Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnal catre 68 kg
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
crissy
Mi-am calculat si am voie 23 p zilnic.
Pisik
Crissy, multa multa bafta la regim. Lavi are dreptate, pt tine si pt fetita trebuie sa te mentii sanatoasa si cu un moral ridicat. E greu, stiu, eu sunt una din nefericitele care fac alergie si bube pe piele fara dulciuri, asa ca stiu cum e sa nu te poti abtine, dar in acelasi timp sa te urasti pt ca le mananci. Dar incerc sa ma lupt cu mine, pentru mine. Tin corect cateva zile, mai scap la cate ceva, dar incerc sa imi revin, sa nu mai dau zi dupa zi, sa nu mai aman, sa zic ca "e, lasa, ca tot am facut-o lata, mai merge o ciocolata". Si sunt constienta ca este o lupta pe termen lung, dar din care trebuie sa iesim invingatoare.
Mult succes! pupic.gif
axe10
CITAT(crissy @ 29-10-2007, 12:54 PM) *

Tulip, Axe, multumesc de vizita.
Fiind profesor, pierd mult timp cu pregatirea lectiilor (predau Informatica, si la fiecare noua lectie trebuie sa coc si cate o aplicatie practica - sa fac fisele de lucru, trebuie sa fac planuri de lectie - deh, sistemul...), gatesc pt Elise (cateodata separat, cateodata ii dau mancare care mancam si noi daca e gatita dietetic), gatesc pt restul (sot+socrii). Ajutor in casa nu primesc, iar daca primesc tinde undeva spre zero (noi ne facem casa si sotul vine de la serv., mananca, sta 10 minute si merge la lucru la casa de unde se intoarce cand fata deja doarme). Deci cam toate cad pe cocoasa mea. A, uitam sa specific ca urasc sa gatesc in acelasi timp cu soacra mea grin.gif (locuim cu ei), nu mai enumar motivele. Dar ceea ce mi-ai scris tu parca m-a mai impulsionat un pic. Si cumatra mea locuieste la Suceava, eu la Humor (34 km) si e cam greu sa-mi traga suturi in f... in fiecare zi biggrin.gif .
Acum nu am timp sa numar, dar voi scrie ce am mancat pana acuma:
1 crenvusti 120 g
2 lingurite iaurt 6% amestecat cu 2 lingurite (toata cantitatea am amestecat-o, adica 200 g) de zeama de la dulceata
150 g orez (pre) fiert amestecat cu ulei (2 linguri la toata cantitatea adica vreo 350 g), zeama de lamaie si condimente din alea pt supa (Knor parca) sa-i dea un pic de gust blushing.gif . Stiu, trebuie sa renunta la asta.
cafea+3 lingurite zahar. Parca 2 lingurite erau gratuite, trebuie sa punctez una, nu?
Fug ca a trecut Elise pe langa mine si mi-a lasat un damf bad.gif

Avantajul la ww este ca poti manca din oala cu ceilalti, faci socoteala dinainte ce pui in oala si de acolo poti aproxima cat de cat cam cate puncte mananci. Multe avem problema lipsei de ajutor in gospodarie si in cresterea copiilor. Niste eroine ca noi ne luptam ce sa facem. Am si eu zile in care clachez, zic ca nu mai fac...dar o iau de la capat. Faptul ca esti in sistemul de invatamant iar e nasol ca timpul e limitat si mai mult (cumnata mea e educatoare si stiu cat se agita pt niste pitici).
Ma bucur ca pot sa ajut pe cineva, eu nu fac decat sa dau din gura, dar la tine e greul...
Stiu ca Andreea nu e chiar langa tine...dar virtual...ce nu face omu' lol.gif ...eu pot sa-ti trag suturi non-stop!

Asa, acum sa ma iau de meniu:
1. nu mai manca cremwursti sau parizer (au cam aceiasi compozitie) pt ca au multe grasimi si pierzi multe puncte acolo
2.iaurt ia numai degresat sau...mai bine sana ,kefir, care desi au grasime au si pcte mai putine....
3. daca ai chef de dulce, mai bine mananca dimineata paine cu unt/margarina si dulceata...iaurtul amestecat...hmmmm.nu-mi suna bine...
4. si cu orezul nu am inteles ce a vrut sa fie....carnea unde este?!
5. eu stiam ca 1 lingurita e gratis de zahar...

Hai ca te mai imping un pic....
Cum ai ajuns la 23p?...ca eu sunt mai batrana si am 20..si mai inalta sigur! (nu ca nu ai sti sa calculezi...Doamne fereste..)
Pisik
Axe, la o singura chestie nu sunt de acord din sfaturile tale: iaurt poate fi si cu 1,5%, pt ca are gust. Recomand fulga, are doar 44 kcal deci un borcanel de 125 gr nu iese f scump la puncte, dar sigur e mai bune decat unul 0,1%; eu una nu le mai suport pe nici unul; mai pap prodlacta din ala biotic, dar nu stiu cat l-oi mai inghiti
crissy
Am calculat dupa datele urmatoare:
1.sex:
f = 7p, b = 15p
2. varsta:
18-20ani=5p / 21-35=4p / 36-50=3p
3.greutate:
100-109kg=10p/ 90-99kg=9p/ 80-89kg=8p/
70-79kg=7p /60-69kg=6p /50-59kg=5p
4.inaltime:
sub 1,60=1p /peste 1,60=2p
5.activitatea zilnica:
-daca stati majoritatea timpului=0p
-majoritatea timpului stat in picioare=2p
-majoritatea timpului in miscare=4p
-munca obositoare=6p

Deci: 7+4+8+2+2=23.

Noi locuim cu socrii si mancam la gramada. Uneori gatesc eu, uneori soacra deci mancarea ei nu o pot puncta. Ar fi culmea sa o iau pe soacra la descusut cu ce si cat a pus in mancare )).gif . De aia ziceam ca trebuie eu sa-mi gatesc separat.
Asa, sa continui.
1. Parizer nu mananc ca nu-mi place, crenvustii imi plac dar vad eu cum renunt la ei. Adevarul e ca tare bine e dimineata cand pot sa mananc ceva cald (gen crenvusti fierti blushing.gif ).
2. Iaurtul a ramas de la Elise, ca ei ii dau asa gras. De obicei eu mananc cu 0.1%. Si i l-am amestecat cu dulceata ca sa aiba si ea impresia ca mananca iaurt cu fructe (de care nu pupa in veci ca nici noi nu prea mancam). Deci trebuie sa renunt la obiceiul de a manca ce-i ramane fetei in farfurie blushing.gif .
3.
4. Carnea... nu-i. Ca am mancat orez fiert si atat. De aia l-am amestecat cu diverse. Trebuie obligatoriu si carne?

Ma duc la bucatareala ca indata se trezeste mandra si nu-i gata mancarea.

CITAT(Pisik @ 29-10-2007, 03:44 PM) *

Axe, la o singura chestie nu sunt de acord din sfaturile tale: iaurt poate fi si cu 1,5%, pt ca are gust. Recomand fulga, are doar 44 kcal deci un borcanel de 125 gr nu iese f scump la puncte, dar sigur e mai bune decat unul 0,1%; eu una nu le mai suport pe nici unul; mai pap prodlacta din ala biotic, dar nu stiu cat l-oi mai inghiti

Pisik, de aia amestec eu iaurtul cu dulceata. Ca sa-l pot inghiti. Dar fulga nu-mi place. De obicei imi iau crema de iaurt de la Panda (0.1%), e chiar bun la gust chiar si simplu. Inteleg ca tu ai o pb cu dulciurile. Eu ma pot lipsi de ele, dar bag in gura chestii mult mai rele. De ex. ieri am mancat slanina afumata cu mujdei drool.gif . Deci... sorry.gif ?
dany

bafta multa la slabit si la numarat !
axe10
Da, Pisi...ai dreptate, dar e mai bine (si am invatat si de la Michelle asta) sa poti avea mai multe de mancat cu putine puncte decat sa le sacrifici pe chestii care te satisfac pe moment si pe urma faci foamea...
Zuzu degresat am mancat eu...si kefir de la Napolact, sau sana tot de la ei.

Sigur nu poti sa chestionezi soacra...pe urma ii pui calitatile culinare in balanta ceea ce nu e bine...mai ales cand stati toti gramada... wacko.gif

Bea un pahar de lapte degresat daca vrei ceva cald dimineata.... wink1.gif
Nu mai manca "resturi" de la copil...lasa pe altii... grin.gif

Nu e obligatoriu sa mananci carne...dar vorba aia...e proteina multa acolo...si se consuma greu de corp...consuma multa energie ca sa digere...

Ai calculat ok...

buretel
Crissy pupic.gif Hai ca te astept la WW, si eu am inceput de astazi.
O sa ne gasim noi si motivatia, sincer te-am inteles perfect, timpul tau e limitat, dar daca-ti notezi pe o foaie de hartie ce mananci, si apoi calculezi, nu e chiar asa complicat.
cheer.gif cheer.gif Fac galerieeeee!!!
Andreea-Rodica
Spor cu WW-ul! Eu vin spre tine, dar nu sa-ti dau suturi, ci sa te iau de guler si sa te tuc pe amandoi obrajii, asa de incurajare. Dar daca nu esti cuminte in continuare, iti dau cu aratatorul la fund. excl.gif
De mine nu zic nimic, dar deocamdata daca ma mentin sunt multumita, dar am sa trec mereu pe aici sa vad ce faci tu. hug.gif
axe10
Ia zi, azi ce ai bagat pe guritza?
Astept....

crissy
CITAT(axe10 @ 30-10-2007, 07:08 PM) *

Ia zi, azi ce ai bagat pe guritza?
Astept....

blushing.gif doh.gif Mi-am notat pe hartie dar mai am de mancat. Oricum, tot prostioare, insa am facut un pas inainte ca nu am mai mancat asa de mult. De luni poate ma cumintesc.

CITAT(Andreea-Rodica @ 30-10-2007, 03:30 PM) *

Spor cu WW-ul! Eu vin spre tine, dar nu sa-ti dau suturi, ci sa te iau de guler si sa te tuc pe amandoi obrajii, asa de incurajare. Dar daca nu esti cuminte in continuare, iti dau cu aratatorul la fund. excl.gif
De mine nu zic nimic, dar deocamdata daca ma mentin sunt multumita, dar am sa trec mereu pe aici sa vad ce faci tu. hug.gif

)).gif Se mai folosesc aratatoarele?
Si cum, Doamne-iarta-ma, sa ma cumintesc cand draga mea cumatra mi-a adus ditamai bostanul pt. prajituri? Ce sa fac cu el? Sa-l las sa putrezeasca? Stii ca prajiturile au multe puncte... blushing.gif . Oricum nu am avut timp nici macar sa-l curat de coaja si seminte, dar simt ca i se apropie sfarsitul in curand naughty.gif

CITAT(buretel @ 30-10-2007, 01:10 AM) *

Crissy pupic.gif Hai ca te astept la WW, si eu am inceput de astazi.
O sa ne gasim noi si motivatia, sincer te-am inteles perfect, timpul tau e limitat, dar daca-ti notezi pe o foaie de hartie ce mananci, si apoi calculezi, nu e chiar asa complicat.
cheer.gif cheer.gif Fac galerieeeee!!!

Si daca notez si cand trag linia si adun iese o suma... fabuloasa, ha? Cum am citit eu la neuroni ca ti-a iesit tie?! pupic.gif pentru incurajari.
luchi
CITAT(crissy @ 29-10-2007, 03:03 PM) *

dar bag in gura chestii mult mai rele. De ex. ieri am mancat slanina afumata cu mujdei drool.gif . Deci... sorry.gif ?

Uite, pofte de-astea pa pocnesc si pe mine uneori, de-mi sta mintea-n loc: slana cu ceapa, kaizer cu o dunga de grasime.. blink.gif Noroc ca se intampla rar (1-2 ori pe an, ca vorba aia, slana n-am de unde sa iau), da' mereu ma intreb: de ce?

pupic.gif Nu de luni, de maine! Hai ca poti! floare.gif
crissy
Da, am tras linie si am calculat si am depasit cu 7 p blushing.gif . M-au incarcat painea cu unt si cu dulceata.
luchi
CITAT(crissy @ 30-10-2007, 08:11 PM) *

Da, am tras linie si am calculat si am depasit cu 7 p blushing.gif . M-au incarcat painea cu unt si cu dulceata.

Nu iese perfect din prima zi! Dar perseverand..A, mi-am adus aminte de Burete care ieri a mancat pleasantry.gif de vreo 8 puncte , ntz ntz ntz (si din alea 8, vreo 3 le-a baut lol.gif ).

hug.gif
crissy
CITAT(luchi @ 30-10-2007, 09:06 PM) *

dar bag in gura chestii mult mai rele. De ex. ieri am mancat slanina afumata cu mujdei drool.gif . Deci... sorry.gif ?

Uite, pofte de-astea pa pocnesc si pe mine uneori, de-mi sta mintea-n loc: slana cu ceapa, kaizer cu o dunga de grasime.. blink.gif Noroc ca se intampla rar (1-2 ori pe an, ca vorba aia, slana n-am de unde sa iau), da' mereu ma intreb: de ce?

pupic.gif Incerc si de maine. Imi place ce ai scris la semnatura. Si eu la fel dar nu fac nimica pt. asta.
Si chestia cu poftele e ca mananc pana mi se face rau. Daca as fi fata desteapta, doar as gusta...

Rectific ca iese cu virgula: am depasit cu 7.6 p.
axe10
CITAT(crissy @ 30-10-2007, 08:03 PM) *

)).gif Se mai folosesc aratatoarele?
Si cum, Doamne-iarta-ma, sa ma cumintesc cand draga mea cumatra mi-a adus ditamai bostanul pt. prajituri? Ce sa fac cu el? Sa-l las sa putrezeasca? Stii ca prajiturile au multe puncte... blushing.gif . Oricum nu am avut timp nici macar sa-l curat de coaja si seminte, dar simt ca i se apropie sfarsitul in curand naughty.gif

Bostanul ala, care presupun eu ca e dovleac de placinta mai bine baga-l in cuptor la copt pt tine...si cica nu are nici macar un punctuletz...primele 200g intr-o zi. Si-l cantaresti fara coaja!!

CITAT(crissy @ 30-10-2007, 08:15 PM) *

CITAT(luchi @ 30-10-2007, 09:06 PM) *

pupic.gif Incerc si de maine. Imi place ce ai scris la semnatura. Si eu la fel dar nu fac nimica pt. asta.
Si chestia cu poftele e ca mananc pana mi se face rau. Daca as fi fata desteapta, doar as gusta...

E bine pt inceput...vroiam sa vad ce prostii...era mai educativ!!

Hai de maine ca e mai bine...vorba aia...nu lasa pe luni ce poti face maine!!
buretel
CITAT(crissy @ 30-10-2007, 08:03 PM) *
Si daca notez si cand trag linia si adun iese o suma... fabuloasa, ha? Cum am citit eu la neuroni ca ti-a iesit tie?! pupic.gif pentru incurajari.

lol.gif Deci eu sunt din ciclul "Asa nu!" )).gif Dar las' ca a explicat cumatra mea Luchi mai jos cum am stat ieri, pe care le-am beut, hic lol.gif lol.gif

CITAT(luchi @ 30-10-2007, 08:13 PM) *
Nu iese perfect din prima zi! Dar perseverand..A, mi-am adus aminte de Burete care ieri a mancat pleasantry.gif de vreo 8 puncte , ntz ntz ntz (si din alea 8, vreo 3 le-a baut lol.gif )

Pai daca-s spongios blum.gif

Asa ca de maine, duamna-de-informatica, te astept la numarat! Oi, puncte, aratatoare, ce doresti tu hug.gif
ina_ceva
CITAT(crissy @ 30-10-2007, 08:15 PM) *

Spor la numarat! La inceput e mai greu, dar te vei obisnui sa numeri si-tzi va si mai usor wink1.gif .

In legatura cu punctele, dupa cum spunea si dany-dulce, cred ca e mai bine sa aproximezi in felul urmator: daca ai sub 7.75 p rotunjesti la 7.5, daca ai peste 7.75 rotunjesti la 8.

crissy
Multumesc tuturor pt sfaturi. pupic.gif si hug.gif
Astazi am fost harnicutza. Am facut si poze )).gif , dar nu am timp sa le pun acum pt ca la 1.30 plec la scoala si pana atunci trebuie sa: ma spal pe cap, hranesc matza, fac plan de lactie pt ore, mananc si eu, imbrac si alte alea.
Am facut niste taitei dietetici cu ghebe si rulouri din piept de pui cu legume. Pe astea din urma abia ce le-am bagat la cuptor, dar cred ca o sa iasa o nebunie. Mi-am notat tot pe hartiuta, diseara calculez si cat numara fiecare.
Pup si spor la munci.

Edit. Pana acuma am mancat asa:
- 200 g lapte (l-am cantarit doh.gif )
- 2 felii paine alba prajita
- 3 lingurite gem dietetic
- stacana nelipsita de cafea+3 lingurite zahar.

Edit edit. Nu mi-am schimbat setarile la ora. Calc meu arata 11.32, oneden arata 12.30.
May
Calculatorul ar fi trebuit sa se regleze singur huh.gif Al lui Milka se reglase inainte sa se schimbe ora si al tau deloc laugh.gif

MUlta bafta pupic.gif
crissy
CITAT(Maybeline @ 31-10-2007, 03:59 PM) *

Calculatorul ar fi trebuit sa se regleze singur huh.gif Al lui Milka se reglase inainte sa se schimbe ora si al tau deloc laugh.gif

MUlta bafta pupic.gif

pupic.gif Calculatorul meu s-a reglat singur, onedenul nu! Adica parca imi aduc aminte ca trebuie sa umblu prin configurare cont.
Gata, am modificat.
buretel
CITAT(crissy @ 31-10-2007, 04:57 PM) *
pupic.gif Calculatorul meu s-a reglat singur, onedenul nu! Adica parca imi aduc aminte ca trebuie sa umblu prin configurare cont.
Gata, am modificat.
Eu daca sunt logata imi arata data corect (pt ca am modificat in Setari cont), daca nu, imi arata cu o ora in plus lol.gif

Gata listuta? devil.gif Hai ca facem galerie cheer.gif
crissy
Revin cu punctajul.
Deci, azi am pregatit:
paste din faina dietetica cu ghebe.
paste 150 g - 8.7 p (100 g 340 kcal si 1.2 g lipide)
ghebe - 230 g - 1.3 p (100 g 0 p, deci am depasit si punctez, nu?)
ulei - 4 lingurite - 4 p
suc de rosii - 207 )).gif g - 2.6 (am punctat ca pe sosul de rosii 2 linguri, 40 ml - 0.5 p; sucul e facut de mama mea si are si putin zahar in compozitie) - calculat cu regula de trei simpla
Total: 16.6 p. Au iesit 3 portii, deci 5.6 p portia.
Rulouri din piept de pui cu legume
piept de pui dezosat si fara pielita 510 g - 8.5 p
morcov 113 g
ceapa 50 g
cartof 200 g
telina 50 g
ardei 100 g

legumele au cantarit 513 g, deci am depasit cu 200 g, deci pun 2 p pt extralegume
sos pt fiertura:
ulei 3 lgt - 3 p
suc de rosii 150 g - 2 p

sos pentru uns pieptul
ulei 1 lgt - 1 p
mustar 2 lgt - 0,5 p
vin 1 lgt - 0,5
suc de rosii 1 lgt - 0,5 p

Total: 18 p. Mi-au iesit 4 rulouri, dar inegale. Vad eu cum le punctez pe fiecare.
Nu stiu daca se puncteaza mirodeniile, adica cimbru si piper negru.

Pana in momentul de fata am mancat asa:
paine 40 g - 2 p
lapte 0.1%, 200 g - 1.2 p
dulceata dietetica 25 g (3 lingurite mai cu varf) - 2 p (dulceata dietetica: 112 kcal si 0.2 grasime la 100 g, conform calculatorului WW ies 2.1 p la 100 g blink.gif )
paste cu ghebe o portie - 5.6 p
rosie 150 g - 0 p
cafea+3 lgt zahar - 2 p (eu am in tabel 1 lingura 1 p. o fi lingura sau lingurita?)
mar 150 g - 0 p

Total partial: 12.8 p
Deci mai tarziu mai mananc si un rulou si mai vad eu cu ce completez pana la 23 p.
Presimt ca nu am calculat bine. Oare chiar asa putin am mancat?

buretel
blink.gif Wow, ce rabdare Crissy pupic.gif Stai sa cetesc pe indelete )).gif

Nu cred ca tb sa punctezi extra ghebele, pt ca, daca imparti pe portii, tu nu ai avut peste 300gr legume in portia ta, ci 145.66 gr legume (ghebe+rosii) unsure.gif
Nu-s sigura, sa vina expertele sa ne lamureasca, si eu sunt curioasa unsure.gif

Am citit tot...deci eu cred ca tb sa punctezi extra pt legume, atunci cand depasesti portia ta, exact ce mananci (valabil pt rulori si pt compozitia de la paste).
May
Mama ce m-ai ametit wacko.gif

DECI, daca mananci intr-o zi mai mult de 300 grame de legume sau mai mult de 200 de grame de fructe, sau mai mult din amandoua, in toate cazurile se adauga 1 punct in plus. Exemple:

- intr-o zi mananci 350 de grame de legume si (pana la) 200 de grame de fructe- in acest caz pui 1 punct extra pt ca ai depasit cantitatea de legume

- intr-o zi mananci (pana la) 300 grame de legume si 250 grame de fructe- in acest caz pui 1 punct extra pt ca ai depasit cantitatea de fructe

- intr-o zi mananci 350 de grame de legume si 250 grame de fructe- in acest caz pui 1 punct extra pt ca ai depasit si cantitatea de legume si cantitatea de fructe

De mai sus reiese ca nu se puncteaza separat cu cate 1 punct extra atunci cand depasesti sic antitatea de fructe si pe cea de legume, ci doar se pune 1 punct in plus pt orice depasire, fie ea numai de legume, numai de fructe, sau si de fructe si de legume.

De asemenea, se puncteaza numai depasirea pe care o faci in ziua respectiva, nu faptul ca in oala ai mai multe legume. Adica poti sa faci ditmai cazanul cu enspe kg de legume, daca portia ta zilnica nu depaseste cantitatea de legume gratis ( 300 gr) atunci nu pui 1 punct extra pt ca in cazan ai depasit aceasta cantitate.

Nu stiu daca pot sa explic mai clar de atat tease.gif

Aaaaa, am uitat sa iti spun ca depasire inseamna orice peste 300 de gr de legume si 200 de gr de fructe, indiferent daca depasesti cu 1 gr sau cu 158720985621464742 de kg )).gif, deci nu adugi 1 punct pt fiecare 100 de gr depasire, asa cum ai punctat tu, ci doar 1 punct, asa ca, in cazurile in care iti dai seama din ochi ca depasesti cantitatea de legume sau fructe, nu te mai pune sa cantaresti fiecare morcov sau ceapa rolleyes.gif laugh.gif

Ma uitam la dulceata si te-as sfatui ca, atunci cand ai valorile pe ambalajul produsului, sa calculezi cu calculatorul WW si sa te iei dupa valoarea aia, nu dupa lista... lista e f generala si te ajut cand nu stii valorile produsului... dar daca tot stii exact punctele produsului tau, foloseste-le pe alea pupic.gif

La zahar e vorba de lingura, nu ligurita. O ligurita de zahar este gratuita in fiecare zi

Si inca un lucru si plec: daca te lasi de WW dupa ce am explicat atat, te bat! lol.gif
buretel
May, respect maaaan! neo.gif U rock! rock.gif biggrin.gif
Acum am priceput si eu mai bine ce si cum cu depasirile (si eu punctam 1 pt depasirea legume, 1 p depasirea fructe).
May
CITAT(buretel @ 31-10-2007, 06:02 PM) *

neo.gif U rock! rock.gif biggrin.gif

I do, don`t I? Imagine

crissy
May, punctele pt dulceata le-am calculat cu formula pe care am gasit-o in documentele WW. Cu calculatorul nu stiu cum sa folosesc numere cu zecimale: punct sau virgula. Daca pun punct imi da o valoare, cu virgula da alta valoare. Nu stiu daca ai inteles ce vreau sa zic. Formula de calcul: calorii/60+lipide/9= nr.puncte pt 100gr/ml. Informatiile cu cantitatea de fructe si legume mi le-ai mai dat o data pupic.gif . Dar se pare ca pe o ureche imi intra si pe alta iese.

Mai adaug in meniu un biscuite (fulgi de secara cu fulgi de cioco) pe care nu stiu cum sa-l punctez si un patratel cioco 80% - 1.25 p. Trebuie sa mai bag ceva in gura. Ma duc sa vad ce fac copiii prin bucatarie, ca nu se aude nici pas, deci sunt cu gura plina )).gif .

Intrebare intrebatoare: am in congelator un pui grill pe care vreau sa-l fac ciorba. Cum punctez carnea de pui? (am punctaje doar la pulpe si la piept).
Noapte buna.
axe10
Aoleu.....uh...citeam, citeam si deja aveam in cap ce sa scriu, ma gandeam ca ma mai lungesc vreo ora...noroc cu May...bravo May!!

De pui ti-am zis la neuroni. Daca faci ciorba si fierbi cu piele(cum sunt convinsa co o sa faci) si nu mai pui si ulei la ciorba aia, atunci ia si tu orientativ punctajul de pulpe cu piele negatite....ca doar nu pui pieptul acolo!!
E pacat!
Auzi , da tu calculatorul ala automat in germana nu-l ai? Daca nu-l ai zi si ti-l trimit.
Daca faci cu virgula fa numai cu virgula...eu folosesc punctul.

May
Stiu ca am mai explicat odata toata povestea de mai sus dar nu mai stiu cui. Daca tot tu esti personajul... FUGI, CA TE OMOR! )).gif

Si eu am tot calculatorul nemtesc ca si axe, ala cu iconita unui banutz galben si folosesc virgula rolleyes.gif
julyalina
crisule, spor la dieta floare.gif io te sustin moral cheer.gif ca la ww nu ma pricep delok noroc cu fetele ca-ti explica hug.gif
pupic.gif pentru elise (aseara i-am aratat lu' T filmuletul cu masca de branzica si i-a placut si lui blum.gif ) hug.gif
buretel
CITAT(axe10 @ 31-10-2007, 09:54 PM) *
Auzi , da tu calculatorul ala automat in germana nu-l ai? Daca nu-l ai zi si ti-l trimit.
Daca faci cu virgula fa numai cu virgula...eu folosesc punctul.

CITAT(Maybeline @ 31-10-2007, 10:40 PM) *
Si eu am tot calculatorul nemtesc ca si axe, ala cu iconita unui banutz galben si folosesc virgula rolleyes.gif

Virgula e "corecta" numai daca computerul (scuzati cacofonia laugh.gif ) este setat pt decimal point=virgula. Daca e setat pt . (cum am eu), atunci tb folosit . (adica punctul laugh.gif ).
Cel mai simplu mod de verificare este, de altfel, si formula din docomentatie:
calorii/60+lipide/9= nr.puncte pt 100gr/ml
Incearca sa calculezi pt un aliment la care ai nutrientii, si ai sa vezi smile.gif

crissy
Bors de pui

- pui grill cu piele, 1400 g - 77 p (am punctat ca pulpa cu piele)
- morcov (210), ceapa (350), telina (50 g), cartofi (500 g), ardei (125), zarzavat de iarna (236) - cantitatea totala 1471 g blink.gif nu punctez ca in farfurie nu are cum sa se nimereasca mai mult de 300 g legume wink1.gif . Corect, May?
- paste fainoase (cu ou), 100 g - 2 p
- suc de rosii, 200 ml - 2.5 p
- bors de putina - ? p

Cum punctez borsul de putina? Se face din tarata de grau...
Bors, suficiente portii ca mi-a iesit o oala de 12 l aproape plina w00t.gif (familie numeroasa), total puncte 81.5. Sa zicem ca sunt 10 portii (cel putin), ar veni 8.2 p portia. Ieftin, frate!

Pana acum am mancat asa:
- lapte 0.1%, 200 ml - 1.2 p
- cereale Nestle Cookie Crips, 20 g - 1.4 p (377 kcal, 3.4 g grasime rezulta 6.7 p la 100 g)
- cafea + 3 lingurite zahar - 1 p
- o portie paste cu ghebe (de ieri) - 5.8 p
- o portie bors - 8.2 p
- ardei iute la otet (pe asta cum il punctez?) - ? p
- o gura compot pere + 2 guri (mici) de paine - mai pun 1 p
Total partial 18.6 p. Nu am mancat fructe deloc. Mi-au mai ramas de consumat 4.4 p. Dar mai este suficient timp pana ma culc blushing.gif .
May
Da, nu punctezi legumele pe care le bagi in oala, doar ce mananci tu in ziua aia si nu cred ca iti vin mai mult de 300 de grame... numai ca se puncteaza separat cartofii ca aia au puncte wink1.gif uita-te in lista. Borsul habar nu am iar ardeii iuti da-i in patima lor, nu-i puncta pupic.gif
axe10
CITAT(crissy @ 01-11-2007, 05:20 PM) *

Bors de pui

- pui grill cu piele, 1400 g - 77 p (am punctat ca pulpa cu piele)
- morcov (210), ceapa (350), telina (50 g), cartofi (500 g), ardei (125), zarzavat de iarna (236) - cantitatea totala 1471 g blink.gif nu punctez ca in farfurie nu are cum sa se nimereasca mai mult de 300 g legume wink1.gif . Corect, May?
- paste fainoase (cu ou), 100 g - 2 p
- suc de rosii, 200 ml - 2.5 p
- bors de putina - ? p

Cum punctez borsul de putina? Se face din tarata de grau...
Bors, suficiente portii ca mi-a iesit o oala de 12 l aproape plina w00t.gif (familie numeroasa), total puncte 81.5. Sa zicem ca sunt 10 portii (cel putin), ar veni 8.2 p portia. Ieftin, frate!

Pana acum am mancat asa:
- lapte 0.1%, 200 ml - 1.2 p
- cereale Nestle Cookie Crips, 20 g - 1.4 p (377 kcal, 3.4 g grasime rezulta 6.7 p la 100 g)
- cafea + 3 lingurite zahar - 1 p
- o portie paste cu ghebe (de ieri) - 5.8 p
- o portie bors - 8.2 p
- ardei iute la otet (pe asta cum il punctez?) - ? p
- o gura compot pere + 2 guri (mici) de paine - mai pun 1 p
Total partial 18.6 p. Nu am mancat fructe deloc. Mi-au mai ramas de consumat 4.4 p. Dar mai este suficient timp pana ma culc blushing.gif .

Punctezi numai carnea mamica nu si oasele...cand pui in farfurie, pune intai carnea la tine, cantareste-o asa pe urma pui zama. Mananci, pastrezi oasele, cantaresti ce ti-a ramas, in aceiasi farfurie. Scazi de la carne si iese exact cantitatea de carne care ai mancat-o. Legumele 0 cu exceptia cartofului care punctezi sa zicem un punct, pastele la ochiometru, pasta de tomate 1/2 lingurita sa zicem
Ex. ai pus o bucata de 250g+ zeama, ai papat, lasi oasele acolo, pui pe cantar...faci diferenta si iti iese asa:carne 125g, paste 1p, cartofi 1p...deci cate punte ies?...mult mai putin de 8.2p
Borsul nu cred ca se puncteaza....
Ardeiul nici atat
La compot punctezi si tu zaharul...

Ia zi May e clar ce am scris ca vad ca bantui...?

May
E f clar. La puiul grill nu m-am bagat pt ca nu stiu, dar parca a pus azi sau ieri dany punctajul pt el la neuroni... carnea se puncteaza fara oase... eu o aprox din ochi ca nu stau sa-mi cantaresc oasele smile.gif
axe10
CITAT(Maybeline @ 01-11-2007, 05:35 PM) *

E f clar. La puiul grill nu m-am bagat pt ca nu stiu, dar parca a pus azi sau ieri dany punctajul pt el la neuroni... carnea se puncteaza fara oase... eu o aprox din ochi ca nu stau sa-mi cantaresc oasele smile.gif

E, eu sunt incepatoare...nu am ochi!!
Dar merge si asa...da, Dany pusese...la rotisor. Ca si eu am crezut ca tot asa il face...
crissy
In lista mea am doar cartofi prajiti si cartofi fierti (0 p, mancat pana la saturatie). Cartofii din borsul meu sunt tot fierti, nu stiu cum sa-i punctez. Poate imi dati voi niste valori.
axe, bataie mare de cap cu cantaritul oaselor wacko.gif . pupic.gif pt sfaturi, si tie si lui May.

Am mai mancat asa:
- rosie - 0 p
- mar - 0 p
- o felie mare de paine cu almette - 1.5 + 0.8=2.3
- 2 felii jambon piept afumat de pui (am punctat ca pieptul de pui afumat) - 1 p
- biscuiti - 1 p
Total: 18.6+4.3=22.9 din 23.
Avand in vedere ca nu am mancat si oasele de la pui )).gif imi mai permit sa mananc ceva de 1-2 p. Probabil un patratel cioco blushing.gif si un biscu.
Noapte buna.

CITAT(julyalina @ 01-11-2007, 08:40 AM) *

crisule, spor la dieta floare.gif io te sustin moral cheer.gif ca la ww nu ma pricep delok noroc cu fetele ca-ti explica hug.gif
pupic.gif pentru elise (aseara i-am aratat lu' T filmuletul cu masca de branzica si i-a placut si lui blum.gif ) hug.gif

pupic.gif si de la noi. Sa o auzi cat e de scumpa cand spune ca o cheama LISSSS (e sasaita) si ca are DOI ani.
ina_ceva
Cartofii (fierti, copti), fara nici un adaos, sunt 2 pcte pana la saturatie. wink1.gif
axe10
Corect a zis Ina...fierti=2p...
Cris...nu manca biscuiti de punctele alea, sau cioco....mai bine un iaurt...sau o banana! wink1.gif
crissy
Ina, axe, multumesc.
Pana la urma nu am mai mancat nimica si bine am facut.
buretel
CITAT(ina_ceva @ 01-11-2007, 07:50 PM) *

Cartofii (fierti, copti), fara nici un adaos, sunt 2 pcte pana la saturatie. wink1.gif

Oops, vreau si eu cartofi, n-am nici un fir in casa )).gif Pai e perfect asa, mie imi plac in coaja, ii bag la MW 8 minute si ies asa de gustosi drool.gif

CITAT(crissy @ 01-11-2007, 08:48 PM) *

Ina, axe, multumesc.
Pana la urma nu am mai mancat nimica si bine am facut.

hug.gif Hai-de Crissy, hai-de Crissy! cheer.gif cheer.gif cheer.gif
axe10
Astept calculul pe ziua de azi.... grin.gif
Pupici si succese!
crissy
CITAT(buretel @ 01-11-2007, 10:57 PM) *

Oops, vreau si eu cartofi, n-am nici un fir in casa )).gif Pai e perfect asa, mie imi plac in coaja, ii bag la MW 8 minute si ies asa de gustosi drool.gif

Eu ii fac la cuptor, in folie de aluminiu sau in tava de cuptor, taiati pe jumate. drool.gif mai ales cu mujdei de usturoi (si cu o felie de slanina pe deasuora blushing.gif )
CITAT(buretel @ 01-11-2007, 10:57 PM) *

hug.gif Hai-de Crissy, hai-de Crissy! cheer.gif cheer.gif cheer.gif

pupic.gif pt galerie. Fac si eu tie cheer.gif cheer.gif cheer.gif

CITAT(axe10 @ 02-11-2007, 10:47 AM) *

Pupici si succese!

Daca spun adevarul, promiti sa nu dai tare bataita.gif ? valea.gif
Andreea-Rodica
Doamne da-i Cristinei rabdare cu numaratul, ca eu n-as avea. pray.gif Nici nu am reusit sa inteleg tot ce ai scris pe aici, dar se pare ca merge foarte bine. Succes in continuare! hug.gif
crissy
Si acum sa ma plang nitel, ca nu am cui sa ma descarc.
Saptamana asta ne-a mers cum nu se putea mai rau. O iau pe rand:
- marti au venit mesterii de ne-au instalat tocurile la usi. Marti seara am avut in vizita niste prieteni si, la un moment dat unul dintre ei zice: "voi stiti ca tocurile voastre au burta?". Am crezut ca rade de noi, dar cand a bagat Stefan si o usa am obs. cu stupoare ca usa nu se putea inchide. Sunat mesterii, venit ieri si rezolvat treaba bine.
- tot sapt. asta ne-au pus si rigipsul pe tavane, asa ca Stefan a avut ieri si alaltaieri treaba cu bagatul vatei minerale printre grinzile din pod si batut podele. Numai ca aseara a alunecat si el si Ionut, baiatul care il ajuta, de pe grinda si au calcat direct pe rigips, pe placi diferite. Drept urmare trebuie iar sa chemam oamenii sa schimbe placile rupte crying.gif.
- marti am dus la secretariat o adeverinta de venit data de banca (vrem sa facem un alt imprumut). Miercuri o vad pe secretara si o intreb daca a completat-o. Imi raspunde ca NU, pt ca nu stia cum sa scrie (trebuia venitul net pe ultimele 6 luni si cum eu am fost in CIC... parca era greu sa copie din cartea de munca ultimele 6 salarii...). Buuun. Ii explic ce trebuie sa scrie. Merg dimineata la secr. sa-mi ridic adeverinta. Imi zice sa vin pauza urmatoare ca nu o gaseste. Merg peste o ora si primesc acelasi raspuns. Il sun pe Stefan, pleca el de la servici si vine sa-mi aduca alta adeverinta necompletate (il lucreaza la Frasin, la 7 km de Humor). O ridic in cele din urma la ora 1. Vine Stefan, i-o dau (adeverinta) ca sa mearga cu ea la banca (la Suceava) si cand colo... 2 greseli. Prima, salariul din ian. 2006 era de 104 ron, era corect dar vita nu mai specificase ca pe 14 am intrat in CIC si valoarea aia era doar pt 10 zile lucratoare si repr. doar 80% ca sunt in prenatal. A doua, bifase o casuta cum ca unitatea este de acord sa-mi vireze TOT salariul meu in contul bancii mad.gif . Am injurat printre dinti si a plecat Stef la banca cu adeverinta aia. Nu era buna, trebuie dusa alta. Vestea buna e ca ne acorda imprumutul, vestea rea e ca, din cauza cascatei de secr. trebuie sa mai asteptam cateva zile pana duc si adeverinta mea de venit (aia buna). Si-mi trebuie si copia la cartea de munca si sunt sigura ca cucoanele nu au operat in ea (ne-a mai crescut si noua salariul).
- mi-am uitat umbrela la scoala. Nu-i tragedie, dar nu mi s-a mai intamplat.
- am fost la teatru )).gif . Asta da tragedie. Lostrita. Si am fost obligata sa merg ca teatrul incepea la 1 iar eu aveam ore la cl. 12. Si cum elevii clasei aveau bilete, eu am fost nevoita (am semnat si tabel )).gif ) sa-i insotesc. Nu stiu daca va mai aduceti aminte piesa, se face in cl. a 12-a. NU MI-A PLACUT. A fost mai mult un monolog, iar secventele cu naratorul erau prioectate pe panza (filmulet), sonorul era f. tare si nu se intelegea nimica. Bleah. Plus ca dragii nostri elevi erau atat de interesati incat...
Of, of, mai, mai. Cred ca ma las de invatamant. Ma apuc de afaceri )).gif . Ceva idei?
Revin mai pe seara ca scartaie matza baby.gif .

CITAT(Andreea-Rodica @ 02-11-2007, 05:01 PM) *

Doamne da-i Cristinei rabdare cu numaratul, ca eu n-as avea. pray.gif Nici nu am reusit sa inteleg tot ce ai scris pe aici, dar se pare ca merge foarte bine. Succes in continuare! hug.gif

Hai ca te invat eu blum.gif . pupic.gif
Andreea-Rodica
Si eu am avut o saptamana grea si agitata. Colac peste pupaza, ieri mi-am uitat cheile in dulap la scoala si nu am avut cu ce intra in casa. Vad ca incepem sa uitam, o fi vreun semn?! lol.gif Dar bine ca s-a incheiat saptamana cu bine si a venit ziua de vineri. E asa bine sa fie vineri!
axe10
CITAT(crissy @ 02-11-2007, 04:57 PM) *

CITAT(axe10 @ 02-11-2007, 10:47 AM) *

Pupici si succese!

Daca spun adevarul, promiti sa nu dai tare bataita.gif ? valea.gif

Mai bine spune adevarul ca sa reparam....
Cu banca nu-mi spui nimic nou.....

Intru pe seara ca sa fac observatii....
crissy
In mare am mancat cam ca ieri. Numai ca in loc de paste cu ghebe am bagat 3 covrigi (50 g fiecare doh.gif ) ca lesinam de foame si o cana cu cola. Depasit cu 7.5. Covrigii i-am punctat ca pe paine.
Imi dau palme singura.
Axe, cu banca nu am probleme, doamna de acolo a fost chiar f. draguta. Pe mine secretara de la noi m-a scos la pensie devil.gif .
Cumatra, tu ce-ai mai patit? Cu uitatul... deh, eu cel putin ma apropii incet-incet de 30 de ani, dar tu ce motive ai )).gif ?
buretel
Draga Crissy, offf, ce saptamana ai avut hug.gif
Bine ca reusiti pana la urma cu imprumutul, desi secretara aia ar merita luata la palme mad.gif Atata alergaturi si drumuri, pt prostia ei sad.gif

Eu nu stiu piesa de teatru, n-am facut-o la scoala, sunt mai batrana )).gif
Te pupic.gif si sper sa ai putere pe mai departe! Nu ne-ai mai scris noutati despre puiuta, ce mai face? wub.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.