Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Retete WW (si nu numai)
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Pagini: 1, 2, 3
axe10
Tort alb cu trufe si fistic[/color][/u]

Ingrediente pt 12 felii
Blat:
-4 oua
-4 linguri suc de portocale
-100g zahar
-120g faina
-50g amidon(eu am folosit tot faina ca nu am gasit amidon alimentar)
-3 lingurite praf de copt

Cuptorul se incinge la 175 grade. Se separa oule. Se bat circa 8 min galbenusurile(chiar asa trebuie) cu suc de portocale si cu zaharul. Se bat albusurile. Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu totul(albusurile batute si galbenusurile). Se pune compozitia intr-o forma cu fund detasabil(26 cm diametru) si se coace cam 30-35min. Se lasa sa se raceasca.

Crema:
-300g ciocolata alba
-150ml frisca
-coaja de la o portocala
-60g fistic (cumparati fistic crud pt ca cel prajit e sarat...ca sa obtineti 100g fistic trebuie curatate cam 250g fistic cu coaja).

Se topeste ciocolata. Se adauga amestecand incet frisca si coaja de portocale. se da la rece 2 ore. Se bate compozitia de ciocolata cand se scoate de la frigider si in jumatate din ea se incorporeaza fisticul. nota-nu va speriati ca s-ar putea sa se taie compozitia dar isi revine dupa ce o bagati la frigider.

In plus mai trebuie:
-400ml frisca
-2 plicuri intaritor frisca
-2 zahar vanilinat
-40 g fistic tocat
-12 trufe...sau in cazul meu am pus bomboane rolo cocos sau cam asa ceva ....cred ca merga orice bombonica rotunda nu prea mica....

Blatul racit se imparte in 3 nivele. Primul nivel se unge cu ciocolata alba, se insiropeaza blatul cu suc de portocale, al doilea nivel se unge cu compozitia de cioco cu fistic inglobat si pe acopera cu al treilea blat. Frisca se bate cu intaritorul si cu zaharul vanilinat....se acopera tortul si apoi se fac gramajoare deasupra de frisca in care se pune cate o bombonica....

...Sa fac si calculele?...mai bine nu!
ina_ceva
Rulouri din piept de pui umplute cu ciuperci a la May

Umplutura: Se toaca marunt o jumatate de ceapa care se pune la calit in putin ulei de masline. Se toaca marunt de asemenea si o mana de ciuperci care apoi se storc bine, bine de apa si se adauga peste ceapa. Cand s-au calit cat de cat, se adauga o lingura de bulion cat sa coloreze compozitie si verdeatza dupa gust. Se pune capacul si se lasa 10 min la inabusit. Cand compozitie este gata, se lasa fara capac linistita sa se raceasca cat de cat.

Pieptul de pui
: In timp ce umplutura se raceste, pieptul de pui se taie filete si se bat un pic cu ciocanul. Filetele trebuie sa aibe marimea unei palme cu degetele desfacute ( sper ca ma intelegeti ). Se condimenteaza filetele si apoi li se pune la fiecare in mijloc cate o lingura de umplutura. Se impacheteaza cu ajutorul scobitorilor - fiecare cum poate mai bine ( sa nu va asteptati sa aibe forma unei sarmale, ceea ce ar fi ideal, eu am reusit sa ii dau forma de pachetzel ). Apoi se pun ``rulourile`` intr-o tava in care se adauga supa ( vegeta dizolvata in apa) cat sa le acopere pana la jumatate si se baga la cuptor. Din cand in cand mai puneti-le cu lingura supa pe deasupra ca sa se rumeneasca frumos.

Facultativ: Dupa ce rulourile sunt gata le puteti tavali prin faina, ou si pesmet si sa le prajiti in putin ulei de masline.
axe10
Yammy, Ina...o sa incerc cu siguranta!
ina_ceva
Imagini la retzeta de mai sus grin.gif Imagine
lourdess
foarte apetisante rulourile
cu siguranta le voi incerca si eu smile.gif
klopferitza
Este superba reteta ta Ina....si arata...apetisant
diana_makeover
Ce ma bucur ca am gasit de unde sa ma inspir pentru dieta!Iata ca se poate manca si gustos si sanatos!Nu mai posteaza nimeni retete?
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.