Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnal catre 68 kg
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
crissy

salut.gif După o perioadă mai tumultoasă din vița mea, după ce m-am gândi bine la cum aș vrea sa fie viitorul meu, am ajuns la concluzia că mă torturez cărând după mine kilograme care nu-și au rostul. Am încercat de multe ori diferite cure de slabire dar, la cat de brusc mă hotăram să țin o dietă, la fel de brusc o și abandonam, fie că rezultatele întârziau să apară, fie că mi se făcea poftă de ceva ce era interzis. De ceva timp însă am început să adun documentație despre stilul de viață Monti și, având drept model două prietene de-ale mele, m-am ambiționat și am zis: "de luni o sa mănânc Monti".
Sunt sigură că o să mai fie perioade când efortul meu nu se va vedea la cântar sau când o să mai calc strâmb, dar mă bazez pe sprijinul vostru că mă veți ajuta să le depășesc.
Nessie
cheer.gif Bine ai venit, Crissy! Eu personal ma bucur ca ai decis sa tii Monti mai ales ca vad ca ai nascut de curand o floricica de bebel floare.gif si trebuie sa ai grija de sanatatea ta cat pentru 2 acum.

Fa-te comoda in noua ta casuta, cu vecinii de jurnal si cu restul forumului si hai la drum! Noi iti suntem alaturi cu incurajari si sfaturi! hug.gif
luchi
Bine ai venit, crissy! cheer.gif
M-am uitat la pozele cu fetita ta blushing.gif , e o minune de copil!
Spor la slabit! give_rose.gif
aki
Salutari.Am trecut si pe la casuta ta pupic.gif .Ai inceput deacum monti,sau mai stai pe ginduri? w00t.gif
crissy
Bună dimineața, pupic.gif și multumesc de primirea călduroasă.
Inainte de a răspunde aș vrea să mă prezint: mă numesc Cristina, am 29 de ani și sunt de profesie... profesor. Acum sunt în concediu de creștere a copilului (am o fetiță de 10 luni).
Monti am început să țin de luni, însă cred că am greșit ceva. Vă prezint meniul meu:

Luni 9 oct:
  • 9 - Brânză 0%
  • 13 - Mâncărică de linte (aici cred că am greși căci am calit ceapa și gogoșarul in ulei nervous.gif )
  • 17 - 1 măr
  • 19 - salată cu mai multe: roșii, gogoșari, feta (oare e permisă?), ficat prăjit (rămăsese și cum soața nu mănâncă... m-am sacrificat io secret.gif ), usturoi
Marți 10 oct:
  • 9 - Brânză 0% cu roșii
  • 13 - Mâncărică de linte
  • 18 - salată de roșii, feta, salam Victoria
  • 21 - un pătrățel cioco 75 % cacao
crissy
Azi, Miercuri 11 oct o sa am grijă să nu calc strâmb și mi-am propus următoarele:
  • 9 - lapte 0.1% cu cereale integrale
Pentru prânz o să pregătesc o pulpă în folie de aluminiu pe care o să o savurez alături de o salată de roșii. Pentru cină o sa-mi fac o omletă iar ca gustări un măr și o grefă. Sper să nu greșesc că altfel... bataita.gif
Tulip
Salutare mamicuta! floare.gif floare.gif
Ai o minunatie de fetita,sa-ti traiasca!Si sa scapi cat mai rapid de kilogramele alea urate!
Nessie
'Neata, Crissy!
Ti-ai invatat bine lectia! blum.gif Nu ai gresit la meniu! E ok ca ai calit in ulei ceapa si ardeiul pentru ca lintea este glucida buna cu IG mic si poate fi amestecata cu lipide. Feta iarasi e ok pentru ca e lipida (parca are grasime min 45% huh.gif ). Ideal ar fi sa ocolesti zerul (ca asta e glucida din lactate), iar dintre branzeturile grase, cel mai recomandat de Monti e cascavalul.

O zi frumoasa iti doresc azi.
crissy
Gata si pranzul. Sa va zic ce s-a intamplat cu pulpa mea: am curatat-o de piele, am impanat-o cu un catel de usturoi, am pus sare, cimbru si putin oregano, am pus-o intr-o folie de aluminiu, am inecat-o cu putin suc de rosii si am bagat-o la cuptor. A iesit o nebunie. Am si servit-o eat.gif cu o salata de varza.
Multumesc fetelor pentru aprecierile la adresa fiicei mele. Asa e, e o minunatie de copil. Asa sunt toti angel.gif
Nessie, e drept ca Monti recomanda cascavalul dar... eu il cam evit ca ma cam incheaga la burtica... daca intelegi ce vreau sa spun. O sa ma feresc de branzeturile cu zer. Daca folosesc telemea si feta e ok?
aki
Salutare gazda.Bravo pentru meniu pupic.gif Ambitie si multa bafta iti doresc cheer.gif
Andreea-Rodica
Te salut si eu, cu intarziere, si repet pentru cele care nu au citit la mine in jurnal ca Elise, minunea de copil al Cristinei, este fina mea. Pana voi avea copilul meu, ma mandresc cu fina. hug.gif
Eu n-am stiut sa te lamuresc cu lintea, dar am vazut ca fetele au reusit. Am sa incerc si eu lintea asta. E buna la gust? Cu ce seamana?
Va pup pe amandoua si ne mai vedem pe aici.
Nessie
Branza cu cat e mai uscata, cu atat e mai bine cand o mananci cu lipide!
Tocmai mi-am amintit uitandu-ma peste meniul tau: ai grija ca cerealele integrale sa fie simple, adica fara porumb sau fructe. De obicei fructele care se pun in cereale sunt cu IG mare (stafide, banane, arahide), dar daca gasesti cereale amestecate cu mere uscate (de exemplu) sunt ok. wink1.gif
Tulip
Mamicuta de fetita frumoasa,te-ai trezit?
JohnnyD
neata:)
Sper ca nu`s offtopic..
ce-ai aia "Monti" ?smile.gif
ms:D
aki
Salutari la toti cheer.gif
JohnnyD ,Monti e dieta.Dieta lui Michell Montignac(sper ca am scris corect).Mai bine zis o alimentatie sanatoasa decit o dieta.Sper ca te-am lamurit bine w00t.gif
lliliana
Neata Crissy... o zi maxima iti doresc. hug.gif Ma bucur de cunostinta si ma bucur ca ti-ai facut un jurnal... floare.gif Pupici de la Liliana pupic.gif
JohnnyD
aha.... inteleg.. SI observai ca in fiecare zi se mananca altceva, nu ? sau cum e ?biggrin.gif

P.S. Sper ca aveti rabdare cu mine... biggrin.gif
Nessie
CITAT(JohnnyD @ 12-10-2006, 11:05 AM) *

aha.... inteleg.. SI observai ca in fiecare zi se mananca altceva, nu ? sau cum e ?biggrin.gif

P.S. Sper ca aveti rabdare cu mine... biggrin.gif
Johnny, la regimul asta mananci ce vrei in principiu, doar ca trebuie sa tii cont sa separi alimentele in glucide si lipide. E o intreaga filosofie tease.gif si sunt multe carti scoase de Michael Montignac. Citeste la diete despre asta si gasesti acolo prima lui carte. Daca vrei detalii mai multe, te ajutam. wink1.gif
aki
Bafta Johnny.Sunt aici veterane in dieta respectiva.Ao sa ai nevoie de ajutor, striga salut.gif
crissy
crazy.gif Of, tocmai am pierdut frumusețe de mesaj swoon.gif
Sunt datoare cu continuarea meniului pe ziua de ieri:
ora 17: salată de roșii cu feta
ora 21: 2 mere proaspăt culese din grădină blum.gif
Cumătrăăăăă, merci de vizită. Sper să fii cu "ochii pe mine" și să ma sancționezi de câte ori greșesc. Pupuri de la finuța drăguța că e plină de vânătăi sărăcuța vava.gif . Na, că ieși cu rimă. Deh, mersul în picioare are și el surprizele lui crying.gif
Tulip, dar ce matinală ești... Nu că eu n-aș fi, că doar are grijă fii-mea, dar până o hrănesc, schimb, spăl, apoi urmez eu... se face amiază.
JohnnyD, sper că te-ai lămurit ce e cu Monti eat.gif
pupic.gif și fuuug că azi am de gătit pentru trei: Elise, tati și io că fiecare e cu mâncarea lui.
Andreea-Rodica
Chiar vroiam sa te intreb, cumatru ce mananca? Ca al meu s-a saturat de regimul meu si desi mananca paine si alte chestii nemonti, tanjeste dupa cartofi si mereu ma intreaba cat mai tin regim. La inceput se lauda ca rezista si el, dar cred ca nu se astepta sa ma tina atat de mult. Cred ca in curand ma indur de el si-i gatesc niste cartofi, sper sa nu-mi fie pofta.
crissy
Gata, am terminat cu mâncărurile și am hrănit și mâțucu' clap.gif
Andreea, pentru Ștefan&Co am avut niște pulpe din care am făcut supă și mâncărică. Știi ce mi-a zis Bogdan sâmbătă când am intrat în magazinul naturist? "Nu mai e picior de cartof în casa aia!" Deci l-ai cam ghicit cu cartofii.
Andreea-Rodica
Stiu ca plange dupa cartofi dar ii place cand ma vede multumita ca-mi vin altfel pantalonii. Chiar si cand ma plang ca acus - acus trebuie sa-mi cumpar alti pantaloni. Ieri m-am imbracat la scoala cu un sacou pe care nu l-am purtat niciodata (ca mi se vedea urat pe solduri si burta). Asa ca merita. Si pentru el am de gand sa fac niste cartofi, poate chiar weekend-ul asta. chef.gif
crissy
Mie cel mai greu până acum mi se pare să mă abțin să-mi ling degetele când îi pregătesc mâncarea fetei. Și să-i ling castroanele după ce se satură ea. blush.gif
Andreea-Rodica
Eu cred ca e mai greu acum la inceput. Dupa ce te obisnuiesti o sa fie mai bine. Si la mine a fost mai greu la inceput (eu nu aveam castroane de lins, ce-i drept), dar acum, dupa 2 luni si jumatate, parca vine de la sine regimul asta.
crissy
Aaa, și să ciugulesc printre mese...
Andreea-Rodica
Si eu am perioade cand as manca mult si mereu intre mese. Dar atunci gasesc ceva de ciugulit care sa fie monti: branza, gogosar, ardei sau in cazurile critice salam, crenwusti (ma uit cu atentie pe etichete sa nu aiba amidon sau zahar). E adevarat ca au tot felul de aditivi, dar ce sa fac, nu pot trai fara preparate din carne. bang.gif
crissy
Bună dimineața! Am intrat aseara să scriu meniul pe ziua de ieri dar mi-a picat netul și nu am mai apucat să trimit mesajul.
Meniul de ieri, 12 Octombrie:
9 - 3 felii salam Victori, o roșie și o felie de feta
13 - Conopidă cu ouă și brânză la cuptor
17 - 2 mere
20 - Conopidă cu ouă și brânză la cuptor
Se apropie week-end-ul și cam am emoții. Sper sa nu fiu tentată să mănânc ce nu am voie.
Nu a trecut nici o săptămână și deja nu știu ce să-mi mai pregătesc pentru prânz. Aveți ceva sugestii? Ceva care să se facă repede și ușor?
O zi bună vă doresc tuturor.

Aoleo, azi e Vineri 13 nervous.gif shock.gif crazy.gif
lliliana
CITAT(crissy @ 12-10-2006, 06:39 PM) *

Aaa, și să ciugulesc printre mese...

Salut...De acum...printre mese vom fi noi ca sa te cumintim biggrin.gif bataita.gif Cam asta te asteapta daca mai ciugulesti... blum.gif

Iti doresc un weekend frumos, frumos. hug.gif floare.gif
Andreea-Rodica
Intr-o zi de vineri 13 l-am cunoscut eu pe Bogdan. Asa ca pentru mine vineri 13 este o zi buna, chiar foarte buna.
Chiar acum eu stau la calculator si pe el l-am trimis in piata cu lista de cumparaturi. Binenteles ca ma mai suna din piata sa ma mai intrebe cate ceva. smile.gif
Nu-i asa ca am un baiat tare bun?! biggrin.gif
crissy
Andreea, și pentru mine ziua de 13 era o zi obișnuită, chiar îmi aducea noroc. Când am dat admiterea pentru clasa a IX-a rezultatele s-au afișat într-o zi de 13 iar eu eram a 13-a pe listă. Plus că acum locuim la nr. 13 iar căsuța noatră e înregistrată pe 13 BIS )).gif . Dar astăzi văd că ziua de 13 și-a intrat în drepturi. Am făcut orez brun cu legume și am constatat ca sucul de roșii trimis de mama are un gust răăăăău (i-a pus aspirina să nu fermenteze și rău a făcut). Așa ca pe week-end o să mănânc pietroaie.
Ehehe, de-ar ști fetele ce băiat ai tu la ușă ar fi foarte invidioase pe tine.
Fetele, și eu vă urez un week-end de milioane, dar sper să mai treceți în vizită pe la mine plecaciune.gif . O să pregătesc înghețată așa că vă invit la o cupă drinks.gif Bineînțeles că înghețata va fi dietetică din iaurt 0.1% și gem dietetic. Sper să iasă ceva bun ca mi-e așa o poftă de dulce...
Aaa, și tot azi am încercat, superîncântată, ceaiul negru dar... bleah
lliliana
13 nu e neaparat un numar cu ghinion. E un numar fatidic. Adica iti poate aduce fie un mare noroc, fie un mare ghinion. Superstitii biggrin.gif
bubbles
te salut si eu cu intarziere si te felicit pt alegerea facuta pupic.gif
crissy
Bună dimineața!
Iaca și meniul pe ziua de ieri:
9.30 - iaurt dietetic cu fibrosan
13 - Conopidă cu brânză și ouă la cuptor, fibrosan cu gem dietetic
18 - orez brun cu legume
21 - 2 mere.
Week-end plăcut tuturor! pupic.gif
bubbles
ce e fibrosan? smile.gif eu nu stiu cum puteti manca conopida...fara suparare...mie mi se face rau de la miros )).gif
Andreea-Rodica
Fibrosanul este glucidic, iar conopida la cuptor este proteino-lipidica (ou, branza), deci nu trebuie combinate la aceeasi masa.
Conopida mea acum e in cuptor, asa ca nu stiu inca cum este.
Esti sigura ca sucul de rosii avea gust rau de la aspirina? Ca si eu pun la conserve aspirina in loc de conservant si nu mi s-a intamplat niciodata.
Si eu vroiam sa fac ceva dulce, dar nu prea am ce. Daca-ti vine vreo idee anunta-ma si pe mine.
Pupici pupic.gif
luchi
Un salut pentru o montignaca de la o fosta montignaca! give_rose.gif Am vazut ca a ta cumatra e cu un ochi pe meniul tau, nu-i scapa nimic. smile.gif Daca vreti retete de dulciuri, este un topic pe un alt site, da' ma gandesc daca sa vi-l spun sau nu (ma gandesc la binele vostru blum.gif ) Iote aicisha retete monti
crissy
bubbles, fibrosanul e un fel de turta facuta din tarate si alte minuni. Il mananc in loc de paine. Sa stii ca nici mie nu-mi placea conopida decat ca muratura in otet dar fiind in pana de idei de meniu si cum o prietena mi-a vandut pontul... eu am incercat. Chiar am ramas surprinsa cat de mult mi-a placut. Bogdana pupic.gif daca citesti postul ca de la tine am furat ideea.
luchi, bine ai venit in "casuta" mea. De ce zici ca esti o fosta montignaca? Ai incercat dieta si nu a mers?
Na, se pare ca am comis o greseala ieri cu fibrosanul si conopida... Imi merit bataita.gif De acum o sa mananc fibrosan la micul dejun cu iaurt.

Ehe cuma' se pare ca suntem doar noi doua pe aici. Tocmai am vazut ca esti activa
lliliana
Vad gagicutze pe-aici hug.gif Ce faceti fetele...la o barfa mica? floare.gif O cafelutza?... :hug:Crussy tocmai a plecat...mai e Andreea hug.gif
crissy
Crissy n-a plecat. Sa fac o cafeluta? Dar n-am de aia Monti...
luchi
O cafeluta as vrea si eu smile.gif

Crissy, am tinut moti, a mers, am slabit, doar ca...impreuna cu ceva probleme de sanatate, culcatu' pe o ureche &co, am ignorat mentinerea. blushing.gif
lliliana
CITAT(crissy @ 14-10-2006, 08:31 PM) *

La cata cafea consum eu intr-o zi...inca una nici nu se simte. hug.gif Beau un litru jumatate...si inca mai bate biata inimioara mea... biggrin.gif
crissy
Meniul de azi, 14 Octombrie:
9 - 3 felii salam Victoria, o roșie, o feliuță de feta și o cană de lapte 0.1%
14 - 1 crenwursti fiert cu telemea, o roșie și jumătate de gogoșar
18 - Un pătrățel de cioco 75% cacao
20 - Salată de roșii cu feta și 2 felii de pâine Digesta, o felie de pâine Digesta cu gem de vișine dietetic. Alta GAFA
blushing.gif sad.gif bang.gif cry.gif
Așa că lăsăm cafeluța pentru mâine dimineață. Deja e târziu.
Andreea-Rodica
Nu te supara pentru gafele facute, asa e la inceput.
Laptele degresat e glucidic, asa ca nu e tocmai indicat la o masa cu lipide. Dar laptele normal e oricum lipido-glucidic, deci nu e monti. Dar si eu beau lapte, asa ca nu cred ca e foarte grav. Dar il beau de obicei pe post de gustare, adica nu chiar la masa. As zice sa nu bei lapte degresat la masa lipidica, bea lapte obisnuit, sau si mai bine un ceai.
hug.gif
amalia0701
CITAT(bubbles @ 14-10-2006, 09:49 AM) *

ce e fibrosan? smile.gif eu nu stiu cum puteti manca conopida...fara suparare...mie mi se face rau de la miros )).gif

Daca oparesti conopida in apa cu sare, apoi o scurgi si o gatesti dispare mirosul.

CITAT(crissy @ 14-10-2006, 08:31 PM) *

Daca faci o cafea lunga si neagra e Monti.
Indicat e fara cifeina, dar daca o faci slaba e ok.
pupic.gif

CITAT(Andreea-Rodica @ 15-10-2006, 08:16 PM) *

Nu te supara pentru gafele facute, asa e la inceput.
Laptele degresat e glucidic, asa ca nu e tocmai indicat la o masa cu lipide. Dar laptele normal e oricum lipido-glucidic, deci nu e monti. Dar si eu beau lapte, asa ca nu cred ca e foarte grav. Dar il beau de obicei pe post de gustare, adica nu chiar la masa. As zice sa nu bei lapte degresat la masa lipidica, bea lapte obisnuit, sau si mai bine un ceai.
hug.gif

Laptele e un aliment complet si se recomanda singur.
Laptele e lipid, dar cel cu 0,1% se poate manca la mesele glucidice.
E bine sa bea doar lapte 0,1% grasime.
Cel mai bine e dimineatza la MD, sau seara tarziu iante de culacre cu un praf de scortzisoara.
amalia0701
CITAT(crissy @ 14-10-2006, 10:40 PM) *

Meniul de azi, 14 Octombrie:
9 - 3 felii salam Victoria, o roșie, o feliuță de feta și o cană de lapte 0.1%
14 - 1 crenwursti fiert cu telemea, o roșie și jumătate de gogoșar
18 - Un pătrățel de cioco 75% cacao
20 - Salată de roșii cu feta și 2 felii de pâine Digesta, o felie de pâine Digesta cu gem de vișine dietetic. Alta GAFA
blushing.gif sad.gif bang.gif cry.gif
Așa că lăsăm cafeluța pentru mâine dimineață. Deja e târziu.

Mie mi se pare ca mananci foarte putzin.
De ex la micul dejun daca ai ales sa fie lipidic( desi nu e recomandat) trebuia sa faci o salata din 2-3 rosii;
la prinz un crenvusti dry.gif , o rosie si jumatate de gogosar..........aici trebuia sa copletezi cu supa, o cirbitza ceva cald.
Iar cina e daca lasi painea aia si o inlocuiesti cu gogosar, sau cascaval epoti manca gemul dietetic.
Deci MD mult mai consisitent, mai multe fibre( legume) si nu vad nici un fruct.

aki
CITAT(Andreea-Rodica @ 13-10-2006, 02:23 PM) *

Intr-o zi de vineri 13 l-am cunoscut eu pe Bogdan. Asa ca pentru mine vineri 13 este o zi buna, chiar foarte buna.

Da si Amalia pe 13 a implinit 13 ani de cind e cu sotul ei.Pentru voi 13 sunt cifrele cu noroc.Fercire va doresc scumpelor si multa sanatate give_rose.gif
Am uitat sa ma salut. floare.gif O saptamina linistita fara multe batai de cap iti doresc
Andreea-Rodica
Unde esti cumatra? Ce ai mai pregatit pentru azi? Te astept cu noutati.
Amalia multumim pentru lamuriri cu laptele, eu eram destul de confuza. Noroc cu montignacele de pe forum, ca altfel imi prindeam urechile si cred ca abandonam acest regim. floare.gif
julyalina
'neatza crissy give_rose.gif trec si eu pe aici sa vad ce faci blum.gif
eu am descoperit o painica buna - wasa - si prefer sa mananc o felie sau doua in loc de paine obisnuita blum.gif
gasesti mai multe sortimente in supermaketuri si crede-ma ca e mai sanatoasa smile.gif
uite cum arata Imagine
lliliana
Salut Crissy. O zi frumoasa. hug.gif floare.gif

Voi sunteti Montignace... biggrin.gif Oare la dieta mea cum ii zice?...Personala...ca la tren, clasa a II-a lol.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.