Dar sunt multi cei care spera la un castig cat mai mare de la nunta si se vede: organizarea lasa de dorit.
Eu n-am renuntat la nici o invitatie atat timp cat eram prieteni/amici... merg pe principiul "daca ei se bucura, hai sa ma bucur si eu alaturi de ei". Anul trecut am lipsit totusi de la nunta unei foste colege de facultate. Adica, din moment ce nu am fost prea apropriati in facultate si nici n-am tinut legatura dupa, se trezeste dupa 1 an jumate sa ma invite... probabil isi facea stocul.
CITAT(soranutza @ 15-09-2006, 05:44 PM)

Ne-am intalnit cu ei dupa nunta si i-am intrebat daca am dat destul. Mi-a fost rusine sa intreb dar cand am vazut ce pregatire au avut la nunta, ce vinuri bune, mancare si toate cele...eram sigura ca n-am dat destul si deja ma obseda gandul asta. Mi-au raspuns: voi ati dat cel mai bine, unii membrii din familile noastre au dat 80 euro.
Acum dupa toata povestea asta cred ca pot trage urmatoarea concluzie: da, in romania cred ca nuntile sunt cat de cat o afacere. Ar trebui sa adaug ca nu sunt maritata si nici n-am participat la organizarea unei nunti in Romania deci nu stiu exact cat costa. Dar sunt sigura ca n-au cum sa coste mai mult decat aici...
Eu am bunul simt (zic eu) sa intreb inainte cat e meniul si asta doar pentru a nu-i pune intr-o situatie dificila dupa. De obicei las minim 50% din meniu in plus. Dorm linistit noaptea.
Cat despre nuntile din vest, am auzit si eu scoruri care la puterea lor de cumparare mi se par nimicuri.
CITAT(ketanal @ 15-09-2006, 10:27 PM)

Eu am fost ospatar si am asistat la destule nunti, si am vazut si foarte multe magarii. In ultimul loc in care am lucrat banii se puneau in plicuri dupa care plicurile se strangeau intr-o casuta de carton, facuta special, tip macheta sa-i zicem....e nevoie sa va zic, cati tarani au trantit in plic 100.000? si meniul a fost de 50 de euro de persoana? Eu nu zic k nunta tre sa fie o afacere si ca tre sa-i inviti pe cei care au bani, ci ca trebuie sa-i inviti pe cei care nu ti-ar face rahaturi din astea! 
Si eu dau banii tot in plic, si asta pentru ca mi se pare mai civilizat... daca nu-i pun in plic e ca si cum as cumpara ceva de la magazin... Tu i-ai imparitit in cei care au bani si cei care fac rahaturi. Eu i-as imparti intre prieteni si neinvitati (observati ca n-am zis nimic de rude, da?).