Prieteniile, unde se duc, cand se duc?Intr-o zi iti dai seama ca s-a terminat. De fapt, ti-ai dat seama de mai multa vreme, dar abia acum recunosti, pentru tine, ca nu mai.. Si-ncerci sa rememorezi tot ce s-a intamplat in ultima luna, ultimele 12 luni, ultimii ani. Sa vezi exact cand, cum, si mai ales de ce s-a ajuns
aici. De ce, din vina cui?
E greu sa intretii o prietenie. Pana acum ceva timp credeam ca intr-o prietenie se intampla ceva de genul: nu te vezi cu cineva cateva luni, si intr-o zi te duci la el si-i spui, pur si simplu "Bem o cafea?" si totul se reia de acolo de unde a ramas, ca si cum nu v-ati mai fi vazut de o zi. Asta reprezenta prietenia adevarata, in mintea mea.
Dar nu, nu e asa. Nu poti sa te duci la cineva, si sa-i spui "Hai la o cafea", ca si cum abia v-ati fi vazut ieri, cand de ieri si pana astazi
cineva a ramas insarcinata, si-a aniversat ziua de nastere,a nascut un copil, i-a murit pisica, bunica, si-a busit masina, si tu ai aflat toate astea, indirect, doar cand a ajuns in luna a saptea, a trecut jumatate de an de la aniversarea lui, i-a luat din mot copilului (si nu stii nici acum daca e baiat sau fata), si-a luat caine, nu mai merge la tara, are o masina noua.
Eviti o discutie directa, lamuritoare, de teama ca ai putea afla lucruri care te-ar putea rani. Culmea, crezi ca ar mai putea sa te afecteze ceva din ce s-ar spune cand tot ce nu s-a spus doare atat de tare.
Unde incepe si unde se termina o prietenie? Cum iti dai seama cand depasesti limite pe care n-ar fi trebuit sa le depasesti? Are prietenia limite? Tabu-uri? Lucruri care
nu se fac, lucruri care
nu se spun? Si daca faci, sau daca spui, nu
zice in carti ca prietenia iarta totul? Cat de mult trebuie sa fi gresit ca cineva sa nu mai vorbeasca cu tine? Sau cat de mult sa creada ca a gresit incat sa nu mai aiba curaj sa-ti vorbeasca?
Mi-as dori ca maine sa vina cineva la mine si sa ma invite la o cafea. Sau sa am curajul sa spun "Mi-a fost dor de tine".
later edit: Catsule, nu stiu cum se brodi starea mea de acum cu venirea ta.

Ma bucur tare sa te vad.
Ce am scris nu are legatura cu nimeni de pe-aici, pur si simplu..sufar de insomnie.