In opinia mea, este foarte posibil ca voturile pe care le-au dat cei care au incercat sa il sustina pe Wurmbrandt ... nu vor schimba ceea ce secole de-a randul nu au putut schimba in mentalitatea romanilor: aprecierea pentru cei care au avut intr-adevar un impact major in vietile lor. Oare cine a schimbat cel mai mult vietile si destinele romanilor? Un instabil emotional ca Eminescu, fara de care, intr-adevar viata culturala a romanilor ar avea mult de suferit, intrucat romanul este una cu natura? sau un necunoscut (pentru unii) ca Richard Wurmbrandt care, acolo, in umbra, fara sa caute sa iasa in evidenta... a ajutat vietile a mii de oameni sa se schimbe, nu prin actiuni intentionate, ci prin simplul fapt ca si-a trait viata... nu pentru a omagia frumusetea, geniul, nu pentru ca s-ar fi considerat genial, neinteles, nemuritor si rece, insensibil la simtamintele celorlalti... ci... pentru ca a trait in lumina, si sub privirea si acceptul lui Dumnezeu...
Well, votul meu, al prietenilor mei din tara si din strainatate, s-au indreptat categoric spre naturaletea unui om simplu, necomplicat, si totusi, cu impact mai practic si mai de apreciat in vietile romanilor decat Eminescu.
Sincer sa fiu, de fiecare data cand intalnesc un mare om... nu ma pot abtine sa nu categorisesc intreaga sa viata... de aceea nu am un mare respect pentru oameni ca Eminescu (a se studia ultima parte a vietii sale), Nikita Stanescu (a se studia intreaga viata inecata in <oups>

), Caragiale (a se studia relatiile amoroase) ... Toata lumea ma critica pentru inabilitatea mea de a disocia viata artistica de cea de zi cu zi a acestor oameni. Well imi este imposibil... atat timp cat exsita oameni ca Wurmbrandt care prin simpla lor traire de zi cu zi pot aduce ceva bun nu numai romanilor, ci omenirii...
I rest my case.
God Bless mates.