CITAT(peach @ 04-06-2007, 04:14 PM)

CITAT(sadaf @ 24-03-2007, 11:07 PM)

Eu stiu doar atat dumnezeu e numai unul Allahu Akbar
mai ai sa-mi spui ca-i religia cea din urma care ne va salva tuturor sufletele
Vreau sa precizez ca religia unui om nu poate oferi mantuire.
In alta ordine de idei: In ce consta crestinismul?
Spre deosebire de Islamism crestinismul are o logica foarte bine pusa la punct in ce priveste mantuirea sufletelor ( pentru ca la urma urmei fiecare dintre noi vrem sa fim in Imparatia lui Dumnezeu ).
In vechiul testament, inca din prima carte, observam cum omul a cazut in pacat si a fost izgonit din Eden.
Dumnezeu si-a ales un popor pe care voia sa-l binecuvanteze, prin care sa faca minuni extraordinare (vezi Exodul), pentru ca omenirea sa vada maretia Lui, atotputernicia Lui cu alte cuvinte calitatile Lui de UNIC Dumnezeu. Insa poporul acesta a continuat sa pacatuiasca... De aceea Dumnezeu a cerut sa i se aduca jertfe. Insa nu S-a oprit aici a pregatit jertfa suprema pe care Mielul lui Dumnezeu o poate aduce ca nu numai poporul Lui sa primeasca iertarea de pacate ci si "neamurile".
De aici incolo incepe Noul Legamant>
Domnul Isus (Fiu de Dumnezeu) a fost trimis pe pamant, s-a intrupat, a luat chip de om, si s-a dat drept jertfa pentru omenire. Si tuturor celor ce cred in el li se da dreptul sa se numeasca fii de Dumnezeu. Deci se produce o nastere din nou (cea despre care Isus vorbeste cu Nicodim), urmeaza marturisirea publica de credinta, Botezul. Prin acest botez esti identificat impreuna cu Hristos in moartea si invierea Lui.
Deci nu mai avem nevoie sa aducem jertfe pentru ca sa fim eliberati de pacate. Marturisirea pacatelor si pocainta unui copil al lui Dumnezeu sunt destule. Dar asta inseamna o viata dedicata in intregime lui Dumnezeu.
In ce consta Islamismul?
O serie de ritualuri bazate pe Coran, fara a vea siguranta manturii.