Zidarii, tamplarii chiar si capsunarii au o munca la fel de nobila ca si a ta Alex

, atata timp cat o fac
serios, cinstit si muncind cum numai ei stiu in ce conditii, departe de familii. NU vreau sa sune a slogan populist!!! Repet, atat timp cat munca lor e
cinstita eu imi voi scote pe veci palaria in fata lor!!! Da, nu le’a placut scoala din varii motive si au ales sa faca o munca pe care niciunul dintre noi nu ar face’o… acea munca tre’ facuta de cineva caci pana una alta nu s’au inventat inca robotei care finiseaza constructii, rinduiesc lemnul sau zgarma dupa capsuni sub 45 de grade… De ce o fac in tari straine si nu acasa? Sunt raspunsuri si la intrebarea asta dar nu vreau sa devin antipatica.
In fine… nu stiu de ce m’a atins subiectul asta pt ca nu am rude acolo si nici prieteni. Incerc sa privesc din mai multe
coltzuri problema. E un subiect ce s’ar intinde pe mai multe pagini asa ca ma opresc. Nu vreau sa supar pe nimeni.
Intrasem de fapt sa spun ca
BARCELONA (cu tot cu cersetorii ei romani) este un oras in care mi’ar placea sa traiesc. Este viu, este plin de istorie, este modern si in acelasi timp CULMEA nu epateaza prin nimic. In buricu’ buricului Barcelonei nu am vazut “picior” de mertzan, bmw, audi, sau alta fitza specific “autohtona” (aici). Ba din contra as zice! Fitza e masina cat mai micutza, mai “de oras” si cu motor ceva mai puternic. Nu vezi tzol festiv de “
baieram” in plina zi, nu vezi priviri de sus si imbranceli la trecerea de pietoni, nu vezi acru pe fata osparilor (chiar daca e roman

e “
umil” si primitor; nu stiu ce le’a facut acolo dar ospatarii romani erau parca in transa).
Doina e mai in masura sa spuna daca am nimerit eu in zilele lor bune sau chiar se intampla ca Spania sa fie o tara unde sa merite sa’ti lasi banii cateva zile intr’un an.
Eu una m’as intoarce cu placere oricand in Barcelona, ba mai mult, mi’a deschis apetitul si pt alte orase … sudul am inteles ca e la fel, deosebit…
Am si cateva poze dar cred ca pun maine, de la job.