Buna ziua,
fetili dragi!
Oita ratacita s-a intors, pentru scurt timp. A fost o adevarata nebunie, am umblat dupa acte, notar, semnat, mutat, aranjat...Dar sunt fericita ca am in sfarsit locsorul meu, si pe deasupra e si pe malul marii..
Cu dieta merge foarte bine. Abateri nu am avut, decat sambata asta, cand m-am "premiat" cu nitica pizza; tocmai avusesem evaluarea la nutritionist, si am slabit 4.5 kg, 3% din procentul de grasime s-a dus, la fel si 10 cm din talie si de pe solduri, iar de pe coapse 3 cm.
Sunt foarte mandra de mine

, asa ca..merg mai departe.
Noni, acum poti sa ma feliciti

Am o carte,
Stretching pt toti, o are si
Amalia, si e foarte buna. Multumesc mult..poate ne vedem vara asta, ce zici?
Pisik, nu stiu ce sa spun. Mie mi se pare meniul diversificat, nu sufar de foame, e chiar ok. O sa postez la sfarsitul mesajului toate dieta..cu mentiunea ca e oarecum personalizata - in functie de programul meu, preferintele culinare, alergii, etc
Pup
Anca, Aki, Dulcy si
Tzutzi. Ne vedem..
Si dieta mea (completa):
ZIUA I:
Dimineata (7.00 – 8.00)
Omleta (1 ou + o felie sunca de pui, gatita in tigaie antiaderenta, fara ulei), o felie de paine graham sau neagra, o rosie, un castravete
Ora 11.00 – un fruct (din lista alimentelor premise) de marime medie
Pranz (13.00 – 14.00)
150g piept pui fiert sau la gratar (cat palma), salata asortata (salata verde, o rosie, un castravete, un ardei gras verde, 3-4 ridichi), suc de lamaie si o lingurita de ulei de masline
Ora 16.00 – un fruct permis
Seara (17.00 – 18.00)
Ciuperci la gratar sau cuptor (4-5 ciuperci de marime medie) cu suc de lamiae, 1-2 felii sunca de pui
ZIUA II
Dimineata
200 ml iaurt sau lapte 0.1%grasimi si 1/2cereale integrale (fulgi de porumb, ovaz, orz, secara, grau, germeni de grau)
Ora 11.00 – un fruct permis
Pranz
200g file de peste fiert sau la gratar cu lamiae, mamaliga (4 linguri)
Ora 16… - un pahar suc de fructe (sau 1 fruct permis)
Seara
Salata sau mancare de fasole verde (300 g) cu o lingurita de ulei de masline, 2 linguri branza de vaci degresata (100g)
ZIUA III
Dimineata
O felie paine graham sau integrala, o felie sunca de pui, un castravete, o rosie
Ora 11.00 – un fruct din lista alimentelor premise
Pranz
150g carne de vita, salata de sfecla rosie cu suc de lamaie si o lingurita ulei de masline
Ora 16.00 – un iaurt (125ml) degresat 0.1% grasime
Seara
Salata greceasca (salata verde, un castravete, o rosie, 4 masline dietetice, 50 g branza de vaci degresata (o lingura), suc de lamaie, o lingurita ulei de masline)
ZIUA IV
Dimineata
1 cremvursti de pui, o lingurita mustar, o felie paine graham sau neagra
Pranz
Salata de ton (salata verde, o conserva de ton in suc propriu, 1 lingura porumb fiert, o rosie, un castravete) cu o lingurita ulei de masline si suc de lamaie
Ora 16.00 – o felie paine graham/neagra, un iaurt (200ml 0.1% grasime
Seara
Salata de cruditati (din lista alimentelor premise: varza, telina rasa, morcov ras, ardei gras verde taiat feliute, un mar ras) cu o lingurita ulei de masline, suc de lamaie
ZIUA V
Dimineata
200ml iaurt sau lapte 0.1% grasimi si 1/2 cana cereale integrale (fulgi de porumb, ovaz, orz, secara, grau, germeni de grau)
Pranz
Salata de pui (salata verde, o rosie, un castravete, un ardei gras, 150g piept pui fiert sau la gratar taiat bucatele), o lingurita ulei de masline, suc de lamaie
Ora 16.00 – un fruct permis
Seara
Orez fiert (4-5 linguri) cu legume (ciuperci, morcov, ardei gras verde), o lingurita ulei masline
ZIUA VI
Dimineata
O felie paine graham/neagra, 2 linguri branza de vaci degresata cu verdeata, un castravete, un ardei gras
Ora11.00 – un suc natural sau un fruct permis
Pranz
O portie de ciorba de pui sau vacuta, 150g piept de pui la gratar, mancare de spanac cu o lingurita de ulei si suc de lamaie
Ora 16.00 – un fruct
Seara
Mamaliga (4 linguri) cu 125ml iaurt 0.1% grasimi, 50 gr branza de vaci degresata (o lingura)
ZIUA VII
Dimineata
200ml iaurt sau lapte 0.1% grasimi si 1/2 cana cereale integrale (fulgi de porumb, ovaz, orz, secara, grau, germeni de grau)
Ora 11.00 – un fruct
Pranz
O supa crema de legume, 150g piept de pui la gratar SAU 4-5 linguri de mancare de fasole verde sau varza (cu o lingura sos de tomate si o lingurita ulei de masline) cu 150g piept de pui la gratar
Ora 16.00 – un fruct
Seara
Legume la gratar (o rosie, un ardei gras, 1/2 vanata, 1/2 dovlecel, o ceapa rosie) cu suc de lamaie
GUSTARILE sunt facultative
RECOMANDARI
-Intre mese se pot consuma 1-2 fructe din lista celor de premise (maxim 500g/zi)
-Fructele se vor consuma la interval de 2 ore de mesele principale sau cel putin 1/2 ora
- Se poate consuma apa plata, ceai neinducit sau cu indulcitor (minim 1.5 - litri de lichide zilnic), sau suc natural de fructe (max 200 ml pe zi)
- Se vor evita pastele, dulciurile
- Se vor evita alimentele semipreparate, din conserve, tip fast-food
- Sarea se va consuma in cantitati moderate
- Legumele se pot prepara salata sau sote, fierte sau la aburi, la cuptor; trebuie sa se foloseasca numai o lingurita de ulei de masline la preparare
- In loc de otet se va folosi suc de lamaie
ALIMENTE PERMISE:
1.FRUCTE: portocale, lamai, mandarine, pepene galben, pepene verde, caise, mere, cirese, capsuni, piersici, gutui, grapefruit
2.LEGUME: fasole verde, dovlecei, conopida, rosii, castraveti, ardei gras, ridichi, varza alba, varza rosie, vinete, telina, andive, spanac, urzici, sparanghel, ciuperci, broccoli, ceapa, praz;
3.PAINE: neagra sau graham, sau alte forme de cereale simple
4.CARNE: vita sau pui, ficat de vita la gratar, ficat de pui la gratar;
5.PESTE: calcan, stiuca, salau, pastrav, platica, ton;
6.LACTATE: lapte dulce degresdat, iaurt dietetic, branza de vaci degresata, branza topita (2-3 cuburi pe saptamana)
7.ULEI: de masline;
8.LICHIDE: apa plata, ceai, suc natural de pructe (proaspat stoarse, 200ml/zi), suc de rosii, compoturi neindulcite
ALIMENTE NEPERMISE
1. FRUCTE: oleaginoase (nuci, alune, migdale, arahide); dulci (prune, struguri, banane, curmale, smochine, stafide)
2.LEGUME: mazare, fasole uscata, cartofi, orez (numai orez brun decorticat);
3.PAINE: alba
4.CARNE: grasa (porc, oaie, miel, gasca, rata), mezeluri grase (salam, carnati), organe (creier), costita, Kaiser, piept ardelenesc, sunca taraneasca, conserve de carne;
4.PESTE: gras (morun, nisetru, crap mare), conserve de peste, icre;
5.LACTATE: branzeturi fermentate (telemea de oaie, vaca, capra, bivolita), branza de burduf, lapte integral, condensat, praf;
6.ULEI: seu, untura, slanina, grasime pasare, maioneze, sosuri cu unt sau smantana, smantana;
7.LICHIDE: apa minerala, suc de fructe din comert, alcool;Pana la urma sunt niste reguli pe care le stiam..dar e altceva cand esti monitorizat si motivat sa slabesti.
pup fetele, o zi faina!