Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Retete WW (si nu numai)
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Pagini: 1, 2, 3
michelle
PLACINTA DE DOVLEAC
Ingrediente:
1 ceasca dovleac aburit
1 ceasc zahar
¾ lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara pisata
3 oua
1 ceasca lapte
foietaj

Mod de preparare:
Se amesteca dovleacul cu zaharul, sarea, scortisoara si nucsoara.
Se bat ouale si se adauga laptele; se amesteca totul cu dovleacul.
Se unge tava, se pun foi de placinta (cam 2-3) peste care se adauga amestecul.
Se coace in cuptorul incins la 232 grade C timp de 10' dupa care se reduce temperatura la 170 grade C si se coace timp de 40' pana cand cutitul introdus in centrul placintei iese afara curat.
dany
CITAT(emu @ 20-11-2006, 04:30 AM) *

bune retete dany; ce inseamna lc si ls, ca nu-mi dau seama?!

Emi.....din pacate am copiat reteta din alta parte si nici macar nu am observat acele ls si lc....Va trebui sa ma documentez ce inseamna....Imi pare rau ca nu stiu doh.gif doh.gif doh.gif
michelle
Banuiesc ca inseamna:
lc = lingura mica (lingurita)
ls = lingura mare (lingura supa)
dany
Am intrebat-o pe soacra-mea si ...asa a zis si ea ca MIha .
Nessie
rulou Laguna, bucatarie italiana

Ingrediente: 200 g muschi de vita, 50 g costita, 50 g ciuperci, 10 g origan, 10 g rozmarin, 250 ml vin rosu, 10 g sare, 2 feliute sotilet emental (branza sau cascaval), 50 g sunca, ulei.

Preparare:

Se bate ca pentru snitel muschiul de vita, se presara ciupercile deasupra, costita, sunca taiata felii, feliile de sotile emental, mirodeniile. Se ruleaza muschiul cu umplutura, se prajeste in ulei, apoi se fierbe in vin. Se serveste fierbinte.
emu
Mazare cu ciuperci si iaurt

Durata: 15 min

Ingrediente:
1/2 kg. mazare congelata, o cutie ciuperci, o ceapa, ulei, iaurt, marar

Mod de preparare:
Se taie ceapa ca pentru salata si se caleste in doua linguri de ulei.
Se adauga mazarea.
Se continua calirea, amestecind din cind in cind cu lingura de lemn.
Apoi se adauga ciupercile si mararul.
Se mai lasa putin pe foc.

Mod de servire:
Se serveste cu iaurt
Pofta buna!

Nota: eu am folosit mazare din conserva si am adaugat o ceasca apa, am mai aduagat cateva mirodenii si a iesit buna smile.gif
michelle
Mancare chinezeasca
Ingrediente: 3 morcovi, o jumatate de varza(varza mica), 3 catei usturoi, un piept de pui, sos soia, bulion, o jumatate cana apa, 1 ardei iute, sare, piper. Ies cam 4 portii normale. Pieptul de pui se taie fasii mici, iar morcovii si varza betigase subtiri.

Intr-o oala cat mai larga se pun 5 linguri ulei masline si cateii de usturoi dati prin presa. Invartiti de trei ori si aruncati carnea fasii. Amestecati continuu pana carnea e facuta. Cam 4 minute.

Dati focul la mic, adaugati legumele si amestecati bine, apoi dati focul iar la mare si amestecati continuu si repede timp de 8 minute. Legumele scad si se inmoaie putin.

Adaugati acum 4 linguri sos soia si 3 linguri bulion amestecat in jumatate cana cu apa. Amestecati continuu timp de 6 minute la foc mediu. Adaugati ardeiul iute taiat rondele si mai lasati pe foc 1 minut.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Se serveste cu orez fiert.

himere2005
prajitura cu mere de post

1 mar si jumatate ras-0p
zahar 3 linguri -3p (s-ar putea sa iasa si cu mai putin zahar sau fara)
3 linguri faina-1.5p
scortisoara-0p
praf de copt
se amesteca toate astea si se dau la copt cam 1h in cuptorul preincalzit la foc potrivit inspre mic. eu am uns tava cu putina margarina si am pus o foaie de copt peste sa nu se prinda dar n-am mai punctat margarina ca are 20%grasime si nu cred sa intre prin foaie

cuiburi de mamaliga la cuptor
- branza burduf sau sarata -o lingura 1.5p
- smantana - 1 lingura 0.5p
- ou 2p
- mamaliga 2p
-------------------total 6p/3= 2p/cuib

se face mamaliga si se imparte in 3 parti, sub forma de cuib. in cuib bagam un pic de smantanica, un pic de branzica, apoi turnam oul batut peste, ca un capacel. POFTA BUNA!
Lacry
CITAT(danyhoney @ 20-11-2006, 12:36 AM) *

Auflauf cu cartofi si ciuperci

Portionen | 2
POINTS Portion | 4
Ingrediente:
- 300 g ciuperci
- 4 cartofi
- 1 lc supa instant
- 3 ls brinza topita cu putine grasimi
- 4 ls cascaval cu putine grasimi
- 1 priza sare
- 1 piper
- 1 ceapa
Mod preparare:
Cartofii se fierb in coaja.
Ciupercutele spalate se taie in sferturi,ceapa se taie marunt.
O tigaie se unge f. usor cu ulei de masline sau vegetal se prajeste ceapa,se adaoga ciupercutelesi se prajesc impreuna amestecind in continuu pina devin putin maronii.
Supa instant se dizolva in putina apa fierbinte care se pune pe foc si in care se adaoga brinza topita,se amesteca pina se dizolva.Eventual se poate pune sare piper sau alte mirodenii sau condimente dupa gist.
Cartofii fierti se scurg,se curata de coaja,se taie rondele si se aseaza impreuna ci amestecul de cuperci/ceapa intr-o forma de auflauf.
Peste se toarna amestecul de supa/brinza topita si se presara cu cascavalul ras.
Totul se da la cuptor pt.20-30 min la o temp. de 180°C

Asta-i interesanta, o fac si eu intr-o seara...
himere2005
SA NE SPUI la cate puncte iese totul si per portie hug.gif
Lacry
CITAT(himere2005 @ 12-01-2007, 07:35 PM) *

te referi la auflauf? Pai o fac chiar in seara asta salut.gif
dany
CITAT(himere2005 @ 12-01-2007, 04:35 PM) *

)).gif Scrie la inceputul retetei :2 portii , 4 P /portie

CITAT(himere2005 @ 12-01-2007, 03:10 PM) *

cuiburi de mamaliga la cuptor
- branza burduf sau sarata -o lingura 1.5p
- smantana - 1 lingura 0.5p
- ou 2p
- mamaliga 2p
-------------------total 6p/3= 2p/cuib

se face mamaliga si se imparte in 3 parti, sub forma de cuib. in cuib bagam un pic de smantanica, un pic de branzica, apoi turnam oul batut peste, ca un capacel. POFTA BUNA!

Asa facea bunica mea ....am facut si eu de cateva ori cand mai eram in tara . Delicioasa.
himere2005
cuiburile astea merg cu un sos ceva pe deasupra ca la cat de putina branza am pus eu ieri si smantana era mai mult mamaliga goala lol.gif
himere2005
salata de ciuperci
Azi o salatä de ciuperci pe cat de simplu de fäcut, pe atât de bunä: ciupercile täiate bucätele le-am innäbusit in suc propriu Wink si putinä sare. Cand s-a evaporat lichidul am dat la o parte de pe foc si am adäugat un gräunte pisat de usturoi si putin piper apoi am läsat sä se räceascä. Am tocat intre timp ardei gras rosu, mäsline si pätrunjel, iar cand s-au räcit ciupercile le-am amestecat pe toate impreunä cu cateva linguri de crème fraiche
himere2005
salata de cartofi
o "salata" care am mancat-o acum
- cartofi in coaja fierti- eu am pus 3 mici de tot la 1p
- 1 lingura branza diet-0.5p
- 1 lingura smantana -0.5p
- o bucatica de gogosar
mustar
.....
total 1.5p

pui la cuptor
Se ia pieptul de pui, se bate, se unge cu sos de rosii se pun frunze de busuioc si se ruleaza. Se pun intr-o tava cu putina apa si ulei si de dau la cuptor 30 de minute.
himere2005
salata provensala

1 conservă de ton în apă sau saramură de 200-250 g
500 g cartofi
125 g fasole verde
2 roșii
1 ardei
1 salată mică
10 măsline fără sâmburi
2 ouă fierte tare
crutoane pentru servit (opțional)
himere2005
pui cu grapefruit

piept de pui -2-3p
miere-1 lingura -0.5p
3 felii grapefruit roz-0p
sare si piper

se condimenteaza pieptul de pui si cresteaza, in crestaturi bagam feliile de grapefruit si dam la cuptor pana se rumeneste puiul
ina_ceva
Cartofi la cuptor:

4 cartofi
1 conserva ton in apa (2.5p)
1 lg margarina delma sandvis (1p)
2 castraveti murati
1 ou (2p)
5 masline verzi feliate (0.5p)
8 lgt cascaval ras (4p)
1 lg smantana 12% (0.5p)
verdeturi: marar, patrunjel

Am fiert cartofii in coaja. Cand au fost aproape gata, i-am pus sub jet de apa rece si apoi i-am injumatatit. Am scobit putin mijlocul, l-am pasat si l-am amestecat cu tonul scurs din conserva, castravetzii tocati marunt, maslinele feliate, smantana si oul batut. Dupa ce am uns interiorul cartofilor cu margarina amestecata cu verdeatza tocata, lam umplut cu aceasta compozitie, am pus cate 1 lgt cascaval ras deasupra si am dat la cuptor pentru 50 min.

Un cartof are: 3.5p
Lacry
CITAT(himere2005 @ 17-01-2007, 01:22 PM) *

pui cu grapefruit

piept de pui -2-3p
miere-1 lingura -0.5p
3 felii grapefruit roz-0p
sare si piper

se condimenteaza pieptul de pui si cresteaza, in crestaturi bagam feliile de grapefruit si dam la cuptor pana se rumeneste puiul

merge oare si piept de curcan cu grapefruit? AM cumparat piept de curcan.. si niste grapefuit mari cat pomelo...
Lacry
Drob de ciumperci

Se toaca ciumpercile, proaspete sau din conserva, se adauga o ceapa mica-mica, oua batute bine ( cca un ou la 200 gr. ciumperci), mult marar tocat, sare si piper.
Se unge o tava cu un piculet de ulei si se tapeteaza cu faina. S toarna compozitia. Se mai pune un ou batut bine deasupra, eventual cu o lingura de faina

Avem asa:

ciumperci 0p
ulei 2p
faina 2,5p
oua 4p ( 2 oua pentru 200 gr. ciuperci)
un ou batut foarte bine separat 1p

Total: 9,5p
Dar iese destul de multa. Nu trebuie s-o mancati toata... mai dati si sotului )).gif

Inca o idee, pentru cat mai putine puncte. Puneti doar albusuri...

dany
Chiftele din peste cu salata de castraveti

Timp de gatit: 20 min., 23 calorii, 12 g grasimi, 2 g grasimi saturate per portie

Ingrediente:

* 400 g fileuri de peste (ton, somn, merlucius)
* 4 fire de ceapa verde, tocata
* 150 g mazare verde, decongelata
* 1 lingura praf de curry
* 2 oua, batute
* salata de castraveti, pentru servit

Mod de preparare:

Toaca fileurile de peste prin masina de tocat si apoi adauga ceapa verde, mazarea, praful de curry si ouale. Adauga sare si piper negru proaspat macinat. Modeleaza 8 chiftele si rumeneste-le pe gratar. Serveste cu salata de castraveti.

Pofta buna!
Imagine
lilianab
CIORBA DE PASARE:(12p/4 portii=3p/portia)
-------------------
-carne pasare 300g=5p
-morcov,telina,ardei gras,
pastarnac,patrunjel,ceapa=3p
-suc de rosii=0p
-paste fainoase 120g fierte=2p
-zeama de lamaie=0p
-smantana(12%) 4linguri=2p
-verdeata=0p
_noni_
CITAT(lilianab @ 20-02-2007, 09:35 AM) *

-------------------
-carne pasare 300g=5p
-suc de rosii=0p
-zeama de lamaie=0p
-verdeata=0p

de ce ai punctat asa?"-morcov,telina,ardei gras,pastarnac,patrunjel,ceapa=3p" astea sunt legume si sunt 0p, maxim 1p daca depasesc cantitatea zilnica recomandata - 300g.
lilianab
CITAT(_noni_ @ 20-02-2007, 02:20 PM) *

CITAT(lilianab @ 20-02-2007, 09:35 AM) *

-------------------
-carne pasare 300g=5p
-suc de rosii=0p
-zeama de lamaie=0p
-verdeata=0p

de ce ai punctat asa?"-morcov,telina,ardei gras,pastarnac,patrunjel,ceapa=3p" astea sunt legume si sunt 0p, maxim 1p daca depasesc cantitatea zilnica recomandata - 300g.

Pai am vazut in lista ca sunt 0p la 100g...si cum la ciorba legumele depasisera,cred 300g cat era portia,m-am gandit mai bine sa super punctez decat sa ma imbat cu apa rece

ca tot veni vorba:la ciulama am punctat si ciupercile cu 1,5p(adica aveam 230g ciuperci in conserva)...am gresit?

CIULAMA CU CIUPERCI SI PASARE(17,5p/4portii=4,5p/portia)
-----------------------------

-ulei 4lgt=4p
-ciuperci230g=1,5p(extra legume)
-ceapa=0p
-pulpe pasare 300g=6p
-smantana 8lg=4p
-faina alba 4linguri=2p
lilianab
Pentru ca unele dintre noi incercam sa tinem post macar miercurea si vinerea,m-am gandit ca ar fi mai usor pentru toate daca ne-am mai "ajuta" cu retete:

FASOLE BATUTA(DIN PLIC)=11,35p/680g produs final
---------------------------
-praf fasole,la cutie 90g=5,85p
-ceapa-0p
-ulei5,5lgt=5,5p(3lgt am frecat cu fasolea,si 2,5lgt am facut prajeala de ceapa)
-sare,praf usturoi,suc de rosii=0p pupic.gif
axe10
CITAT(axe10 @ 17-03-2007, 06:29 PM) *

Fetele...m-am gandit ca nu am ce sa fac si am facut niste traduceri de pe un site american de ww la cateva retete ce mi s-au parut delicioase si usor de facut....si cu puncte putine.
Asta ca sa aveti ce face in we:

Salata de castraveti
0.5p/portie
4 portii

Ingrediente:
-2 castraveti mari,curatati de coaja, fara seminte,taiati mic
-1 /3 cana praz sau arpagic, taiate mic, inclusiv partea verde
-1 /4 cana otet sau zeama de lamaie
-1 /2 lingura zahar

Se combina toate ingredientele intr-un castron si se adauga piper negru proaspat macinat. Se serveste rece.

Salata de broccoli cu ciuperci “prajite” in cuptor
1p/portie
8 portii

Ingrediente:
-1kg ciuperci curatate si separate codite, sterse de apa
-4 buc praz mare, taiat fin pe lungime
-6 linguri zeama de lamaie proaspata
-2 1 /2; linguri cimbru proaspat sau 2 de cimbru uscat
-1 /4 lingura ulei
-1.2 kg broccoli, oparit si desfacut in buchetele (sa ramana totusi crocant…cam 4 minute)
-1 salata verde sau rosie spalata si uscata

Dressing:
-2 lingurite mustar Dijon(cu bobite)
-3 lingurite otet balsamic sau 2 ½ otet rosu
-1 lingura miere
-1 lingurita patrunjel tocat
-2 lingurite oregano proaspat taiat sau ½ lingurita oregano uscat
-piper macinat
-1 lingurita ulei

Se incalzeste cuptorul la 230 C. Se pun ciupercile intro tava mare. Se adauga prazul, zeama de lamaie, cimbrul, sare, ceva piper si uleiul. Se amesteca totul si se lasa la cuptor pana ce ciupercile se inmoaie si cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat (cca 20-25 min). Se scot ciupercile din cuptor si se pastreaza tava calda. Intre timp se face dressingul : se combina mustarul cu otetul, patrunjelul, oregano si piper intr-un castronel. Se amesteca repede si se adauga o lingura de ulei.
In castronul in care s-au scos ciupercile se adauga broccoli si se toarna deasupra dressingul si se amesteca bine. Se serveste pe pat de salata verde, rece sau calda.

Vinaigrette cu rosii
0p/portie
4 portii

Ingrediente:
- 1 /2 cana rosii taiate cubulete
- 2 linguri otet
- 1 /2 lingura busuioc uscat
- 1 /2 lingura cimbru uscat
- 1 /2mustar dijon

Intr-un blender se amesteca rosiile, otetul, busuiocul, cimbrul si mustarul la viteza medie sau mare pana se combina bine. Pentru a pastra amestecul se transfera intr-un borcan si tine la frigider cam 2 zile. Se agita bine inainte de servire.

Dressing pentru salata Caesar
1.5p/portie(o lingura)
Ingrediente:
- 2 oua fierte tari
- 1 /3 cana ulei masline extravirgin
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 /2 lingurita sare
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1-2 catei usturoi sfaramati
- piper negru dupa gust

Ouale intregi impreuna cu celelalte ingrediente se pun intr-un blender si se face un piure fin. Acoperit si la frigider se mentine cam 5 zile.

Piept de pui umplut cu spanac
5p/portie
2 portii

Ingrediente :
- 2 rosii uscate din ulei(se gasesc la supermarket)
-1 /2 cana spanac decongelat
-1 /2 lingurita sare de lamaie
-1 lingurita unt nasarat moale
-1 lingura patrunjel tocat
- 2 buc*110g piept de pui dezosat si fara pielita taiate pe jumatate
-1 /4 cana pesmet picant

Daca se folosesc rosii uscate ele se hidrateaza in apa fierbinte. Se lasa in apa 5 minute si se scurg. Se taie in bucati mici. Se scoate lichidul in exces din spanacul congelat si se amesteca cu rosii si cu restul de ingrediente in afara de pui si pesmet. Se lasa deoparte.
Se incinge cuptorul la 175 C. Se pun pieptii de pui intre 2 foi de hartie de copt si se apasa cu o paleta. Se imparte mixtura cu spanac in parti egale si se pune pe fiecare piept de pui. Se ruleaza pieptii de pui si se prind cu scobitori. Se dau prin pesmet. Se pun rulourile intr-un vas putin adanc si se coc 35-40 min.

Pui cu usturoi
5 p/portie
4 portii

Ingrediente :
- 1 capatana de usturoi
- 1 /2 lingurita de ulei masline
- 650g piept de pui dezosat impartit in jumatati
- 1 lingura cimbru proaspat sau 1 lingurita uscat
- 1 /4 lingurita piper macinat mare
- 1/8 lingurita sare
- 1 /4cana parmezan (poate fi si cascaval ras)
- 4 crengute de cimbru

Se taie pe jumatate capatana de usturoi. Se da prin ulei. Se impacheteaza intr-o foaie si se coace in cuptor pana se inmoaie (cam 1 ora si 15 min). Se desface usturoiul usor din folie si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se spala pieptul de pui, se usuca si se presara cu cimbrul taiat si piper. Se aseaza intr-o tava usor unas. Se coc in cuptor 12-15 minute.
Se “storc” cateii de usturoi din foi intr-un mic castron, se adauga sare si se amesteca energic. Se imprastie o patrime din acest amestec peste fiecare piept de pui si apoi se adauga parmezanul. Se repune in cuptor numai pana cand se topeste parmezanul. Se pune peste fiecare bucata de pui o crenguta de cimbru.
lilianab
CIUPERCI UMPLUTE(400g=8buc)
Total:7p/8ciuperci

-ciuperci intregi 400g=0p (gresesc?!)
-oua 2 buc=4p
-piept de pui afumat 120g=3p
-rosie=0p
-marar=0p

Ciupercilor li se detaseaza piciorusul naughty.gif .Se spala,se pun la scurs.Se toaca piciorusele ,pieptul de pasare,in cubulete mici,se amesteca cu ouale si mararul tocat.Palariile se sareaza in prealabil,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt .Se umplu cu amestecul mentionat mai sus,iar deasupra li se pune un capac dintr-o felie de rosie.Se dau la cuptor.Asa arata,sunt foarte economice la puncte si ma duc acum sa le gust naughty.gif
Imagine
lilianab
Controversatele
PASTE CU SOS DE ROSII SI SMANTANA(5,5p/portia)
3 portii
-paste 200g=2p/portia

Sosul pentru paste=10,5:3portii=>3,5p/portia

-piept afumat de pasare 160g=4p
-ciuperci 50g(din 2-3 picioruse ale ciupercilor umplute)=0p
-ulei 5lgt=5p
-suc rosii(cat cuprinde amestecul)=0p
-smantana 12%3 linguri=1,5p
-condimente:(busuioc,maghiran,menta,praf usturoi,1 pastila sucrazit)=0p

Imagine
bubbles
vai liliana drool.gif poate incerc si eu asta cu pieptul de pui afumat biggrin.gif
Nessie
CITAT(lilianab @ 19-03-2007, 09:32 PM) *

CIUPERCI UMPLUTE(400g=8buc)
Total:7p/8ciuperci

-ciuperci intregi 400g=0p (gresesc?!)
-oua 2 buc=4p
-piept de pui afumat 120g=3p
-rosie=0p
-marar=0p

Ciupercilor li se detaseaza piciorusul naughty.gif .Se spala,se pun la scurs.Se toaca piciorusele ,pieptul de pasare,in cubulete mici,se amesteca cu ouale si mararul tocat.Palariile se sareaza in prealabil,se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt .Se umplu cu amestecul mentionat mai sus,iar deasupra li se pune un capac dintr-o felie de rosie.Se dau la cuptor.Asa arata,sunt foarte economice la puncte si ma duc acum sa le gust naughty.gif

Arata foarte bine! naughty.gif O poza mai mare nu ai sa le vad mai de aproape? eat.gif
lilianab
CITAT(Nessie @ 20-03-2007, 08:25 AM) *

Arata foarte bine! naughty.gif O poza mai mare nu ai sa le vad mai de aproape? eat.gif

Incerc sa vad daca imi iese figura.Apropo, sunt si foarte gustoase.Eu le-am consumat(nu pe toate inca w00t.gif ) cu cate o lingurita de maioneza 40%, si au fost SUUUUPER!!!
Imagine
Nessie
Mamaliga la MO

1:4
1malai : 4 apa
150 g malai
600 ml apa
sare dupa gust
1 lingurita de margarina/unt
se pune faina,sarea într-un vas pt MO
se toarna apa peste si se amesteca bine si se pune 2 minute la MO (la 700 Watt)
se scoate din MO ,se pune o lingurita de margarina/unt si se mai amesteca-nu trebuie sa amestecati pîna se topeste margarina(doar putin) si se baga iar la MO pt 2 min(tot la 700 Watt) . Se scoate din nou afara se mai amesteca o data si vine iar pt 2 min la MO ; o scoateti iar si mestecati bine mai vine bagata o data la MO exact 30 de sec. Se scoate pentru ultima data!!!!..si se amesteca bine,o sa observati cum se desprinde de pe peretii vasului se mai lasa în vas,2-3 minute..si se rastoarna.
alandana
CITAT(lilianab @ 20-03-2007, 11:02 AM) *

CITAT(Nessie @ 20-03-2007, 08:25 AM) *

Incerc sa vad daca imi iese figura.Apropo, sunt si foarte gustoase.Eu le-am consumat(nu pe toate inca w00t.gif ) cu cate o lingurita de maioneza 40%, si au fost SUUUUPER!!!
Imagine

Wow!!!!!! Asta sau pastele am sa mi le fac si eu azi. Daca mai ai retete si timp - eu abia astept - ce idei bune. Cred ca intru de azi la regim.
Tzutzi80
Mancarica de ficatei de pasare cu ciuperci (14,5p, 4 - 5 portii)
===============================

Am taiat doua cepe mici, le-am calit cu aproape doua lingurite de ulei, apoi am adaugat un borcan de ciuperci (mici, intregi, taiate pe din doua) si am calit in continuare. Dupa aceea am pus 1/2 kg ficatei si i-am calit cu ceapa si ciupercile, pana s-au albit bine. Am pus o lingura de bulion intr-o cana cu apa, am amestecat si pus peste ficatei. Am adaugat si 2 catei usturoi, piper alb, sare, cimbru si boia. Se fierb cam 30-40min. Daca scade prea mult apa, mai adaugi putina.

Mamaliguta este din 200ml apa si 40g malai.

Eu am impartit in patru portii, si am servit cu gogosari acri. Toata farfuria are cam 5,5p-5,7p (adica mancarea din farfurie naughty.gif )

Imagine
Nana
Salsa Chicken [size=2]

4 portii - 1 portie (327g) 2,6 P/Portie
25 minutes 5 mins prep

INGREDIENTE
4 piepti de pui dezosati si fara piele
1(450 ml) sos salsa (your choice of heat)
1 (330 ml) cana Diet Coke

Preparare
1. intr-o tigaie de 28-30 cm diametru se aseaza puiul fara nici un fel de adaos
2. se stropeste cu putina sare si putin piper
3. lasati puiul pana devine maroniu
4. adaugati sosul Salsa si cana de cola dietetica.
5. reduceti focul spre minim si fierbeti inabusit aproximativ 15-20 de minute.
6. intoarceti puiul si lasa-ti-l sa fiarba in continuare pana sosul ajunge la consistenta pe care o doriti
7. se poate servi cu orez
8. nu folositi cola normala deoarece este prea dulce.

Este super buna

Si urmatoarele doua retete pe care le-am gasit pe alte site-uri dar pe care inca nu am apucat sa le fac eu.

rondele de mar cu branza de vaci.
200 gr mere,100 gr branza de vaci 0%mg(materie grasa), 1 ou,20 gr faina,indulcitor(tip zaharina sau echivalent)sare.

curatat merele, scos mijlocul,taiate in rondele. separat albus de galbenus.amestecat branza cu galb,si faina,batut spuma albusul cu pic sare, adaugat la amestecul precedent,
puneti o hartie de copt in tigaie, dati fiecare rondela de mar prin amestecul de branza, coaceti si indulciti inainte de servire.

e 2 puncte.

Papanasi WW

500g quark-5p
1 ou-2p
1 lingura faina-1p
1 praf de vanilie
1-2 linguri stafide-0,5p
indulcitor sau zahar dupa gust.

Se amesteca toate si se coc pe hartie de copt 15min.
Ies cam 20 de buc depinde de marime. M-am gindit ca merg si sarati cu marar pentru amatoare. Au cam 0,5p bucata asa ca sunt rezonabili.
Nana
Chili Vegetarian (10 portii)

Calorii 107, Grasime 2.2g, Fibre 6g.
1,5 puncte WW/ portie

INGREDIENTE
1 ceapa
1 lingurilta ulei de masline
3 catei de usturoi pisati ca pentru mujdei
2 cutii de 250gr. De rosii in cutie cu sos
1 cutie de fasole rosie
2 linguri de pudra de chili
1 lingurita de paprika
1 lingurita de chimion macinat
¼ lingurita de sare
1 ardei foarte iute proaspat sau 2 linguri de ardei iute uscat
2 morcovi
2 fire de telina verde tulpina (sau ½ telina radacina)
250g. ciuperci albe sau maro (champinion sau puteti folosi din cele la borcan)
2 dovlecei mici (zucchini)
250g. branza telemea fara grasime razuita
4 cepe verzi

MOD DE PREPARARE
Taiati ceapa dar nu foarte marunt. Intr-o cratita mai mare se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca lasandu-se pana devin moi, aprox. 2 minute. Se adauga rosiile, fasolea cu tot cu sos si 2 cani de apa. Se pune peste, toate mirodeniile si se amesteca. Se lasa sa fiarba, amestecand ocazional, pentru ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga ardeiul iute. Morcovii se taie rondele subtiri si se adauga la amestecul din cratita. Dupa ce incepe sa fiarba,se reduce focul si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se adauga telina taiata foarte subtire rondele (daca se foloseste radacina, se da mai intai pe razatoare), ciupercile taiate subtiri . Se taie dovleceii foarte subtiri, dar nu se adauga la chili decat dupa ce chili este gata fiert, pentru a-si pastra textura si culoarea. Pentru a avea gust foarte bun, se amesteca foarte des si nu se acopera cratita. Cand morcovii sunt fierti (cam dupa 30 minute) se adauga dovleceii si se lasa sa mai fiarba cam 5 minute. Se serveste in farfurii cu branza razuita in centru si ceapa verde taiata marunt pe deasupra.
eu in general folosesc pe deasupra smantana fara grasime, nu pun dovlecei, pentru ca mie nu-mi plce gustul lor, pun mai mult usturoi, pentru ca-mi place la nebunie, iar in loc de fasole boabe, folosesc fasole verde si pun si mai mult ardei iute.
Va doresc, pofta buna

Nessie
CITAT(Nana @ 24-03-2007, 06:02 PM) *

Salsa Chicken [size=2]

4 portii - 1 portie (327g) 2,6 P/Portie
25 minutes 5 mins prep

INGREDIENTE
4 piepti de pui dezosati si fara piele
1(450 ml) sos salsa (your choice of heat)
1 (330 ml) cana Diet Coke

Preparare
1. intr-o tigaie de 28-30 cm diametru se aseaza puiul fara nici un fel de adaos
2. se stropeste cu putina sare si putin piper
3. lasati puiul pana devine maroniu
4. adaugati sosul Salsa si cana de cola dietetica.
5. reduceti focul spre minim si fierbeti inabusit aproximativ 15-20 de minute.
6. intoarceti puiul si lasa-ti-l sa fiarba in continuare pana sosul ajunge la consistenta pe care o doriti
7. se poate servi cu orez
8. nu folositi cola normala deoarece este prea dulce.

Este super buna
Am o nelamurire! grin.gif Cum se pune puiul intr-o tigaie fara nimic pana se face maroniu? Se distruge si tigaia si puiul daca nu pui nimic-nimic. unsure.gif Si pieptul de pui se pune intreg? wacko.gif
Nana
CITAT(Nessie @ 29-03-2007, 01:53 PM) *

Am o nelamurire! grin.gif Cum se pune puiul intr-o tigaie fara nimic pana se face maroniu? Se distruge si tigaia si puiul daca nu pui nimic-nimic. unsure.gif Si pieptul de pui se pune intreg? wacko.gif

Eu l-am facut intr-o tigaie de teflon si i-am pus o lingurita de apa. Mai marturisesc ca nu l-am lasat pana s-a facut maroniu inchis. Eu am luat piept dezosat fasii. Poti sa tai in doua bucati un piept intreg. Dar iese o minunatie!
Nessie
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 03:05 PM) *
Eu l-am facut intr-o tigaie de teflon si i-am pus o lingurita de apa. Mai marturisesc ca nu l-am lasat pana s-a facut maroniu inchis. Eu am luat piept dezosat fasii. Poti sa tai in doua bucati un piept intreg. Dar iese o minunatie!
Multumesc mult! M-ai salvat! pupic.gif
Pentru maine trebuie sa ducem la serviciu ceva gatit de noi ca avem o sarbatoare si eram in incurcatura. wacko.gif Acum stiu ce fac. grin.gif
Nana
CITAT(Nessie @ 29-03-2007, 03:50 PM) *

Multumesc mult! M-ai salvat! pupic.gif
Pentru maine trebuie sa ducem la serviciu ceva gatit de noi ca avem o sarbatoare si eram in incurcatura. wacko.gif Acum stiu ce fac. grin.gif

Sa vezi ce minunatie iese! Sa vezi cum o sa se manance!
Astept sa-mi spui rezultatul.
Nana
OREZ CU LEGUME

Durata 1 h
100g aproximativ 1,7P

INGREDIENTE

1 cana orez (cu bob lung) ~~ 230 grame nefiert - 11.5P
2 morcovi de marime medie
1 ceapa mare
2 ardei ~~ mari
1 cutie de ciuperci ~~ 170 grame
3 si 1/2 cani apa (de preferat supa de pui) - eu am facut-o din cub Knor si am punctat cu 5 P/ 1 litru
condimente (eu am folosit doar foaie de dafin)
sare
piper
3 linguri de ulei - 6P

MOD DE PREPARARE

Se caleste ceapa in ulei, se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii, ardeii si ciupercile taiate cubulete si se inabusa. Se adauga apa (supa de pui), se condimenteaza si se lasa la fiert pana cand orezul s-a umflat.

OBS: am mai punctat 1P pentru legume si a rezultat 23.5P/1370 g cantitate. Concluzia: la 100g avem 1,7 puncte.
Nessie
CITAT(Nana @ 30-03-2007, 01:13 PM) *
A iesit super bun! Am mancat aseara cand l-am facut si ma gandeam ca parca e prea iute doh.gif dar sa vezi ciudatenie: la serviciu am incalzit castronul la microunde si nu mai are strop de iuteala. blink.gif E doar dulciag. De la ce oare? unsure.gif
Oricum le-a placut colegilor si s-a mancat tot!

Nana
CITAT(Nessie @ 30-03-2007, 02:08 PM) *

A iesit super bun! Am mancat aseara cand l-am facut si ma gandeam ca parca e prea iute doh.gif dar sa vezi ciudatenie: la serviciu am incalzit castronul la microunde si nu mai are strop de iuteala. blink.gif E doar dulciag. De la ce oare? unsure.gif

Mult ma bucur ca ti-a placut si ca s-a mancat tot. Se numeste ca nu te-ai facut de rusine. pupic.gif pupic.gif hug.gif hug.gif
Tulip
CITAT(Nessie @ 30-03-2007, 02:08 PM) *

CITAT(Nana @ 30-03-2007, 01:13 PM) *

pacat ca n-ai tras o poza....eram curioasa cum arata blum.gif
emu
Salata de spanac

bucatele de bacon (se prajesc 200 grame de bacon si se faramiteaza) - sau se cumpara deja pregatit asa
240 ml ulei
120ml otet balsamic
2 lingurite sare
120 gr zahar (indulcitor)
80 gr ketchup
in jur de 500 gr spanac proaspat
200 gr castane de apa, taiate bucatele (water chestnuts)
200 gr muguri de fasole mung
1 ceapa, taiata felii
3 sau 4 oua ferte, taiate bucatele

1. Dressing-ul pt salata se face amestecand uleiul, otetul, zaharul (sau indulcitorul), sarea si ketchup-ul.
2. salata: se spala si se scurge spanacul, se rupe bucatele si se pune intr-un castron destul de mare sa se poata amesteca toate la sfarsit. Se adauga ceapa, castanele, mugurii, ouale si bucatele de bacon.
Inainte de a servi se adauga dressing-ul (atat cat considerati necesar) si se amesteca.

Nota: iese bun si fara bacon.

Meat Loaf
Portii: 6-8

1 kg carne de vita tocata - de preferinta cat mai slaba (se pot face combinatii si cu pui, curcan)
225 gr carne de porc tocata
400 gr rosii tocate
1 ou batut
240 gr granule de soia sau pesmet sau gris
120 gr ceapa tocata
1 lingurita sare
2 catei de usturoi tocati marunt sau 1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita praf de mustar
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita salvie uscata
1/2 lingurita piper
1 lingura sos Worchestershire
60 ml apa sau lapte

Se incalzeste cuptorul la 350F (aprox 180 celsius)
Se amesteca toate ingredientele. Se pun intr-o forma de chec/cozonac. Se pot folosi si mai multe forme mai mici, dupa preferinta wink1.gif
Imagine
Se lasa la cuptor la 350F(180C) pentru o ora - o ora si jumatate. Verificati carnea dupa o ora si daca la mijloc are 155F ( 68.5C) e timpul sa adaugati sosul.
Imagine

Se mai lasa 10-15 minute.

Preparare sos: 60 ml ketchup se amesteca cu 1 lingurita praf de mustar, un praf de nucsoara si indulcitor dupa gust (1 lingura in general)

Pofta buna!

Nota: pt varianta mai dietetica se inlocuieste carnea de porc cu alta carne slaba
_noni_
PUI CU CARTOFI, LEGUME SI MUJDEI tease.gif

ce ai nevoie:

# carne de pui, - eu am folosit 4 pulpe, partea superioara, dezosate, dar se poate face si din piept sau pur si simlpu dintr-un pui intreg, dezosat, taiat in bucati cam cat palma.

# 4 cartofi cam cat pumnul

# 3 rosii potrivite

# 1 sau 2 ardei

# o ceapa

# sare, piper, cimbru, patrunjel, usturoi si ce condimente mai ai prin casa si-ti plac, dupa gust

# jumatate de pahar de vin, 2 linguri de ulei, sau cat ai chef sa pui

cam cu o ora inainte sa incepi prepararea trebuie sa pui carnea la macerat, astfel: o speli frumos, o scurgi, o pui intr-un vas de plastic, o dai cu sare, piper si condimente, spargi cativa catei de usturoi si ii presari deasupra, pui patrunjelul si apoi stropesti totul cu vin. pui capacul la vas si o dai la frigider.

apoi speli cartofi si ii pui sa fiarba un pic. cand se racesc ii cureti, ii tai putin mai mari ca pe cei pentru prajit ,sau rondele si ii asezi in tava, pe care ai uns-o in prealabil cu un pic de ulei.

peste cartofii pui ceapa taiata rondele, ardeiul - fasii, rosiile curatate si taiate bucatele (ar fi bine sa le oparesti inainte ca sa se curete usor), si presari sare, piper, cimbru si ce-ti mai place, dupa gust.

scoti puiul, il scurgi bine, il ungi cu un pic de ulei si-l asezi si pe el deaupra.

gata, acum e gata pentru pus la cuptor si ar trebui sa arate cam asa:

Imagine

cam dupa 15 minute, verifici sa vezi daca si-au lasat zeama legumele si daca da incepi sa pui zeama cu o lingura peste bucatile de carne. daca nu-si lasa zeama, desi la mine si-au lasat o tona, poti sa mai pui tu o ligura de apa in tava.

chestia cu stropitul puiului se mai repeta cam de 2 ori pe fiecare parte, deci nu uita sa-l intorci cand ti se pare ca s-a rumenit cum trebuie pe-o parte.

cam in 45-50 de minute, cu cuptorul la 180 de grade ar trebui sa fie gata!

atunci cand il scoti ar trebui sa arate cam asa:

Imagine

cat lasi minunea sa se raceasca un pic, prepari un mujdei delicios, care ii da tot fasonul:

3,4 catei de usturoi, pisati, o lingura de smantana, o lingurita de maioneza si 1/2 lingurita de otet, un praf de sare, patrunjel si cimbru, le amesteci pe toate intr-o cana.

servesti pe farfurie minunea si mujdeiul, cam asa:

Imagine

pofta buna!
_noni_
in cazul in care nu se vad pozele la reteta de mai sus, puteti sa le vedeti aici.
_noni_
pentru ca in sfarsit m-am desteptat si eu naughty.gif pun din nou pozele la reteta cu puiul minune tease.gif

Imagine

Imagine

Imagine
himere2005
reteta am facut-o si eu acum cateva zile noni
pui la cuptor
piept de pui-200g-4p
1 lingura smantana diet-0.5p
1 lingurita si jumatate de ulei-1.5p
un pic de cascaval ras-1p
apa
----
7p. ies cam 2 portii. deci 3.5p de portie
se aseaza in tava tapetata cu ulei (eu am asezat in tava de chec ca alta n-am blushing.gif ) una langa alta feliutele de piept de pui. am pus si condimente, o lingura de smantana peste si niste apa, ca sa nu se prinda. spre final o sa adaug niste cascaval ras care se va topi. cred ca merge cu niste castraveciori murati sau acritura.pofta buna

alta reteta
salata de mazare cu maioneza
mazare fiarta -eu am pus de 4p
piept pui fiert-200g-4p
maioneza-2 lingurite pline-1p
castraveciori murati-1p
ciupercute 0p
----
total 10p. ies cam 2 portii zdravene sau 4 de bun simt grin.gif maruntiti totul ca la salata beuf si adaugati maioneza. oricum, nu e atata bataie de cap, sunt retete rapide, de aia le-am si pus

Nana
PENTRU CELE CARE DORESC SA MANANCE O CIORBITA SANATOASA SI RACOROASA, PENTRU ZILELE DE VARA, DAR CARE NU AU TIMP.... DELICIOASA SI DIETETICA GASPACHO IN MAI MULTE VARIANTE:

Gaspacho espresso
Ingrediente
5 rosii mari si coapte, 1 castravete, 1 ardei verde, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg), 2 linguri de untdelemn fin, 2 linguri de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare
inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de legume. Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte. Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele. Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune pana obtineti un preparat omogen. Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore. Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri. Serviti supa rece, presarata cu rosii si castraveti. Cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon etc.

Gaspacho d’Estramadura

Pentru 10 persoane: 3 castraveti mari, 1 kg de rosii, 200 g ardei gras rosu si verde, 3-4 catei de usturoi, 100 g miez de paine alba, un litru apa de la gheata, 2-3 dl vin rosu sec, 2 dl ulei de masline, sare, piper, boia.

Mod de preparare: 1) Se oparesc rosiile timp de 30 secunde, se despieliteaza si se taie in bucati mari; 2) Se curata si se taie legumele in bucati; 3) Se pun toate ingredientele (in afara de ulei) in mixer si se face un piure; 4) Se adauga uleiul de masline si se bate pentru a obtine o masa onctuoasa; 5) Se pune la frigider pentru doua ore; 6) Se mai bate putin inainte de a fi servit; 7) Se serveste cu crutoane prajite in ulei de masline si frecate cu usturoi, alaturi de un vin de Carinena, rosu, sec, bineinteles.

SUPA GASPACHO
Ingrediente: dovlecei 0.350kg, rosii 0.300kg, castraveti 0.125kg, ceapa 0.125kg, usturoi 0.010kg, ardei grasi verzi 0.050kg, ardei grasi rosii 0.050kg, ardei grasi galbeni 0.050kg, ulei de masline 0.100l, lamaie 0.050kg, supa rece de legume 0.650kg, paine alba (3 felii) 0.100kg, piper alb 0.002kg, boia dulce 0.003kg, sare 0.020kg.
Mod de preparare: Dovleceii, rosiile, castravetii, ceapa, usturoiul, ardei grasi rosii si verzi se curata, se spala, se taie bucati si se paseaza cu mixerul sau in blender. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Painea se taie cuburi, se stropeste cu ulei de masline (2/3 din cantitate) si se prajeste in cuptor. Ardeii grasi galbeni se curata de seminte, se spala si se taie cuburi pentru decor. Pasta de legume se amesteca cu supa rece, cu 1/3 din uleiul de masline, suc de lamaie, piper, boia si sare. Supa se serveste cu cuburi de paine si cuburi mici de ardei grasi galbeni.

Gaspacho
Ingrediente (pentru 4 persoane): 280 g castraveti, 400 g rosii, 1 ardei gras, o ceapa mica, 2 catei de usturoi, 250 ml apa, 20 g pesmet, 1 lingurita de otet de vin, 2 lingurite de ulei de masline, sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se curata castravetii, ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul. Se taie cubulete si se rastoarna intr-un castron impreuna cu 1/4 l apa foarte rece, otet, sare si piper. Se presara pesmetul si se lasa 10 secunde sa se inmoaie. Se amesteca totul cu mixerul cu lama pana devine crema, apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline. Se orneaza cu marar sau patrunjel (la alegere).
Sfat util: Rosiile se cojesc mai usor daca stau 20 de secunde in apa clocotita.
Timp de pregatire: 20 minute.

SUPA GAZPACHO

Supa in stil spaniol, Gazpacho se consuma in zilele calduroase de vara, cand ai nevoie sa te racoresti si sa mananci ceva usor si proaspat. Preparata din legume crude, este o supa dietetica si foarte gustoasa. Fii originala si adauga condimentele tale favorite pentru mai multa savoare.
Timp: 10 minute
Complexitate: redusa
Portii: 1

Ingrediente:
1/4 cana de castravete, curatat si taiat cubulete
1/4 cana de ardei verde, taiat cubulete
1/4 cana de rosii, taiata cubulete
1/4 cana de telina, taiata cubulete
1/2 ceapa tocata
1/2 cana de suc de rosii
1 lingura de suc de lamaie
Sare, piper, boia, usturoi tocat – dupa gust

Preparare:
Amesteca toate ingredientele in sucul de tomate. Adauga sucul de lamaie si condimentele. Se serveste bine racita.

Gazpacho andaluz

Rețetă tradițională din Spania
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Ingrediente: 10 rosii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 dinte de usturoi, ulei de masline, otet, sare, crutoane de paine.

Mod de preparare: Rosiile spalate se pun in apa clocotita unde se lasa pret de 5 minute, dupa care se scot si se decojesc. Ardeiul si castravetele se spala, se curata si se taie marunt. Intr-un castron se amesteca cu mixerul (cutitul pentru supe pasate) rosiile, ardeiul, castravete si restul de ingrediente si, putin cate putin, se adauga apa pana se obtine o pasta aproape lichida (pentru a fi bauta). Se toarna intr-un vas mare (eventual o cana de apa de un litru), plina cu gheata. Se bea, acompaniind de obicei masa de pranz.

Gazpacho (Supă rece de roșii) (I)

Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente: 1 kg rosii, 1/2 kg castraveti verzi, 1-2 buc. ardei gras verde, 1-2 buc. ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, 1-2 linguri ulei de masline, 1-2 linguri masline negre fara simburi/felii, optional: 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea f. grasa, sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata.

Mod de preparare: Rosiile se curata de pielita la rece; castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline, si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.
Se serveste la masa, presarind deasupra cubulete de brinza Feta/telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita.

AM POSTAT MAI MULTE VARIANTE DIN CARE PUTETI ALEGE SI PUTETI VEDEA CAM CAT LICHID (EU PUN DE OBICEI SUPA DIN CUB), SI CAM IN CE CANTITATI, CAM CE MIRODENII SI ASA MAI DEPARTE.
EU PERSONAL AM FOLOSIT-O VREO 2 SAPTAMANI IN ALIMENTATIE SI ESTE SUPERBA, USOARA, SI... AM SI SLABIT 1,5 KG
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.